HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen TV-t érdemes venni? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen TV-t érdemes venni? Értékeld a témát: ****- 1 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 13:58

sziasztok,

Tanácsot kérnék a mélyen tisztelt nagyérdeműtől :laugh:

40-42" tv-t szeretnék venni, még nincs kiszemelt áldozat.
Tecsóban néztem a plazma vs LCD különbségeket. A plazmán rosszabb volt az SD tv-adás képe, no de ott kb 10 tv-re ugyanaz van kötve erősítő nélkül :D

Elvárások: 5év garancia, wifi támogatás, és lehetőleg kis fogyasztás (a cél az, hogy a szgépen filmet megosztom, és a tv-n nézném kábelezés nélkül, mert a szgép és a TV közt félúton van a kiságy és nem akarom hogy a kiságy alatt legyen vezeték)

Amire használnánk: SD és HD adást nézünk rajta, DVD filmet, és rengeteg rajzfilmet (most 4 hónapos a kislányom)
Ár: 100-120ezer, ennél többet nem áldoznék rá.

Várom a tippeket! Köszi!
Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#662 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 06. 13:58

sziasztok,

Tanácsot kérnék a mélyen tisztelt nagyérdeműtől :laugh:

40-42" tv-t szeretnék venni, még nincs kiszemelt áldozat.
Tecsóban néztem a plazma vs LCD különbségeket. A plazmán rosszabb volt az SD tv-adás képe, no de ott kb 10 tv-re ugyanaz van kötve erősítő nélkül :D

Szia!

Általában az a konklúzió minden fórumon, hogy a plazmák képe jobb, és különösen SD adás esetén még jobb a plazma, mert az SD adás hibái kevésbé jönnek ki rajta. Üzletekben nem igazán lehet összehasonlítani, mert ott nem olyanok a fényviszonyok, ott minden TV túl van húzva. Ha olyan beállításokkal használnád otthon, kiégetné a szemedet. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 06. 13:58

Elvárások: 5év garancia, wifi támogatás, és lehetőleg kis fogyasztás (a cél az, hogy a szgépen filmet megosztom, és a tv-n nézném kábelezés nélkül, mert a szgép és a TV közt félúton van a kiságy és nem akarom hogy a kiságy alatt legyen vezeték)

Amire használnánk: SD és HD adást nézünk rajta, DVD filmet, és rengeteg rajzfilmet (most 4 hónapos a kislányom)
Ár: 100-120ezer, ennél többet nem áldoznék rá.

Várom a tippeket! Köszi!

Én nem vagyok LCD párti, így arra nem tudok ajánlok semmit, de ha plazmában gondolkodsz, akkor ebbe a keretbe csak a legolcsóbbak férnek bele (amikkel mellesleg nincs semmi gond, még így is jobbak az LCD-nél). Plazmából 42-es a legkisebb. Én a Pana TX-P42C3-at venném (HD-Ready). Ez nem tud Wifit, de veszel hozzá egy olcsóbb médiaplayert, 20eFt-ból lehet találni, bár ami Wifit is tud, azt már nehezebben, de biztos lehet.

Nekem LG 42PT353 plazmám volt, azt nem ajánlom.

Ha használt is szóba jön, akkor több a lehetőség.

Mivel esetleg beégés veszélye fennáll, pl. sok Cartoon Network logó nézés miatt, akkor lehet mégis az LCD jöhet szóba.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 06. 14:24 -kor

Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#663 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 18:52

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 06. 14:23

Szia!

Általában az a konklúzió minden fórumon, hogy a plazmák képe jobb, és különösen SD adás esetén még jobb a plazma, mert az SD adás hibái kevésbé jönnek ki rajta. Üzletekben nem igazán lehet összehasonlítani, mert ott nem olyanok a fényviszonyok, ott minden TV túl van húzva. Ha olyan beállításokkal használnád otthon, kiégetné a szemedet. :)

Én nem vagyok LCD párti, így arra nem tudok ajánlok semmit, de ha plazmában gondolkodsz, akkor ebbe a keretbe csak a legolcsóbbak férnek bele (amikkel mellesleg nincs semmi gond, még így is jobbak az LCD-nél). Plazmából 42-es a legkisebb. Én a Pana TX-P42C3-at venném (HD-Ready). Ez nem tud Wifit, de veszel hozzá egy olcsóbb médiaplayert, 20eFt-ból lehet találni, bár ami Wifit is tud, azt már nehezebben, de biztos lehet.

Nekem LG 42PT353 plazmám volt, azt nem ajánlom.

Ha használt is szóba jön, akkor több a lehetőség.

Mivel esetleg beégés veszélye fennáll, pl. sok Cartoon Network logó nézés miatt, akkor lehet mégis az LCD jöhet szóba.

Köszönöm! Akkor lehet várok 2 hónapot,amig ennek az ára ( Pana TX-P42S30E ) lemegy 20ezret mert ebben van úgy látom wifis cucc...

