Megújult a HWSW fóruma! Új fórummotor, és egyéb változások.
Elküldve: 2010. 03. 21. 16:16
Idézet: scaurus - Dátum: 2010. 03. 21. 12:16
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2010. 03. 21. 16:20
Idézet: helloszabi - Dátum: 2010. 03. 20. 17:26
meg az ember bizonyara mar nem emlekszik minden megjegyzesere, ami nekem most az eszembe van: a helykihasznaltsag (mind forumok listajanal, mind a hozzaszolasok listajaban) -- tessek osszevetni a regivel! a hozzaszolasok (mind az azonnali, mind a teljes) eseteben az elkuldes gomb kicsuszik a kepernyorol; illetve a regi vigyorok konnyen elerhetosege ketkarakreres modon, azaz a

"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2010. 03. 21. 16:39
Nem tudtam eldönteni, ideirjak-e vagy a szavazáshoz, végül ide, mert ez a "gyári" topic.
- nagy üres terek, kitöltések megszüntetését én is támogatom.
- nem annyira kritikus, de a régi PÜ és Kedvencek felület nekem is jobban tetszett.
- hsz-eknél jobban szembetűnik az üres tér probléma, ezzel összefüggésben a text box nagyon kicsi.
- régi szmájlikat én is visszakívánom és a beviteli felületet is, mert a mostani kis ikonok mögé bújtatva elég macerás (ugyanigy a link és társai is). Ráadásul nálam nem működik (ezzel sajnos valószinűleg egyedül vagyok), le is fagyasztotta a gépet az agyonjavaszkript, ezért lett 2.beirás, írhattam újra.
- a szinek és betűméretek nekem teljesen lényegtelenek, mert a böngiben egységes sajátot használok internetszerte. Meg gyakorlatilag szövegesen (már majdnem forráskód alapján) böngészek, képek és lehetőleg javaszkript nélkül (gépfagyasztások miatt ugye) - na de ezzel is eléggé egyedül vagyok. Nem vagyok "skinező".
De, hogy ne csak a rossz legyen kiemelve:
- A gyors válasz jó találmány
- a hsz-ekben javaszkriptes reklám-szó-linkek is eltűntek végre.
- a bolhapiac végre normálisan lapozható. Ezzel kapcsolatban megemlitenék egy jelenséget is. Ugye mindenki uppolja a hirdetését, mert elől szeretne lenni, így a sorrend percről percre változik, bár korábban mintha lett volna szó up tiltásról is. A kószáló netező meg ugye betölti az első oldalt és mondjuk átnézi 10perc alatt. Mire a 2. oldalra lapoz, már teljesen más a sorrend és egyrészt elkerüli az őt érdeklő holmit, ami menetközben az 1. oldalra került, másrészt ugyanaz lesz előtte amit már egyszer megnézett. Ez persze a sok buta eladónak is hátrányos, akik csak uppolnak szorgosan félóránként. Ügyesek.
Elküldve: 2010. 03. 21. 16:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 21. 16:16
...
Ez önmagában igaz.
Csak, őszintén megvallva, nem igazán értem, hogy a fórum motorban, annak működésében valójában mi nem jó. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif
Mert a Kedvencek kivételével nem látok érdemi különbséget a mostani és az előző fórum motor működése között.

Elküldve: 2010. 03. 21. 17:09
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 21. 16:39
- A gyors válasz jó találmány
- a hsz-ekben javaszkriptes reklám-szó-linkek is eltűntek végre.
- a bolhapiac végre normálisan lapozható. Ezzel kapcsolatban megemlitenék egy jelenséget is. Ugye mindenki uppolja a hirdetését, mert elől szeretne lenni, így a sorrend percről percre változik, bár korábban mintha lett volna szó up tiltásról is. A kószáló netező meg ugye betölti az első oldalt és mondjuk átnézi 10perc alatt. Mire a 2. oldalra lapoz, már teljesen más a sorrend és egyrészt elkerüli az őt érdeklő holmit, ami menetközben az 1. oldalra került, másrészt ugyanaz lesz előtte amit már egyszer megnézett. Ez persze a sok buta eladónak is hátrányos, akik csak uppolnak szorgosan félóránként. Ügyesek.
Javítsatok ki ha tévedek, de mintha gyors válasz lehetőség már ott lett volna az előző motorban is.
Nem akarlak elkeseríteni, de van egy olyan érzésem, hogy csak addig inaktív a keymedia amíg össze nem hackelik a fórummal (ez is lehet az egyik folyamatban levő nagy munka)
Szerintem ez ellen nem lehet tenni, használja a keresőt, vagy frissítsen egyet az első oldalon mielőtt ellapoz, ezt nehogy már az üzemeltetők oldják meg.
Elküldve: 2010. 03. 21. 17:15
Ilyen volt a régiben is, csak egy gombbal le kellett nyitni.

