HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#641 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 19. 19:58

Üzenet megtekintéseIdézet: GerBeGurGya - Dátum: 2011. 11. 17. 15:30

Ja bocs most mar latom kiemelted a felso hatart en elmulasztottam es mindjart a kriteriumokat olvastam el es arra valaszoltam es ugy tunt penz nem szamit :) .

Hehh... bár csak úgy lenne! :-)

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 18. 13:22

[size="2"]
Innentől meg attól függ ki mire akarja használni és hol az ingerküszöbe. Attól dobja el magát, ha megspórolja azt a 100W-ot vagy attól, hogy seggsötétben is fekete a plazmája.
Egyéni preferencia...
[..]
ps: Ez a TV-nél első a kép meg egyébként akármennyire is logikusnak tűnik mégis sarkítás. Olyan mintha autót csak végsebességre vennél.
Használati cikk egy rakás használati paraméterrel.

Köszönöm a hozzászólásodat, s hogy megértetted, mit szeretnék! :respect: (Természetesen a lehető legjobb képminőség számomra is fontos, de nem minden áron. Az energiatakarékos működés egyébként fontosabb. Környezettudatos vagyok. S igen... évi X ezer forint plusz kiadás - ill. annak megspórolása - is számít nekem.)

Fentiek figyelembevételével annyi kérésem van, hogy az eddig ismertetett szempontok alapján legyél, legyetek szívesek néhány konkrét modellt ajánlani!

A Samsung SMART sorozatból mindenképpen, s a Philips egyes modelljei közül is, ha szabad kérnem!

A másik pedig még mindig a fentebb feltett kérdésem: "sima" LCD-t, vagy "Edge LED-es" LCD? Melyiket miért/miért ne?

Köszi:

Piftuka
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#642 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 20. 22:44

Piftuka:
Philips szerintem felejtős, ha jól tudom kiszállt/leépíti az LCD/TV üzletágat.

edge LED nem tud jobb képminőséget, inkább csak arra jó, hogy vékonyabb, divatosabb, menőbb...
cserébe jó eséllyel egyenletlenebb a háttérvilágítás, főleg az alsóbb árkategóriában.

szerintem valami jobb fajta, sima LCD-t keress ennyiért, ne pedig a legolcsóbb LED-eseket nézd.
méretre pedig minél nagyobbat.

milyen távolságból fogod nézni?
46" körülit 170 alatt nem kapsz.
42" körüli megvan 150ből. fullhd-t ilyen méretben max 1.5 méterről látod.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#643 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 02:27

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 20. 22:44

Piftuka:
Philips szerintem felejtős, ha jól tudom kiszállt/leépíti az LCD/TV üzletágat.

Erről nem is hallottam. Azt hallottam, hogy egy másik cég vette át az üzletág tulajdoni részének döntő többségét (ha jól emlékszem 80%-át). Arról viszont nem olvastam hírt, hogy nem szándékoznak a jövőben LCD-ket és TV-ket gyártani. :think:

edge LED nem tud jobb képminőséget, inkább csak arra jó, hogy vékonyabb, divatosabb, menőbb...
cserébe jó eséllyel egyenletlenebb a háttérvilágítás, főleg az alsóbb árkategóriában.

Köszi a választ!

Tehát jól értem, hogy ebben a 150.000 forint körüli árkategóriában az "Edge LED" mindenképpen rosszabb képminőséget eredményez, mint a hagyományos LCD technológia?

milyen távolságból fogod nézni?
46" körülit 170 alatt nem kapsz.
42" körüli megvan 150ből. fullhd-t ilyen méretben max 1.5 méterről látod.

A távolság légvonalban ~2 és ~4 méter között van, "helyzettől" függően. (Hogy a szobámban éppen hol és min ülök/fekszem, amikor TV-zem.)

S tényleg megköszönök minél több konkrét típust, amit ajánlani tudtok! (Akkor azokat külön megtekintem a forgalmazóknál.)

#644 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 09:53

Piftuka:
Philips témának nézz utána, lehet én értettem félre, vagy emléxem rosszul...

ami edge led-est láttam, amiről olvastam eddig, az nem volt túl nyerő az olcsóbbak közt.

ilyen távolságra, az adott igényekkel (ár/márka/lcd/smart) még fullhd is tök felesleges. konkrét tippet csak plazmára tudnék adni :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#645 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 21. 09:55

Semmi probléma!

Köszönöm az eddigi segítségedet is!

Bízom benne, hogy hamarosan Vipi és a többi LCD szakértő tud segíteni pár konkrét típus megjelölésével!

