Ha találok linket, beszúrom, addig is elmondanám, hogy a szerény tapasztalataim szerint már egy Geforce4 anizotropikus szűrése is rengeteget számít néhol. Tipikus példa a Maffia. Na ott aztán ég és föld a különbség. Ez a textúraszűrés ugyanis az olyan helyeken érvényesül igazán, ahol sokáig látsz egy felületet, és a közelebb eső részeken a textúra pompássan feszít, kicsit távolabb már mosódik, még messzebb már mosott szar... Ilyenkor az anisotroic filtering csodát tesz, és szép éles marad messzebb is. Ezt sajnálom legjobban, hogy a G4 Ti sebessége használhatalanná degradálódik, ha bekapcsolom...
ATI vs. NVIDIA
#62 Guest__*
Elküldve: 2003. 10. 28. 20:14
Bocsi, te anti aliasingot kértél:) Azt én nem használom, és utálok mindenkit, akinek elég gyors hozzá a kártyája:) Én mondjuk nem szenvedek ettől igazán, bár tény, hogy 1280x1024-ben is látszik kicsit a szőrösödés, de nekem már elég lenne, ha csak ez hiányozna:)
Elküldve: 2003. 10. 29. 15:54
Nem tulajdonképpe az antizotópikus szűrésre gondoltam...
Értem, szal akkor te azt mondod, hogy inkább a Radeont vegyem?
A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]
#64 Guest__*
Elküldve: 2003. 10. 29. 21:06
Nekem a Radeon jobban tetszik. Itt egy teszt, ha esetleg nem szereted az angolt, a grafikonokból akkor is kiderülnek dolgok.
http://www.xbitlabs....ig-9600pro.html
A konklúzióban mondják, hogy nem gyorsabb a radeon 9600 pro, mint a 5600 ultra (gondolom, mert felemelték az ultra órajelét), sőt, többször győzött a dzsíforsz. Merthogy ugye a 5600 ultra memóriasebessége nagyobb, a radeon 9600 pronak meg a számítási teljesítménye a nagyobb. Mivel egyszerű szitukban (legtöbb mai játék) a memória korlátoz, ezért jól szerepel a geforcefx 5600 ultra. Ahol bonyolultabb számítások vannak, ott a 5600-at megfogja a kisebb teljesítményű grafikus proci.
Tehát szerintem a radeon kiegyensúlyozottabb, és ha bekapcsolod a minőségjavító eljárásokat (Anisotropic filtering, antialiasing), szinte mindig a radeon nyer. A jövőbeli játékok esetleg jobban igénylik majd a pixelshadereket is, amiben szintén a radeon a jobb. Szóval én radeont vennék.
Érdekes megjegyezni, hogy egy boltos szentül állította nekem, hogy 5600 ultra nem létezik:) Gondolom ők csak símát árulnak, utánézni meg nem szokott. Egyébként kiírva nem is láttam még árlistán, hogy 5600 ultra, szóval lehet, hogy ritka. 9600 pro legalább létezik:)
Elküldve: 2003. 10. 30. 20:38
Na hát igen, köszi szépen azért így már más, ez elég sokat segített... Az a Splinter Cell 8x-os, illetve 16x-os AF-nél, amikor az FX5600Ultra leesik 19 fpsre...
És kb. a sima R9600 illetve GF5600is ilyenek az arányok? Mert akkor mindenképpen Radeon...
Néztem én is ugye teszteket a prohardweren, de ott nem voltak ilyen brutális eltérések. De azért ott is elöl volt a radeon, kivéve akkor amikor csak 2x AF volt bekapcsolva.
Ugyanígy viselkedett a régi Ti4200 is... Ez tipikus GF vonás!![]()
Elküldve: 2003. 10. 30. 21:47
Na hát igen, köszi szépen azért így már más, ez elég sokat segített... Az a Splinter Cell 8x-os, illetve 16x-os AF-nél, amikor az FX5600Ultra leesik 19 fpsre...
És kb. a sima R9600 illetve GF5600is ilyenek az arányok? Mert akkor mindenképpen Radeon...
