HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#581 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 24. 18:44

Azt hiszem nálam is eldőlt a kérdés: Samsung UE32D6530 lesz, egy 3D Ready TV nagyon kedvező áron.

#582 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 19:04

Egyébként, ha tudsz valamennyire franciául, itt van egy nagyon jó TV-varázsló. Nekem amúgy Samsung UE40D6500-ast javasolt, mert szerinte 2,5 méterre az ideális képernyőátmérő 102-107 cm, de jó lesz nekem a 81 cm is, mert a nagyobb túl drága. Inkább legyen olcsóbb, kisebb, de 3D Ready.

#583 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 09. 24. 19:51

Samsung, LG - ezek dél-koreai TV-k.

Na, de mi van a kínaiakkal, akik elektronikai téren annyi mindent gyártanak? A HDTV terén szerintem le vannak maradva. A TCL cégnek persze van pár terméke, de a magyar kiskereskedelem még csak nem is hallott róluk. Ezen nem csodálkozom, mert egyetlen Full HD-s TV-jük van, az is 8 ms-os válaszidővel.
HDTV-t lekoppintani nem olyan egyszerű. :-D

Szerkesztette: LámaZ 2011. 09. 24. 19:55 -kor

#584 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 05. 09:30

E!
Xclusiv!

Most látom az aláírásodban, hogy megvetted a Pana TX-P42S30E -t?

Hogyhogy nem írod ide be? :)

Na, kérünk véleménynyilvánítást és mélyanalizációt róla. És milyenről cserélted erre? Mi a különbség az előzőhöz képest?
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#585 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 13:59

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2011. 10. 05. 10:30

E!
Xclusiv!

Most látom az aláírásodban, hogy megvetted a Pana TX-P42S30E -t?

Hogyhogy nem írod ide be? :)

Na, kérünk véleménynyilvánítást és mélyanalizációt róla. És milyenről cserélted erre? Mi a különbség az előzőhöz képest?

Az a helyzet, hogy mostanában rendesen inni se volt időm, szóval mélyanalízist ne várj.
Egy páréves 37-es Pana plazmáról cseréltem (talán p37pv7), azzal az volt a fő bajom, hogy 1024x768 natív felbontású volt. Az új TV képe szép, nyilván nem a legcsúcsabb csúcs tv, de szerintem simán jó.

Ami előnye:
- dvb-c, dvb-t, analóg tuner
- ci+ kártya slot (upc pont nem ad ilyet, kapják be)
- állítólag digitről tud USB HDD-re rögzíteni is, ezt sajnos nem tudtam tesztelni
- okostv, tehát lan, youtube, skype, apámfasza minden, még androidra is van távirányító app hozzá, az felettébb vicces. A tecső jó
- lehet rá usb billentyűzetet kötni

Ami hátránya:
- médialejátszós, de szerintem hálózatról nem játszik, vagy ha igen akkor én csesztem el valamit (most költöztettem nas-ra mindent). Egyébként nem teszteltem.

És van egy érdekesség, aminek még nem tudom, hogy mi az oka: asus oplay játékossal lejátszok, hang megy erőlködőre optikán és TV-re hdmi-n. Bizonyos videóknál a hang időnként néhány tizedmásodpercre vagy akár egész másodpercre kimarad hdmi-n. Optikán meg nem. Próbáltam többféle kimeneti móddal is (raw, lpcm 2 ch. lpcm multich), ugyanaz. Illetve olyan, mintha a front ch szarakodna, a "háttérzaj" megy. Más videót meg visz hiba nélkül, pedig az is 48k AAC vagy AC3.
Ilyen a régi TV-vel nem volt, de mostanában frissítettem FW-t a játékoson, NAS-ra kerültek az anyagok (a játékos hálózatkezelése vicces), illetve főleg új tartalomnál van ilyen probléma. Szerintem most hétvégén kinyomozom a probléma okát, bár nem a TV-n szoktam a hangot hallgatni, szóval ha hibás is pont leszarom. De vicces lenne, ha ilyen "alap" dologgal lenne probléma.

#586 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 12. 11:08

Nézegettem ezeket is.

#587 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 12. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: LámaZ - Dátum: 2011. 10. 12. 12:08

Nézegettem ezeket is.

bővebben

#588 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 17. 00:52

Sziasztok!

Nálam is elszakadt a cérna és megvettem egy plazmát. Mégpedig a legolcsóbbat ami létezik, és nevessetek ki, de az LG 42PT353 mellett döntöttem. Kár hogy már senki nem gyárt 37"-es méretűt, ha lenne olyat vettem volna.

