HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#181 Felhasználó inaktív   mirinar 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 12. 15:29

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 12. 15:19

Ha jól látom az egyik 3D-s a másik nem. Akkor kérdés, hogy lesz-e rá tartalmad... 3D film pl. Játék gondolom lesz, ott biztos jó élményt nyújthat.
De ha csak a filmeket nézzük és szegényes 3D tartalmat, akkor szvsz egy nagyobb képátló többet dobna... 46-52 col.

Köszönöm a válaszod, 3d tartalom egyelőre semmi nincs rá, a képátlóval azért nem lépnék előre mert a lakás méretei nagyjából ennyit engednek :/

#182 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 12. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 11. 13:13

Arra kell vigyázni, hogy sok netes bolt, ha nem szállítással hanem személyes átvétellel kéred akkor normál vásárlásnak tekinti, nem távollévők közti szerződésnek. 1-2 akad, ami személyes átvételnél is szó nélkül cserél.

Hát nemtom, szerintem ez nem opcionális, nem értelmezés kérdése.

Idézet

Xclusiv, a szállítás átvétele hogy történt? Meg lehetett nézni? Vagy legalább kibontani?

Sima utánvét volt, de nem volt időm megnézni.
Mindenesetre azt megteheted, hogy addig nem fizeted ki, amíg meg nem nézed. Ha jófej akarsz lenni, akkor szólsz előre, hogy a futár számítson egy 5-10 perces tesztre, addig meg meghívod egy kávéra, elé teszel egy csomag ropit vagy ilyesmi. A számlán pedig asszem rajta van, hogy minden sallanggal együtt vetted át a cuccot, innen egy 1 perces teszt, antenna vagy hdmi vagy akármi bedugással nem nagy dolog szerintem, ilyen havi átlagfizetés kategóriánál pedig szerintem indokolt is.

#183 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 12. 18:42

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 12. 16:55

Hát nemtom, szerintem ez nem opcionális, nem értelmezés kérdése.

Megtehetik simán. Egyszerűen annyi történik, hogy weben a kosába rakás nem minősül adásvételi szerződésnek csak egy szimpla rendelésnek. Azátn mikor személyesen átveszed az az adásvételi szerz. kelte és kész is van. Máris nem távollévők között született.

Idézet

Sima utánvét volt, de nem volt időm megnézni.
Mindenesetre azt megteheted, hogy addig nem fizeted ki, amíg meg nem nézed. Ha jófej akarsz lenni, akkor szólsz előre, hogy a futár számítson egy 5-10 perces tesztre, addig meg meghívod egy kávéra, elé teszel egy csomag ropit vagy ilyesmi. A számlán pedig asszem rajta van, hogy minden sallanggal együtt vetted át a cuccot, innen egy 1 perces teszt, antenna vagy hdmi vagy akármi bedugással nem nagy dolog szerintem, ilyen havi átlagfizetés kategóriánál pedig szerintem indokolt is.

Nem nagy dolog, csak eddig nem így ismertem a futárszolgáltatást. Általában kínosan ügyelnek rá, hogy átvedd a csomagot mielőtt bármit is tennél, pláne felbontanád és összeraknád a cuccot. De ez érthet, hisz náluk meg ez a hivatalos ügymenet. (Mit csináljon és szétkapott, kibontott, át nem vett csomaggal?)

#184 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 18. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2010. 12. 10. 18:12

Emailt váltottam Velük és idézem: "A típusszám LE-40C530F1WXXH, tehát magyarországi modell.".

Ma meghozták a TV-t. Mondjuk mivel kint rohadt hideg volt, ezért nem szabadott bekapcsolni 1 óráig, tehát a működési tesztet nem várta meg a "futár". :angry: Kicsomagoltuk, megnéztük, fizettünk, elment, izgultunk. Szerencsére minden ok. Csináltam pár képet egy usb-re (kék, piros, sárga, fehér, fekete) nincs pixelhiba.

Ami még negatív, hogy a Típus: 40c530f1wxzg. Made in Slovakia. Hmm. Nem pont ezt írták.

Én néztem direkt hír tv-t amin megy alul a szöveg, állítólag az 50Hz itt nagyon látszik. Hát Én nem láttam gáznak. A T-Home digitális adás egész jó minőségű. Mondjuk amikor egy színpadon a reflektorok ide-oda cikáztak, akkor rohadtul kockásodott. Ezt nem tudom, hogy a tv vagy az adás minőségének a hibája-e, inkább a másodikra tippelek. Az analóg az elég szarul mutat rajta. Pc-t még nem volt időm kipróbálni. Szerintem ennyi pénzért fasza kis tv/monitor. :D

Szerkesztette: BooBoo 2010. 12. 18. 22:54 -kor

#185 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 12:56

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 12. 18:42

Megtehetik simán. Egyszerűen annyi történik, hogy weben a kosába rakás nem minősül adásvételi szerződésnek csak egy szimpla rendelésnek. Azátn mikor személyesen átveszed az az adásvételi szerz. kelte és kész is van. Máris nem távollévők között született.

