HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#61 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 21. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 21. 18:12

Na, jó, de az két külöbn modellnél mennyi is? Ezek 20%-os csúszkánál kb. nézhetetlenek.

T*köm tudja melyik hogy nézhető. Nyilván típusfüggő... De kell vmi referencia, ezért írtam. Lehet az 40 vagy 60% is felőlem...
Bár számomra igazából nem szükséges a mérés, én elvagyok a tesztekben mért adatokkal. Abban is benne van az igazság a gyári és kalibrált fogyasztással.

#62 Felhasználó inaktív   luckystar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 09:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 19. 19:27

Samu LE40C650:

stdbyben: 0.5 watt
üzem közben: 90-140 watt

#63 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 15:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 21. 18:11

Arra meg el nem hülyülöm. Vagy gyertek ide, méregessétek, még sört is kaptok :-) Legfeljebb addig várjunk, míg a másik 4 is felkerül a helyére.

Sört hogyér méred?
Mert ha jóárasítva akkor viszek kis NFL-t meg szotyit aztán "elméregetek" ott :)

#64 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 22. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 22. 16:41

Sört hogyér méred?
Mert ha jóárasítva akkor viszek kis NFL-t meg szotyit aztán "elméregetek" ott :)

Sört hozhatsz is, van hűtő. Meg szemben közért. De a sápot abból tuti leveszem.
Make love not Wor.

#65 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 16:31

Mérési eredmények (Olyan amilyen, ez jutott, de ezek legalább valós számok).

Konfiguráció: konnektor - Somogyis mérőke - APC Smart 1500 VA - elosztó, ebbe dugva:
- TV: Panasonic TH37PV7P plazma
- erősítő: Panasonic SA-XR55
- router: Linksys WRT54GL
- player: Asus O!Play HDP-R1
- notebook: Dell Latitude D630 (Core2Duo T7100 800/1800 MHz, 1280x800, 2x1g RAM, WD Scorpio Black 320/7.2 HDD), 90W-os töltőn, rajta Logitech wless bill+egér vevő, wifi kikapcsolva, Ubuntu 10.04
- CD: Technics SL-PG390
- Nokia töltő (nem tudom, milyen, E51-hez adják, kicsike)

Konstans:
- telefontöltőn nincs semmi (tudom, húzzam ki, de az első mérésnél be volt dugva, ezért ott hagytam)
- CD stdby-ban
- player játszik TV-re 720p video-t a notiról
- noti és player UTP kábellel a router-re kötve

V1
- hang az erősítőre optikán
- noti akksi töltődik
- notin tömörítek, sfv check, stb., disk és CPU intezív feladatok (inkább IO), megy a kijelző, néha ránézek (plusz az új beszerzések Jim bácsitól).
fogyasztás: 380-395W között

V2
- hang az TV-re
- erősítő kikapcsolva
- noti akksi feltöltve
- notin semmi érdemi nem fut, csak NAS-ként funkcionál a játékosnak, kijelző sötét (+újdonságok Jim bácsitól)
fogyasztás: 270-310W között

A fogyasztást elég tróger módon, pár másodperces szemrevételezéssel néztem.

Ebből az jön ki, hogy 2,5-3,5 óra alatt fogyasztok így 1 kWh-t, ami most valami 45 Ft, ha jól tudom. Napi átlag 3 óra filmnézéssel ez havi kb. 1350 Ft (45 Ft-tal számolom az árat), napi átlag 6 órával (ami ha dolgozik az ember nem nagyon jön ki) 2700 Ft.

És ezt nem csak a TV csinálja, mert a noti eszik 20-50 W-ot, az erősítő 20-30 W, dobozka 7 W, UPS 16 W, ez olyan 50-100 W.