Egyébként szerintem százszor inkább a keymedia, mint a máshol gyakran előforduló, kommentek közé ékelt flashes bannerek. Reklámmentes úgysem lesz a fórum.
Szerkesztette: debaj 2010. 03. 21. 17:17 -kor
Elküldve: 2010. 03. 21. 17:15
Idézet: scaurus - Dátum: 2010. 03. 21. 16:44
Csak, őszintén megvallva, nem igazán értem, hogy a fórum motorban, annak működésében valójában mi nem jó. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/confused.gif
Mert a Kedvencek kivételével nem látok érdemi különbséget a mostani és az előző fórum motor működése között.

Nem a működésével van baj, hanem a kinézetével és a használhatósággal. Pl működik a bővített hozzászólásszerkesztő, csak a gyakorlatban hasznavehetetlen hulladék, mert a képeket képként mutatja, a linkeket linkként, stb.
Nem a változással van önmagában baj, hanem azzal, hogy a változástól semmi se lett jobb, rosszabb viszont sokminden. Nekem nem jut eszembe egy újdonság se amitől jobb most fórumozni mint előtte. Igen, lett kheki skin, de ennek vajmi kevés köze van a fórummotorhoz a régihez is létezett pár kattintás lett volna aktiválni, mert elkészítette wyco, de hwsw bt közölte, hogy nem lesz mert nem illik bele az oldal designjába, ezért csa a heggesztőszemüveges volt. Őszintén szólva csodálkozom is, hogy most akkor miért engedték, mert most se illik bele jobban a főoldal desingjába.
Elküldve: 2010. 03. 21. 17:18
Idézet: scaurus - Dátum: 2010. 03. 21. 12:16
A thread nezetnek megvan az az elonye, hogy az idezgetest (min. 95%-ban) feleslegesse teszi, mert egyertelmuen latszik, hogy az adott post mire valaszol. Az uj hozzaszolasok megkeresese tenyleg problemas lehet, ezert volt szerintem nagyon hasznos, hogy bizonyos oldalak (konkretan pl. HUP) NNTP-n is lehetove tettek az olvasast (kesobb a hozzaszolast is, meg kesobb pedig megszunt a news gateway sajnos), a news kliensben pedig mar szepen latszanak az uj postok, akar a tobb eves szalakban is (a HUP-on elsosorban a fooldalt es a cikk hozzaszolasokat lehetett newson olvasni, a hirek pedig a legutolso hozzaszolas idopontjatol fuggetlenul voltak idorendi sorrendben).
Persze a news mar nem divat, mert nem eleg 'trendi', nem eleg webkettes, nem lehet ruhes 'emotikonokat' beszurni, meg kepeket, meg flasht, meg hasonlo szemetet, szoval sajnos gyakorlatilag kihalt.
Idézet: Samuraj
Az ures terek kitoltesere alternativ megoldas, ha telerakjuk bannerrel, legalabb ellensulyozna a keymedia 'hianyat' :D (hianyzik a koleranak)
Elküldve: 2010. 03. 21. 17:20
Idézet: t.imi - Dátum: 2010. 03. 21. 12:30
Én főként bolházok, nem akarok a szomszéddal példálózni, de ott a jól áttekinthetőek a különböző topikok, eladó alaplap, cpu, vga, stb....., itt meg olvasgathatok orrvérzésig, mire megtalálom az engem érdeklő dolgot.
A keresést még én se néztem eddig, most bepótoltam. Szerintem rendben van. Egyedül a "minden fórumban" hiányzik a <select>-ből, csak úgy megy, ha jelöletlenül van hagyva. Bejelölés után újra kell tölteni az oldalt, ha minden fórumot akarunk. Egyébként én beleraknék egy multiple attribútumot is és akkor lehet rugalmasan keresni a forumban. Pl a forum főoldalról linkelt keresés minden topic <option selected> lenne, csoporton belül csak a csoport fórumok, topicon belül meg csak az az egy selected. Gyorskeresés ugyanigy cgi/php-val: ?forum=all vagy ?forum=agora,pchardver,gamekapocs. Persze inkább a topickóddal célszerű: search.php?forum=346264,475214,205654. Az átfedéseket meg javaszkripttel lehet rendbe szedn: topic csoport selected és valaki bejelöl egy altopicot, akkor a csoport automatikusan unselectel, mert különben értelmetlen lenne. De ezeket tudják a rendszergazdák is.
A bolha így kicsi, kompakt, egyszerű. Normálisan megcsinálva már apronet, vatera, stb lenne belőle, de arra ott vannak ezek a nagyok nem kell mégegy hwsw-s is. Igaz, sajnos így a bolha sokmindenre nem alkalmas.
Elküldve: 2010. 03. 21. 18:59
Idézet: Samuraj - Dátum: 2010. 03. 21. 17:20
A bolha így kicsi, kompakt, egyszerű. Normálisan megcsinálva már apronet, vatera, stb lenne belőle, de arra ott vannak ezek a nagyok nem kell mégegy hwsw-s is. Igaz, sajnos így a bolha sokmindenre nem alkalmas.
Én értem, értem?

