Idézet
Üdv all!
Személy szerint én még nem raktam fel a Win7-et, de egyik havernál kipróbáltam, és szerintem aki Vista-t használ/használt és megszerette, az majdnem biztos, hogy átáll (legalábbis szerintem). Most Vista-t használok, de több mint valószínű, hogy én is átállok majd.
Hiába fikázzák sokan a Vista-t, nekem sokkal jobban megy mint az XP (xp stabilan max kb 2 hónap, Vista - már 5 hónapja stabil
, erről ennyit. Amúgy renszergazda vagyok, tehát azért használom elég rendesen az op-rendszert
)
Az én szerény véleményem még az a Windows7-tel kapcsolatban, hogy szerintem az válassza akinek van hozzá gépe is, mert természetesen, egy kisebb gépen egyértelműen jobban megy az XP, mint a Vista vagy a 7-es.
Residenttest: nem beszólni akarok, nehogy annak vedd, csak megjegyezném, hogy az XP vígan elfutkorászik egy Mobile Intel 945-ön, de már a Vista-hoz is kevés lenne. A laptopoknak ez a hátránya, ezért kell Ati-s, vagy Nvidia-s videókártyásat venni alapból. Kérlek, ne vedd magadra, de ez tény...
Szóval, lényeg a lényeg, az ember olyan op-rendszert használjon amihez van gépe, és attól, hogy neki nem fut jól, vagy gyengén fut (a gép miatt, vagy beállítás miatt (értem ezalatt pl Vista indexelt keresése)) nem kell fikázni ![]()
Bye
ha egy rendszergazda 2 hónap után úgy elintézi az xp-t, hogy annak stabilitási problémái vannak, háááááát.
most mondjam azt, hogy nekem még soha életben nem kellett reinstall-t nyomni, igaz, voltak csúnya esetek, de egy kis piszkálásal bőven javítható volt minden (ez is még xp sp1 előtti időszakában). egyik gépemen (régi gép) 2001 vagy 2002 óta van xp, köszöni, semmi baja. az újabb gépeimen max azért volt csere, mert 32bit->64bit.
egy komoly szemléletbeli hiba, ami sajna az ms-nek köszönhető (oprendszer tekintetében!). nem azért vesz az ember gépet, hogy az oprendszerét ki tudja szolgálni, ha így van, az nagy hiba. egy oprendszer elsőrendű célja, hogy egy lehetőleg láthatatlan, észrevehetetlen (nem a kezelőfelület tekintetében) hidat képezzen a perifériák és a felhasználók között, lehetőleg úgy, hogy a felhasználónak ne is kelljen tudnia arról, hogy mi az a hardver, milyen részekből áll a gépe (ezt eddig egyedül a beos tudta megvalósítani, de a nagyok felzabálták, Istenem, pedig az valóban egy igazi oprendszer volt.....)
egy oprendszernek nem az a célja, hogy az erőforrásokat felzabálja, hanem az, hogy a lehető leghatékonyabban kezelje az erőforrások szétosztását, a zökkenőmentes, stabil működést nyújtva a felhasználónak.
csak egy példa: *nix rendszereken egy intel 945 "kártya", 1,4-es cerka procival, 256 mega rammal is bőven elegendő olyan grafikus felület kezelésére, amin a vista aero nélkül sem indul el, ráadásul úgy, hogy minimális lassúlást sem okoz (közben meg vbox-al desktop integrated módban fut egy xp is, gyorsabban mint a valós gépen (ez egyébként tényleg vicc. a vboxos gépen 192 megát adtam az xp-nek, egyébként 1 gigás a gép (256 megás volt anno, amikor vettem, azóta modul ki és egy 1 gigás be). így, vbox-ban 192 megával gyorsabban reagál mint a pure gépen 1 gigával. ki érti ezt)).
szó se róla, jó dolog a WPF, de nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát!

Súgó
A téma zárva.