Hétköznap nap 3 óra TV-zéssel, hétvégén (+pirosbetűs ünnepen) 9 óra TV-zéssel idén augusztusra kijött 153 óra TV-zés, ami 1/3 kW fogyasztással számolva 51 kWh, 45 Ft/kWh árral számolva 2300 Ft.
Szóval lehet, hogy home user szinten kicsit túllihegjük ezt a fogyasztás kérdést. Legdurvább esetben lehetne fogni ilyen felhasználás mellett kb. egy ezrest havonta.

#66 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 16:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 22. 16:54

Sört hozhatsz is, van hűtő. Meg szemben közért. De a sápot abból tuti leveszem.

Ja, hogy így kapunk sört :D
Igazi gáláns ajánlat :D

Szerkesztette: xclusiv 2010. 09. 22. 16:33 -kor

#67 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 19:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 22. 17:31

Mérési eredmények (Olyan amilyen, ez jutott, de ezek legalább valós számok).

Konfiguráció: konnektor - Somogyis mérőke - APC Smart 1500 VA - elosztó, ebbe dugva:
- TV: Panasonic TH37PV7P plazma
- erősítő: Panasonic SA-XR55
- router: Linksys WRT54GL
- player: Asus O!Play HDP-R1
- notebook: Dell Latitude D630 (Core2Duo T7100 800/1800 MHz, 1280x800, 2x1g RAM, WD Scorpio Black 320/7.2 HDD), 90W-os töltőn, rajta Logitech wless bill+egér vevő, wifi kikapcsolva, Ubuntu 10.04
- CD: Technics SL-PG390
- Nokia töltő (nem tudom, milyen, E51-hez adják, kicsike)

Konstans:
- telefontöltőn nincs semmi (tudom, húzzam ki, de az első mérésnél be volt dugva, ezért ott hagytam)
- CD stdby-ban
- player játszik TV-re 720p video-t a notiról
- noti és player UTP kábellel a router-re kötve

V1
- hang az erősítőre optikán
- noti akksi töltődik
- notin tömörítek, sfv check, stb., disk és CPU intezív feladatok (inkább IO), megy a kijelző, néha ránézek (plusz az új beszerzések Jim bácsitól).
fogyasztás: 380-395W között

V2
- hang az TV-re
- erősítő kikapcsolva
- noti akksi feltöltve
- notin semmi érdemi nem fut, csak NAS-ként funkcionál a játékosnak, kijelző sötét (+újdonságok Jim bácsitól)
fogyasztás: 270-310W között

A fogyasztást elég tróger módon, pár másodperces szemrevételezéssel néztem.

Ebből az jön ki, hogy 2,5-3,5 óra alatt fogyasztok így 1 kWh-t, ami most valami 45 Ft, ha jól tudom. Napi átlag 3 óra filmnézéssel ez havi kb. 1350 Ft (45 Ft-tal számolom az árat), napi átlag 6 órával (ami ha dolgozik az ember nem nagyon jön ki) 2700 Ft.

És ezt nem csak a TV csinálja, mert a noti eszik 20-50 W-ot, az erősítő 20-30 W, dobozka 7 W, UPS 16 W, ez olyan 50-100 W.

Hétköznap nap 3 óra TV-zéssel, hétvégén (+pirosbetűs ünnepen) 9 óra TV-zéssel idén augusztusra kijött 153 óra TV-zés, ami 1/3 kW fogyasztással számolva 51 kWh, 45 Ft/kWh árral számolva 2300 Ft.
Szóval lehet, hogy home user szinten kicsit túllihegjük ezt a fogyasztás kérdést. Legdurvább esetben lehetne fogni ilyen felhasználás mellett kb. egy ezrest havonta.