Hát nemtom, tuti lehet valamit jogászkodni, de ez szerintem nincs rendben. Bár ebben az országban...

Idézet

Nem nagy dolog, csak eddig nem így ismertem a futárszolgáltatást. Általában kínosan ügyelnek rá, hogy átvedd a csomagot mielőtt bármit is tennél, pláne felbontanád és összeraknád a cuccot. De ez érthet, hisz náluk meg ez a hivatalos ügymenet. (Mit csináljon és szétkapott, kibontott, át nem vett csomaggal?)

Egyrészt ez is igaz, másrészt viszont én is megzehetem, hogy addig nem veszem át.

#186 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 12:59

Üzenet megtekintéseIdézet: BooBoo - Dátum: 2010. 12. 18. 22:52

Én néztem direkt hír tv-t amin megy alul a szöveg, állítólag az 50Hz itt nagyon látszik. Hát Én nem láttam gáznak.

Nemtom, szerintem 50 Hz-nek sehol nem kellene látszani

Idézet

A T-Home digitális adás egész jó minőségű. Mondjuk amikor egy színpadon a reflektorok ide-oda cikáztak, akkor rohadtul kockásodott. Ezt nem tudom, hogy a tv vagy az adás minőségének a hibája-e, inkább a másodikra tippelek.

Valszeg az adás, spórolnak a sávszéllel

Idézet

Az analóg az elég szarul mutat rajta. Pc-t még nem volt időm kipróbálni. Szerintem ennyi pénzért fasza kis tv/monitor. :D

PC-t inkább hdmi/dvi-on kösd rá, nagy felbontásnál az analóg átvitel (dsub) már nagyon látszik.

#187 Felhasználó inaktív   BooBoo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 19. 18:19

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 12. 19. 12:59

Még annyit, hogy magyar nyelvű kezelési útmutató nem volt a dobozban. :( Ez Nekem nem gond, mert anélkül is sikerül kezelni (a készülékben van magyar menü) de azért furcsa. Én úgy tudtam, hogy azért ez kötelező minden Mo-on értékesített cucchoz. Nem beszélve mondjuk az idősebb korosztályról, bár gondolom Ők nem netről rendelik, ha veszik is.

Az 50Hz-et valamelyik fórumban írta valaki a 100Hz-hez képest, hogy a 100Hz "szappanoperásabb" mozgást eredményez és a különbség legjobban egy ilyen szöveges sávnál látható. Hát ha ez így van, akkor Nekem jó az 50Hz. Én olvastam a szöveget simán. :)

A kockásodás tényleg az adás miatt lehet (basszus) mivel a tesztvideók tökéletesen néznek ki, gyors mozgás, fények ide vagy oda. Egy Divx az usb-ről is tök jól nézett ki (Nekem jó volt, Nekem a 256-os mp3-ak is jók :) ). Összefoglalva imádom.

#188 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 12. 10:08

Televiziokat nezegetek, olvasom a specifikaciokat es a topikot persze, nezem a keszulekeket eloben. Addig jutottam, hogy egy Samsung UE46C6500 igencsak jo lenne. 3D nem kell, az edge lighting nyomait probaltam felfedezni az uzletekben mindaz alapjan, amit olvastam rola, de nem sikerult, ugyhogy nem zavar, PC-rol vagy media boxrol szeretnem hajtani hdmi-n az elenyeszo analog tvzes mellett.
Mit gondoltok? Van valami tapasztalat, ellenerv, vagy barmi, amit nem artana tudnom vasarlas elott?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#189 Felhasználó inaktív   NECROSMOKE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 21. 20:27

Sziasztok.Most a napokban szeretnék venni egy TV-t,mert nekm egy CRT TV-m van ami már csak épp,hogy valamilyen TV nézésre jó.Viszont PS3 amikor játszom az újabb HD gémeknél,nem igen tudom elolvasni az aprobb betűköt sem és zavar a játszásban is.Pl: a térképen sem lehet kivenni,hogy mi miaz?Igy elhatároztam,hogy beszerzek eggyet,ezt-- Televizor LED SONY KDL-32EX600, 80 cm, Full HD, HDMI és azt szeretném kérdezni,hogy a ti véleményetek mi lenne?Jó választás?
Bővebb infó itt
PlayStation 3(FAT 80GB )-->>KILLZONE 2 EDITION

Kép

ÉN VAGYOK A LEGKEMÉNYEBB!!! HEHEHEHE(csak vicceltem)
JUST CALL ME-->SMOKE<--
HIÁNYZIK A RÉGI GAMEKAPOCS!!!