Néztem én is ugye teszteket a prohardweren, de ott nem voltak ilyen brutális eltérések. De azért ott is elöl volt a radeon, kivéve akkor amikor csak 2x AF volt bekapcsolva.
Ugyanígy viselkedett a régi Ti4200 is... Ez tipikus GF vonás!![]()
És ez sajnos a Ti4600-omra is igaz bár annyira azért nem érzékelhető de belassul rendesen ![]()
P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit
#67 Guest__*
Elküldve: 2003. 10. 31. 00:08
Egy nem ultra 5600-at megtekintek hétvégén. Az észkombájn boltos (aki szerint ultra nem létezik) adta el faternak. Kíváncsi leszek, mire elég. Tesztekben meg nem is nagyon emlékszem, volt-e olyan, hogy nem ultrát/prot vizsgáljanak. Mivel a relatíve alacsonyabb számítási teljesítmény a GeforceFX 5600 esetében vélhetőleg architektúrális, nem lepődnék meg, ha hasonló lenne a helyzet.
Elküldve: 2003. 10. 31. 12:29
Ja az igaz lehet... De én mondjuk láttam már olyat ahol simát teszteltek... Ha kell megadom a linket, mert elég nehéz megtalálni, de az oldal címe http://www.prohardver.hu! A cikk címe: Megateszt. Mindent tesztelnek GFTI4200-től ugye a Radeon966pro-ig... De egyébként a két kártya teljesítmények aránya a simákhoz képest egyenesen arányos, már ha jól emléxem...![]()
Elküldve: 2003. 11. 05. 07:41
Mi lett az eredménye az 5600-nak?
P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit
#70 Guest__*
Elküldve: 2003. 11. 05. 10:23
Alapos tesztre nem volt időm, de a szubjektív Generals tesztem szerint a 17 colos TFT-hez dukáló 1280-as felbontásban, és maximális részletesség mellett a C&C Generals a játszhatatlanságot súrolta... Valószínűleg én azért játszanék vele így, de valójában határeset... Az előtte ugyanebben a gépben helyet foglaló GFX5200 esetében ez teljességgel kivitelezhetetlen volt, még 1024-ben és pár dolgot levéve is alig futott. A még előtte, szintén azonos egyéb körülmények közt dolgozó Ti 4200 128MB elég kellemesen futott legmagasabbra véve mindent (ritkásan persze a Generals beszaggat azért, de hát ilyen a természete:). Szóval ez alapján az 5200 alkalmatlan, a 5600 határeset, a 4200 pedig alkalmas Generalsozásra:) Ha valakit érdekel egyéb paraméter, szóljon, lesz még módom nézegetni, ha hazamegyek... Éppen most beszéltem rá valakit egy 5200-ról történő 9600Pro-ra váltásra:) Meg is tekintem majd. Igaz,nem nagy játékos az illető, de azért kiváncsi vagyok...
Elküldve: 2003. 11. 08. 03:20
bocs, hogy csak most irok ide.
megvettem vegre az uj kartyamat.
vegulis sapphire atlantis 9600 128 mb lett belole.
eleg jo, amelyik jatekokat neztem raja, azok szepen futottak.
majd a doom]|[at karom kiprobalni vmikor, ha lesz ra idom.
arra nagyon kivancsi vagyok, hogy hogy megy.
ja es 33e huf volt.
jah es az osszes fx egy kalap xar... ![]()
nem erdemes egyiket sem megvenni.
::// kukac7
diiikhuuusz!! ;D
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."
Elküldve: 2003. 11. 08. 18:27
Nemtod Koala, hogy az Ati-nál melyik gyártónál hogyan változik az 9600, illetve a 9600pro? Lécci adjatok már vmi linket... THX!
Unseen: Az FX5600 elég jó eredményeket ért el kivéve akkor amikor bekapcsolták az anizotrópikus, illetve antidetect szűréseke! Mindezeket leszámítva, ha nem használod az élsimítást, akkor elég jól meglehetsz vele, én mindenesetre radeon9600-at, vagy abból is pro-t veszek, mert annál a szűréseknél 0%-os az eltérés, és az elég erős jellemre utal!![]()
Elküldve: 2003. 11. 10. 11:35
gigabyte 9600 nonprot nem szabad venni, mert a dobozan ugyan rajta van, hogy 128 bitesek a ramok, de kesobb kiderul, hogy csak 64 bitesek!
a sapphire, a connect3d, club3d jo markak az ati kartyaknal.
nekem sapphire van.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."
