HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#221 Felhasználó inaktív   FNZ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 02. 11. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 11. 14:17

Így van, ezeknek a tv-knek jó anyag kell, azzal ég és föld a különbség a régi analóg+crt-hez képest.
Szülőknél sikerült megnéznem a DVB-T-s, nem túl acélos bitrátájú M1, M2 HD-kat, az is álleejtős, még így is a sima SD csatornákhoz képest. Leszedett HD anyagok meg...

kipróbáltam tegnap este és az internet is (vezetékessel próbáltam) müxik rajta – időjárás, google maps, játékok, index oldala, youtube, stb.

a digitális adást hagyjuk, mert hagy némi kivetnivalót a digi ingyenes digitális műsorainak minősége, de azért nézhetőek. a hd adása viszont elég jó (már ha nem kockásodik be a kép).
mkv fájlokkal gyönyörű a kép

tv módban kb. 43 W-ot fogyaszt. filmekkel pendrivéről 50 W (néha 55 W)

eddig tetszik a tv és nem bántam meg.
51 cm-es 15 éves tv után szuperrr

Szerkesztette: FNZ 2011. 02. 11. 20:56 -kor

#222 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 02:14

Sziasztok!

Töröm a fejem egy kisebb TV vásárlásán. Második készülék lesz, olyan 20 - 22" képátlóra gondoltam. Ami feltétlenül kell (bár manapság ezek alap dolgok): VGA bemenet és SCART bemenet. Nem lenne rossz, ha tudna PIP-et (van még TV egyáltalán, ami tud ilyet? Nagyon kihalt ez a képesség).

Egyelőre analóg jellel tudom csak etetni (meg egy PC jelével), mert csak az jön nálunk a kábelen.

Mit javasoltok, és azt hol lehet megvenni? Meg mennyiért?

Előre is köszönet minden értelmes válaszért!
... a trip back in time is all I need ...

#223 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 17:09

Én Tesco-ban vettem (Budaőrs) januárban 32" Samsungot (Karácsonyi 130 helyett 90-ért) HDMI, USB, analóg/DVB-T/DVB-S egyéb kutyatökével felszerelten.

Röhej, de lehet, hogy a tecsóban nagyobb a választék, mint az ún. elektronikai áruházakban. (Pl. szerelők is ott vesznek meg minden apró szart antennakábel szereléshez.)

Ha tecsó felé jársz amúgy, érdemes fél órát rászánni a nézegelődésre.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#224 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 13. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 02. 13. 17:09

(Pl. szerelők is ott vesznek meg minden apró szart antennakábel szereléshez.)

Legfeljebb az éjszaka közepén, mert antennás boltban olcsóbban lehet jobbat kapni, választékról nem is beszélve.
Make love not Wor.

#225 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 18:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 02. 13. 17:35

Legfeljebb az éjszaka közepén, mert antennás boltban olcsóbban lehet jobbat kapni, választékról nem is beszélve.

:respect:

(Antennás bótban árulnak tévét ?) :-D
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#226 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 20:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 02. 13. 17:09

Én Tesco-ban vettem (Budaőrs) januárban 32" Samsungot (Karácsonyi 130 helyett 90-ért) HDMI, USB, analóg/DVB-T/DVB-S egyéb kutyatökével felszerelten.

Röhej, de lehet, hogy a tecsóban nagyobb a választék, mint az ún. elektronikai áruházakban. (Pl. szerelők is ott vesznek meg minden apró szart antennakábel szereléshez.)

Ha tecsó felé jársz amúgy, érdemes fél órát rászánni a nézegelődésre.

Köszönöm, teszkóban, ósanban, médiamarktban természetesen nézdegélődtem már, de igazából azt szeretném elkerülni, hogy megveszek valamit yó óccón, aztán meg jövök ide sírni, hogy de olyat aztán ne vegyetek, mert így meg úgy olyan szar.
... a trip back in time is all I need ...

