HWSW Informatikai Kerekasztal: ATI vs. NVIDIA - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ATI vs. NVIDIA

#61 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 10. 28. 20:12

Ha találok linket, beszúrom, addig is elmondanám, hogy a szerény tapasztalataim szerint már egy Geforce4 anizotropikus szűrése is rengeteget számít néhol. Tipikus példa a Maffia. Na ott aztán ég és föld a különbség. Ez a textúraszűrés ugyanis az olyan helyeken érvényesül igazán, ahol sokáig látsz egy felületet, és a közelebb eső részeken a textúra pompássan feszít, kicsit távolabb már mosódik, még messzebb már mosott szar... Ilyenkor az anisotroic filtering csodát tesz, és szép éles marad messzebb is. Ezt sajnálom legjobban, hogy a G4 Ti sebessége használhatalanná degradálódik, ha bekapcsolom...

#62 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 28. 20:14

Bocsi, te anti aliasingot kértél:) Azt én nem használom, és utálok mindenkit, akinek elég gyors hozzá a kártyája:) Én mondjuk nem szenvedek ettől igazán, bár tény, hogy 1280x1024-ben is látszik kicsit a szőrösödés, de nekem már elég lenne, ha csak ez hiányozna:)

#63 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 10. 29. 15:54

Nem tulajdonképpe az antizotópikus szűrésre gondoltam...Kép Értem, szal akkor te azt mondod, hogy inkább a Radeont vegyem?
A sims fertőző, ragályos és gyógyíthatatlan! [Antisims Szövetség]

#64 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 29. 21:06

Nekem a Radeon jobban tetszik. Itt egy teszt, ha esetleg nem szereted az angolt, a grafikonokból akkor is kiderülnek dolgok.

http://www.xbitlabs....ig-9600pro.html

A konklúzióban mondják, hogy nem gyorsabb a radeon 9600 pro, mint a 5600 ultra (gondolom, mert felemelték az ultra órajelét), sőt, többször győzött a dzsíforsz. Merthogy ugye a 5600 ultra memóriasebessége nagyobb, a radeon 9600 pronak meg a számítási teljesítménye a nagyobb. Mivel egyszerű szitukban (legtöbb mai játék) a memória korlátoz, ezért jól szerepel a geforcefx 5600 ultra. Ahol bonyolultabb számítások vannak, ott a 5600-at megfogja a kisebb teljesítményű grafikus proci.

Tehát szerintem a radeon kiegyensúlyozottabb, és ha bekapcsolod a minőségjavító eljárásokat (Anisotropic filtering, antialiasing), szinte mindig a radeon nyer. A jövőbeli játékok esetleg jobban igénylik majd a pixelshadereket is, amiben szintén a radeon a jobb. Szóval én radeont vennék.

Érdekes megjegyezni, hogy egy boltos szentül állította nekem, hogy 5600 ultra nem létezik:) Gondolom ők csak símát árulnak, utánézni meg nem szokott. Egyébként kiírva nem is láttam még árlistán, hogy 5600 ultra, szóval lehet, hogy ritka. 9600 pro legalább létezik:)

#65 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 20:38

Na hát igen, köszi szépen azért így már más, ez elég sokat segített... Az a Splinter Cell 8x-os, illetve 16x-os AF-nél, amikor az FX5600Ultra leesik 19 fpsre...Kép És kb. a sima R9600 illetve GF5600is ilyenek az arányok? Mert akkor mindenképpen Radeon...Kép Néztem én is ugye teszteket a prohardweren, de ott nem voltak ilyen brutális eltérések. De azért ott is elöl volt a radeon, kivéve akkor amikor csak 2x AF volt bekapcsolva.Kép Ugyanígy viselkedett a régi Ti4200 is... Ez tipikus GF vonás!Kép

#66 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 30. 21:47

Na hát igen, köszi szépen azért így már más, ez elég sokat segített... Az a Splinter Cell 8x-os, illetve 16x-os AF-nél, amikor az FX5600Ultra leesik 19 fpsre...Kép És kb. a sima R9600 illetve GF5600is ilyenek az arányok? Mert akkor mindenképpen Radeon...Kép Néztem én is ugye teszteket a prohardweren, de ott nem voltak ilyen brutális eltérések. De azért ott is elöl volt a radeon, kivéve akkor amikor csak 2x AF volt bekapcsolva.Kép Ugyanígy viselkedett a régi Ti4200 is... Ez tipikus GF vonás!Kép

