HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#41 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 19. 15:53

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 19. 12:18

azt nézegettem, hogy 110" körül talán jó lenne, de qrvasokat kéne pakolni, meg főleg átfúrni csomó mindent, átkábelezni blabla...
(szar, SD tv bámulásra persze 40-50" is bőven elég lehet talán (és akkor is csak plazma), de tv-t meg nemnézek, és különben is ott is nyomul a HD, m1, m2, duna, eurosport már megy hd-ben)

Én 40"-on nézek HD-t és nem rossz. Persze lehetne nagyobb, mert 2m-nél távolabbról nézem. 42-46-52-őt el tudnék viselni, de inkább közelebb ülök kicsit, ha nagyon kell. :)
Viszont a 90" akárhogy nézem brutális túlzás. Szóval sztem ilyen hozzáállásból inkább ne tanácsolj semmit a topic indítónak. ;)
TV-től és házimoziról van szó esetünkben, nem rendes moziról. Ez olyan mintha egy AMG merciből adnám a tanácsokat, hogy 800 ló meg Nm alatt nem autó az autó... pedig...

Fogyasztás: akkor a plazma már kevesebbet is eszik? :D Hát ezt kötve hiszem, akármilyen mérésről is volt szó. Ok, tfh 120W-tal elvan egy plazma is manapság... bár ez számomra továbbra is érdekes, a pár évvel ezelőtt 300w körüli fogyasztásokhoz képest.
Viszont az lcd teszttel sem stimmelt valami. 160W-os 40-42"-os lcd- én még nem láttam. Ill. bocs, láttam, az enyém is megeszi full fényerőn a 160-180W-ot is... de akkor olyan mint a szolárium. Nappal is, sötétben meg kb. rá sem lehet nézni ilyenkor. Ahogy használom, úgy pedig kb. 110W az átlag és ez 2008-as, CCFL. Az újak elvannak 80-90W-ból az átlag használatra jó 25-40%-os fényerőn, persze a dinamikus kontraszttól is függően.

szerk: Most néztem végig a hdtvtest-en az utóbbi pár hónap tesztjeiben szereplő lcd-ket és plazmákat. A 40-42-46-os lcd-k kalibrálva 60-100W között esznek, az átlag 80. A 42-es plazmáknál 160-170W volt a kalibrálás utáni fogyasztás.

A homályra még nem válaszoltam: mozgóképre gondoltam. Ghosting, trailing, stb... úgy tudom ezek ma is fennálló - és sokszor elég látványos - problémák.

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 19. 16:20 -kor

#42 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 19. 16:53

Én 40"-on nézek HD-t és nem rossz. Persze lehetne nagyobb, mert 2m-nél távolabbról nézem. 42-46-52-őt el tudnék viselni, de inkább közelebb ülök kicsit, ha nagyon kell. :)
Viszont a 90" akárhogy nézem brutális túlzás. Szóval sztem ilyen hozzáállásból inkább ne tanácsolj semmit a topic indítónak. ;)
TV-től és házimoziról van szó esetünkben, nem rendes moziról.

apámnak szart be a tv-je és akart venni vmi újat. ezért kb 1 hónapja eléggé beleástam magam a témába, sokat nézelődtem...
eddig 48" crt projektoros tvje volt. most 50"es plazmákat néztünk. felmerült, hogy 60"as plazma, de ő csak analóg kábeles tvadást néz, annak meg ekkora méretben nagyon kijön minden baja. kb 3 méterről nézi a tv-t. végül egy 50" panasonic lett a nyerő, meg is rendeltük, de addig baszakodtak, és ígérgették, hogy közben megcsináltatta a régi tvt, és lemondta a rendelést. most gondolkozik, hogy megtartsa, vagy eladja a mostanit, és vegyen egy plazmát.

fogyasztáson lehet vitatkozni, de felesleges. lehet mindenféle tesztet is találni, attól függ melyik oldal álláspontját akarjuk alátámasztani.
nekem az jött le, hogy lényegi eltérés nincs. hdtv testen is találtam olyan lcd-t, ami 40"es és kalibrálva 140 wattot eszik. 3dmódban kalibrálva meg 200at.

ghosting/trailing: plazma függő, van valamennyi, újabb modellekben azért eléggé minimális. számomra kevésbé zavaró, mint az lcd hibái.

