HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#621 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 06. 21:38

Üzenet megtekintéseIdézet: hetes - Dátum: 2011. 11. 06. 20:57

Nekem nem kell semmilyen médiaplayer

Pedig DivX/HD filmekhez akár jó is lehet.
Make love not Wor.

#622 Felhasználó inaktív   hetes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 06. 21:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 06. 21:38

Pedig DivX/HD filmekhez akár jó is lehet.

Jogos, de kimaradt hogy van már egy külső médialejátszóm, ami mindent tud amit kell. Tehát ezért inkább olyan alapmodellt keresek, ami nem azért drága mert okos TV, hanem mert mondjuk nagyon szép a képe, esetleg fullHD a felbontása. Gondolom ezek a tavalyi kifutó modellek.

#623 Felhasználó inaktív   iHi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 10. 10:13

Hello

a samsung 6100 es a 6570 kozt 40ezer forint kulonbseg van arban es 200Hz. Meg beepitett wifi es lehet meg 1-2 dolog amire nem figyeltem fel.
Megeri a dragabbat valasztani? Mennyivel jarok rosszabbul ha a 200Hzes TVt valasztom?

koszi
Ez a hozzászólás 100%-ban újrahasznosított elektronokból készült.

Ragnaros: Scarab Lord Vernita - 80 Rogue

#624 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 10. 14:31

Mindenkeppen megeri a ket TV eg es fold.A 6570 mar 3D a kerete pedig nem olyan bunko szeles mint a 6100-se .A beepitett WiFi nem olyan fontos.Nezd meg a 6400-at itt nalunk az $300-al olcsobb a 6500-osoknel csak a sallang nelkul.6400-tol felfele ugyan az a panel van hasznalva csak a keret meg keskenyebb a 7000-tol felfele.
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#625 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 13. 19:39

Ismét 5 év garival lehet Panasonic tv-t venni: részletek
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#626 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 18:31

Sziasztok,

Kérdésem lenne, mégpedig a zavarvédelemről. A TV-hez adtak két böszme ferritgyűrűt, amit manual a LAN kábelre tetetne fel velem. Eddig nem tettem fel, részben mert kurva nehéz (majd lemérem, de szerintem 20 deka simán van), másrészt méretileg se stimmel, leginkább a 220-as kábelre "illene" belső átmérőjét tekintve (szigszalag van), és az előző TV tápkábelén volt is. És még sose láttam hálókábelen ilyet.

Kérdés: mire lőjem el, már ha egyáltalán.
Továbbá az antennakábel összeszed némi zajt, abból se ártana valami jó minőségűt venni. Hol lehet ilyet kapni?

#627 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 18:39

Sziasztok!

A segítségeteket kérem! Úgy 150.000 forintos maximális felső határig szeretném a lehető legjobb televíziót vásárolni. A fő felhasználási terület a UPC média box-os televízió csatornák figyelemmel kísérése, valamint HDMI-n keresztül időnként a számítógépemről film, online video, fényképek nézegetése.

A főbb szempontok és gondolataim:

- Lehetőleg "Full HD" legyen, s a lehető legnagyobb méretű.

- Melyik márka termékeit érdemes megfontolni? Nekem a Samsung SMART sorozat tagjai, az 5 év jótállás miatt nagyon szimpatikusak. De nem tudom, milyen minőséget és képminőséget várhatok tőlük ebben az árkategóriában.

- Nem tudom, hogy "edge LED"-es, vagy "sima LCD-vel jár jobban az ember...!?

- Fontos, hogy a lehetőségekhez képest a legenergiatakarékosabb legyen. Úgy tudom, ezzel a plazma TV - mint alternatíva - ki is esik.
Ugyanakkor a Philips és Samsung egyes modelljeinek fogyasztási adatai a különbözö reklámújságokban meglehetős ellentmondást mutatnak. (Volt, ahol a Philips TV-k fele, vagy harmad akkora fogyasztási értékkel voltak feltüntetve. Máshol a Samsung-al egy szinten voltak ebből a szempontból.)