Üdv: Piftuka

#646 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 12:03

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 18. 14:14

nem azt mondom, hogy szar az lcd (bár nem szeretem)
abban se vagyok biztos, hogy sokszázezres kategóriában sokkal jobb lenne egy plazma képe.

de ebben a 100-150-200k kategóriában nekem jobban tetszik a plazma képe, és nagyobbat kapni ennyiért mint lcd-ből.

autós hasonlat nem jó, ott túl sok paramétert tudsz nézni, fogyasztás, gyorsulás, kényelem, végsebesség stb.

tv-nél picit kevesebb, hisz kevesen fognak súly, vastagság, vagy külső alapján tv-t venni.
persze sarkítás, hogy csak a kép számít, de azért elég súlyos, és nehezen hanyagolható szempont egy tvnél, ami fontos még a képméret. de fogyasztás alapján tv-t venni... mintha autót a co2 kibocsátás alapján vennél.

Autónál több a paraméter, de TV-nél is van még pár, ami számít. Ha annyira képe számítana akkor nem lcd-plazma vita folyna, hanem a színmélységről és az elektronikáról, a színfeldolgozásról is vitatkozhatnánk. Szóval itt is vannak szintek... Van akit érdekel a hihetetlenül fekete fekete és van akinek jó egy xVA nagyon fekete feketéje is. Ezeken már nem érdemes fennakadni. Egy 100k-s IPS panelnél biztos, hogy megnézném én is előtte a boltban, hogy nem lesz-e minden fekete fosszükre, de ezen felül vannak használható, jó képű lcd-k.

Fogyasztás meg vagy számít vagy nem. Egyetértek, hogy nem sok magában... az 5-10k évente reális. Veszed 3-5 évre, az 20-40e között van.
Csak van akinek ezzel együtt sem szimpatikus és ha így állsz hozzá ehhez, akkor lehet, hogy a többi fogyasztóhoz is. Mert ha a 80-100W különbség nem számít akkor a 10-20-40 se fog más esetben. Úgy már lehet szemmel látható különbség. Tegyük fel, hogy eleve nem egy TV-d van... ami talán igaz is. ;)

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 11. 21. 02:27

Tehát jól értem, hogy ebben a 150.000 forint körüli árkategóriában az "Edge LED" mindenképpen rosszabb képminőséget eredményez, mint a hagyományos LCD technológia?

Általánosságban igaz, hogy az edge led gyengébb mint a backlit vagy a sima ccfl. És nyilván minél olcsóbb annál gyengébb lehet maga a megvalósítás is. Azért valószínűleg nézhetőek azok is, ill. nehéz már ccfl lcd-t találni, mert szinte minden gyártó csak ledest csinál, de ha tudsz még keresni akkor jobb lehet.
Egyszerűen azért gyengébb, mert a tv oldalában lévő ledekkel fizikailag nehezebb homogén és jó megvilágítást csinálni, főleg egy nagy 40-46"+-os méretnél. Sokkal egyszerűbb megoldani, ha a hátlapban végig ott a háttérvilágítás.Persze csak ha az új okosságok nem számítanak. Ha az extra feature-ök is kellenek akkor meg jobbak az új tv-k.

Szerkesztette: vipi 2011. 11. 22. 12:12 -kor

#647 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 18:48

Na, körvonalazódott, hogy mire van keret és mit szeretnénk. Ez a kiszemelt:

panasonic-tx-p42u30

Ha ez szerintetek okés, akkor ezt megrendelném szülőknek holnap. Vélemények?
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#648 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 08:56

Boba: szerintem jó döntés.
(hálóba akarok venni tv-t, ez tűnik a befutónak. ha csak nem lep meg a család egy lcd-vel, aminek annyira nem fogok örülni...)

itt viszont olcsóbb, és 5 év garival adják:
http://panashop.hu/i...lazmatelevizio/
http://panashop.hu/i...elevizio_600hz/

#649 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 17:00

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 22. 12:03

Fogyasztás meg vagy számít vagy nem. Egyetértek, hogy nem sok magában... az 5-10k évente reális. Veszed 3-5 évre, az 20-40e között van.
Csak van akinek ezzel együtt sem szimpatikus és ha így állsz hozzá ehhez, akkor lehet, hogy a többi fogyasztóhoz is. Mert ha a 80-100W különbség nem számít akkor a 10-20-40 se fog más esetben. Úgy már lehet szemmel látható különbség. Tegyük fel, hogy eleve nem egy TV-d van... ami talán igaz is. ;)

:up: Ezt is maximálisan jól látod. Számomra nagyon is sokat számít, hogy a lehetőségekhez képest környezettudatos, és energiatakarékos legyek. A lámpákban lévő izzók energiatakarékosra lettek cserélve; új elektromos készülék vásárlása esetén alapvető fontosságúnak tartom az energiatakarékos működést; éjjelente a nem használt fogyasztókat (pl. kábelmodem) kihúzom a konnektorból, a monitoromat még készenléti állapotból is kikapcsolom, stb.

