HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#181 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 18. 16:49

Újabb állomás: megszereztem a JagdPanthert.
Előre felkészültem az alapján amit Warton mesélt így nagyot nem csalódtam. Kicsit rosszabb volt a kezdő lövege mint a JgPZ4-esnek, de most már a 3. lövegfejlesztés is meg van így egészen tűrhető a dolog. Az IS-4 eseket tudom sebezni ami nagy szó, eddig nem ment, egy sima IS-t pedig egyedül lőttem ki. Mauson és AusfB-n még nem próbáltam.
Kilőni hamar kilőnek úgy mint a JgPz4-essel, de jobban sebzek.
Amit viszont most nagyon meggyűlöltem az a T-44-esek. Közelről távolról, közepes lőtávról rengetegszer lepattanok róluk ami enyhén idegesítő. Közelről esélyem nincs olyan lomha vagyok, nincs még meg a motor és a lánctalp fejlesztés. Körbetáncolnak és kilőnek, és persze az ellenfél arty is ilyenkor talál meg. Nem egyszer üvöltöztem a monitorral ilyenek miatt.

A light tankok engem is bosszantanak, de mikor leopárdozom élvezem, hogy szlalomozok az ellenfél böhömjei között, amíg ki nem lőnek. Olyankor az auto aim nagyon hasznos, miután rááltam egy célra nem is figyelem a tornyot, csak azt, hogy merre megyek. Érzésre megeresztek egy-egy lövést, és néha ki is lövök valakit, ez többnyire engem is meglep. Néha Arty vadászatra megyek ez időnként sikerül. Mondjuk engem elég hamar ki szoktak lőni, de ez a light tankok sorsa.

Verghaust: A panther nagyon jó, nekem is tetszik. Róluk is le szokott pattanni a JgPZ4-es lövése elég gyakran. A Jagdpanther már tudja sebezni, de kemény dió mire sikerül kilőni.

Ami a fejlesztést illeti, eléggé zavar, hogy nem tudom visszagörgetni az eseményeket miután kilőttek. Néha marhára frusztrál, hogy csak az utolsó két lövést látom. Volt olyan érzésem, hogy az ellenfél 2 tüzérségi lövege cirka 3 sec alatt vagy 5 lövéssel kínált meg ami enyhén furcsa lenne, de visszanézés hiányában csak bosszankodni tudtam.

Yep: A pénzügyi gondokra ajánlom a premium acc befizetést. Nekem tetszik, most már szinte nincs is olyan, hogy minuszba megyek csata után. Többnyire 1-2 k credit mindig marad a nyereményből. Ha jól megy akkor néha 8-10k. A barátom Arty-val nyomul, állítása szerint ő 25-30k creditet szerez egy menet alatt. Szóval lehet, hogy arty-val a legjobb pénzt gyűjteni. Nekem mondjuk a Wespe-vel nem ment ilyen jól, igaz ő SU-8-asnál tart jelenleg. Ha van annyid mindenképpen a 30 napos éri meg. ( 30 nap alatt napi 150 arannyal számolva bőven össze tudod gyűjteni az újabb hónapra valót. )
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

#182 Felhasználó inaktív   Riot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 19:56

gyorsan megkérdem jönne valaki platoonba? kéne még 1 ember

#183 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 21:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 18. 10:08

...egy olyan kis tank, amelyik behorpad ha a kilőtt lőszer hüvelye ráesik...

:nevet2: ...megkönnyeztem ezt.

Engem inkább más bosszant.

Pl. az elteleportálódott tankok.
Beállok egy bokorba a Hetzerrel. Rálátok egy nagy üres pusztaságra. Light tank csapattársam berobog a puszta közepébe és összeakaszkodik egy KV-val. Én lesből rádurrantok el is találom, meg is sebzem, de ekkor a KV kiüti a körülötte cirkáló light tank kollégát és erre a jól belátható puszta közepéről elteleportálódik a KV. :eek: Aztán 1 perc múlva elém teleportálódik, de már túl közel van és 1, max 2 lövéssel szétlövi a Hetzerem.

