HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Tanks - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Tanks MMORPG Harckocsi szimulátor

#361 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 11. 18. 07:20

Üzenet megtekintéseIdézet: 32karakter - Dátum: 2010. 11. 17. 18:49

... nekem múltkor nagyon szépen sikerült lőnöm.. egy lövéssel gyak a páyla másik oldaláról kilőttem saját csapatom egy tnkját...

tulajdonképpen gyönyörű lövés volt...

A VK3001(P) az egyik legnagyobb célfelületet nyújtó közepes tank. Gyakran járok úgy, hogy előremegyek felderíteni és ha csetepatéba keveredek, akkor szépen, módszeresen hátba lőnek a pálya másik oldalán kempelő csapattársaim. Tulajdonképpen gyönyörű lövéseket kapok a hátam közepére...

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 18. 01:59

Miért nem mész a dombnak fel. Én mindig arra szoktam menni egy kis várakozást követően.Ha szerencséd van akkor belefutsz kisebb felderítőkbe, akiket megehetsz vacsorára.

Megyek én dombnak is ha kell, de a gondom az, hogy a legtöbb esetben olyan nagy ellenfelekkel dob össze, ahol én számítok kisebb felderítőnek és belőlem lesz vacsora.
Kép
Mindig van nálam törölköző, és soha nem esek pánikba.

#362 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 18. 08:03

tegnap meglett a Hetzer. furcsa egy jószág. :) azt hittem, hogy ennél sokkal fürgébb lesz, de hát a max. teljesítményű motor is 160 vagy 180 LE. a forgási sebességgel semmi bajom, nagyon kicsi ívben képes megfordulni, de a tempója lehetne jobb is. mindig a nagyok közé dob be, ahol mindig én vagyok a leggyengébb. :s rohamra képtelen, kempelni jó, de ha felfedeznek végem...nagyon pontatlanok a lövései, 100 m-en 50 cm-es szórása van. távolabbi célpontot esélytelen eltaláni, 100 m-es távolságon belül hatékony, de én türelmetlen vagyok arra várni, hogy a sült galamb a számba repüljön. :) egy nagy előnye van, hogy alacsony, így elég nehezen szednek ki, ha elbújok egy szikla mögé, úgy, hogy tüzelni még tudjak. :)

volt valamelyikőtöknek Hetzere? kaphatnék valami okosságot a megfelelő használatáról? :)

#363 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 09:22

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 18. 09:03

volt valamelyikőtöknek Hetzere? kaphatnék valami okosságot a megfelelő használatáról? :)

hetzerem éppen nincs, deee... elmondások alapján ajánlom a xanaxot

sok borral

:)

#364 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 18. 08:20

A VK3001(P) az egyik legnagyobb célfelületet nyújtó közepes tank. Gyakran járok úgy, hogy előremegyek felderíteni és ha csetepatéba keveredek, akkor szépen, módszeresen hátba lőnek a pálya másik oldalán kempelő csapattársaim. Tulajdonképpen gyönyörű lövéseket kapok a hátam közepére...

Megyek én dombnak is ha kell, de a gondom az, hogy a legtöbb esetben olyan nagy ellenfelekkel dob össze, ahol én számítok kisebb felderítőnek és belőlem lesz vacsora.

pz3-at lőttem ki, egyetlen lövéssel ... nem örült neki, de kulturáltan viselte...

malinovkánál meg az a baj, hogy tökéletesen murphy...

ha elindulok a dombnak, akkor félúton szembejön 6 IS4

ha nem jönnek, akkor lent várnak

az egy elbaszott pálya, ha csak nem platoonnal vagy (ugyanis egy "jó" rohammal viszont szét lehet csapni a kempelőket)

#365 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:13

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 18. 10:03

Legtöbb medaliont eddig a Hetzerrel szereztem. Valószínű azért, mert ezzel tartott a legtovább a következő szintre lépni :).