#190 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 24. 14:32

Mindenfele regebbi postokban (nem itt) olvastam, hogy Samsungokon hdmi input eseten a digital audio output le van tiltva, vagyis ha hdmi-rol hajtom a tv-t, akkor csak a sajat hangszoroi szolnak, hiaba van rajta optikan egy rendes erolkodo.
1. Ez az uj modelleknel is igy van?
2. Csak hdmi inputnal? Ha hdmi helyett egy NAS-rol szivom a filmet neten, akkor tovabbmegy a hang digi outra?

#191 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 24. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 01. 24. 14:32

Mindenfele regebbi postokban (nem itt) olvastam, hogy Samsungokon hdmi input eseten a digital audio output le van tiltva, vagyis ha hdmi-rol hajtom a tv-t, akkor csak a sajat hangszoroi szolnak, hiaba van rajta optikan egy rendes erolkodo.
1. Ez az uj modelleknel is igy van?
2. Csak hdmi inputnal? Ha hdmi helyett egy NAS-rol szivom a filmet neten, akkor tovabbmegy a hang digi outra?

Amit láttam, azzal nem volt baj, ami HMI-n be, annak a hangja üvegen ki a házimoziba.
Make love not Wor.

#192 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 24. 15:28

Én is úgy tudom, hogy megy az optikai kimenet HDMI bemenetről is, de van vmi értelmetlen butaság.
Talán az 5.1 nem megy át rajta, csak 2.0-ban? Vagy a belső media playerénél volt vmi hasonló (és épp NAS-ról lenne szívás?)? :think:
A manualban benne volt.

Szerkesztette: vipi 2011. 01. 24. 15:29 -kor

#193 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 01. 25. 11:27

Kosz a tippeket. Megneztem a manualt, aszongya, hogy

Idézet

When the source is a digital component such as a DVD / Blu-ray player / cable box / STB
(Set-Top-Box) satellite receiver and is connected to the TV via HDMI, only 2 CH audio will be heard from the
amplifier or DVD home theater. If you want to hear 5.1 CH audio, connect the digital audio out jack from your
DVD / Blu-ray player / cable box / STB satellite receiver directly to an amplifier or home theater.

Namost van a STB, van a szamitogep, van a tv meg van az erosito. Ha STB-bol hdmi-n megy a delej a tv-be, szamitogepbol hdmi a tvbe es spdif az erositobe, tvbol analog hang az erositobe, akkor rendes forrasbol teljesen digitalis minden (max szinkronizalni kell), tvhez meg analog 2.0 de legalabb nem a tv prottyogoin (mellesleg egy kor alaku racsot lattam a tv hatuljan a 2x10W speccel szemben). Van ebben az osszeallitasban valami problemas? Gerjedes, interferencia, mittudomen? Kicsit zavar a kor (ko:r) a tv es az erosito kozott.

#194 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 25. 15:28

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 01. 25. 11:27

Kosz a tippeket. Megneztem a manualt, aszongya, hogy

Namost van a STB, van a szamitogep, van a tv meg van az erosito. Ha STB-bol hdmi-n megy a delej a tv-be, szamitogepbol hdmi a tvbe es spdif az erositobe, tvbol analog hang az erositobe, akkor rendes forrasbol teljesen digitalis minden (max szinkronizalni kell), tvhez meg analog 2.0 de legalabb nem a tv prottyogoin (mellesleg egy kor alaku racsot lattam a tv hatuljan a 2x10W speccel szemben). Van ebben az osszeallitasban valami problemas? Gerjedes, interferencia, mittudomen? Kicsit zavar a kor (ko:r) a tv es az erosito kozott.

ha az spdif coax, akkor lehet földhurok, ha optika akkor nem

#195 Felhasználó inaktív   netcobra 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 18:30

Üzenet megtekintéseIdézet: gazdi - Dátum: 2011. 01. 12. 10:08

Televiziokat nezegetek, olvasom a specifikaciokat es a topikot persze, nezem a keszulekeket eloben. Addig jutottam, hogy egy Samsung UE46C6500 igencsak jo lenne. 3D nem kell, az edge lighting nyomait probaltam felfedezni az uzletekben mindaz alapjan, amit olvastam rola, de nem sikerult, ugyhogy nem zavar, PC-rol vagy media boxrol szeretnem hajtani hdmi-n az elenyeszo analog tvzes mellett.
Mit gondoltok? Van valami tapasztalat, ellenerv, vagy barmi, amit nem artana tudnom vasarlas elott?