Nyilván nem egy hanyattvágós összeg magában, de ahogy mondani szokták sok kicsi sokra megy...
kWh olyan 45-48Ft között szokott mozogni.
Amit bemásoltam kalibrált fogyasztási értékeket LCD vs plazmánál ott kb. 80 vs 160W volt az arány. Ez 80W különbség. Napi átlag 4-5 órával ez valóban 5-600Ft/hó.
De egyrészt ez az összeg nagyban használat függő... ahol háttérzajnak megy a TV ennél többet ott azért havi ezres összejön.
Másrészt meg ha az ember lesz*rja a 80W különbséget akkor jó eséllyel a kisebbet még inkább... és abból már sok minden összejön. Ez a fogyasztás téma kétélű dolog...

Én otthon méregettem szülőknél kicsit a fogyimérővel. Nappaliban TV, DVD, Video, Digi beltéri, RF video átjátszó (másik szobába tolja a jelet), 5.1 hangfalszett rákötve... kb ennyi, ha jól számoltam. Az oké, hogy nem megy csak a fenti átlagot naponta... és akkor is csak az eszközök töredéke (jórészt csak TV+beltéri), de standby-ban is benyal ez a konfig 40W-ot a mérő szerint. Visszafelé számolva, ha napi 5 órát megy akkor 19-et van standby-ban. Az 1000-1100Ft havonta és még be se volt kapcsolva...
Másik szobában: PC, UPS, nyomtató, Adsl modem, Router, PC-s hangfal. Kikapcsolva (modem, router mindig megy) szintén 40W. Másik 1000-1200Ft havonta oszt' még semmi nem történt...
Emellé beszámolva a TV-t (CRT, kb. 120W-tal vs egy 80W-os LCD (ami 2x nagyobb mellesleg képátlóra is)), ez mondjuk havi 2500, az éves 30 rugó. Az már szabad szemmel is jól látható.

És a nagy fogyasztókhoz még el se jutottunk...

#68 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 21:46

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 22. 17:33

Ja, hogy így kapunk sört :D
Igazi gáláns ajánlat :D

Csozsi már ismeri a hűtőt, meg a kiszolgálást, ott érdeklődj. Van még az ánizsos kuriózumból is :-)
Make love not Wor.

#69 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 12:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 22. 22:46

Csozsi már ismeri a hűtőt, meg a kiszolgálást, ott érdeklődj. Van még az ánizsos kuriózumból is :-)

Bameg elsőre ánuszost olvastam.
Shame on me :D

#70 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 12:50

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 22. 20:49

Nyilván nem egy hanyattvágós összeg magában, de ahogy mondani szokták sok kicsi sokra megy...
...
Emellé beszámolva a TV-t (CRT, kb. 120W-tal vs egy 80W-os LCD (ami 2x nagyobb mellesleg képátlóra is)), ez mondjuk havi 2500, az éves 30 rugó. Az már szabad szemmel is jól látható.

És a nagy fogyasztókhoz még el se jutottunk...

Teljesen igaz.
Az én havi fogyasztásom 85-100 kWh havonta. Ez olyan 5k környéki villanyszámát jelent.
Az izzók energiatakarékosak (kivéve azt, ahol napi 5x 2 percre kapcsolom fel), minden legalább A osztály, a fűtés és melegvíz kivételével minden villannyal megy: sütő, tűzhely, mosogatógép (bár azt nem használom).
Ami nálam érthetetlenül sokat fogyaszt az az UPS, egyszerűen nem hiszem el, hogy 16W-ot el kell fogyasztani neki kikapcsolva. Minden akkor van bekapcsolva, amikor használom, kivéve a router. Háttér TV-zés nálam nincs, vagy nézem vagy nem. Háttérzenélés van, de az egy nagyságrenddel kisebb fogyasztás.

A standby-hoz: baromira fel voltam háborodva (vagyok is) az UPC-s stb-n, ami 20W-ot bekajált stdby-ban.
Amikor hazaérek bekapcsolom, amikor elmegyek kikapcsolom. De ezek a cuccok standby-ban összesen nem esznek 5W-ot, mondjuk ha a router meg az UPS megy akkor legyen 30W standby fogyasztás, menjen így napi 14 órát, ez havonta 13 kWh, 600 HUF. Ez napi 20 Ft. Ezért nem fogok szenvedni azon, hogy elalvás előtt még áramtalanítsam a miskulanciát, meg ilyenek. Viszont az UPS a legnagyobb fogyasztó, az csak ideiglenesen van ott.