Mindenféleképp fontos a komolyabb löveg bele. 7,5cm-es L/48-al az igazi. De a rövid csövű 10,5cm-es löveget felesleges megvenni rá. Azzal tényleg használhatatlan. Néha nem árt hozzá a drága aranyba kerülő spéci páncéltörő lőszer sem, a nagyok miatt. Álcaháló és a +15%-os páncélvédelem szintén kötelező rá.
Taktika: kizárólag kemp. Nagy bokor, sok kemp. Mindenféle mozgolódás kerülendő!!!! Ja és kemp, figyelés, türelem és kemp.

A legfontosabb, hogy maradj mindig védett helyen és ne mocorogj vele.
Majd ha meg lesz a Stug III, akkor azzal már óvatosan mehetsz a többiek után tűztámogatást adni, de a lassú Hetzerrel inkább a kemp a hasznosabb. Pláne, hogy szemből a ferde homlokpáncél "viszonylag jól" bírja a gyűrődést, de oldala és hátulja papír.
Én anno eleve 75%-os legénységgel vettem és a pontosságával nem volt bajom. Inkább azzal, hogy kicsit vaksi szegény. 300m-nél nem lát messzebbre.
Kép

#366 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 18. 09:13

Legtöbb medaliont eddig a Hetzerrel szereztem. Valószínű azért, mert ezzel tartott a legtovább a következő szintre lépni :).

Mindenféleképp fontos a komolyabb löveg bele. 7,5cm-es L/48-al az igazi. De a rövid csövű 10,5cm-es löveget felesleges megvenni rá. Azzal tényleg használhatatlan. Néha nem árt hozzá a drága aranyba kerülő spéci páncéltörő lőszer sem, a nagyok miatt. Álcaháló és a +15%-os páncélvédelem szintén kötelező rá.
Taktika: kizárólag kemp. Nagy bokor, sok kemp. Mindenféle mozgolódás kerülendő!!!! Ja és kemp, figyelés, türelem és kemp.

A legfontosabb, hogy maradj mindig védett helyen és ne mocorogj vele.
Majd ha meg lesz a Stug III, akkor azzal már óvatosan mehetsz a többiek után tűztámogatást adni, de a lassú Hetzerrel inkább a kemp a hasznosabb. Pláne, hogy szemből a ferde homlokpáncél "viszonylag jól" bírja a gyűrődést, de oldala és hátulja papír.
Én anno eleve 75%-os legénységgel vettem és a pontosságával nem volt bajom. Inkább azzal, hogy kicsit vaksi szegény. 300m-nél nem lát messzebbre.

köszönöm! inkább ezt a taktikát alkalmazom, mint a kszanaksz+bor kombót! :laugh:
az új löveg megvan, csak elkövettem azt a hibát, hogy előbb vettem meg, mint a módosított felfüggesztést...addig viszont nem engedi használni, szal ma ez lesz a legelső amit upgradelni fogok. :)

