HWSW Informatikai Kerekasztal: Forma1 (2010) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Forma1 (2010)

#381 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:30

Idézet

Idézet

Nálam ez pont fordítva van. Én szerettem a McLaren-Ferrari-XY (Renault, BMW, Williams, ami éppen volt) hármas dominanciáját.
Attól félek korcsosodik a mezőny.Kép
Korcsosodiiiik???? Miért mi ez? A tisztavérűek versenye? Ne már....
Talán kicsit erős szót használtam, így utólag.Kép
Úgy értettem, hogy a régi, klasszikus, neves csapatok egytől-egyig kivesznek, már csak hárman vannak (Merci, Ferrari, Williams és a Renault is ott van már egy ideje, mégha motorként is eredetileg).
Nézzük meg: a jövőre induló 12 csapatból 4 teljesen új (Meta Campos, Manor F1, Lotus (na őt szívesen látom mondjuk), US F1) plusz a Brawn is új, mindössze 1 éves csapat, bár ők meg tudják venni a sikerhez megfelelő kocsit (nem a Honda hivatalos örököse!!!!). Maradt 7 csapat. Mínusz négy a régiek miatt, maradt 3 csapat.
1. Force India (a mezőny egyik utolsója, Jordan utód, azok pedig évente változnak, meglepődtem, hogy ez nem)
2. STR (fiókcsapat, tökutolsó)
3.Red Bull (az első normális csapat, komoly esélyekkel, az egyetlen, amelyiket komolyan veszek a háromból)
A nagy autó és motorgyártók sem kívánnak már az F1-ben résztvenni, pár éve az Audi (vagy a Volkswagen) lemondta, Toyota, BMW kiszáll.
De a legszebb számomra a pilóták káosza. A 24 székből 9 foglalt, mindössze 3 csapatnak van meg mindkét pilótája jövőre.
Az új csapatoknak lila fingjuk nincs arról, kit ültessenek be (Bruno Senna az egyedüli biztos pilóta az új csapatoknál), olyan pilóták vannak állás nélkül, mint Heidfeld, Trulli, Glock, Button, Kovalainen, Raikkönen, Buemi, Rosberg és Sutil, és még a GP 2 tehetségei is kopogtatnak. Márpedig az újak a fentiek nagy részét nem fogja tudni leigazolni.
Az előző szezonokban az idény végén a helyek 60-70%-a betöltött volt már.
Félek tőle, hogy a guruk odafent rosszfelé buherálják az F1-et. Talán tényleg nem ártott volna egy kettéválás.

#382 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:31

Idézet

Idézet

Idézet

Nálam ez pont fordítva van. Én szerettem a McLaren-Ferrari-XY (Renault, BMW, Williams, ami éppen volt) hármas dominanciáját.
hát kicsit azért furi. ha az f1 az autósportok csúcsa, akkor ne engedjünk már be akárkit. a legfelsőbb klubbokba is tejelni kell rendesen, ha valaki be akar kerülni. legyen az f1 a csúcs, de ha azt nézzük, hogy a jövőre induló manor csapatnak még szélcsatornája sincsen -és nem is lesz- akkor hogyan fejlesztik az aerodinamikát? vesznek kasztnit mástól? akkor megint keveredünk. az f1-ben szabályozni kellene a gyártók versenyét. egy csapatnak kellene egy komplett autót építenie, beleértve a motort, a váltót, a fékeket, a kasztnit...mindent. nem úgy, hogy veszünk motort a mercitől, kasztnit a red bulltól, semmit nem csinálunk magunk és mégis a miénk lesz a legjobb autó, mert beszereztük a legjobb alkatrészeket innen-onnan.
Az utolsó két sorral a Brawnra utaltál?Kép

