A The Runaways Joan Jett első bandája volt, talán az első igazi csajbanda de ebben nem vagyok biztos. A filmet nagyon vártam de hatalmas csalódás lett. Mikor megtudtam, hogy Kristen Stewart lesz Joan elégedetten bólogattam, jobbat gondoltam nem is találhattak volna, viszont a filmben nem ő a központi alak, hanem az énekesnő Cherie, akit Dakota Fanning játszik, megjegyzem sokkal hitelesebben. Amennyire örültem neki annál inkább csalódtam Kristenben. Fekete hajjal kissé görnyedt testtartással vágja a k*rvárabevagyoktépve -szóval azt a standard- Kristen fejet, mégse jön át, hogy ő itt most kb rockistennő lenne.
Nagyon lassú a film tempója, amellett minden hangulatot mellőz, egy karakterrel sem lehet azonosulni, totál kidolgozatlanok, a tetejébe még idegesítőek is, pláne a producer.
A lényeg, hogy van Joan, aki zúzni akar, találkozik a producerrel, az meg bemegy valami diszkóba és leszólítja Cherie-t hogy énekest keresnek egy rockbandába, ő meg: oké egyszer letátogtam egy Bowie számot (wtf?!). A kiscsajnak a próbán nem igazán fekszenek a szókimondó szövegek de persze kötélnek áll. Majd turné, ha jól emlékszem egy koncertet látunk az egész filmben és abból is egyetlen számot. Azt, hogy sikeresek lettek a többi bandatag nyavajgásából és a felvillanó újságszalagcímekből (ez is mennyire klisés már) tudjuk meg. A többi meg már történelem

A film egy óriási kihagyott ziccer, ebből a korszakból meg az egészből egy egy óriási rock and roll filmet lehetett volna összehozni ehelyett kaptuk ezt amit írtam egy emlékezetes jelenetet nem tudnék felidézni semmi nem fogott meg benne. Ami pozitívum az az, hogy a Cherry Bomb c. számot felénekelték Dakotával és szerintem sokkal jobban sikerült mint az eredeti.
Fájó szívvel de ez csak 3/10, aki igazán laza rock and roll filmre vágyik annak a Rockhajó című brit alkotást ajánlom sok szeretettel! Mert ez inkább egy ilyen önéletrajzi ihletésű izé lett.