Mit tudtok javasolni?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv: Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#628 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 19:24

Szia,
Ha csak tv adás, illetve hd tartalom, én biztosan plazmát választanék.
Fogyasztás ügyben rengeteg cikk foglalkozik a témával, kezdésnek egy rögtön: cikk
Szóval amiatt biztos nem zárnám ki. Ha meg plazma, akkor Panasonic. Szvsz.
LCD-t meg majd ajánlanak mások. :)

Üdv,
J

Ui: Ha nem probléma a használt, simán találsz ennyiért G sorozatú Panasonic plazmát, amin még van vagy 3-4 év gari...
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

#629 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 22:22

vagy egy új 50es lg 2 év garival...
vagy samsungokat is érdemes megnézni, ott is van gari akció, meg karácsonyi 5 év gari akció panánál is van.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#630 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 16. 23:50

Nemtudom otthon mi a tipus szama gondolom meg dragabb is de jelenleg en nem lattam jobbat.

http://www.sears.com...5&blockType=G15
Asus Rampage4 Gene,i7 3930K@4.8Ghz,Kollance-CPU-370 water block,custom water cooling, 4x4GB G.Skill (PC3-17000),, Koolance MSI HD7970@1275/6804,2xSAMSUNG 840 EVO 120GB on Raid-0.,Cougar GX1050W,Samsung SyncMaster 2493HM,Creative 7.1 surround,R.A.T.9
My Baby

#631 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 12:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 11. 16. 19:24

[..]Fogyasztás ügyben rengeteg cikk foglalkozik a témával, kezdésnek egy rögtön: cikk[..]

Ui: Ha nem probléma a használt, simán találsz ennyiért G sorozatú Panasonic plazmát, amin még van vagy 3-4 év gari...

Köszi a választ, és a cikket is! Biztosan nem ártana aktualizálni a cikket a legújabb TV típusok figyelembevétele mellett, mert ennek a beszámolónak is az a konklúziója, hogy gyakorlatilag ember nincsen, aki eldönti, melyik technológia a takarékosabb.

Eléggé lehangoló, hogy nem csak a fényerő és egyéb képbeállításokon múlik, de még azon is, hogy az ember milyen filmet néz meg mondjuk DVD-ről, vagy éppen milyen műsorokat, s melyik televíziós csatornán. (S mivel "kismillió" film és műsor van a világon, erre vonatkozóan érdemi statisztikát készíteni lehetetlen.)

Használt televízió viszont nem jöhet szóba, mert részletre szeretnénk megvásárolni.

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 16. 22:22

vagy egy új 50es lg 2 év garival...
vagy samsungokat is érdemes megnézni, ott is van gari akció, meg karácsonyi 5 év gari akció panánál is van.

Olvastam fentebb a Panasonic akcióját.... az 5 év ebben az esetben is jól hangzik, viszont emlékeim szerint még itt, ebben a topic-ban is elhangzott korábban (időnként benéztem ide már régebben is), hogy a Panasonic LCD TV-k képminősége, és általános minősége meglehetősen rossz.

Nem tudom, hol tart azóta a cég ilyen téren!? S mi a helyzet a Samsung SMART TV-kkel, ill. a Philips modelljeivel? Ezekről tudtok valamit mondani?

(Az LG cég nekem "en bloc" azóta nem szimpatikus, amióta a rossz hírű Goldstar cégből erős marketinggel felépítette ezt a márkát.)

Szóval megköszönöm, ha a fenti szempontok alapján konkrét modelleket ajánlotok! Ha saját tapasztalat alapján teszitek mindezt, az még jobb.

Üzenet megtekintéseIdézet: GerBeGurGya - Dátum: 2011. 11. 16. 23:50

Nemtudom otthon mi a tipus szama gondolom meg dragabb is de jelenleg en nem lattam jobbat.

http://www.sears.com...5&blockType=G15

:blink: Hát, 1 millió forintért legyen is jó az a TV, a mindenit neki!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#632 Felhasználó inaktív   GerBeGurGya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 15:30

Ja bocs most mar latom kiemelted a felso hatart en elmulasztottam es mindjart a kriteriumokat olvastam el es arra valaszoltam es ugy tunt penz nem szamit :) .