#383 Guest__*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:37

Idézet

Idézet

Idézet

Talán kicsit erős szót használtam, így utólag.Kép
Úgy értettem, hogy a régi, klasszikus, neves csapatok egytől-egyig kivesznek, már csak hárman vannak (Merci, Ferrari, Williams és a Renault is ott van már egy ideje, mégha motorként is eredetileg).
Nézzük meg: a jövőre induló 12 csapatból 4 teljesen új (Meta Campos, Manor F1, Lotus (na őt szívesen látom mondjuk), US F1) plusz a Brawn is új, mindössze 1 éves csapat, bár ők meg tudják venni a sikerhez megfelelő kocsit (nem a Honda hivatalos örököse!!!!). Maradt 7 csapat. Mínusz négy a régiek miatt, maradt 3 csapat.
1. Force India (a mezőny egyik utolsója, Jordan utód, azok pedig évente változnak, meglepődtem, hogy ez nem)
2. STR (fiókcsapat, tökutolsó)
3.Red Bull (az első normális csapat, komoly esélyekkel, az egyetlen, amelyiket komolyan veszek a háromból)
A nagy autó és motorgyártók sem kívánnak már az F1-ben résztvenni, pár éve az Audi (vagy a Volkswagen) lemondta, Toyota, BMW kiszáll.
De a legszebb számomra a pilóták káosza. A 24 székből 9 foglalt, mindössze 3 csapatnak van meg mindkét pilótája jövőre.
Az új csapatoknak lila fingjuk nincs arról, kit ültessenek be (Bruno Senna az egyedüli biztos pilóta az új csapatoknál), olyan pilóták vannak állás nélkül, mint Heidfeld, Trulli, Glock, Button, Kovalainen, Raikkönen, Buemi, Rosberg és Sutil, és még a GP 2 tehetségei is kopogtatnak. Márpedig az újak a fentiek nagy részét nem fogja tudni leigazolni.
Az előző szezonokban az idény végén a helyek 60-70%-a betöltött volt már.
Félek tőle, hogy a guruk odafent rosszfelé buherálják az F1-et. Talán tényleg nem ártott volna egy kettéválás.
ez sztem max mosley utolsó szemétkedése volt. remélem jean todt ép ésszel fogja az f1 érdekeit képviselni és mihamarabb helyre rak mindenkit.

az azért már gáz, az f1 legrégebbi csapata -ferka- aki a kezdetektől ott van, már gondolt olyanra, hogy leállítják az f1-es projektet. abszolút rekord tartó a csapat, de ha ő is gondolkodik a kiszálláson, akkor ott valami tényleg nagyon bűzlik.

#384 Guest__*

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:39

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

hát kicsit azért furi. ha az f1 az autósportok csúcsa, akkor ne engedjünk már be akárkit. a legfelsőbb klubbokba is tejelni kell rendesen, ha valaki be akar kerülni. legyen az f1 a csúcs, de ha azt nézzük, hogy a jövőre induló manor csapatnak még szélcsatornája sincsen -és nem is lesz- akkor hogyan fejlesztik az aerodinamikát? vesznek kasztnit mástól? akkor megint keveredünk. az f1-ben szabályozni kellene a gyártók versenyét. egy csapatnak kellene egy komplett autót építenie, beleértve a motort, a váltót, a fékeket, a kasztnit...mindent. nem úgy, hogy veszünk motort a mercitől, kasztnit a red bulltól, semmit nem csinálunk magunk és mégis a miénk lesz a legjobb autó, mert beszereztük a legjobb alkatrészeket innen-onnan.
nem utaltam rájuk, több csapat is így csinálja. ross brawn egy vadállat, remélem visszamegy a ferkához még! :Đ
és remélem raikkönen-t leszerződtetik jövőre.

#385 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:41

Idézet

ez sztem max mosley utolsó szemétkedése volt. remélem jean todt ép ésszel fogja az f1 érdekeit képviselni és mihamarabb helyre rak mindenkit.

az azért már gáz, az f1 legrégebbi csapata -ferka- aki a kezdetektől ott van, már gondolt olyanra, hogy leállítják az f1-es projektet. abszolút rekord tartó a csapat, de ha ő is gondolkodik a kiszálláson, akkor ott valami tényleg nagyon bűzlik.
Én is remélem. De megértem a Ferrarit, egy idényközti szünet alatt erős középcsapatot csináltak belőle teljesítményügyileg (meg a Mekiből is)

#386 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 11:45

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

nem utaltam rájuk, több csapat is így csinálja. ross brawn egy vadállat, remélem visszamegy a ferkához még! :Đ
és remélem raikkönen-t leszerződtetik jövőre.
Megnéztem, 4 motorgyártó maradt. 5 csapatot a Cosworth, 2-őt a Merci és a Renault támogat, és a Ferrari persze.
Két csapat még nem tudja, melyiket válassza. (STR, Brawn)
És 4 brit csapat lesz. Plusz két amcsi, német és japán csapat sehol. Japánok hogy kivesznek jövőre...

#387 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:28

Sok szempontból én nem így látom a dolgot. Attól hogy ha neadjisten a ferka meg a gyurka kiszáll a F1-ől, attól az még autóverseny marad. Az hogy összeveszi a csapat a fejlesztéseket, és nem saját maga fejleszt? Negyjából lesz.rom.
Nem a Ferraritól F1 az F1. Ha neki már nem biznisz, hát majd az lesz másnak.