#71 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 23. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 23. 13:50

Teljesen igaz.
Az én havi fogyasztásom 85-100 kWh havonta. Ez olyan 5k környéki villanyszámát jelent.
Az izzók energiatakarékosak (kivéve azt, ahol napi 5x 2 percre kapcsolom fel), minden legalább A osztály, a fűtés és melegvíz kivételével minden villannyal megy: sütő, tűzhely, mosogatógép (bár azt nem használom).
Ami nálam érthetetlenül sokat fogyaszt az az UPS, egyszerűen nem hiszem el, hogy 16W-ot el kell fogyasztani neki kikapcsolva. Minden akkor van bekapcsolva, amikor használom, kivéve a router. Háttér TV-zés nálam nincs, vagy nézem vagy nem. Háttérzenélés van, de az egy nagyságrenddel kisebb fogyasztás.

A standby-hoz: baromira fel voltam háborodva (vagyok is) az UPC-s stb-n, ami 20W-ot bekajált stdby-ban.
Amikor hazaérek bekapcsolom, amikor elmegyek kikapcsolom. De ezek a cuccok standby-ban összesen nem esznek 5W-ot, mondjuk ha a router meg az UPS megy akkor legyen 30W standby fogyasztás, menjen így napi 14 órát, ez havonta 13 kWh, 600 HUF. Ez napi 20 Ft. Ezért nem fogok szenvedni azon, hogy elalvás előtt még áramtalanítsam a miskulanciát, meg ilyenek. Viszont az UPS a legnagyobb fogyasztó, az csak ideiglenesen van ott.

Ja, nálam is UPC-s doboz van, de már az újabb típus, ez csak 15W-ot eszik, nem 20-at. Kapott egy időzítőt. Ki-be kapcsolni kényelmetlen és nem is lehet mindig, ha a felvevőjét is használni akarom. Így értelmes időpontokban megy, ha nem extrém a felvétel időpontja az is megvan... ha meg van extrém időpont akkor manuálisan bekapcsolva hagyom.

A többi standby nem olyan rossz, csak az a baj, hogy egy háztartásban sok fogyasztó van. Pl. a routerem+upc kábelmodem sem több 10-15W-nál, ami nem sok... de ha azt nézem, hogy napi 20 órában kb. semmit nem csinál akkor mégis az. Más nálam nem tudom mi van még... kb. ua, mint nálad (sütés-főzés, energiatakarékos égők), de mégis megvan a havi 160-180kWh. Majd utána is nézek mi a rák eszik ennyit.
A TV mondjuk sokat megy, de az így sem lehet több +10-20kWh-nál havonta.

De pl. szűlőknél meg az van amit írtam: régi szirszarok (hangfal, video, dvd, nyomtató, stb...), amiket felsoroltam a listában. Havonta 1-2x vannak bekapcsolva de ezek sem a 1-2W-os standby kategóriába tartoznak sajnos, szóval amit írtam, a konstans 100-120W/h azért elég erős standby eszközöre.

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 23. 17:46 -kor

#72 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 24. 17:30

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 09. 23. 18:45

A többi standby nem olyan rossz, csak az a baj, hogy egy háztartásban sok fogyasztó van. Pl. a routerem+upc kábelmodem sem több 10-15W-nál, ami nem sok... de ha azt nézem, hogy napi 20 órában kb. semmit nem csinál akkor mégis az.

Én azt csináltam, hogy az egész elektronikát egy blokkba raktam, van előtte egy UPS, aztán egyben ki-be kapcsolom, nem kell körbejárni a lakást. Az nincs ott, ami nem mozgatható: hűtő, mosógép, tűzhely, stb.