#367 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 10:52

Én ezt nem értem....a Tigrisnek is hasonló kaliberű ágyúja van mint nekem, én lövök1x addig ő 3x(!). Persze elég szánalmas verda és elég durván megérzi, hogy lebecsüli a kis IS-emet. Ma egy beképzelt USA T-29 is megjárta. Érdekes dolog ez, mert amikor kicsit elbízza magát az ember, akkor biztosan kicsinálják. Utálom az össze soft reset-es f.szt is.
Igazából a szelet is utálom, mert pont akkor hajtja balra a bokrot, amikor én ott csövezek benne, a gonosz ellenség meg pont arra jár.
Tényleg így van, hogy ha megállok valahol és látom, hogy nagyon elöl vagyok, akkor gondolok egyet és inkább megyek a másik, támadó szárny irányába, támogatni a nagyokat. Persze, hogy egy IS-4 a kettő között ellőve engem talál el 24.587Km-ről. Vagy más esetben mindenki engem akar szétlőni. Az a legbosszantóbb, amikor hosszú percekig nem történik semmi...artyk kiéhezve pásztázzák a mapot, véletlen arra jár valaki, kilövöm, meglátnak 345 irányból repülnek a lövedékek, esélyem sincsen megmozdulni. Na ilyenkor örülök, hogy nem vagyok tömegpusztító fegyverek közelében. Magányosan bandukolnék ezen a bolygón az biztos....
Egyszerűen osztok-szorzok, de nem tudom, hogy egyeseknek, hogy jön össze 2.300.000 egy IS-3-ra. Írtam ezeknek a készítőknek is, hogy mit csináljanak magukkal, meg pár ötletet (pl. GOD MODE csak nekem).
Valahogy ezen a ponton érzem azt, hogy nincsen értelme. A játék "fiiiling" már oda van, fejlődni nem tudok, ez is oda, akkor meg ?
Ja, az új szerverrel sem leszek előrébb, hogy kisebb a ping, mert nem vihetem át a megszerzett cuccokat, kezdhetem elölről.
A legjobban az orosz szerveren szórakozom a kis USA arty-val. De az is olyan borzasztóan lassan tölt újra, hogy csak na.
Na mindegy...addig is lazulás:
Kép

#368 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 12:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Yep - Dátum: 2010. 11. 18. 12:52

Valahogy ezen a ponton érzem azt, hogy nincsen értelme. A játék "fiiiling" már oda van, fejlődni nem tudok, ez is oda, akkor meg ?

Hagyd a csudába a drága unalmas nagy vasakat.
Indulj el német vagy amcsi könnyű harckocsi vonalon. Olcsó a javítás, a lőszer.
Igazi felfrissülés lesz száguldozni, sorozatot lőni.
Vagy annyira kiégtél már, hogy elfelejtetted micsoda sikerélmény tud lenni egy PZ35(t)-t vagy egy BT2-est bárbajban leküzdeni? :)
Kép

#369 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 18. 12:10

jöjjünk mán össze valamelyik este, oszt nyomjunk egy platoont. 4-5-en ha összedolgozunk, baj nem lehet. :)

Szerkesztette: norb 2010. 11. 18. 12:10 -kor

#370 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Sendrov - Dátum: 2010. 11. 18. 13:00

Hagyd a csudába a drága unalmas nagy vasakat.
Indulj el német vagy amcsi könnyű harckocsi vonalon. Olcsó a javítás, a lőszer.
Igazi felfrissülés lesz száguldozni, sorozatot lőni.
Vagy annyira kiégtél már, hogy elfelejtetted micsoda sikerélmény tud lenni egy PZ35(t)-t vagy egy BT2-est bárbajban leküzdeni? :)

és bizony nagy igazság!

időnként vissz-vissza szoktam térni a pz38t-hez, meg a Pz3-hoz, és valóságos felüdülés (már ha nem valami elbaszott csapatba rak be, pl volt múltkor tigris is a pz38 ellen... meh)

valahogy úgy pzIV-től kezdve kicsit el van baszarintva a game...

#371 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: norb - Dátum: 2010. 11. 18. 14:10

jöjjünk mán össze valamelyik este, oszt nyomjunk egy platoont. 4-5-en ha összedolgozunk, baj nem lehet. :)

Én benne vagyok.
Ma este azonban nekem biztosan nem jó.
De mindenféleképp össze kéne hozni egy platoont.
Kép

#372 Felhasználó inaktív   32karakter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 15:55

sajna én végtelen hektikusan játszom... szóval vagy vagyok, vagy nem, meg iylesmi :)

#373 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 18:15

A II. vh két legáramvonalasabb harcjárműje egymás mellett.
Kép

#374 Felhasználó inaktív   f_you 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 19:58

Nah, végre meglett a KV-3, két meccset mentem vele, de nagyon tetszik, pedig teljesen alap (nem fejlesztettem ki a 107mm-est a KV-val). Ebben végre érzem, hogy heavy vagyok, durván tűri a lövéseket, és az xp is 1000 fölött van amit általában kapok. Eddig kicsi úgy éreztem, hogy a nehézharckocsi vonal nem volt jó választás, most viszont megváltozott a véleményem :laugh:
Ja, és vettem egy hónap prémiumot is, a szebb garázsért :D

