HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kritikus sérülékenység a Flash Playerben - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kritikus sérülékenység a Flash Playerben Értékeld a témát: ***-- 2 szavazás

#121 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:12

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 06. 08. 11:05

Ki, a hagyást a picsába, hadd tombolja ki magát, aztán hátha csend lesz.

IT kabarénak egész jó, amiket ír... ;)

#122 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Anaxis - Dátum: 2010. 06. 08. 12:06

Te már csak tudod :) egyenlőre nem dívik a virtualizáció pont a hardver igénye miatt.

Én meg pont itt írom, hogy a "hardver igények" igénytelen süket melléduma a mai masináknál és a rendszergazdák hozzáNEMértése miatt illetve lustaságuk miatt nem alkalmazzák KIZÁRÓLAG ezt a módszert. Valamint a sógorkomaság miatt aki inkább eladja a f*s vírusirtóját a cégnek 300ezer Forint/Licenszért és az offshór cégével kimenekíti egyenesen a Tel Avivi Sion hegyi kibucukba.

Üzenet megtekintéseIdézet: Anaxis - Dátum: 2010. 06. 08. 12:06

krixkraxot ami egy mezei 7zip ben kiadott távoli könyvtár mentése egy a batban előre lerögzitett útvonalakra. Annyira nem atomfizika még a Kati meg a Babi néni is átlátja percek alatt. Nem arról volt szó hogy ez lefuttatja magát !NEM! vírus ez csak egy példa hogy egy csak hálózati útvonalakkal megadott program is elindítható :) Ahogy nézem az le is maradt hogy a 7za-nak megadjam az elérést. mindegy képzelj oda egy "BigCigi-PCvirtualmegoszt"-ot.

Egyet felejtesz csak el , az életben nem használtam még 7zip-et, én - amint Sityi is megírta kizárólag a RAR-ral tömörítek mindent :]

#123 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Sityi - Dátum: 2010. 06. 08. 13:12

IT kabarénak egész jó, amiket ír... ;)

Nem.

#124 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:18

@BigiCigi: "rendszergazdák hozzáNEMértése"

Mert te aztan nagy szekuriti ekszpert vagy:D Az a baj, hogy azt kepzeled, hogy a security a kliensnel kezdodik...

#125 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Leni - Dátum: 2010. 06. 08. 12:18

@BigiCigi: "rendszergazdák hozzáNEMértése"

Mert te aztan nagy szekuriti ekszpert vagy:D Az a baj, hogy azt kepzeled, hogy a security a kliensnel kezdodik...

A szekuriti az bizony a kliensnél kezdődik és virtuális gépében is ér véget. Boldogan éltek amíg meg nem haltak. Itt a vége fuss el véle ! Aki nem hiszi járjon utána !

#126 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:31

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 13:24

A szekuriti az bizony a kliensnél kezdődik

Az a '80-as évek amiről te beszélsz. A mai világban - mint azt többen írták itt - az igazi problémát nem a klasszikus vírusfertőzések és a klienseket célzó támadások jelentik.

#127 Felhasználó inaktív   Anaxis 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:31

@BigiCigi: Ember tisztába vagy vele remélem hogy egy oracle 11g-s kliens office-al és egyéb ténylegesen munkához kellő programokkal semmi egyébbel felzabál 500 MB ramot. Szorozd már ki csak 200 emberrel.(és akkor nem multi nem anyám kinja középvállalkozás ...) Segítek az operációs rendszerrel együtt 100 GB ram :) Nem kevés + proci teljesítmény + megint a hálózat stb stb . Végül is csak egy komolyabb Cisco rendszer ami azért hálózat a javából is többi 10 milla :) de te értesz hozzá :D Otthoni 1db p3 as gépeddel ne legyél már olyan helyzetbe hogy tanácsokat vagy bírálatot képezz olyan emberekkel szembe akik több gépet látnak nap mint nap mint amit te valaha is fogsz.
Amúgy ha ennyire biztos vagy a dolgodba akkor örülj neki.( Azt kihagytuk a történetből hogy mind a hálózattal indul és a Wan ip-d azonos., ha meg már a hálózatodba bejutottak akkor cseszheted.)Azért nem hiszem hogy jó szívvel betennéd mondjuk ide az ip-det, hogy aki akar próbálkozhat te úgyis túléled. mert törlöd a virtualdisket és visszacopyzod.

#128 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Anaxis - Dátum: 2010. 06. 08. 12:31

@BigiCigi: Ember tisztába vagy vele remélem hogy egy oracle 11g-s kliens office-al és egyéb ténylegesen munkához kellõ programokkal semmi egyébbel felzabál 500 MB ramot. Szorozd már ki csak 200 emberrel.(és akkor nem multi nem anyám kinja középvállalkozás ...) Segítek az operációs rendszerrel együtt 100 GB ram :) Nem kevés + proci teljesítmény + megint a hálózat stb stb . Végül is csak egy komolyabb Cisco rendszer ami azért hálózat a javából is többi 10 milla :) de te értesz hozzá :D Otthoni 1db p3 as gépeddel ne legyél már olyan helyzetbe hogy tanácsokat vagy bírálatot képezz olyan emberekkel szembe akik több gépet látnak nap mint nap mint amit te valaha is fogsz.