#227 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 13. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 09. 10:32

És akkor azt is hozzá kell venni, hogy napi 14 óra működés az elég sok, talán nem kockázattok sokat ha azt mondom, messze átlag feletti.
És amúgy a CCFL sem fogyaszt rosszul. A családnak vett LG 42LD450 pl. nézhető beállításokkal (ez azt jelenti, hogy kicsit visszavett fényerővel és ECO módban, de csak épphogy, tehát közel sem full eco módban...) 75-80W körül fogyaszt átlagban.

Ahhoz képest, hogy a 22"-os IPS monitorom fogyaszt 45-50W-ot...

Ja és még két referencia pont: A régebbi (2008-as modell) 40"-os Samsungom kb. 100-110W körül fogyaszt. A családi régi, 72cm-es LG Flatron CRT pedig átlag 120W-ot.

Update:
Kicsit pontosabban mértem hétvégén: 65W-os átlagfogyasztás jött ki.
Energiagazdálkodás minimumon, háttérfény 70%-on. Szóval abszolút nincs visszavéve, brutál jól fogyaszt!

#228 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 02. 13. 23:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 02. 13. 20:14

Köszönöm, teszkóban, ósanban, médiamarktban természetesen nézdegélődtem már, de igazából azt szeretném elkerülni, hogy megveszek valamit yó óccón, aztán meg jövök ide sírni, hogy de olyat aztán ne vegyetek, mert így meg úgy olyan szar.

Samuval szarul már nem jársz, többi csak sallang, hogy mi merre hány bemenet. USB-s lejátszótól nem kell sokat várni, inkább célhardver, ezzel mindig opciós lehet valami szopolás. Ha már ilyen kicsi kell, akkor attól függ mi az elhelyezés, megkockáztatnék egy LCD monitort, ami TV-s.
Make love not Wor.

#229 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 14. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 02. 13. 02:14

Töröm a fejem egy kisebb TV vásárlásán. Második készülék lesz, olyan 20 - 22" képátlóra gondoltam. Ami feltétlenül kell (bár manapság ezek alap dolgok): VGA bemenet és SCART bemenet. Nem lenne rossz, ha tudna PIP-et (van még TV egyáltalán, ami tud ilyet? Nagyon kihalt ez a képesség).
Egyelőre analóg jellel tudom csak etetni (meg egy PC jelével), mert csak az jön nálunk a kábelen.

Annó pár éve vettem 22-es samsung monitort, tunerest. d-sub, dvi, hdmi, scart volt rajta, meg antenna analóg tunerrel.
Olyat tudott, h monitorként használva a tv pip-ben ment.
Képminőségre, hát szóval érted, nem sz*pod le magad tőle, de bőven használható volt.

#230 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 11:26

Nos en is TV vasarlason gondolkodom.

Kriteriumok:
- full HD
- vga bemenet (minimum 1440x900-as maximalis felbontassal)
- hdmi bemenet
- scart bemenet
- USB-rol kepek, hangok, videok lejatszasa
- lehetoleg ethernet csatlakozas

Mult heten ajanlottak egy ilyet 150e-ert (en hulye nem vettem meg):
http://www.p4c.phili..._12_pss_hun.pdf

Mit gondoltok rola?

Kivancsisagbol bementem Media Marktba nezelodni.
LG 5300 ledes TV tetszett (kepileg) illetve a Sharp Aquos.
Utobbi tudja a NAS-rol torteno media lejatszast (nem DLNA baromsag, SMB-t tud tallozni).
Tudja valaki hogy tenyleg jobb-e a Sharpok 4 pixeles technologiaja?

Plazmak mar szarehugye vannak. 50"-os kb 200-250e.
Ezek szerint ezeket mar nem eri meg megvenni - szerintem kifuto a technologia. Igazam van?

#231 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2011. 02. 20. 11:26

Plazmak mar szarehugye vannak. 50"-os kb 200-250e.
Ezek szerint ezeket mar nem eri meg megvenni - szerintem kifuto a technologia. Igazam van?