Szerkesztette: GerBeGurGya 2011. 11. 17. 15:31 -kor

My Baby

#633 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 11. 16. 19:24

Szia,
Ha csak tv adás, illetve hd tartalom, én biztosan plazmát választanék.
Fogyasztás ügyben rengeteg cikk foglalkozik a témával, kezdésnek egy rögtön: cikk
Szóval amiatt biztos nem zárnám ki. Ha meg plazma, akkor Panasonic. Szvsz.
LCD-t meg majd ajánlanak mások. :)

Üdv,
J

Ezt a cikket el kéne már felejteni. Mai 42-es LCD-k esznek 60-70W-ot maximum. A plazma meg legalább a dupláját, de inkább többet átlagban.
Amúgy azt sem értem, hogy 2009-ben hogy jött 200W az LCD-kre, mert nekem kb. azóta van és az enyém is elvan 110W körül. Persze fel tudom tekerni 200-ra is, de akkor kiégeti a szemem a lakás másik végéből is.

Szerintem még mindig a hdtvreviews-on érdemes szétnézni a tesztelt TV-k között, hogy mit mérnek gyárilag és mit kalibrálva. Kb. ugyanaz a konklúzió évek óta.

#634 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 17. 16:10

Ezt a cikket el kéne már felejteni. Mai 42-es LCD-k esznek 60-70W-ot maximum. A plazma meg legalább a dupláját, de inkább többet átlagban.
Amúgy azt sem értem, hogy 2009-ben hogy jött 200W az LCD-kre, mert nekem kb. azóta van és az enyém is elvan 110W körül. Persze fel tudom tekerni 200-ra is, de akkor kiégeti a szemem a lakás másik végéből is.

Szerintem még mindig a hdtvreviews-on érdemes szétnézni a tesztelt TV-k között, hogy mit mérnek gyárilag és mit kalibrálva. Kb. ugyanaz a konklúzió évek óta.

fukar akciós újságjában a 94cm-s (37') 80K-s samsung TV-nek 140W-os fogyasztás van feltüntetve. (neten is ezt láttam) :rolleyes:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#635 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 17. 16:44

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 17. 16:10

Nem mondtam, hogy szentírás. :)
De azt is el kellene felejteni már, hogy ha plazmát használsz, akkor ventillátorként pörög a villanyóra. Mert lassan eljutunk oda is... :D
Nem nézem ugyan a tv fogyasztását, mert annyira nem érdekel, de azt látom, hogy az áramfogyasztásom ugyanúgy 8-10k körül alakul télen-nyáron. Amíg ez így marad, addig meg leszarom, hogy az egyik 120W-ot fogyaszt, a másik meg 140W-ot. Azt kell venni, amelyiken szebb a kép.

Tehát plazmát. :Đ

Csak szórakozok, az utolsót nem flame-nek szántam... :beer:

#636 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 10:37

ha kis fogyasztás kell akkor vegyél egy tükröt a falra és nézd benne magad, tuti keveset fogyaszt.
de hogy egy tv-nél, ahol a képnek kéne az elsődlegesnek lennie a fogyasztás alapján válasszunk, amikor van 20-50% különbség, tehát éves szinten a tv árának kb 10%-a, hát....

én 150ért tuti ismét 50" fullhd lg plazmát vennék. bár kicsi, de nagyobb nincs ennyi pénzért. kisebbet nem akarnék az tuti.
(igaz keveset nézem, de akkor mindig meglep hogy mennyire kicsi. cserébe szépen elfedi a 720p sorozatok fos minőségét, ami a 100"-as vásznon azért elég necces)
(bár amíg nem szereltem fel a vásznat, addig nem tűnt ennyire kicsinek a tv)

Szerkesztette: WiZARD 2011. 11. 18. 10:59 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#637 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Jcage - Dátum: 2011. 11. 17. 16:44

Nem mondtam, hogy szentírás. :)
De azt is el kellene felejteni már, hogy ha plazmát használsz, akkor ventillátorként pörög a villanyóra. Mert lassan eljutunk oda is... :D
Nem nézem ugyan a tv fogyasztását, mert annyira nem érdekel, de azt látom, hogy az áramfogyasztásom ugyanúgy 8-10k körül alakul télen-nyáron. Amíg ez így marad, addig meg leszarom, hogy az egyik 120W-ot fogyaszt, a másik meg 140W-ot. Azt kell venni, amelyiken szebb a kép.