Amúgy ha ennyire biztos vagy a dolgodba akkor örülj neki.( Azt kihagytuk a történetbõl hogy mind a hálózattal indul és a Wan ip-d azonos., ha meg már a hálózatodba bejutottak akkor cseszheted.)Azért nem hiszem hogy jó szívvel betennéd mondjuk ide az ip-det, hogy aki akar próbálkozhat te úgyis túléled. mert törlöd a virtualdisket és visszacopyzod.

Komolyan mondom ennyi sületlenséget én még HW és SW portálon , mint amennyit itt ez az ember összesóderolt én még az életben nem hallottam, és még én vagyok a hülye. Na én már tényleg a nagyközönségre bízom a döntést. T. Bíróság, megköszönöm a figyelmüket, nincsen több kérdésem! A döntést ezennel egyhangúlag az esküdtszékre bízom ! :]

Szerkesztette: BigiCigi 2010. 06. 08. 12:39 -kor

#129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 06. 08. 13:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Anaxis - Dátum: 2010. 06. 08. 13:31

Azért nem hiszem hogy jó szívvel betennéd mondjuk ide az ip-det, hogy aki akar próbálkozhat te úgyis túléled. mert törlöd a virtualdisket és visszacopyzod.

Berakhatja, ott ül egy NAT mögött, aztán semmire nem megyünk vele.
Make love not Wor.

#130 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 13:02

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 13:36

Komolyan mondom ennyi sületlenséget én még HW és SW portálon , mint amennyit itt ez az ember összesóderolt

Kb. mi is ugyanezt mondjuk.
Make love not Wor.

#131 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 13:07

Nem nem tudjátok mit ! Anaxis és Jahno Mester tanításait szemelőtt tartva inkább azonnal vásárolok egy full legális Windows 7 Licenszt 95ezerért és hozzá egy NOD32-t 14ezerért ... :bolond: :lama:
Hiszen a kettő együtt kijön potom >> 110ezer << forintból ! (ami csak alig 2x drágább, mint amennyibe a gépem újonnan garanciával belekerült) :drummer: igaz , hogy tökéletes biztonságot ez sem garantál, de hát ezt tanítják a mesterek ! Őket kell követni, ez a trendi ! Én kérek elnézést ! :bach:

Ezenkívül hagyom az összes virtuális megoldást, mert a Mesterek szerint az lassítja a gépemet és nem fut el a 650-es PIII-ason, 384 Mega RAM-mal.. A 3Ghzes QuadCore-os és főleg a szervereknek berakott mai 12 magos Opteron gépeken 6-8 giga rammal (alsóhangon) pedig végképp nem fog semmilyen virtualizációs megoldás elfutni, és főleg veszélyes, mert megfertőzi a belső hálót is :jump: és szétterjed. Sőt ! Külön szervereket és vállalati infrastruktúrát kell hozzá bekötni hogy működjön ... :smoker:

Szerkesztette: BigiCigi 2010. 06. 08. 13:11 -kor

#132 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 14:07

Nem nem tudjátok mit ! Anaxis és Jahno Mester tanításait szemelőtt tartva inkább azonnal vásárolok egy full legális Windows 7 Licenszt 95ezerért és hozzá egy NOD32-t 14ezerért ... :bolond: :lama:

Ha még azt is tudnád, hogy a NODdal én nem vagyok jóban. Többi nézőpont kérdése. Főleg mert cégnél éppen a virtualizálás mellett verem az asztalt.
Make love not Wor.

#133 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 13:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 06. 08. 13:08

Ha még azt is tudnád, hogy a NODdal én nem vagyok jóban. Többi nézőpont kérdése. Főleg mert cégnél éppen a virtualizálás mellett verem az asztalt.

Igen Mester, hiszen Te belelátsz a zárt forráskódú NOD32 mögé és tudod , ismered az összes vírust amit ismer, mind a 20millió fajtát, tudod, hogyan viselkedik heurisztikus üzemmódban én ezért becsüllek téged olyan nagyra ! És ismered a többi vírusírtót is, legfőképpen a népszerűbbeket, amik persze egytől-egyig zárt forráskódúak, a Norton Internet Security-t , és persze az ingyeneseket is. Ismered mind a 40millió vírust és tudod, hogy az általad hőn szeretett vírusirtók az összeset kíméletlenül kiirtják és nem hagyják tovaterjedni ama belső hálózaton, na pont ezért tartalak téged olyan nagyra ! :up:

#134 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 14:03

@BigiCigi: "igaz , hogy tökéletes biztonságot ez sem garantál"

Tokeletes biztonsagot nem a szoftver garantal. Barmit veszel be lehet ugy allitani, hogy ne legyen biztonsagos. Le mernem fogadni, hogy te folyamatosan adminisztratorkent vagy bejelentkezve a szuperbiztos hekkelt xplájtodba:D

#135 Felhasználó inaktív   kisrobert 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 14:26

Tisztelt HWSW!