És ez sajnos a Ti4600-omra is igaz bár annyira azért nem érzékelhető de belassul rendesen Kép

P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#67 Guest__*

Elküldve: 2003. 10. 31. 00:08

Egy nem ultra 5600-at megtekintek hétvégén. Az észkombájn boltos (aki szerint ultra nem létezik) adta el faternak. Kíváncsi leszek, mire elég. Tesztekben meg nem is nagyon emlékszem, volt-e olyan, hogy nem ultrát/prot vizsgáljanak. Mivel a relatíve alacsonyabb számítási teljesítmény a GeforceFX 5600 esetében vélhetőleg architektúrális, nem lepődnék meg, ha hasonló lenne a helyzet.

#68 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 31. 12:29

Ja az igaz lehet... De én mondjuk láttam már olyat ahol simát teszteltek... Ha kell megadom a linket, mert elég nehéz megtalálni, de az oldal címe http://www.prohardver.hu! A cikk címe: Megateszt. Mindent tesztelnek GFTI4200-től ugye a Radeon966pro-ig... De egyébként a két kártya teljesítmények aránya a simákhoz képest egyenesen arányos, már ha jól emléxem...Kép

#69 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 05. 07:41

Mi lett az eredménye az 5600-nak?
P5N32-E SLI-E8400; 4x1GB; 2x GF9600 GT SLI; HD103UJ, HD642JJ 2x HD403LJ; X-Fi Xtreme; LG W2253TQ-PF; XP SP3; W7 64-bit

#70 Guest__*

Elküldve: 2003. 11. 05. 10:23

Alapos tesztre nem volt időm, de a szubjektív Generals tesztem szerint a 17 colos TFT-hez dukáló 1280-as felbontásban, és maximális részletesség mellett a C&C Generals a játszhatatlanságot súrolta... Valószínűleg én azért játszanék vele így, de valójában határeset... Az előtte ugyanebben a gépben helyet foglaló GFX5200 esetében ez teljességgel kivitelezhetetlen volt, még 1024-ben és pár dolgot levéve is alig futott. A még előtte, szintén azonos egyéb körülmények közt dolgozó Ti 4200 128MB elég kellemesen futott legmagasabbra véve mindent (ritkásan persze a Generals beszaggat azért, de hát ilyen a természete:). Szóval ez alapján az 5200 alkalmatlan, a 5600 határeset, a 4200 pedig alkalmas Generalsozásra:) Ha valakit érdekel egyéb paraméter, szóljon, lesz még módom nézegetni, ha hazamegyek... Éppen most beszéltem rá valakit egy 5200-ról történő 9600Pro-ra váltásra:) Meg is tekintem majd. Igaz,nem nagy játékos az illető, de azért kiváncsi vagyok...

#71 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 08. 03:20

bocs, hogy csak most irok ide.
megvettem vegre az uj kartyamat.
vegulis sapphire atlantis 9600 128 mb lett belole.
eleg jo, amelyik jatekokat neztem raja, azok szepen futottak.
majd a doom]|[at karom kiprobalni vmikor, ha lesz ra idom.
arra nagyon kivancsi vagyok, hogy hogy megy.
ja es 33e huf volt.

jah es az osszes fx egy kalap xar... Kép
nem erdemes egyiket sem megvenni.

::// kukac7

diiikhuuusz!! ;D

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#72 Felhasználó inaktív   Horny 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 08. 18:27

Nemtod Koala, hogy az Ati-nál melyik gyártónál hogyan változik az 9600, illetve a 9600pro? Lécci adjatok már vmi linket... THX!

Unseen: Az FX5600 elég jó eredményeket ért el kivéve akkor amikor bekapcsolták az anizotrópikus, illetve antidetect szűréseke! Mindezeket leszámítva, ha nem használod az élsimítást, akkor elég jól meglehetsz vele, én mindenesetre radeon9600-at, vagy abból is pro-t veszek, mert annál a szűréseknél 0%-os az eltérés, és az elég erős jellemre utal!Kép

#73 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 10. 11:35

gigabyte 9600 nonprot nem szabad venni, mert a dobozan ugyan rajta van, hogy 128 bitesek a ramok, de kesobb kiderul, hogy csak 64 bitesek!
a sapphire, a connect3d, club3d jo markak az ati kartyaknal.
nekem sapphire van.