:offtopic:
méret: olyan nincs hogy túl nagy :)
meggyőzni nem akarok senkit, szimplán leírtam, hogy szerintem mind kicsi, erre te kezdtél kötekedni, hogy de nem is kicsi :)
tv-t nem nézek, csak filmeket, 1-1 sorozatot, és házimozira nagyon nem túlzás a projektoros 90" méretű kép, sőőt... de ha nem láttál ilyet még normális körülmények között, akkor hiába mondom.
(tv nézésre meg nem is jó, sötétíteni kell stb... arra kell egy plazma, annak aki barátokköztet meg híradót akar nézni)

Szerkesztette: WiZARD 2010. 09. 19. 17:36 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#43 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 19. 17:40

Most vettem vagy 5 LCD TV-t, de van pár kisebb is, istenbiz holnap este leméregetem.
Make love not Wor.

#44 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 19. 18:27

Samu LE40C650:

stdbyben: 0.5 watt
üzem közben: 90-140 watt
Make love not Wor.

#45 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 19. 18:30

apámnak szart be a tv-je és akart venni vmi újat. ezért kb 1 hónapja eléggé beleástam magam a témába, sokat nézelődtem...
eddig 48" crt projektoros tvje volt. most 50"es plazmákat néztünk. felmerült, hogy 60"as plazma, de ő csak analóg kábeles tvadást néz, annak meg ekkora méretben nagyon kijön minden baja. kb 3 méterről nézi a tv-t. végül egy 50" panasonic lett a nyerő, meg is rendeltük, de addig baszakodtak, és ígérgették, hogy közben megcsináltatta a régi tvt, és lemondta a rendelést. most gondolkozik, hogy megtartsa, vagy eladja a mostanit, és vegyen egy plazmát.

fogyasztáson lehet vitatkozni, de felesleges. lehet mindenféle tesztet is találni, attól függ melyik oldal álláspontját akarjuk alátámasztani.
nekem az jött le, hogy lényegi eltérés nincs. hdtv testen is találtam olyan lcd-t, ami 40"es és kalibrálva 140 wattot eszik. 3dmódban kalibrálva meg 200at.

ghosting/trailing: plazma függő, van valamennyi, újabb modellekben azért eléggé minimális. számomra kevésbé zavaró, mint az lcd hibái.

:offtopic:
méret: olyan nincs hogy túl nagy :)
meggyőzni nem akarok senkit, szimplán leírtam, hogy szerintem mind kicsi, erre te kezdtél kötekedni, hogy de nem is kicsi :)
tv-t nem nézek, csak filmeket, 1-1 sorozatot, és házimozira nagyon nem túlzás a projektoros 90" méretű kép, sőőt... de ha nem láttál ilyet még normális körülmények között, akkor hiába mondom.
(tv nézésre meg nem is jó, sötétíteni kell stb... arra kell egy plazma, annak aki barátokköztet meg híradót akar nézni)

Fogyasztás: Nem tudom mit néztél, én az utóbbi 3-4 hónap tesztjeiből az újabb típusokat. Nem láttam 100W felettit, pláne nem 140-200-ast... 3D-t meg egyéb extrákat talán nem kéne belekeverni. Nem véletlen írtam átlag LCD-k átlag fogyasztásáról.

Méret: Aláírom, hogy házimozinál minél nagyobb annál jobb, de azért maradjunk már a realitások talaján. Nekem sem lenne erőszak 100"-t nézni, de általános használatra és igényekre, azaz TV céljára ne ebből induljunk már ki.
Lásd az autós példámat: mindenkinek bátran ajánlanám én is a 800+ LE autókat és 100"+ TV-ket is, de ha más a kérdés és nem direkt erre a kategóriára irányul, azt azért nem mondom, hogy musthave, meg ami alatta van az nulla. Szerintem ezt be kéne látnod...