Valószínű ez azért van, mert a Hetzer a játékban csak 300m-re lát :omg: a KV meg kb 400m-re volt. Csak azért láttam a KV-t, mert a cimbora ott volt, de miután kilőtték a KV eltűnt a szemem elől. Pedig az én pozíciómból tisztán belátható helyen volt és jóval a75mm-es lövegem hatósugarán belül!!! Na ez azért egy nagy baromság a játékban sztem.

Ok, tűnjön el, ha fás-bokros területre, vagy fedezékébe ér és nincs a közelében csapattárs aki pozícióját jelentse, de ne a mező közepéről csiribálódjon el!!!

Kipróbáltam, hogy sokkal komolyabb rádiót veszek, de az csak arra jó, hogy messzebbről is fogok pozíciójelentéseket. Ha nincs aki jelentsen, akkor ugyanúgy elém teleportálódik az ellenség a semmiből.

Szóval a Hetzer legnagyobb hibája, hogy iszonyúan vaksi szegény! Az orráig sem lát. És nem lehet rá kapni szemüveget. :(

Szerkesztette: Sendrov 2010. 10. 18. 21:24 -kor

Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#184 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 10. 18. 22:17

Pl. az elteleportálódott tankok.
Beállok egy bokorba a Hetzerrel.

Itt a hiba, ha bent állsz a bokorban, akkor nehezen látnak téged, de cserébe te is vak vagy.

#185 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 21:34

Lehet rá teleszkópot venni, de nem javaslom, túl drága és ez az alacsony tierű mütyűr nem érdemli meg, hogy pénzt költs rá.

#186 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 21:36

Ez sajnos a ping miatt van, nekem pl. 125-130 alá nem esik sajnos.
Ezért vannak a teleportálódó tankok a távolban. Próbáld ki az automata célzást, a kereszt teljesen máshol lesz mint maga a tank, ezért hiába lövöd azt amit látsz, az már nem is ott van.
Megszokja az ember és már az előtt megtanulsz lőni, mielőtt a célkereszt zöldre vált és kilövöd. Remélem később javul a ping dolog, ha több szerver lesz.

Kép

#187 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 10. 18. 22:36

Ez sajnos a ping miatt van, nekem pl. 125-130 alá nem esik sajnos.
Ezért vannak a teleportálódó tankok a távolban. Próbáld ki az automata célzást, a kereszt teljesen máshol lesz mint maga a tank, ezért hiába lövöd azt amit látsz, az már nem is ott van.
Megszokja az ember és már az előtt megtanulsz lőni, mielőtt a célkereszt zöldre vált és kilövöd. Remélem később javul a ping dolog, ha több szerver lesz.

Szerintem a teleportáló tankok egyáltalán nem a nagy ping vagy a lag miatt vannak. Direkt így van megoldva, hogy a távolban lévő, nem kellően "scoutolt" tankot ne tudd kilőni. Erre bizonyíték az, hogy velem egy csapatban lévőt még soha sem láttam teleportálni, plusz a közelben lévő tankok sem szoktak, és ha van az ellenfél közelébe egy baráti tank, akkor sem teleportál az ellenfél. Csakis akkor teleportálnak, ha nincs a közelükbe senki, de "rájuk látsz", és közepesen távol vannak tőled.

Szerkesztette: f_you 2010. 10. 18. 22:11 -kor

#188 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 18. 22:14

Erre mondjuk jó megoldás lenne ha az adott látótávolság felett csak az auto aim kapcsolódna ki, látni viszont látnád, és tüzelni is tudnál rá (el is találhatod).
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#189 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 06:51

Tegnap én is kipróbáltam. :) Egész pofás. :)

Melyik vonalon célszerű tovább fejleszteni? Szovjet vagy német? Illetve a traktor után melyik irányban érdemes elmozdulni, melyik Light Tank-ot javasoljátok?