Hát nem :)
Más tehnológia, és az LCD mennyiségben lenyomta, de nem tudom mennyire kifutó. Állóképet nem szereti, ezért monitorként/játékra nem ideális, de az újabbak tán nem is égnek be. Mostanság a Panasonic emberkedik valami 5 év garral, szerintem érdemes plazmát venni ha amúgy megfelel az elvárásaidnak, havi 3-4 k-ra jön ki.

#232 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 11:55

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 02. 20. 11:39

Hát nem :)
Más tehnológia, és az LCD mennyiségben lenyomta, de nem tudom mennyire kifutó. Állóképet nem szereti, ezért monitorként/játékra nem ideális, de az újabbak tán nem is égnek be. Mostanság a Panasonic emberkedik valami 5 év garral, szerintem érdemes plazmát venni ha amúgy megfelel az elvárásaidnak, havi 3-4 k-ra jön ki.

600 hertzes kepfrissites? Durva.
A komolyabb plazmakon ott az USB lejatszas is.
Igazabol a PC-s felbontasuk volt joval kisebb a plazmaknak (regebben). Nem tudom ma hogy van.

Megyek megnezek egy parat.
Ezen peldaul az analog video bemenet hianya (L-R-Video) zavar. Hatha jon valami Ipodos/Iphone-os ismeros analog kabellel.
http://www.bigbang.s...7695h-12-led-tv

#233 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 12:52

Én most vagyok túl a tv vásárláson. Én is előítéletekkel voltam a plazma iránt, de miután megnéztünk jó néhány tv-t, egyértelmű lett, hogy LCD-t nem. Mondjuk nekem csak filmnézésre kell, mert pc/konzol nem lesz rajta. Pana p42g20 lett 5 év garival. Szerintem nézzél meg egy pár plazmát is. :)
Üdv,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#234 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 13:21

Plazmáról már beszéltünk jó párszor.
Régen a felbontás volt kicsi, fogyasztás nagy, beégés, stb. Képre (fekete, konrtaszt, gyorsaságra) jobb volt.

Mára ezek a hátrányok, előnyök apadtak. Felbontás már okés, fogyasztás már nem annyira vészes, de még mindig jóval több (szerintem 2x simán megvan). Beégés sem annyira gáz már, de monitornak továbbra sem ajánlott.
Képe jobb még mindig (fekete, kontraszt), de szvsz ez az előny is nagyon lecsökkent. A gyorsasági előnye szvsz teljesen elveszett, sőt, ghosting, trailing, stb... van még mindig.

Igazából plazmánál, lcd-nél is vannak kompromisszumok. És nagyban függ attól milyen anyaggal lesz hajtva. Szerintem ha jóval (másra minek kéne jó tv? :)) akkor az lcd-nek kevesebb a hátránya. Már a kompromisszumképes kategóriában. A hiperdrágában plazmát érdemes venni.

Szerkesztette: vipi 2011. 02. 20. 13:23 -kor

#235 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 16:06

Plazmank van, egyelore 2 itthon. Mindegyik nagyon jo, egy rossz szavam se lehet. PC-rol mindketto tolja a FullHD-t HDMI-n bekotve, a Windows is 1920x1080ban megy.
SD minoseg ugy szar ahogy van, de hat nem is lehet mast varni. BR viszont fenomenalis.

Ettol fuggetlenul most tervezek venni egy ujabb TV-t, ami viszont mar LED lesz mert elobb utobb konzolt is fogok venni, amihez nem jo a plazma - sajnos.

Szoval ezt neztem ki:

Samsung UE-46C7000

3D-s de egyaltalan nem erdekel. Gondoltam emiatt tobbe is fog kerulni mint a sima, de nem. A 6000-es szeria ugyanekkora meretben hasonlo aron van, szoval akkor nincs ertelme azt valasztani. Max ha nagyobb lenne, de az 55os mar tul nagy lenne a szobaba, es hat kurva draga. 50-est meg nem gyartanak, es 52-est se lattam.

5000-es szeria lehetne meg, mert az olcsobb ekkora meretben, de az nem 100hz-es es mivel regi, kurva ritka.