Elküldve: 2003. 11. 10. 12:05
Hajaj! Mi lesz velem, megrögzött Nvidia rajongóval? Elképzelhető, hogy a márkahűség most felmondja a szolgálatot? Elképzelhető, hogy a következő garfikus 3D gyorsítókátyám ATI lesz?
Elküldve: 2003. 11. 10. 12:38
Nem kell pánikolni, nVIDIA is ott van a toppon. Nem fognak úgy eltűnni mint a Woodoo, sőt már a Matrox is jön visszafele...
Stay with in the Family!
#76 Guest__*
Elküldve: 2003. 11. 10. 12:56
Én sem gondolom, hogy eltünne, már a közeledő 5700 is elég ígéretesnek tűnik, addig meg biztos elviszi a hátán a hírnév, a megbízhatóság imázsa ("ati driver bágos"). Ez az első GeforceFX széria viszont szerintem elég szégyenletes lett... Szerintem túl sokat olcsósítottak az olcsó kártyáikon, és kicsit nekem az az érzésem, mint ami a Pentium 4 esetébe (nem mintha erre a következtetésre ismereteim és hozzáértésem feljogosítana:), hogy mindent elkövetnek, hogy jobban szerepeljen a termék, éppen csak a legkézenfekvőbb megoldást, a termék teljesítményének növelését nem hajlandóak meglépni:)
Elküldve: 2003. 11. 10. 20:42
Ami azt illeti a Ti4600-amat most nem fogom lecsrélni fx-re. Legalább is nem ezekre a szériákra. Talán majd a következőre. Az atival semmi bajom (sőt tudom, hogy most jobb), csak megszoktam már az nvidiát. Pl előtte meg csak Voodoo-m és TSENG-em volt egészen addíg míg csődbe nem ment (mindkettő
). Bár már erősen remeg a léc azért még megvárom a köv. nvidia generációt hátha nátha ha meg nem akkor ati....
Elküldve: 2003. 11. 10. 21:27
Nah,most durrant el az agyam végképp! Silent Hill 3 DVD! Install...krekkel...indít...SZORRY KICSIRIGÓ! A VIDEOKÁRTYÁD TÚL GYENGE A JÁTÉK FUTTATÁSÁHOZ! JÁTSZ INKÁBB A LAST NINJAVAL C64EN! ![]()
![]()
![]()
Hát én azt hittem szétcsesz az ideg! Vehetek egy másik kártyát, hogy menjen az SH3! ![]()
![]()
Okés, MX 440-em van, na de akkor is! Ezt kikérem magamnak!!!!![]()
Elküldve: 2003. 11. 10. 21:41
Oké, oké myko, de azért az mx anno is egy nagyon nagyon elba*** kezdeményezés volt. Most persze, hogy bosszantó a dolog, de ez van.
Ilyen az egész világ. Fogyasztói társadalom, ezt azért neked már nem kell magyarázni.
Ettől függetlenül a jó édes any**t de ebbe bele kell nyugodnunk. Megszokjuk, vagy megszökünk.
Ja jó példa olvastam az XP feltelpülve kb 1GB egy srác leszedett minden felesleget és az eredmény 120MB lett. Ezt visszaküldte a microsofnak akik azt nyilatkozták erre, hogy átírásra került sor, és különben is így használhatatan egy csomó (felesleges) funkciója a rendszernek. Na most mondom erre, hogy az emebreknek szüksége van a vetítésre, és annál jobb minél színesebb, szélesvásznubb. Ez van birkák vagyunk a javából.
Mi meg hiába morcogunk semmit nem érünk el vele. BAH!!![]()
![]()
![]()
Elküldve: 2003. 11. 10. 22:03
Tudom én, tudom...de akkor is mérges vagyok!
Most lephetem meg magam karácsonyra egy bika kártyával, pedig mosógépet szerettem volna venni!

Súgó
A téma zárva.