Előzmények:
Nekem sima SD TV adásra kell, illetve DVD-re és SD formátumú filmekhez. PC kizárva, azzal nem fogom használni. Sokat olvasgattam már régóta, itt a topikban is tárgyaltuk többször is, hogy erre a HD ready jobb-e vagy a Full HD. Ebben nem tudtam egyértelmű konklúziót levonni, némelyek állították, hogy SD-re talán jobb is a HD-Ready, mások az ellenkezőjét. Meg azt is hogy nem is ez számít, hanem a felkonvertálás minősége. A Pana TX-P42C3, Samsung PS43D450 és LG 42PT353 kerültek szóba, mint mindegyikből az alap modellek. Nos az LG-kkel kapcsolatban sokszor dícsérték más fórumokon is, hogy általában nagyon jó a képfeldolgozó rendszere, jó a deinterlacing stb. Az angol AV forumon is megérdeklődtem előtte, a Pana C3 pl. nem tudja a 2:2 (PAL) és 3:2 pulldown-t se detektálni se rendesen, ha film módot használunk. Van valami 50 Hz bugja is. A Samsung D450 állítólag szintén nem tudja a 2:2 pulldown-t detektálni. Az LG-nél pl. van 24p támogatás is.

LG-nek a tunerjét sokszor dícsérték. Másik amitől féltem, hogy mennyire fog zúgni. A Samsungra írták mások hogy zúg. A Pana-ról meg az volt írás, hogy kevés a beállítási lehetőség.

Először inkább a Samsung D450 felé húzott a szívem, de amikor néztem a MM-ben a Samsungot, nekem egyáltalán nem tetszett, úgy tűnt, hogy az élek teljesen életlenek. Megjegyzem, hogy a Corvin bevásárlóköpontban lévő Euronics Mega-ban ki van rakva egymás mellett mind a három, a D450, a C3 és a PT353 is. Ott elég korrektül össze lehet őket hasonlítani! Ott is Samsung tűnt a leggyengébbnek nekem az SD adáson, de nem állítgattam rajra semmit, szóval amivel ment, csak azt néztem.

Érdekes egyébként, hogy mindegyik boltban, nekem úgy tűnik, hogy az LCD/LED TV-knek mindig sokkal jobb képe van. Sokkal mélyebb feketéjük és jobb fehérjük. Hogy lehet ez? Amelyik boltban az LG-t vettem, ott a képe kifejezetten mosottnak tűnt, gyenge fehérrel, az LCD-khez képest. De gondoltam otthon jobb lesz.

Otthoni tapasztalatok:
Pozitív:
- Nagyon tetszik a menürendszere, logikus. Sokmindent lehet állítani, gamma-t is meg ilyeneket.
- Szerintem nagyon jó a tunerja. Az MPEG2 SD csatornák között gyorsan vált, az MPEG4 HD-kra már 1-2 másodperc is eltelik, de engem nem zavar.
- SD adásokon a képe, meg kell mondjam pozitívan csalódtam, egész jó! Ha valami 4:3-as formátum, akkor a két oszlop oldalt szürke színű, ez engem nem zavar. Persze bele is lehet nagyítani. Persze a bejáratás ideje alatt ez a sávos használat nem javasolt.
- Mindenki szerint az LG-k feketéje gyenge, de én ezt egyelőre nem tapasztaltam. Az más kérdés, hogy a fekete és picit eltérő fekete közötti részletek mennyire jönnek elő, de erről még nem nyilatozok, mert bejáratás alatt van.
- Az is tetszik, hogy nem szúrja ki a szememet a fényerő. Ez tényleg szemkímélő. Állítólag LCD-k nagyon fényesek, nem tudom mennyire igaz.
- HD Ready: 2-2.5 méterrről nézem. Ilyen távolságról nem zavar a FullHD hiánya. Akkor látom csak hogy HD Ready, ha statikusan megjelenik ferde, nagy kontrasztú él, pl. V betű szára. Ilyenkor néha látni, hogy recés a pixelek mentén. De csak ha nagyon nézem. Az is lehet hogy MPEG kódolásbül adósik a rece, mert néha viszont egyáltalán nem látom hogy recés lenne. De ez engem speciel nem zavar, el tudok tőle vonatkoztatni. Ha HD az adás, akkor csodálatos a kép! De mondom, SD kép is elég jó szerintem!

Negatív:
- Hát bizony ez is zúg! Inkább ciripelésnek mondanám, az erőssége a fehér színtől függ. Szerintem a tápból jöhet. Azért nem olyan vészes, a CRT TV-em ennél hangosabban sípol. De csak akkor hallani ha csend van és késő este. Ha közelmegyek, akkor hallani rendesen.
- A fehér viszont szerintem határozottan kevés, meg se közelíti a CRT fehérjét. De lehet hogy majd még állítgatni kell.
- Nagy a tömege. Nehéz pakolászni. Egyedül el se bírtam hozni a boltból.
- Csak 2 db HDMI bemenet van, de nekem elég lesz.
- Analóg audio kimenet csak SCART-on keresztül elérhető (AV2-es csatin).

A képről többet egyelőre nem mondanék, be kell járatni.

Azt hogy meg vagyok-e elégedve, fogalmam sincs! Most egyszínű képeket futtatok rajta, a bejáratás céljából. Addig is a jó öreg CRT-t nézem. Egyelőre szokni kell. De az is lehet hogy majd eladom, ha nem tetszik. Meglátom.

Pana boltban láttam a TX-P42G30-ast, Neoplazma panellel, na , az, legalábbis a boltban, sokkal jobbnak nézett ki. De az 200eFt.