"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#74 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 12:05

Hajaj! Mi lesz velem, megrögzött Nvidia rajongóval? Elképzelhető, hogy a márkahűség most felmondja a szolgálatot? Elképzelhető, hogy a következő garfikus 3D gyorsítókátyám ATI lesz? Kép Kép

#75 Felhasználó inaktív   Deathunter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 12:38

Nem kell pánikolni, nVIDIA is ott van a toppon. Nem fognak úgy eltűnni mint a Woodoo, sőt már a Matrox is jön visszafele...Kép
Stay with in the Family!

#76 Guest__*

Elküldve: 2003. 11. 10. 12:56

Én sem gondolom, hogy eltünne, már a közeledő 5700 is elég ígéretesnek tűnik, addig meg biztos elviszi a hátán a hírnév, a megbízhatóság imázsa ("ati driver bágos"). Ez az első GeforceFX széria viszont szerintem elég szégyenletes lett... Szerintem túl sokat olcsósítottak az olcsó kártyáikon, és kicsit nekem az az érzésem, mint ami a Pentium 4 esetébe (nem mintha erre a következtetésre ismereteim és hozzáértésem feljogosítana:), hogy mindent elkövetnek, hogy jobban szerepeljen a termék, éppen csak a legkézenfekvőbb megoldást, a termék teljesítményének növelését nem hajlandóak meglépni:)

#77 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 20:42

Ami azt illeti a Ti4600-amat most nem fogom lecsrélni fx-re. Legalább is nem ezekre a szériákra. Talán majd a következőre. Az atival semmi bajom (sőt tudom, hogy most jobb), csak megszoktam már az nvidiát. Pl előtte meg csak Voodoo-m és TSENG-em volt egészen addíg míg csődbe nem ment (mindkettőKép). Bár már erősen remeg a léc azért még megvárom a köv. nvidia generációt hátha nátha ha meg nem akkor ati....

#78 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:27

Nah,most durrant el az agyam végképp! Silent Hill 3 DVD! Install...krekkel...indít...SZORRY KICSIRIGÓ! A VIDEOKÁRTYÁD TÚL GYENGE A JÁTÉK FUTTATÁSÁHOZ! JÁTSZ INKÁBB A LAST NINJAVAL C64EN! KépKépKép

Hát én azt hittem szétcsesz az ideg! Vehetek egy másik kártyát, hogy menjen az SH3! KépKép
Okés, MX 440-em van, na de akkor is! Ezt kikérem magamnak!!!!Kép

#79 Felhasználó inaktív   Ivoke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 21:41

Oké, oké myko, de azért az mx anno is egy nagyon nagyon elba*** kezdeményezés volt. Most persze, hogy bosszantó a dolog, de ez van.Kép Ilyen az egész világ. Fogyasztói társadalom, ezt azért neked már nem kell magyarázni.Kép Ettől függetlenül a jó édes any**t de ebbe bele kell nyugodnunk. Megszokjuk, vagy megszökünk.

Ja jó példa olvastam az XP feltelpülve kb 1GB egy srác leszedett minden felesleget és az eredmény 120MB lett. Ezt visszaküldte a microsofnak akik azt nyilatkozták erre, hogy átírásra került sor, és különben is így használhatatan egy csomó (felesleges) funkciója a rendszernek. Na most mondom erre, hogy az emebreknek szüksége van a vetítésre, és annál jobb minél színesebb, szélesvásznubb. Ez van birkák vagyunk a javából.

Mi meg hiába morcogunk semmit nem érünk el vele. BAH!!KépKépKép

#80 Felhasználó inaktív   Myko Alto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 10. 22:03

Tudom én, tudom...de akkor is mérges vagyok! Kép Most lephetem meg magam karácsonyra egy bika kártyával, pedig mosógépet szerettem volna venni!

Téma megosztása:

• (64 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.