Szerintetek jo ez a modell? Utanaolvastam jopar helyen, nem irnak rola rosszat, csak hogy ha 16:9-ben az also feket csiknal a ket sarokban lehet latni az edge-led betegseget (feketebb foltokat) de nem annyira zavaro.

Esetleg LG, ok joval olcsobban adjak az 55-ost peldaul, de roluk sok jot nem olvastam. LG szar?

Szerkesztette: Cellular 2011. 02. 20. 16:09 -kor

#236 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 20. 16:06

Plazmank van, egyelore 2 itthon. Mindegyik nagyon jo, egy rossz szavam se lehet. PC-rol mindketto tolja a FullHD-t HDMI-n bekotve, a Windows is 1920x1080ban megy.
SD minoseg ugy szar ahogy van, de hat nem is lehet mast varni. BR viszont fenomenalis.

Ettol fuggetlenul most tervezek venni egy ujabb TV-t, ami viszont mar LED lesz mert elobb utobb konzolt is fogok venni, amihez nem jo a plazma - sajnos.

Szoval ezt neztem ki:

Samsung UE-46C7000

3D-s de egyaltalan nem erdekel. Gondoltam emiatt tobbe is fog kerulni mint a sima, de nem. A 6000-es szeria ugyanekkora meretben hasonlo aron van, szoval akkor nincs ertelme azt valasztani. Max ha nagyobb lenne, de az 55os mar tul nagy lenne a szobaba, es hat kurva draga. 50-est meg nem gyartanak, es 52-est se lattam.

5000-es szeria lehetne meg, mert az olcsobb ekkora meretben, de az nem 100hz-es es mivel regi, kurva ritka.

Szerintetek jo ez a modell? Utanaolvastam jopar helyen, nem irnak rola rosszat, csak hogy ha 16:9-ben az also feket csiknal a ket sarokban lehet latni az edge-led betegseget (feketebb foltokat) de nem annyira zavaro.

Esetleg LG, ok joval olcsobban adjak az 55-ost peldaul, de roluk sok jot nem olvastam. LG szar?

Én csak CCFL-es LG-ket és Samsungokatt láttam. Legalját is (42LD450) és jobbakat (tavalyi, tavalyelőtti 100Hz-es modellek). Szerintem az LG is nagyon jó. legalábbis előbbi, belépő modell képével és tudásával is maximálisan meg voltam elégedve. HD anyaggal besz*rás jó a képe.

Miért ragaszkodsz egyébként a ledeshez, tényleg nem sok előnyük van szvsz. Ill. ugyanúgy hátrányuk is van. Engem személy szerint az edge esetlegesen foltosabb képe vagy a backlit local dimming egyenetlenségei jobban zavarnak, mint a CCFL kicsit gyengébb kontrasztja.

szerk: Samsung és LG között a fő különbség inkább a panel típusban keresendő. Az alapján döntsd el neked melyik a megfelelőbb. Samsung xVA, jobb fekete, kontraszt. LG IPS, jobb színek és betekintési szög, gyengébb, kékesebb fekete. Ilyen szempontból nekem a Samsung jött be jobban, az LG-nél tényleg kicsit zavaró a kékesség. De azon kívül frankó. (Ill. a Samsungon is hiába feketébb a fekete, eléggé homogén ott is, ahol nem kéne)

Szerkesztette: vipi 2011. 02. 20. 20:22 -kor

#237 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 02. 20. 22:19

Én csak CCFL-es LG-ket és Samsungokatt láttam. Legalját is (42LD450) és jobbakat (tavalyi, tavalyelőtti 100Hz-es modellek). Szerintem az LG is nagyon jó. legalábbis előbbi, belépő modell képével és tudásával is maximálisan meg voltam elégedve. HD anyaggal besz*rás jó a képe.