Idézet

Más nálam nem tudom mi van még... kb. ua, mint nálad (sütés-főzés, energiatakarékos égők), de mégis megvan a havi 160-180kWh. Majd utána is nézek mi a rák eszik ennyit.

Én egyedül élek, nekem így van 80-100. Két emberre szerintem tök reális a 160-180. Többet mosol, mosogatsz, világítasz, stb. Ja, mosás, az is izgalmas téma, elég szép szórása van a különböző programoknak meg hőfokoknak. Haver lakótársa pl. sallangmentesen kimosott naponta 1 inget magában, aztán néztek amikor az átalányfizetés után megjött az elszámolás.

Idézet

A TV mondjuk sokat megy, de az így sem lehet több +10-20kWh-nál havonta.

Ebben biztos vagy?
Én a helyedben egy hétre a TV elé tennék egy fogyasztásmérőt, abból lehetne számolni.
Illetve ha többet vagy otthon (távmunka, betegség, szabadság) akkor sokkal többet fogyasztasz.

Idézet

De pl. szűlőknél meg az van amit írtam: régi szirszarok (hangfal, video, dvd, nyomtató, stb...), amiket felsoroltam a listában. Havonta 1-2x vannak bekapcsolva de ezek sem a 1-2W-os standby kategóriába tartoznak sajnos, szóval amit írtam, a konstans 100-120W/h azért elég erős standby eszközöre.

Én nekiálltam szülőknél lecserélni, rendesen meglátszik, hogy nem a 30 éves Lehel dorombol a konyhában.
Addig pedig a megoldás egy kapcsolós elosztó a miskulancia elé, havi 1-2 használatnál nem akkora probléma ki-bekapcsolni.

#73 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 10:41

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 23. 13:50

UPS, egyszerűen nem hiszem el, hogy 16W-ot el kell fogyasztani neki kikapcsolva.

16 éves APC smart már tud olyat, hogy x fogyasztás alatt kikapcsolja magát. Ekkor egy figyelőáramkör nevetséges értékén kívül semmi nem fogyaszt benne. Ez akkoriban egy alap ficsór volt a kicsi SMART-okban, manapság elfelejtett, pedig rohadtul volna létjoga és hótegyszerű áramkör. A nevezett smart400-ban még master-slave kapcsolat is van, így a gép mikor leáll, az UPS kikapcsol és lekapcsolja a hálózatról az összes vonatkozó eszközt. Így még kényelmetlennek sem nevezem. És mindez 16 éve...
Ha érdekel, acws-nél a pincében van pár ilyen UPS, aztán occsóért, sörért adja, akkukat kell venni bele. Szinuszos kimenete van.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#74 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 24. 18:30

Én nekiálltam szülőknél lecserélni, rendesen meglátszik, hogy nem a 30 éves Lehel dorombol a konyhában.
Addig pedig a megoldás egy kapcsolós elosztó a miskulancia elé, havi 1-2 használatnál nem akkora probléma ki-bekapcsolni.

Azért abban nagy varázslás nincsen, ha a gázkör és a szigetelés jó állapotú. Az abszorpciós hűtő persze többet eszik, de a kompresszorosban nagyon nagy újítások nem voltak az elmúlt években.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#75 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2010. 09. 24. 18:30

Ebben biztos vagy?
Én a helyedben egy hétre a TV elé tennék egy fogyasztásmérőt, abból lehetne számolni.
Illetve ha többet vagy otthon (távmunka, betegség, szabadság) akkor sokkal többet fogyasztasz.

Ezt csak plusszban gondoltam a egy normál 4-5óra/nap-os átlaghoz képest, amivel számoltunk... de a fene tudja... mondom épp terveztem, hogy lemérem 1 hétre mennyi az átlag. (A 40"-os LCD eszik úgy 110W körül + 20W bekapcsolva a UPC box.)
10-20kWh plusszban az napi 2.5-5 óra TV-zést jelent a "normálon" felül. Szóval a +20kWh is túlzásnak tűnik...
A mosás, stb gyanúsabb nyilván. Bár a mosógép új és vmi A+ vagy hasonló...