Tessék már észrevenni, hogy itt vannak akik előre megfontolt szándékkal, folytatólagosan és rosszhiszeműen etetik a trollokat. :hungry:
Ez eleinte még vicces szórakozásnak tűnt, de a troll lassan túl nagy lesz. :pitbull:

(Bár szerintem a T. szerkesztőség is nyakig benne van :lama: : minek kell Flash-t emlegetni???)

:nevet2:

#136 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 14:43

Nem tudom most mit bántjátok a 60fps-ses ofisszal. Szegénynek a cionisták bekapcsolták a vsyncet. A virtuális gépen. Nem tehet róla. Nem tudjátok mi a jó. Az openszósz májkroszoft ofisz és a flesspléjer. Annak belelátni a kódjába. Feleslegesen paráztok a férgektől. El kell őket kerülni trójai szubszisztemes ikszpével és flesspléjerrel.

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 13:36

Komolyan mondom ennyi sületlenséget én még HW és SW portálon , mint amennyit itt ez az ember összesóderolt én még az életben nem hallottam, és még én vagyok a hülye.

T. Bíróság, megköszönöm a figyelmüket, nincsen több kérdésem! A döntést ezennel egyhangúlag az esküdtszékre bízom ! :]

Vádlott, üljön le! Nem kerül semmi jegyzőkönyvbe. Ez egy koncepcionista koncepciós pör. Esküdszék helyett rabbik tanácsa van. Ezt megszopta. Jah(no)ve és Sion népének nevében halmazati büntetésül nagyotmondás, anticionista izgatás, és bohóckodás bűntettei miatt életfogytig tartó, szemhéjfelragasztásos, SD installos W7-ezésre ítélem 900Mhz-es EEE cerkán. A zítélet jogerős és azonnal végrehajtható. Fellebbezésnek helye nincs. Salom.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#137 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 15:00

Buggyant Prérifarkas...   :nevet: :taps:

#138 Felhasználó inaktív   Informatikus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 18:47

Úgy látom a végére kell hogy kerüljön az est fénypontja:

Az Adobe ugyanis egy szóval sem említi, hogy a "natúr" Flash Player ÖNMAGÁBAN sebezhető volna !

itt >>> kizárólag az authplay.dll hibájáról esik szó <<<, mely az Adobe Acrobat és az Adobe Reader csomagokban szerepel, melybe a Flash mintegy komponensként kerül bele.

Azt idáig is tudtuk, hogy az Acrobat-ot és a Readert nem szabad használni, és helyette aFoxit Reader-t kell a PDF formátumú fájlok megtekintéséhez használni, ezzel semmi újat nem mondtak. A Foxit-tól is érdemes megvonni minden JavaScript futtatási lehetőséget, ha biztosra akarunk menni.

Háromszor egymás után is végigkotortam az összes, az irányításom alá tartozó számítógépet, és egy darab nem sok, de annyi authplay.dll-t sem találtam rajtuk. (Milyen érdekes :] )

Tehát itt megint csak az Apple által felHYPE-olt, ellenérdekelt érdekképviseletek akciójáról van szó, akik a szó legszorosabb értelmében be akarják hülyíteni a jónépet !

Kérem a HWSW szerkesztőségét e félreértelmezés kiigazítására, a tömeghisztéria kialakulásának megelőzése érdekében. ! Még mielőtt mindenki nekiállna azonnal uninstallálni az Adobe Flash-t a gépéről, illetve rohanna a boltba Apple iPadet vásárolni...

Köszönettel: BigiCigi

Ezt tényleg benéztem. Van ilyen.

Szerkesztette: BigiCigi 2010. 06. 08. 19:06 -kor

#139 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 19:47

Azt idáig is tudtuk, hogy az Acrobat-ot és a Readert nem szabad használni, és helyette aFoxit Reader-t kell a PDF formátumú fájlok megtekintéséhez használni,

Csak sajna nem mindent jelenít meg rendesen úgy, ahogy az Adobe reader.
Make love not Wor.

#140 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 08. 18:56

Üzenet megtekintéseIdézet: BigiCigi - Dátum: 2010. 06. 08. 19:47

Úgy látom a végére kell hogy kerüljön az est fénypontja:

Te idióta kis pöcs, inikább tanulgassad még azt az angolt, mielőtt ilyen nagy mellénnyel írod a faszságaidat.

Idézet

A critical vulnerability exists in Adobe Flash Player 10.0.45.2 and earlier versions for Windows, Macintosh, Linux and Solaris operating systems, and the authplay.dll component that ships with Adobe Reader and Acrobat 9.x for Windows, Macintosh and UNIX operating systems.

Értelmezd a mondatot. Ne, inkább mégse.

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.