Miért ragaszkodsz egyébként a ledeshez, tényleg nem sok előnyük van szvsz. Ill. ugyanúgy hátrányuk is van. Engem személy szerint az edge esetlegesen foltosabb képe vagy a backlit local dimming egyenetlenségei jobban zavarnak, mint a CCFL kicsit gyengébb kontrasztja.

szerk: Samsung és LG között a fő különbség inkább a panel típusban keresendő. Az alapján döntsd el neked melyik a megfelelőbb. Samsung xVA, jobb fekete, kontraszt. LG IPS, jobb színek és betekintési szög, gyengébb, kékesebb fekete. Ilyen szempontból nekem a Samsung jött be jobban, az LG-nél tényleg kicsit zavaró a kékesség. De azon kívül frankó. (Ill. a Samsungon is hiába feketébb a fekete, eléggé homogén ott is, ahol nem kéne)

Nem tudom mi az a CCFL. illetve tudom,mert megneztem a neten, de ilyen megnevezessel meg nem talalkoztam a boltban. Igazabol a sima LCD es LED kozott vacilalok,de a LED nekem joval kontrasztosabbnak es elesebbnek tunt,raadasul a szinei is telitettebbek mint a folyadekkristalyosnak. Arban kicsit dragabb,viszont szerintem jobb is,de lehet tevedek.

Samsung igazabol azert jon be,mert szebb mint az LG. Ha mar arban kozel azonosak akkor lep kepbe a kinezet ugyebar. Ja es a plusz egy taviranyito se kene,a meglevovel lehetne iranyitani hisz ez a tv is Samu :)

Kerdes persze,hogy az Edge LED tenyleg foltos e,es ha igen az mennyire zavaro. Boltban kiallitott modellek nem mervadoak.

#238 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 20. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2011. 02. 20. 21:01

Nem tudom mi az a CCFL. illetve tudom,mert megneztem a neten, de ilyen megnevezessel meg nem talalkoztam a boltban. Igazabol a sima LCD es LED kozott vacilalok,de a LED nekem joval kontrasztosabbnak es elesebbnek tunt,raadasul a szinei is telitettebbek mint a folyadekkristalyosnak. Arban kicsit dragabb,viszont szerintem jobb is,de lehet tevedek.

Samsung igazabol azert jon be,mert szebb mint az LG. Ha mar arban kozel azonosak akkor lep kepbe a kinezet ugyebar. Ja es a plusz egy taviranyito se kene,a meglevovel lehetne iranyitani hisz ez a tv is Samu :)

Kerdes persze,hogy az Edge LED tenyleg foltos e,es ha igen az mennyire zavaro. Boltban kiallitott modellek nem mervadoak.

A CCFL a sima, mezei LCD.
Az edge meg vagy foltos vagy nem... de a jobbik eset, vagyis ha nem, akkor is ott tart, mint a sima mezei... csak drágábban.
Ledesből is csak a backlitnek jobb a kontrasztja, edge-el nehéz, mivel ua. az elv, mint a sima CCFl-nél, van pár db fényforrás, aminek a fénye el van oszlatva.
Igazából csak a backlit előrelépés, az tuti jobb, ha van local dimming. De arra írtam, hogy spec engem meg az a foltosodás, amit a local dimming okoz, jobban zavarna, mint a kicsit kisebb kontraszt. És ugye az még drágább...
Legalábbis amit boltban láttam backlit-est, az alapján mondom.

#239 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 05:12

Megfontolom,megnezem milyen sima lcdket arulnak.

#240 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 21. 20:32

Megfogadtam a tanacsot es tovabb nezelodtem. Talatam is egy ilyet: LG 55LD650. Hat igen. 46 inches Samsung helyett 55-os LG-t rendeltem meg. Olcsobb is volt mondjuk mint az elozo! Kicsit furcsalltam is, gondoltam szar, de a neten egesz jokat irtak rola. Ami meglepett az az, hogy kulfoldi oldalakon mas tulajdonsagokat irtak neki mint peldaul a helyieken. Azokon 240hz es 200,000:1 kontraszt, ittenieken csak 100hz es 70,000:1. Nem tudom ezt mire velni, ugyan az a modell. Mindegy, jo lesz ez szerintem. Az tuti, hogy batar nagy. A mostani eltorpul mellette, pedig ez se epp kicsi.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.