#375 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 18. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: f_you - Dátum: 2010. 11. 18. 18:58

Nah, végre meglett a KV-3, két meccset mentem vele, de nagyon tetszik, pedig teljesen alap (nem fejlesztettem ki a 107mm-est a KV-val). Ebben végre érzem, hogy heavy vagyok, durván tűri a lövéseket, és az xp is 1000 fölött van amit általában kapok. Eddig kicsi úgy éreztem, hogy a nehézharckocsi vonal nem volt jó választás, most viszont megváltozott a véleményem :laugh:
Ja, és vettem egy hónap prémiumot is, a szebb garázsért :D

nekem is pár napja lett meg a KV-3 és tényleg jó cucc. :) ha kimaxolod a löveget, lehet IS-ekre vadászni. :)

#376 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 18. 21:14

A másik oldalról nézve a KV-3-at nem becsülöm sokra, bár néha okoz meglepetést, mert van amikor hihetetlenül nagyot tud ütni.

#377 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 06:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 18. 21:14

A másik oldalról nézve a KV-3-at nem becsülöm sokra, bár néha okoz meglepetést, mert van amikor hihetetlenül nagyot tud ütni.

Ez a legnagyobb előnye, hogy lenézik a többiek. Én nagyon szerettem, több mint 300 csata csak KV-3-mal volt. A 122mm-es löveggel nagyot szól. Meg kell szokni a verdát és nagyon eggyé lehet vele válni.
Gratula hozzá.

#378 Felhasználó inaktív   norb 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 11. 19. 08:25

#379 Felhasználó inaktív   Sendrov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2010. 11. 18. 20:15

A II. vh két legáramvonalasabb harcjárműje egymás mellett.
Kép

hmm... jó kép.

Kíváncsi vagyok, hogy a mögötte rejlő történetet ismered-e?
A két harcjármű ugyanis nem véletlenül hasonlít egymásra!
Ismerősen cseng-e neked ez a név, hogy Igor Apraszkíj Gomolov?

Mivel valószínűleg nem, így röviden írnék róla pár sort:

Igor Apraszkíj Gomolov valamikor az 1915-ben született egy Tetránka nevű középorosz faluban. Szülei egyszerű, ám meglehetősen korlátolt munkás emberek voltak.
Igor kiváló tanulmányai miatt műszaki iskolába került, bár néhány tanára már akkor is nehezményezte kissé, hogy az ifjú diák hajlamos volt idegrohamot kapni, ha körzőt, vagy körsablont erőltettek a kezébe.
Mindezek ellenére és a kiváló munkás-kommunista vérvonal segítségével a 30-as évek közepére mérnöki diplomát szerzett.
Még abban az évben az akkori látszólagos náci-szovjet barátság jegyében tanulmányi útra küldték Berlinbe.
(Itt jegyezném meg, hogy nem a kissé hibbant Igort szemelték ki, de a vonat indulása előtt az eredetileg utazó ifjú mérnök súlyos ételmérgezést kapott, ugyanis valaki fáradt gépolajat kevert a sztrapacskájába)