#190 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 19. 07:51

Tegnap én is kipróbáltam. :) Egész pofás. :)

Melyik vonalon célszerű tovább fejleszteni? Szovjet vagy német? Illetve a traktor után melyik irányban érdemes elmozdulni, melyik Light Tank-ot javasoljátok?

amennyire én látom, akkor német... valahogy vicesebb dolgok vanank arrafelé (meg cool lokin :) )

és szerintem a loltraktor-PzII-Luchs-Leopard vagy a PzII-nagyvasak irány a javasolt

(talán a "leghatékonyabb" a PzII-PzII vonalon indulás... PzIII szrintem nagyon alulértékelt, pedig úgy megy mint a meszes...)

#191 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 07:34

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 19. 07:16

amennyire én látom, akkor német... valahogy vicesebb dolgok vanank arrafelé (meg cool lokin :) )

és szerintem a loltraktor-PzII-Luchs-Leopard vagy a PzII-nagyvasak irány a javasolt

(talán a "leghatékonyabb" a PzII-PzII vonalon indulás... PzIII szrintem nagyon alulértékelt, pedig úgy megy mint a meszes...)

ok, köszi, ezt néztem ki én is. :)

a célzásra tudtok valami trükköt?

#192 Felhasználó inaktív   Verghaust 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:13

Én a PzII -> PzIII -> Pz III/IV -> VK3001(P) -> VK3002(DB) -> Panther vonalon haladok. Eddig minden nagyon szép, már a PzIII/IV gépsárkánnyal is meg lehetett cumiztatni az ellenség nehézpáncélosait.
Az orosz oldalon viszont ott van a T-34, T-43, T-44 vonal, ami nagyon komoly (jobban félek tőlük, mint az IS "sorozattól").

A célzásnál én az egér jobb gombját használom haladás közben, ha beásom magam (ez nagyon ritka), akkor kézi vezérlés nagyítva.
A gunner és a driver személyzetre a gépsárkány megvásárlása után azonnal el szoktam durrantani 200-200 aranytallért, hogy 100%-on legyenek. Ez nagyon megdobja a túlélés és a precíz találat esélyeit.
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni."     Hölderin

#193 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Verghaust - Dátum: 2010. 10. 19. 08:13

Én a PzII -> PzIII -> Pz III/IV -> VK3001(P) -> VK3002(DB) -> Panther vonalon haladok. Eddig minden nagyon szép, már a PzIII/IV gépsárkánnyal is meg lehetett cumiztatni az ellenség nehézpáncélosait.
Az orosz oldalon viszont ott van a T-34, T-43, T-44 vonal, ami nagyon komoly (jobban félek tőlük, mint az IS "sorozattól").

A célzásnál én az egér jobb gombját használom haladás közben, ha beásom magam (ez nagyon ritka), akkor kézi vezérlés nagyítva.
A gunner és a driver személyzetre a gépsárkány megvásárlása után azonnal el szoktam durrantani 200-200 aranytallért, hogy 100%-on legyenek. Ez nagyon megdobja a túlélés és a precíz találat esélyeit.

hogyan lehet beásni a tankot? :)

#194 Felhasználó inaktív   Verghaust 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:41

Rosszul fogalmaztam :)

Helyesbítek: amikor elbújok (mondjuk ez is képzavar; elbújni egy 30 tonnás lánctalpas vaskockával) bokrokban, hegytetőn, házak között. Bár ezt tényleg ritkán alkalmazom, mert annak mindig csúnya vége van (szikrák, füst, miegymás; az meg kinek jó?).
A folyamatos mozgás medium tankoknál határozottan javallott :D
"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni."     Hölderin

#195 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Verghaust - Dátum: 2010. 10. 19. 08:41

Rosszul fogalmaztam :)

Helyesbítek: amikor elbújok (mondjuk ez is képzavar; elbújni egy 30 tonnás lánctalpas vaskockával) bokrokban, hegytetőn, házak között. Bár ezt tényleg ritkán alkalmazom, mert annak mindig csúnya vége van (szikrák, füst, miegymás; az meg kinek jó?).
A folyamatos mozgás medium tankoknál határozottan javallott :D

ok, köszi, azt hittem tényleg be lehet ásni a tankot. mondjuk gondoltam, hogy a traktor erre alkalmatlan lesz, de tegnap mégis sikerült 4 killt összehozni vele. :)

annyit még áruljatok el, pls. hogy hány ezüsttalér egy aranytallér? :) mik az árfolyamok? :)