Amikor majd' 1 éve, hosszú idő után lecseréltem a számítógépemet, örömmel konstatáltam, hogy a "Core i" sorozatú Intel processzoroknak, s az újabb ATI videokártyáknak már sajátja az "idle" üzem alatti energiatakarékos működés. Ez fontosabb szempont volt a konfiguráció összeállításánál, mint a teljesítmény. A következő fejlesztés egy SSD meghajtó és egy "eco/green" merevlemez lesz, valamint egy 80+ Gold hatásfokú tápegység.

Jó dolog, ha az ember tud sprórolni az energián, s jó dolog tudni, hogy ezzel az ember hozzájárul ahhoz, hogy talán 1-2 évtized múlva is lesz még mit (energiát) felhasználnunk.

Jut eszembe... Ha már megemlítettem...

A mai LCD TV-k (és monitoroK) esetében jelent-e valami hátrányt, ha használaton kívül a "készenléti kapcsolóval" is áramtalanítom őket? Az egyik régi, katódsugárcsöves TV-nk esetében ez oda vezetett, hogy néhány év alatt 3-szor kellett a nagyfesz. trafót cseréltetni benne. (Azok a készülékek nagyon nem bírták a készenléti kapcsolóval történő gyakori áramtalanítást, majd áram alá helyezést.)

A másik kérdésem, hogy az így áramtalanított készülékek fogyasztanak-e bármennyi áramot még?

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 22. 12:03

Általánosságban igaz, hogy az edge led gyengébb mint a backlit vagy a sima ccfl. És nyilván minél olcsóbb annál gyengébb lehet maga a megvalósítás is. Azért valószínűleg nézhetőek azok is, ill. nehéz már ccfl lcd-t találni, mert szinte minden gyártó csak ledest csinál, de ha tudsz még keresni akkor jobb lehet. Egyszerűen azért gyengébb, mert a tv oldalában lévő ledekkel fizikailag nehezebb homogén és jó megvilágítást csinálni, főleg egy nagy 40-46"+-os méretnél. Sokkal egyszerűbb megoldani, ha a hátlapban végig ott a háttérvilágítás. Persze csak ha az új okosságok nem számítanak. Ha az extra feature-ök is kellenek akkor meg jobbak az új tv-k.

Köszi az újabb hasznos info-kat! :respect:

Az "új okosságok" közül számomra egyetlen dolog feltétel: legalább 1 db HDMI csatlakozó megléte.

Aztán, hogy van-e MPEG4 tuner benne, vagy sincsen... lehet-e internetezni vele, vagy sem... ezek mind semmit nem számítanak. Nem használnék ilyen funkciókat. (Előbbi a UPC hálózaton belül alapból nem is működik tudtommal.)

A kérésem az, hogy tényleg legyetek szívesek most már néhány konkrét típust, modellt ajánlani a fentiekben ismertetett feltételeknek megfelelően!

Amennyiben az jobb, hogy én kinézek a katalógusban konrkét típusokat, megírom ide, majd véleményezitek, természetesen számomra az is tökéletesen megfelel. Csak végre konkretizáljuk a dolgokat, hogy elindulhassak valamin! ;-)

(Egyébként viszonylag sok féle, 150.000 forint alatti Sharp, Panasonic, LG, Samsung és Philips LCD TV látható a különféle nagyáruhazak, postaládánkba bedobott katalógusaiban, de hagyományos rendszerűt, vagy "backlit" fajtát csak elvétve látni egyet-egyet. Amikor online áruházak kínálatát böngésztem, akkor is erre a megállapításra kellett jutnom.)

#650 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 17:37

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 11. 28. 08:56

Boba: szerintem jó döntés.
(hálóba akarok venni tv-t, ez tűnik a befutónak. ha csak nem lep meg a család egy lcd-vel, aminek annyira nem fogok örülni...)

itt viszont olcsóbb, és 5 év garival adják:
http://panashop.hu/i...lazmatelevizio/
http://panashop.hu/i...elevizio_600hz/

Kosz! :up:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#651 Felhasználó inaktív   tom_tailor 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 10. 14:30

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Tv-t szeretnék vásárolni, csak nem tudom melyik lenne a megfelelő.
10 éves unokahúgomnak szeretnék venni egyet, kb. 50 000 Ft-ot tudnék szánni a tv-re.
Ez gondolom nagyban leszűkíti a kört, de kérnék tanácsot, hogy milyen is felelne meg egy gyermek számára! 2-3 méterről nézné, 1-1,5 méteres magasságban.
További információval is szolgálhatok, ha ez könnyít a javaslatokon.

A segítségeteket előre is köszönöm!

#652 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 10. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: tom_tailor - Dátum: 2011. 12. 10. 14:30

10 éves unokahúgomnak szeretnék venni egyet, kb. 50 000 Ft-ot tudnék szánni a tv-re.
Ez gondolom nagyban leszűkíti a kört, de kérnék tanácsot, hogy milyen is felelne meg egy gyermek számára! 2-3 méterről nézné, 1-1,5 méteres magasságban.