Igor berlinben a méltánytalanul háttérbe szorított mérnök, Helmut Panzerschlecht szárnyai alá került. (Helmut Panzerschlecht haláláig állította, hogy a német PZI-es harckocsit ő tervezte, de erre a mai napig nincs hiteles bizonyíték)
Panzerschlecht szárnyai alatt tervezte a mi Igor Apraszkíj Gomolov barátunk a kép bal oldalán látható járművet.
Helmuth Panzerschlecht azonban oly annyira kiakadt azon, hogy az ő féltve dédelgetett PZI-esének alvázára ilyen ronda kockát tervezett ifjú orosz segédje (ne feledjük Igor minden kör és ív rajzolására alkalmas eszköztől szemrángással kísért idegrohamot kapott, amely fölött a mai napig is értetlenül áll az orvostudomány), hogy egy náci unokatestvére segítségével azon nyomban kitoloncoltatta az ifjú orosz mérnököt Németországból.
Természetesen miután a szomorú, megtört Igor hazaért, szovjet pártaktivisták segítettek neki átvészelni e lelkileg nehéz időszakot. Barátságosan letörölték arcáról a szégyen könnyeit, igaz ehhez ólmosbot használtak lendületből.
Igor hosszúnak induló de rövidre rugdosott lábadozás után a Sztyeprankai Traktorgyár forgácsolóműhelyébe került, mint forgácsösszeseprő.
A háború alatt e traktorgyár főmérnökére bízták később a KV1-es tank megnövelt fegyverzetéhez készülő lövegtorony tervezését.
E főmérnök azonban (neve most nem jut eszembe)nem értett az ilyesmihez. Mérnöki diplomáját és főmérnöki állását is párttitkár apósától kapta. Eredetileg péknek tanult.
Mivel a feladatot megoldani képtelen volt, így a legkézenfekvőbb megoldásként szüntelenül vodkát ivott és énekelt.
Traktorgyári visszaemlékezések szerint a főmérnök rájött, hogy az üzem forradásos arcú forgácssöprögetője (ez mint tudjuk a kegyvesztett Igor Apraszkíj Gomolov volt) kiváló tangóharmonikás is.
Így a főmérnök és Igor egész éjszakákat vodkáztak és tangóharmonikáztak át a traktorgyár emeleti irodájában.
Rossz nyelvek szerint egy ilyen görbe éjszakán született meg (a fenyegető határidő előtti útólsó napon) a KV2-es lövegtornya is.

Valószínű, hogy az eredetileg pék főmérnök képtelen lett volna egyedül egy ilyen tervet elkészíteni.
Azt is tudjuk, hogy azokban a nehéz napokban az ívlepszijában szenvedő, kizárólag derékszögű vonalzóval operáló Igor Apraszkíj Gomolov a főmérnök mellett tartózkodott....elgondolkodtató, hogy a KV2-es tornyát ki is tervezte valójában.
Erre a kérdésre a válasz örökre a történelem homályában marad.

A sors fintora, hogy a háborús kényszer hatására Berlinben Helmut Panzerschlecht is kénytelen volt leporolni és elővenni néhai orosz vendégdiákjának tervrajzait...

Így könnyen lehet, hogy a képen látható mindkét kocka alakú jármű egy és ugyanazon személy érdeme...
:D
Kép

#380 Felhasználó inaktív   browen 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 11. 19. 20:20

Hehe tetszik a történet. :taps:

Új dimenzióját fedeztem fel az összesorsolásnak. Az értelmét nem látom, ugyanis leopárddal olyan csatákba dob be ahol tier 8-9-es tankok vannak és nincs arty. Tehát tök fölösleges a felderítő... Mondjuk kíváncsi lennék a fejlesztők magyarázatára, hogy ez miért jó.

A másik bosszantó dolog ami nem először fordul elő velem, hogy lövök egy célpontot, leszedem a Hp-ja 95%-át majd elkezdek nem sebezni rajta, és lövök 2-3 dinget... Dühítő ha ezen múlik, hogy ő vagy én... Egy IS így nyírt ki legutóbb. 3 lövésből levittem 9 %-ra és onnan nem tudtam sebezni.

Ferdi-nek megszereztem a 128mm-est. Kíváncsi leszek változik-e valami. Mondjuk fele olyan gyorsan lő mint az előző, de cserébe nagyobbat szól. Még az is lehet, hogy visszacserélem ha nem válik be.
Browen, Nagyfater, Oszeresgazsi, Pszihiaterno, Kikemlelek, Hanzaplaszt, Khenris, Lepofozlak, Amdhasznalo, Elrontalak

Téma megosztása:

• (500 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.