#196 Felhasználó inaktív   Verghaust 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 19. 10:54

ok, köszi, azt hittem tényleg be lehet ásni a tankot. mondjuk gondoltam, hogy a traktor erre alkalmatlan lesz, de tegnap mégis sikerült 4 killt összehozni vele. :)

annyit még áruljatok el, pls. hogy hány ezüsttalér egy aranytallér? :) mik az árfolyamok? :)

Napi 150 aranytallért kapsz automatikusan (ha bejelentkezel), ezt be lehet váltani ezüstre (ha jól emlékszem, 1 arany = 400 ezüst), visszafelé viszont nem működik. Aranytallért el tudod durrantani legénység fejlesztésre, extra skulókra, premium tankokra, illetve premium acc "vásárlásra" (+50% exp és zsozsó a csatákban), meg biztos lehet még valamire használni.

Trakesszal a 4 kill nagyon szép!
Gratula! :)

#197 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Verghaust - Dátum: 2010. 10. 19. 09:10

Napi 150 aranytallért kapsz automatikusan (ha bejelentkezel), ezt be lehet váltani ezüstre (ha jól emlékszem, 1 arany = 400 ezüst), visszafelé viszont nem működik. Aranytallért el tudod durrantani legénység fejlesztésre, extra skulókra, premium tankokra, illetve premium acc "vásárlásra" (+50% exp és zsozsó a csatákban), meg biztos lehet még valamire használni.

Trakesszal a 4 kill nagyon szép!
Gratula! :)

azt hittem, hogy az ezüst aranyra váltható és így válnak elérhetővé az "extra" cuccok. premium acc érdekel majd, ezt megnézem, hogy működik, mert a csatánként 1-2 ezer xp nem sok...a tiger azt hiszem 1.200.000 kerül. elég sokáig tart összehozni. :)

melyik a legfürgébb light tank?

Szerkesztette: norb 2010. 10. 19. 09:28 -kor

#198 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 10. 19. 10:22

azt hittem, hogy az ezüst aranyra váltható és így válnak elérhetővé az "extra" cuccok. premium acc érdekel majd, ezt megnézem, hogy működik, mert a csatánként 1-2 ezer xp nem sok...a tiger azt hiszem 1.200.000 kerül. elég sokáig tart összehozni. :)

melyik a legfürgébb light tank?

tessék aktívabbnak és eredméynesebbnek lenni a harcok során :) akkro több az XP :)

light tank tekintetében pedig valószínűsítem, hogya fullos leopard... bár fürgeség tekintetében a Luchs is eléggé egy szinten van vele, érzésem szerint

(de meg kell nézni, hogy miket ír ki a legfejlettebb track/engine esetén travrese és sebesség tekintetében)

#199 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 10. 19. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 10. 19. 09:45

tessék aktívabbnak és eredméynesebbnek lenni a harcok során :) akkro több az XP :)

light tank tekintetében pedig valószínűsítem, hogya fullos leopard... bár fürgeség tekintetében a Luchs is eléggé egy szinten van vele, érzésem szerint

(de meg kell nézni, hogy miket ír ki a legfejlettebb track/engine esetén travrese és sebesség tekintetében)

ok ezt értem, de a trakesszal ez nehezen kivitelezhető. :)

#200 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 19. 10:03

Leggyorsabb light tank egyértelműen a Leopard. A baj csak az vele, hogy onnan nem kehet továbbfejlődni, tehát csak akkor menj a Luchs->Leopard vonalon ha egyelőre az a végcélod.

Amúgy a PZ III szerintem is alulértékelt, most váltottam KV-ra, eddig egyedül a T-28-hoz kifejlesztett 85mm-es F30 ágyúval (ami egyébként a KV-3 alap ágyúja) tudtam csak átlőni a páncéljukat, azon kívül szinte semmi mással, most a KV alapágyújával sem.

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.