Ugy latom aktualis meg, vagyis nem vetted meg. En csak rabeszelni tudlak, nalunk is egy ilyen van honapok ota a nappaliban, csak 37". Eszmeletlen jo kepe van, meg analog adas mellett is, hdd-rol, usb-rol szepen nyomja a filmeket, wifin is elsore megtalalta a VUZE torrentkliens, stb. A tobbirol nem tudok nyilatkozni, sajna a hazimozin nincs hdmi, de nem hinnem, hogy gond lenne vele. Ja meg egy: ha wifin akarod hasznalni, akkor a samsung sajat wlan stickje kell hozza. Legalabbis en probaltam vagy 5 felevel, egyikkel sem ment, a samsungal siman. (mondjuk a leiras is irja, hogy csak azzal megy). Kicsit huzos, 11k, viszont igy mar kb pc.:)
#1: HP 6000Pro Desktop
#2: Ipad 2 32GB WiFi+3G ; Huawei Ideos S7 Slim 3G
#3: Nokia Booklet 3G
#4: Gigabyte EP45T-DS3R, E8200@3.2, 12GB DDR3, Gigabyte HD4850+ZL, OCZ Vertex 2 SSD+ 2x320GB Raid0, WD Elements 2TB, Chieftec 620W. Mobil: Nokia E72 + Iphone 4, Playstation 3 320GB

#196 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 02. 21:39

Sziasztok,

Erről vélemény: Panasonic tx-p42g20e.
Filmnézés, néha tv adás a terv. Konzol/pc nem lesz. :)
Akinek van, az mondja már el, hogy tényleg ciripel-e, illetve ha igen, az mennyire hangos?

Üdv,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#197 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 02. 03. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 02. 02. 18:30

Ugy latom aktualis meg, vagyis nem vetted meg. En csak rabeszelni tudlak, nalunk is egy ilyen van honapok ota a nappaliban, csak 37". Eszmeletlen jo kepe van, meg analog adas mellett is, hdd-rol, usb-rol szepen nyomja a filmeket, wifin is elsore megtalalta a VUZE torrentkliens, stb. A tobbirol nem tudok nyilatkozni, sajna a hazimozin nincs hdmi, de nem hinnem, hogy gond lenne vele. Ja meg egy: ha wifin akarod hasznalni, akkor a samsung sajat wlan stickje kell hozza. Legalabbis en probaltam vagy 5 felevel, egyikkel sem ment, a samsungal siman. (mondjuk a leiras is irja, hogy csak azzal megy). Kicsit huzos, 11k, viszont igy mar kb pc.:)

Azota annyiban valtozott a terv, hogy edge led helyett cclf lesz, LE46C650. Azt mondjak, ennek meg szebb a kepe, mint az UE-nek. Halobol meg drotosat kap, hogy tuti legyen savszel. Kosz a valaszt.

#198 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 02. 02. 21:39

Akinek van, az mondja már el, hogy tényleg ciripel-e, illetve ha igen, az mennyire hangos?

Ciripelésről nem tudok, nekem régebbi pana plazmám van, az nem ciripel.
Viszont van valami akciójuk, amivel a full hd tv-kre (vagy csak a kínálat 1 részére, dunno) 5 év gart adnak, szerintem érdemes olyat választani.

Szerkesztette: xclusiv 2011. 02. 03. 15:42 -kor

#199 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 03. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 03. 15:42

Ciripelésről nem tudok, nekem régebbi pana plazmám van, az nem ciripel.
Viszont van valami akciójuk, amivel a full hd tv-kre (vagy csak a kínálat 1 részére, dunno) 5 év gart adnak, szerintem érdemes olyat választani.

Ok. Igen, a garit én is néztem. Február 28-ig minden full hd-re 5év gari, ha a támogatott partnereknél vásárolod.
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#200 Felhasználó inaktív   Dzsano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 04. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 02. 02. 20:39

Sziasztok,

Üdv,
J

Szerintem, ha tetszik, vedd meg. Nagyon dicsérik és az 5 év gari sem rossz.
Prohardver forum
A fenti linken sokszor írnak róla, és jókat. Keresd Bbéci fórumtagot, plazmaszakértő.

Én úgy tudom, hogy a plazmák inkább vibrálni szoktak. A ciripelés a rossz konnektortól, kábelektől, vagy közelben lévő zavaró elektromos jeltől is lehet, nem csak TV hiba.
Asztalravissza!

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.