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 19. 19:27

Samu LE40C650:

stdbyben: 0.5 watt
üzem közben: 90-140 watt

Átlagot tudsz nézni? És jó lenne mellé egy fényerő % és dinamikus kontraszt érték is.

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 20. 09:42 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 09:51

Samu LE52B620:

üzemben: 170-250 watt

A 250 az már inkább reflektor, lefelé nem csavartam a fényerőt, nálunk max. 180 wattot zabál világossággal, háttérvilágítással. Lefelé menni nincs értelme, de biztos lehet.
Make love not Wor.

#47 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 09:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 20. 10:51

Samu LE52B620:

üzemben: 170-250 watt

A 250 az már inkább reflektor, lefelé nem csavartam a fényerőt, nálunk max. 180 wattot zabál világossággal, háttérvilágítással. Lefelé menni nincs értelme, de biztos lehet.

Akkor a 180 is maxon volt?

#48 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 20. 10:37

Méret: Aláírom, hogy házimozinál minél nagyobb annál jobb, de azért maradjunk már a realitások talaján. Nekem sem lenne erőszak 100"-t nézni, de általános használatra és igényekre, azaz TV céljára ne ebből induljunk már ki.
Lásd az autós példámat: mindenkinek bátran ajánlanám én is a 800+ LE autókat és 100"+ TV-ket is, de ha más a kérdés és nem direkt erre a kategóriára irányul, azt azért nem mondom, hogy musthave, meg ami alatta van az nulla. Szerintem ezt be kéne látnod...

olvass már vissza, hogy te kezdtél kötekedni, és senkire nem akartam rábeszélni.

ennyit írtam: "én ha tv-t kéne vennem tuti nem vennék lcd-t. de jól megvagyok tv nélkül, úgyis kicsi mind :Đ "
erre te elkezdtél erősködni, hogy de nem is kicsi.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#49 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 20. 10:59

Akkor a 180 is maxon volt?

A 250 volt a maxon. Nekem értelemszerűnek tűnt :-) De az már reflektor, még itt világosban is nézhetetlen.
Make love not Wor.

#50 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 20. 11:22

olvass már vissza, hogy te kezdtél kötekedni, és senkire nem akartam rábeszélni.

ennyit írtam: "én ha tv-t kéne vennem tuti nem vennék lcd-t. de jól megvagyok tv nélkül, úgyis kicsi mind :Đ "
erre te elkezdtél erősködni, hogy de nem is kicsi.

Ok, hagyjuk.
A lényeg az, hogy egy kérdésre kizártad az LCD-ket egy olyan indokkal, ami 99.99999%-ot nem érint... konkrétan, hogy 100" alatt úgyis szar minden.
Szerinted ha ez tárgyilagos, hasznos tanács (vagy akár magánvélemény, mindegy hogy nevezzük, mert a topic tanács kérés miatt született) volt, akkor nem tudok többet hozzátenni. :Đ

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 20. 11:40

A 250 volt a maxon. Nekem értelemszerűnek tűnt :-) De az már reflektor, még itt világosban is nézhetetlen.

Azt én sem értettem, hogy ha 250 is volt akkor miért 180 a max... De ez megzavart: "lefelé nem csavartam a fényerőt, nálunk max. 180 wattot zabál világossággal". Gondoltam a 250 talán mégsem saját mérés volt...

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 20. 12:29 -kor

#51 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 19. 18:40

Most vettem vagy 5 LCD TV-t, de van pár kisebb is, istenbiz holnap este leméregetem.

Urak, egy kérdés: nem akarunk egy fix video-val tesztelni?
Mondjuk keresünk egy 10-30 perces video-t (pl. ami kapható a torrentboltban), aztán megnézzük műszerrel a fogyasztást.
Amivel én be tudok szállni: 37-es Pana plazma fogyasztás, 42-es LG LCD fogyasztás.
Van egy Somogyis műszerem, referenciaként rátolhatok mondjuk egy 100-as izzót.
Tudom, tudom, de erre a célra szerintem megfelelő.
Csak egy tesztvideo-t kellene kiválasztani.

x

szerk.: a cucc tud olyat, hogy nem pillanatnyi fogyasztás (W), hanem a mérés ideje alatt összesen mennyit evett (kWh)

Szerkesztette: xclusiv 2010. 09. 20. 13:25 -kor

#52 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 20. 14:23

Akkor fekete háttér is legyen, oszt mittomén, nekem néha notesszel egyszerűbb, vagy rádugom a WD Liveot. Esetleg csinálok egy iso-t, amit lerángathattok, vagy valami official youtube film.