De félre ne értsetek, én nem utálom a régi csapatokat, sőőőt. De színesíti a versenyt egykét új csapat. S ha nem bírják a tempót a régiek...nos akkor lehet tényleg idejük kiszállni.

Kép
Kép
Kép

#388 Felhasználó inaktív   tombar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:30

én azt várom már h a LOLA beszálljoin a versenybe. nembánom ha utolsók is lesznek de nekik fogok szurkolni

#389 Guest__*

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:52

Idézet

Sok szempontból én nem így látom a dolgot. Attól hogy ha neadjisten a ferka meg a gyurka kiszáll a F1-ől, attól az még autóverseny marad. Az hogy összeveszi a csapat a fejlesztéseket, és nem saját maga fejleszt? Negyjából lesz.rom.

De félre ne értsetek, én nem utálom a régi csapatokat, sőőőt. De színesíti a versenyt egykét új csapat. S ha nem bírják a tempót a régiek...nos akkor lehet tényleg idejük kiszállni.

a forma1 szurkolóinak 95%-a ferka drukker. ha a ferka kiszáll, akkor a FIA kegyetlen sok pénztől esik el, amit a lola, a manor, esetleg jaguar nem fog hozni a konyhára. lásd az idei évet, és a nézettség visszaesését, mert a ferka befagyasztotta a fejlesztéseit nyáron.(illetve az idióta szabály változgatósdi minden évben) ennyiről szól a dolog. a forma1 pedig a ferkáról. tisztességes, sportszerű küzdelem, már nagyon régóta nincsen ebben a sportban. kezd egy katyvasszá válni az egész. 2 éve azt mondták, hogy az f1 naptárában szereplő pályákra sok 20 autó, most meg lesz 26-28? minimális költségvetésű csapatok, akiknek az indulása még mindig nem garantált.

#390 Felhasználó inaktív   crysis the best 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:36

Azt már lehet tudni hogy Raikkonen jövőre melyik csapatban fog versenyezni ??? FORZA RAIKKONEN

#391 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:39

Idézet

Idézet

a forma1 szurkolóinak 95%-a ferka drukker. ha a ferka kiszáll, akkor a FIA kegyetlen sok pénztől esik el, amit a lola, a manor, esetleg jaguar nem fog hozni a konyhára. lásd az idei évet, és a nézettség visszaesését, mert a ferka befagyasztotta a fejlesztéseit nyáron.(illetve az idióta szabály változgatósdi minden évben) ennyiről szól a dolog. a forma1 pedig a ferkáról. tisztességes, sportszerű küzdelem, már nagyon régóta nincsen ebben a sportban. kezd egy katyvasszá válni az egész. 2 éve azt mondták, hogy az f1 naptárában szereplő pályákra sok 20 autó, most meg lesz 26-28? minimális költségvetésű csapatok, akiknek az indulása még mindig nem garantált.
No látod ezzel így már nagyjából egyetértek. Annyi észrevétellel, hogy a F1 azért nem a ferkáról szól. Hogy neki van a legnagyobb rajongótábora, az biztos. Közel nem 95% de értem a költői túlzást. Értem és megértem :Đ De aki az autó sportot szereti, csak azért nem hagyja abba a F1 nézéség, mert a Ferrari kiszáll (HA kiszáll).
Visszafog esni a nézettsége ez kétségtelen... De mondjuk azért lássuk már tisztán azt is, hogy ez a dolog, nem csak a szabálymódosításokon múlik, mert azok elméletileg pont a kiegyenlítettséget, a céloznák, és a mégtöbb nézettséget. Nem a Ferrarival akarnak kibaszni! Direkte nem.
Nagy része van a "pénztelenségben" a "válságnak" is..... szerintem.

Kép
Kép
Kép

#392 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:53

Volt 2007-ben egy felmérés, mely csapatok a legnépszerűbbek. Ez azóta változott, de kiindulásnak megteszi:
37,20% Ferrari
29,87% BMW Sauber (!!! ettől hátast dobtam)
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.

#393 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:03

Idézet

Volt 2007-ben egy felmérés, mely csapatok a legnépszerűbbek. Ez azóta változott, de kiindulásnak megteszi:
37,20% Ferrari
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.
No. Ez már inkább hihető. 38% is hatalmas arány, ha ca. 20 csapat közt kéne osztani a tábort.
Kép
Kép
Kép

#394 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:08

Idézet

37,20% Ferrari
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.
37%-ból kb 20 at a ferrári schuminak köszönhet :Đ.

