Idézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 22. 12:03
Fogyasztás meg vagy számít vagy nem. Egyetértek, hogy nem sok magában... az 5-10k évente reális. Veszed 3-5 évre, az 20-40e között van.
Csak van akinek ezzel együtt sem szimpatikus és ha így állsz hozzá ehhez, akkor lehet, hogy a többi fogyasztóhoz is. Mert ha a 80-100W különbség nem számít akkor a 10-20-40 se fog más esetben. Úgy már lehet szemmel látható különbség. Tegyük fel, hogy eleve nem egy TV-d van... ami talán igaz is.

Ezt is maximálisan jól látod. Számomra nagyon is sokat számít, hogy a
lehetőségekhez képest környezettudatos, és energiatakarékos legyek. A lámpákban lévő izzók energiatakarékosra lettek cserélve; új elektromos készülék vásárlása esetén alapvető fontosságúnak tartom az energiatakarékos működést; éjjelente a nem használt fogyasztókat (pl. kábelmodem) kihúzom a konnektorból, a monitoromat még készenléti állapotból is kikapcsolom, stb.
Amikor majd' 1 éve, hosszú idő után lecseréltem a számítógépemet, örömmel konstatáltam, hogy a "Core i" sorozatú Intel processzoroknak, s az újabb ATI videokártyáknak már sajátja az "idle" üzem alatti energiatakarékos működés. Ez fontosabb szempont volt a konfiguráció összeállításánál, mint a teljesítmény. A következő fejlesztés egy SSD meghajtó és egy "eco/green" merevlemez lesz, valamint egy 80+ Gold hatásfokú tápegység.
Jó dolog, ha az ember tud sprórolni az energián, s jó dolog tudni, hogy ezzel az ember hozzájárul ahhoz, hogy talán 1-2 évtized múlva is lesz még mit (energiát) felhasználnunk.
Jut eszembe... Ha már megemlítettem...
A mai LCD TV-k (és monitoroK) esetében jelent-e valami hátrányt, ha használaton kívül a "készenléti kapcsolóval" is áramtalanítom őket? Az egyik régi, katódsugárcsöves TV-nk esetében ez oda vezetett, hogy néhány év alatt 3-szor kellett a nagyfesz. trafót cseréltetni benne. (Azok a készülékek nagyon nem bírták a készenléti kapcsolóval történő gyakori áramtalanítást, majd áram alá helyezést.)
A másik kérdésem, hogy az így áramtalanított készülékek fogyasztanak-e bármennyi áramot még?
Idézet: vipi - Dátum: 2011. 11. 22. 12:03
Általánosságban igaz, hogy az edge led gyengébb mint a backlit vagy a sima ccfl. És nyilván minél olcsóbb annál gyengébb lehet maga a megvalósítás is. Azért valószínűleg nézhetőek azok is, ill. nehéz már ccfl lcd-t találni, mert szinte minden gyártó csak ledest csinál, de ha tudsz még keresni akkor jobb lehet. Egyszerűen azért gyengébb, mert a tv oldalában lévő ledekkel fizikailag nehezebb homogén és jó megvilágítást csinálni, főleg egy nagy 40-46"+-os méretnél. Sokkal egyszerűbb megoldani, ha a hátlapban végig ott a háttérvilágítás. Persze csak ha az új okosságok nem számítanak. Ha az extra feature-ök is kellenek akkor meg jobbak az új tv-k.
Köszi az újabb hasznos info-kat!
Az "új okosságok" közül számomra egyetlen dolog feltétel: legalább 1 db HDMI csatlakozó megléte.
Aztán, hogy van-e MPEG4 tuner benne, vagy sincsen... lehet-e internetezni vele, vagy sem... ezek mind semmit nem számítanak. Nem használnék ilyen funkciókat. (Előbbi a UPC hálózaton belül alapból nem is működik tudtommal.)
A kérésem az, hogy tényleg legyetek szívesek most már néhány konkrét típust, modellt ajánlani a fentiekben ismertetett feltételeknek megfelelően!
Amennyiben az jobb, hogy én kinézek a katalógusban konrkét típusokat, megírom ide, majd véleményezitek, természetesen számomra az is tökéletesen megfelel. Csak végre konkretizáljuk a dolgokat, hogy elindulhassak valamin!
(Egyébként viszonylag sok féle, 150.000 forint alatti Sharp, Panasonic, LG, Samsung és Philips LCD TV látható a különféle nagyáruhazak, postaládánkba bedobott katalógusaiban, de hagyományos rendszerűt, vagy "backlit" fajtát csak elvétve látni egyet-egyet. Amikor online áruházak kínálatát böngésztem, akkor is erre a megállapításra kellett jutnom.)