Ennek eleje sötét, közepe is sötétes, de pld. 7. percnél van világos rész:

Aztán nem kell töltögetni.
Make love not Wor.

#53 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 14:08

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 20. 13:28

Ok, hagyjuk.
A lényeg az, hogy egy kérdésre kizártad az LCD-ket egy olyan indokkal, ami 99.99999%-ot nem érint... konkrétan, hogy 100" alatt úgyis szar minden.
Szerinted ha ez tárgyilagos, hasznos tanács (vagy akár magánvélemény, mindegy hogy nevezzük, mert a topic tanács kérés miatt született) volt, akkor nem tudok többet hozzátenni. :Đ

nem a méret miatt zártam ki.
a hozzászólásom többi része (plazmát vegyen) meg szerintem hasznos tanács :)

#54 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 14:09

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 20. 14:23

Mondjuk keresünk egy 10-30 perces video-t (pl. ami kapható a torrentboltban), aztán megnézzük műszerrel a fogyasztást.

attól még a beállítások tökmások lesznek, és nagyban befolyásolják az eredményt. (fényerő, kontraszt)

#55 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 20. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 20. 15:09

attól még a beállítások tökmások lesznek, és nagyban befolyásolják az eredményt. (fényerő, kontraszt)

Jó baszki, de van egy átlag érték, no meg minimumon és maximumon senki nem néz TV-t, a két szélső értéket megírjuk, ahogy tettem, oszt jónapot. Túlbonyolítjátok.
Make love not Wor.

#56 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 20. 15:19

Jó baszki, de van egy átlag érték, no meg minimumon és maximumon senki nem néz TV-t, a két szélső értéket megírjuk, ahogy tettem, oszt jónapot. Túlbonyolítjátok.

Oké, de átlag is lehet más... mondjuk te átlag 40% fényerőn nézed mi meg lehet, hogy 20%-on vagy épp 60%-on...
Alapvetően a tesztekben olvasható kalibrált értékeket lehet összevetni.
Saját mérésnél meg mondjuk lehet mérni egy középértéket (50% és mondjuk középen a dinamikus kontraszt is), aztán meg egy használt beállítással, de ott sem árt leírni az mit is jelent.

#57 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 20. 14:40

Akkor fekete háttér is legyen, oszt mittomén, nekem néha notesszel egyszerűbb, vagy rádugom a WD Liveot. Esetleg csinálok egy iso-t, amit lerángathattok, vagy valami official youtube film.

Ennek eleje sötét, közepe is sötétes, de pld. 7. percnél van világos rész:

jutúb
jutúb

Aztán nem kell töltögetni.

Eyecandy faktor miatt inkább Shakira :)
Szerintem 5 perc körüli videjó lenne az ideális.
Én mondjuk valami netrül tölthető dologra gondoltam, mert nálam mindkét tv-n van Asus box, aztán gyári FW-vel nem minden yt video-t szeret.

#58 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 20. 15:09

Hülye kérdés: gyári default?

#59 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 21. 18:02

Hülye kérdés: gyári default?

Arra meg el nem hülyülöm. Vagy gyertek ide, méregessétek, még sört is kaptok :-) Legfeljebb addig várjunk, míg a másik 4 is felkerül a helyére.
Make love not Wor.

#60 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 21. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 21. 08:00

Oké, de átlag is lehet más... mondjuk te átlag 40% fényerőn nézed mi meg lehet, hogy 20%-on vagy épp 60%-on...

Na, jó, de az két külöbn modellnél mennyi is? Ezek 20%-os csúszkánál kb. nézhetetlenek.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.