#395 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:12

Idézet

Idézet

37,20% Ferrari
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.
Na mondjuk az is igaz. Ha nem is ilyen szárazon...de van benne valami.
Kép
Kép
Kép

#396 Guest__*

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:18

Idézet

Idézet

Idézet

37,20% Ferrari
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.
2006 óta nem versenyez.

#397 Felhasználó inaktív   tjames 

• Őstag
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:20

Idézet

Idézet

Idézet

Idézet

37,20% Ferrari
16,11% McLaren
4,97% Renault
3,25% Toyota
3,11% Red Bull
5,49% Másnak szurkol
Keresek egy 2009-eset.
2006 óta nem versenyez.
Nem az volt az előttem szóló mondandója hogy 2007-ben....hanem hogy általában. :-D de gondolom ezt te is vágtad :)
Kép
Kép
Kép

#398 Felhasználó inaktív   SWBF2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:26

Nos, megvan a 2009-es (F1 Racing szavazása, az pedig a legolvasottabb F1 magazin a világon, ha valamelyik, ez állhat a legközelebb az igazsághoz szerintem)
1. McLaren 29%
2. Ferrari 28%
3. Renault,Williams 6%

1.Hamilton 27%
2.Raikkonen 16%
3.Alonso 12%

A gond az, hogy magát a szavazást nem találom (még gyarló módon meg is próbáltam leszedni a kérdéses számot), csak egy kis hírt róla, az meg nem annyira közlékeny. Meg ez januári, úgy tessék nézegetni. Itt még nincs Brawn, és a divatok ugye a világbajnok mellett vannak (Hami, Meki, bár Hamilton anélkül is vezetne szerintem, Meki tuti nem).
De a lényeg leszűrhető.
Mindig decemberben csinálnak egy nagy kutatást, és a januári számban leadják. Akkor tudjuk meg, a Red Bull és a Brawn (főleg utóbbi) mennyire kavart bele a vízbe.

#399 Felhasználó inaktív   Gt17 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:28

Idézet

Azt már lehet tudni hogy Raikkonen jövőre melyik csapatban fog versenyezni ??? FORZA RAIKKONEN
Nem.Oly annyira nem,hogy szerintem nemis fog a 2010 es idényre csapatot találni,hidegeb vizekre evez(finn rally).

#400 Guest__*

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:32

Idézet

Idézet

Idézet

Visszafog esni a nézettsége ez kétségtelen... De mondjuk azért lássuk már tisztán azt is, hogy ez a dolog, nem csak a szabálymódosításokon múlik, mert azok elméletileg pont a kiegyenlítettséget, a céloznák, és a mégtöbb nézettséget. Nem a Ferrarival akarnak kibaszni! Direkte nem.
Nagy része van a "pénztelenségben" a "válságnak" is..... szerintem.
attól nem félek, hogy a ferkával kicsesznek, hisz a FIA pontosan tudja, ki mennyit hoz a konyhára.
a céljuk mindig a kiegyenlítettebb küzdelem, de ez soha nem jön össze. hisz miért jönne? sok olyan versenyszéria van, ahol ugyan olyan autókkal küzdenek, s mégis másodpercek vannak ott is körönként. pilóta és pályafüggő. erre kár törekedni, mert soha nem fog összejönni. előzés sem lesz soha annyi, amennyit szeretnének, mert egy erős és gyenge autó között sincs akkora teljesítmény különbség, hogy mindenki előzgessent mindenkit. ha valaki beragad, az visszafogja magát és spórol az üa-al, hogy a boxban előrébb léphessen. egymás mögött vonatozni sem fognak, mert olyankor nincs leszorítóerő a hátrébb lévő autón, s ez az autó hűtésének is betesz. nem zarnak az új csapatok, kifejezetten örülök nekik, de a jelenlegi szabályok sztem úgy szarok, ahogy vannak. börni bá-nak vajon eszébe jutott, hogy 26 autónál át kellene alakítani a pontozási szabályokat? (nem érmes rendszer!!!) miért nem pontozzák a quali nyertesét, mint a gp2-ben? hiszen azt megnyerni is felér egy fél versennyel. vagy azt, aki a leggyorsabb kört futja a futamon? stb. ha pénztelenség és válság van, hogy hogy ennyien kopogtatnak az f1 ajtaján? (az még oké, hogy jönni akarnak sokan, de hogy olyan szabályokat alakítanak ki, amik nekik újoncoknak kedveznek... miközben egy ferka, merci a kezdetektől ott van?!)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.