A másik, hogy LCD versus Plazmában is el lett bizonytalanodva. Hogy miért néz ki jobban az LCD, mint a Plazma a boltokban, az nem tudom.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#589 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 20. 23:27

Szeretnék elmondani pár apró titkot.

Rendkívül olcsó tévék kaphatók a Mehola üzletházban (Pólus melletti lakópark). Nem értettem miért olyan olcsó, de rájöttem: angolul "refurbished", magyarul felújított tévéket árulnak. Persze ezt ők nem mondják, de miután kinyitottad a dobozt, benne van a papír erről. Amúgy működnek a cuccok, és ez a lényeg. Gondolom olyan tévék, amelyek valamilyen gyári hibásak voltak, a vásárlók visszavitték őket, és megjavították, de újként már nem lehet ezeket eladni. Így kapsz kb. 25-30%-kal olcsóbban egy szuper tévét.

A másik: ha regisztrálod a tévéd a honlapjukon, a Samsung plusz egy év garanciát ad. Cserébe küldenek neked havi hírlevelet.

#590 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 29. 17:54

Új TV-t kellene vennem a lakásba, 40"/ben godnolkodtam, de egyel kisebb is megfelelne jó áron.

Úgy hallottam LCD ill. led technológiában Samsung nagyon ütős dolgokat gyárt, találtam is egyet egész jó áron: Samsung LE4

116K HUF-ért mérik, ami elfogadható számomra, a kérdés, hogy ennyi pénzért találni-e jobbat (elsődleges szempont a szép kép minőség és a hosszú élettartam).
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#591 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 31. 16:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2011. 10. 29. 17:54

Új TV-t kellene vennem a lakásba, 40"/ben godnolkodtam, de egyel kisebb is megfelelne jó áron.

Dunakeszi Auchanban 90ezer a 42"-es Pana plazma. Nézegettem, hogy mi a trükk, de ki tudja.
Make love not Wor.

#592 Felhasználó inaktív   hambi80 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 07:47

erröl mi a véleményetek pana tx-p42u30e és lg lk 540 vs 530?

#593 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 16:24

inkább a pana plazma, mint egy lcd...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#594 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 01. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: hambi80 - Dátum: 2011. 11. 01. 07:47

erröl mi a véleményetek pana tx-p42u30e és lg lk 540 vs 530?

Egyik az mozizini jó plazma, másik meg hulladék LG.
Make love not Wor.

#595 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 18:03

En is kerdeznek. Szuloknek lenne tv nezos valami. TV filmeket neznek, dvd nagyon ritkan, HD meg minden mas mediatartalom szinte soha. Meretben 32 az also hatar, szoval 37-40ben gondolkodok, ugy 2-3 meterrol lenne nezve.

Arkeret: minel olcsobb. Nem kell semmi csilivili, lehet kifuto tavalyi modell is stb. Regi 82centis panasonic CRT lenne levaltva. Van valami tipp? Nem surgos, karacsonyra kerulne a fa ala, ha elfogadhato keretbol kihozhato az akcio.
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#596 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 11. 01. 19:03

Arkeret: minel olcsobb. Nem kell semmi csilivili, lehet kifuto tavalyi modell is stb.

Osán, tesó, kóra, oldie - ezek a te barátaid. Ja, és az árukereső.húúú, de jó, de ne felejtsd el beállítani a listázásnál azt, hogy: ócó elől.

#597 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 01. 20:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 11. 01. 18:03

En is kerdeznek. Szuloknek lenne tv nezos valami. TV filmeket neznek, dvd nagyon ritkan, HD meg minden mas mediatartalom szinte soha. Meretben 32 az also hatar, szoval 37-40ben gondolkodok, ugy 2-3 meterrol lenne nezve.

Arkeret: minel olcsobb. Nem kell semmi csilivili, lehet kifuto tavalyi modell is stb. Regi 82centis panasonic CRT lenne levaltva. Van valami tipp? Nem surgos, karacsonyra kerulne a fa ala, ha elfogadhato keretbol kihozhato az akcio.

HD ready plazma
42"
SD tartalommal (is) sokkal jobb a plazma képe.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#598 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 10:33

Koszi WiZARD a helpet!

LamaZ, neked pedig koszonom a

#599 Felhasználó inaktív   LámaZ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Boba - Dátum: 2011. 11. 02. 11:33

LamaZ, neked pedig koszonom a

Mit is? Kíváncsi lettem. :-)

#600 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 12:16

A nyilvanvaloan segito szandeku humorosnak szant elcelodest. No, hat azt koszonom szepen.:)

A keret pontositva amugy max 120-150k. Tobbet nem akarok raaldozni, elkovettem mar tul sokszor azt a hibat, hogy elektronikai cuccert sokat fizettem es nem 1 evre ra ugyan azert a penzert sokkal jobbat nagyobbat szebbet stb lehet venni. Nem eri meg a kozep-felso kategoriat nekem megcelozni egy ilyen targynal. Van, ahol kifizetem a tobbletet, ilyen esetben viszont nem erzem indokoltnak. Plane, hogy szuleim a hiradon meg az esti TV filmeken kivul semmi massal nem etetik meg a keszuleket. Semmi HD, semmi dvd.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.