Anno sem volt F1-es, de a legördülőből kiválasztottam hogy pl. alaplap, AM2, .... és ki volt listázva az odatartozó motyó.
Igaz, ha nem új ablakban nyitottam meg, kezdhettem elöről az egészet.
A másik, nem tudom mit keresek, eladó hw, lapot vegyetek, stb lehet a cím, de, dvd, ups már nem jó, mert 3 karakter.
Van fönt egy hírdetésem, de avr ups-t nem talál.
Elküldve: 2010. 03. 21. 19:15
Smiley-k mellet közvetlen van "Szerkesztő méretének növelése" ('Zöld felfele nyíl' ikon) és "Szerkesztő méretének csökkentése" ('Kék lefele nyíl' ikon) gomb, amivel tetszés szerint átméretezheted a szövegmezőt.
Már akartam is említeni, hogy legalább ez az egy hasznos új fícsör van a fórumon. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/smile2.gif
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2010. 03. 21. 19:44
Idézet: bogdan - Dátum: 2010. 03. 21. 16:16
Bogdan, az a helyzet, hogy az IPB az egyik legnagyobb licencelhető fórummotor a világon, rengeteg fórumon használják a default layouttal. Namost, -- feltételezem én -- ezt az alap layoutot nem egy programozó/designer dobta össze két pizza közt, vagyis vélhetően megvan az oka annak, hogy miért ilyenre csinálták. Feltételezem azt is, hogy ha ez fórumozók millióinak nem tetszene, már rég reszeltek volna az alap skinen, merthogy ugye az IPB is a licencdíjakból él, ergo az az érdekük, hogy lehetőleg minél több elégedett fórumozó az ő fórummotorjukkal fórumozzon.
Persze ettől még lehet az a véleményed, hogy használhatatlan, lehet, hogy az is (bár azért mégis használod, lásd idézet).
A fentiekből következik, hogy az IPB vagy a gyors csőd felé rohan, vagy mégiscsak te vagy kisebbségben a véleményeddel.

üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:08
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:16
Köszönöm a válaszokat a kérdéseimre...
A színvilágot sikerült megszelidíteni, beállítottam a sima fehérre, mert a másik nekem nem jön be. Persze ez egyéni ízlés, de valahogy nagyon "izé"...ciki...
Az fel sem tűnt, hogy keki, ott a tetején olyan rózsaszínes és mellé a kiemelés olyan zöld szerű.. brrr. Már bocs:-D
Így elviselhető..
A szerkesztő felület szokható.
A kedvencek hozzáadása/eltávolítását is megtaláltam. Azzal nincs is gond.
Ellenben, az a probléma, hogy amikor olvasok egy hozzászólást, vagy éppen írok, utána akarok ugrani az engem érdeklő következő kedvencre, akkor abban a témában nem lehet kiválasztani. A régiben állandóan látszott fent a kedvencek linkje, csak oda kellett kattintani és már válogathattam az engem érdeklő témák közül. Itt vissza kell lépni az alap fórum menűbe és csak akkor lesz jobb oldalt egy sáv ahol felsorolja a témákat.
Ami nem valami áttekinthető.. A régi szerintem sokkal felhasználó barátabb volt.
Természetesen értem, rengeteg ember dolgozik ezen, nem is keveset, és a licensz is olyan amilyen. Ha sok helyen megfelel ugyan miért ne lenne jó.
Ettől függetlenül lehet még felhasználó barát és ez nem teljesen az...
Értem azt is haladni kell a korral, de ezt ne visszafelé tegyük...
No, de majd valahogy megbarátkozom ezzel, bár abban továbbra is biztos vagyok nem szívesen jövök azóta erre felé, mióta a régi jó fórum ki lett cserélve...
Üdv és mindenkinek jó munkát, bocee
Szerkesztette: Bocee 2010. 03. 21. 20:23 -kor
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:29
Idézet: Bocee - Dátum: 2010. 03. 21. 20:16
Most is ott van. Legfelül a sötétszürke sávban.
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:40
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 21. 19:44
Pl. hogy WQXGA felbontást használnak pivot módban. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/wink_2.gif
Idézet
Írtatok már nekik, hogy készítsenek végre használható scriptet a régebbi idézetek konvertálásához?
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:59
Idézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 21. 20:43
Elvileg semmi akadálya, de az egy mobilra optimalizált skin, nem véletlenül.
üdv
R.
Elküldve: 2010. 03. 21. 20:59
Idézet: Renwick - Dátum: 2010. 03. 21. 20:08
üdv
R.
Csupasznak csupasz, de nem kompaktabb, szóval sok értelme nincsen, na meg túl nagy a funkcióvesztés.