Hát ez eléggé beszűkíti, ennyiért nagyon olcsó hd ready-t lehet venni néhányat. Én ebben a kategóriában semmivel se fogalmaznék, egyedül a garancia hossza alapján döntenék. Illetve használt készülék?

#653 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 12. 12. 14:47

Most vettünk egy ilyen TV-t: http://www.samsung.c.../UE40D6100SWXXH
Nagyon jó cucc, komolyan újra kell nézni minden kedvenc filmet mert annyira szép a kép, hogy új értelmet ad mindennek. (CRT-ről váltottunk) Szinte alig nyomogattam még mert betettem a LOTR-t és leragadtunk, ilyen fejünk lett hirtelen, pedig csak DVD-ről nyomtuk(igaz az feltudja konvertálni 1080-ra):
Kép
300-at megvettük BD-n az is vmi eszméletlen.
Tud 3D-t is az nem is volt fontos, de annyira tetszett a képe ennek hogy üsse kő ha benne van nem zavar ebből kiindulva azt hittem vmi gyenge megoldás lesz erre baromi jó az is, mint a 3D-s mozikban teljesen olyan, kegyetlen jó TV, smart tv funkció is nagyon baba, egyedül ami nem annyira jó hogy az SD adás helyenként eléggé recés, bár még nem néztem át elképzelhető hogy találok rá vmi beállítást, de mondjuk a TV adások másodlagosak. Ami röhely hogy a settopbox(t-home)-ot full hd-be lehet állítani, de attól még a csatornák egyike sem az. Külön csomagban vannak a hd csatornák ami a T-nél csak 6+HBO-t jelent.... magyar valóság
Bátran ajánlom ezt a TV bárkinek, szuper cucc :cool:

szerk: lemaradt, még ezt is tudja: usb-ről avi, mkv lejátszás, usb-re tv műsor felvétel.

Szerkesztette: Dan(td) 2011. 12. 12. 15:02 -kor

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#654 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 13:33

Üzenet megtekintéseIdézet: tom_tailor - Dátum: 2011. 12. 10. 14:30

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Tv-t szeretnék vásárolni, csak nem tudom melyik lenne a megfelelő.
További információval is szolgálhatok, ha ez könnyít a javaslatokon.

A segítségeteket előre is köszönöm!

cora-ban 24"-es (vagy 26"os ?) orion 50eFt

#655 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 13. 19:22

Üzenet megtekintéseIdézet: pgyafi - Dátum: 2011. 12. 13. 13:33

cora-ban 24"-es (vagy 26"os ?) orion 50eFt

Valami újságban (talán saturn vagy auchan) is láttam 50k alatt valami márkást is (samu vagy lg)

#656 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 00:00

Hogy a büdös francba tudom megváltoztatni a Samsung UE32D5500RW megtalált csatornáinak sorrendjét? Egy nagyjából egy évvel régebbi Samuval semmi hasonló gondom nem volt. (Ha rossz helyen kérdezem, abban segítsetek, hol kérdezzem.)

#657 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 17. 10:16

Megoldottam csatornalista export - szerkesztés - importtal, de azért ez egy vicc így.

#658 Felhasználó inaktív   Dispose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 01. 09:34

Sziasztok!

Nem tudom pontosan, hogy melyik topicba írjam ( TFT monitorba már írtam, csak ott nov 19 óta nem járt senki), ezért ide is le írom.
Szóval, szeretnék venni egy TV-Monitort, és azt szeretném kérdezni, hogy ha valaki használ-e ilyet esetleg, akkor milyen tapasztalatai vannak?
A típus, amit szeretnék megvenni: LG M2350D-PZ LED Televízió-Monitor

Üdv
Disp
"Másoljuk olyan helyre, ahol írásjogunk van."

#659 Felhasználó inaktív   WEbshark 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 01. 12:13

Sziasztok!

Én is nézegetem az LCD, LED TVket, persze most +2% FA. Mégis LEDből mik azok amik jók és nem is fogyasztanak sokat?

32esben gondolkozunk, mert nincs nem létezik illetve alig 27, 28as, vagy netán 30as.

Szeretnék bele, USB portot, mkv/avi (mp3/jpeg) lejátszási lehetőséggel, ami még akár a feliratot (.srt; .sub), .mkvnál a különböző, feliratokat, hangcsatornákat kezeli.
Ha van olyan LCD ami nem vesz fel túl sok áramot, akkor az is jöhet.
Preferálom az energiatakarékos módot.

#660 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 01. 18:54

TV-Monitor: figyeljetek arra, hogy a mostani készülékek nagyrésze már csak digitális tunerrel rendelkezik.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.