Tehát plazmát. :Đ
Csak szórakozok, az utolsót nem flame-nek szántam... :beer:

Persze, hogy nem esznek annyit a plazmák sem, mint évekkel ezelőtt.
Mondjuk 5éve evett 300-350W-ot az LCD meg 150-200W-at. Ez mostanra úgy változott meg, hogy a plazma ehet 150-200W-ot, egy LCD meg 60-80-at. (kb erre a 40-es kategóriára vonatkoztatva)

Az arány megmaradt, de mégis kisebb a plussz fogyasztás abszolút mértékben, tehát pénzben. Nomeg általában olcsóbbak is a plazmák.

Innentől meg attól függ ki mire akarja használni és hol az ingerküszöbe. Attól dobja el magát, ha megspórolja azt a 100W-ot vagy attól, hogy seggsötétben is fekete a plazmája.
Egyéni preferencia...

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 18. 10:37

ha kis fogyasztás kell akkor vegyél egy tükröt a falra és nézd benne magad, tuti keveset fogyaszt.
de hogy egy tv-nél, ahol a képnek kéne az elsődlegesnek lennie a fogyasztás alapján válasszunk, amikor van 20-50% különbség, tehát éves szinten a tv árának kb 10%-a, hát....

Nézd, ez rohadtul igényfüggő.
LCD TV-nek nincs képe? Mindnek fos, használhatatlan? HD tartalommal nem néz ki mondjuk 20x jobban mint bármelyik régi CRT egy szutyok SD tartalommal?
Valamit valamiért... hifi-ből is lehet venni olyat, amit meg se hallok, hogy másképp szól. Vannak akik erre görcsölnek, esetleg meg is hallják és ezalatt nem képesek mást ajánlani a többeikenk sem, akinek erre nincs igényük.
Én nem mondanám magam igénytelennek, én is kihajítanám, ha sávosodna, szar lenne, vagy annyira szürke a fekete, hogy hánynék ha ránéznék. De ez egyik sem igaz már az LCD-kre. Bőven használható a képük.
Akkor meg????

ps: Ez a TV-nél első a kép meg egyébként akármennyire is logikusnak tűnik mégis sarkítás. Olyan mintha autót csak végsebességre vennél.
Használati cikk egy rakás használati paraméterrel.

Szerkesztette: vipi 2011. 11. 18. 13:23 -kor

#638 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 14:14

nem azt mondom, hogy szar az lcd (bár nem szeretem)
abban se vagyok biztos, hogy sokszázezres kategóriában sokkal jobb lenne egy plazma képe.

de ebben a 100-150-200k kategóriában nekem jobban tetszik a plazma képe, és nagyobbat kapni ennyiért mint lcd-ből.

autós hasonlat nem jó, ott túl sok paramétert tudsz nézni, fogyasztás, gyorsulás, kényelem, végsebesség stb.

tv-nél picit kevesebb, hisz kevesen fognak súly, vastagság, vagy külső alapján tv-t venni.
persze sarkítás, hogy csak a kép számít, de azért elég súlyos, és nehezen hanyagolható szempont egy tvnél, ami fontos még a képméret. de fogyasztás alapján tv-t venni... mintha autót a co2 kibocsátás alapján vennél.

#639 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 18. 14:14

de fogyasztás alapján tv-t venni... mintha autót a co2 kibocsátás alapján vennél.

szerintem inkább az autónál is a fogyasztást írd, mert mind2re jellemző, h a használat időtartamával arányosan lesz egy plusz költséged.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#640 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 18. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 11. 18. 15:58

szerintem inkább az autónál is a fogyasztást írd, mert mind2re jellemző, h a használat időtartamával arányosan lesz egy plusz költséged.

autónál jelentős tényező a fogyasztás. nem mind1, hogy 6 litert, vagy 20 litert fogyaszt 100on. átlagos évi 20ezer km-rel, 410es üzemanyag árral 1.15millió, egy 3 milliós autónál, éves szinten a vételár 33%-a...

de egy 150ezres tvnél éves szinten lesz vagy 5-10ezer forint különbség átlag használat mellett egy plazma és lcd közt. éves szinten a vételár 3-6%-a.

Szerkesztette: WiZARD 2011. 11. 18. 16:09 -kor

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.