Idézet

Én is ott kezdtem el méregetni és csereberélni igazából nem is magamnál, mert ott durva dolgok vannak. Havi 15k-s számla és ahogy írtam ilyen standby fogyasztásra megy el havi 2-3k legalább.
Szintén kapcsolókat vettem, de RF távirányítóst, így pláne nem kényelmetlen a használata akár ritka, akár sűrű a használat.
Meg van TV mellé olyan infra kapcsolású hálózati dugalj, ami úgy működik mint amit didyman írt: kis fogyi alatt (kb. 20W) lekapcsol. Bekapcsolni meg bármilyen infra jelre be lehet. Így TV távirányítóval dugalj bekapcs, utána TV+beltéri bekapcs rögtön. Kikapcsnál meg elég a TV-t lenyomni, a fogyasztás lemegy 20W alá/körül (TV standby 6-7W +a digi beltéri 10-12W) és 1 perc múlva lelövi magát a cucc. Máris -500Ft havonta 1 TV-n.
A RF vevős meg az infrás cucc meg eszik vagy 0.5-1W-ot kikapcsolva...

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 26. 11:41

16 éves APC smart már tud olyat, hogy x fogyasztás alatt kikapcsolja magát. Ekkor egy figyelőáramkör nevetséges értékén kívül semmi nem fogyaszt benne. Ez akkoriban egy alap ficsór volt a kicsi SMART-okban, manapság elfelejtett, pedig rohadtul volna létjoga és hótegyszerű áramkör. A nevezett smart400-ban még master-slave kapcsolat is van, így a gép mikor leáll, az UPS kikapcsol és lekapcsolja a hálózatról az összes vonatkozó eszközt. Így még kényelmetlennek sem nevezem. És mindez 16 éve...
Ha érdekel, acws-nél a pincében van pár ilyen UPS, aztán occsóért, sörért adja, akkukat kell venni bele. Szinuszos kimenete van.

Szülőknél egy elég régi APC Back UPS 550 van (elég instabil a hálózat, ha otthon vagyok néha hétvégén nem ritka, hogy napi 5-6-szor is kattog az AVR), csak a PC van rajta, ez is olyan 15W körül eszik magában. :(

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 26. 12:55 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Cellular 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 18:03

Uhh, kineztem egy 55 inches Sharp AQUOS 4 szines LED tv. Kurva draga, de amugy jo cucc az ilyen?

#77 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 26. 19:50

hát attól függ mire kell. 4 szín nem túl sok, inkább vmi rendes, színes plazmát vennék ;)

de ha mindenképp LCD-t akarsz, akkor jó :)

Szerkesztette: WiZARD 2010. 09. 26. 19:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#78 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 08:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Cellular - Dátum: 2010. 09. 26. 19:03

Uhh, kineztem egy 55 inches Sharp AQUOS 4 szines LED tv. Kurva draga, de amugy jo cucc az ilyen?

Olvastam róla vmi tesztet, talán ph-n? Ha jól emlékszem azt írták, hogy talán látni vmit a marketing szövegből a képen is, de nem sokat.
Árfüggő, ha sokkal drágább akkor sztem felejtős. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 09. 26. 20:50

hát attól függ mire kell. 4 szín nem túl sok, inkább vmi rendes, színes plazmát vennék ;)

:Đ :Đ

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 27. 08:29 -kor

#79 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:40

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 26. 11:41

Szia,

Érdekelne, csak az acws nem sokat mond nekem.
Segítenél? Akár privátban is.

#80 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 27. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 09. 26. 11:45

Azért abban nagy varázslás nincsen, ha a gázkör és a szigetelés jó állapotú.

A szigetelés nem volt már az igazi...

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.