Idézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 19. 12:18
(szar, SD tv bámulásra persze 40-50" is bőven elég lehet talán (és akkor is csak plazma), de tv-t meg nemnézek, és különben is ott is nyomul a HD, m1, m2, duna, eurosport már megy hd-ben)
Én 40"-on nézek HD-t és nem rossz. Persze lehetne nagyobb, mert 2m-nél távolabbról nézem. 42-46-52-őt el tudnék viselni, de inkább közelebb ülök kicsit, ha nagyon kell.

Viszont a 90" akárhogy nézem brutális túlzás. Szóval sztem ilyen hozzáállásból inkább ne tanácsolj semmit a topic indítónak.

TV-től és házimoziról van szó esetünkben, nem rendes moziról. Ez olyan mintha egy AMG merciből adnám a tanácsokat, hogy 800 ló meg Nm alatt nem autó az autó... pedig...
Fogyasztás: akkor a plazma már kevesebbet is eszik?

Viszont az lcd teszttel sem stimmelt valami. 160W-os 40-42"-os lcd- én még nem láttam. Ill. bocs, láttam, az enyém is megeszi full fényerőn a 160-180W-ot is... de akkor olyan mint a szolárium. Nappal is, sötétben meg kb. rá sem lehet nézni ilyenkor. Ahogy használom, úgy pedig kb. 110W az átlag és ez 2008-as, CCFL. Az újak elvannak 80-90W-ból az átlag használatra jó 25-40%-os fényerőn, persze a dinamikus kontraszttól is függően.
szerk: Most néztem végig a hdtvtest-en az utóbbi pár hónap tesztjeiben szereplő lcd-ket és plazmákat. A 40-42-46-os lcd-k kalibrálva 60-100W között esznek, az átlag 80. A 42-es plazmáknál 160-170W volt a kalibrálás utáni fogyasztás.
A homályra még nem válaszoltam: mozgóképre gondoltam. Ghosting, trailing, stb... úgy tudom ezek ma is fennálló - és sokszor elég látványos - problémák.
Szerkesztette: vipi 2010. 09. 19. 16:20 -kor