Vagy ha tudnátok ajánlani más gyártót, aki jó plazmát csinál ott is szétnézek. A samsung, lg, philips... plazmái jók?

Újat keresek, ja és ezek a mostani plazmák is be tudnak még égni? Annak ellenére, hogy 600Hz-esek és van beégés elleni védelem is bennük, vagy az csak parasztvakitás?

Hol vagy már Wizard?! :D :laugh:

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 06. 19:08 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#664 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 19:47

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 06. 18:52

Köszönöm! Akkor lehet várok 2 hónapot,amig ennek az ára ( Pana TX-P42S30E ) lemegy 20ezret mert ebben van úgy látom wifis cucc...

Az S30-asban ugyan tényleg van Wifi, de DLNA-ról az se tud lejátszani média fájlokat.

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 06. 18:52

Vagy ha tudnátok ajánlani más gyártót, aki jó plazmát csinál ott is szétnézek. A samsung, lg, philips... plazmái jók?

Újat keresek, ja és ezek a mostani plazmák is be tudnak még égni? Annak ellenére, hogy 600Hz-esek és van beégés elleni védelem is bennük, vagy az csak parasztvakitás?

Hol vagy már Wizard?! :D :laugh:

Már csak Pana, Samsung és LG gyárt plazmát. Az LG-t nyugodtan kizárhatod.

Beégés: nagyon kicsi az esélye, a maiak már csak nagyon nehezen égnek be, csak akkor ha valamely nagy kontrasztú csatornalogó sokáig kinn van egyfolytában. Ha időközben más képernyőtartalommal átmosatja az ember akkor nem ég be.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#665 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 06. 19:47

Az S30-asban ugyan tényleg van Wifi, de DLNA-ról az se tud lejátszani média fájlokat.

Már csak Pana, Samsung és LG gyárt plazmát. Az LG-t nyugodtan kizárhatod.

Beégés: nagyon kicsi az esélye, a maiak már csak nagyon nehezen égnek be, csak akkor ha valamely nagy kontrasztú csatornalogó sokáig kinn van egyfolytában. Ha időközben más képernyőtartalommal átmosatja az ember akkor nem ég be.

szia. Kapható az adott árkategóriában 100-120eFt olyan tv, ami tud wifi-t és dlna-t? Már azt se bánom, ha nem plazma lesz, hanem lcd..... csak jó legyen :)

#666 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:42

szétnéztem a Samsung lcd-k között is, az alábbi három tipus jön szóba ár alapján:
Samsung LE40C550
Samsung LE40D550
Samsung LE40D551
Melyik ezek közül az, ami wifi-n keresztül le tudja játszani a szgépről a filmet?
(Egyikben wifi adapter, másik kettőben vezetéknélküli lan adapter támogatás van, de nem vágom mi a különbség köztük)

#667 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:55

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 06. 21:42

szétnéztem a Samsung lcd-k között is, az alábbi három tipus jön szóba ár alapján:
Samsung LE40C550
Samsung LE40D550
Samsung LE40D551
Melyik ezek közül az, ami wifi-n keresztül le tudja játszani a szgépről a filmet?
(Egyikben wifi adapter, másik kettőben vezetéknélküli lan adapter támogatás van, de nem vágom mi a különbség köztük)

Én úgy látom hogy ezekben a modellekben csak a Wifi támogatás van benne, maga a Wifi nem. Gondolom kell hozzá még venni egy USB-s Wifi adaptert. DLNA-t a specifikáció szerint tudnak.

#668 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 23:39

LG se rossz, én nyugodtan ajánlom.
bár ahogy látom nincs adott kategóriában LG se...

wifi-t imho kár erőltetni. külső médialejátszó, vagy ha nem kell hogy "mindent" vigyen, akkor ott a beépített usb-vel, pendrive/vinyó...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#669 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 13:34

Üzenet megtekintéseIdézet: netcobra - Dátum: 2011. 06. 20. 19:45

Na beuzemeltem az LW570s-t. Elso benyomasok pozitivak, bar kicsit sokat kellett allitgatni, hogy megfeleljen a kep, de most mar fasza. 3D filmet meg nem neztem, viszont a felkonvertalt adasok is meglepoen jok, a tv sikjan belul minden kb megfelelo melyseget kap. Erdekes mondjuk igy hiradot nezni, de nem rossz. tenyleg nem farasztja a szemet, 1 orat neztem kb, semmit nem vettem eszre rajta.

ezek szerint a 3D-s tv-k a hagyományos tv adást is ás tudják alakítani 3D-ssé? Én azt hittem, csak a 3D-s filmeket lehet vele megnézni, a hagyományos film/tv pedig változatlanul 2D marad.

#670 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 13:36

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 06. 21:55

Én úgy látom hogy ezekben a modellekben csak a Wifi támogatás van benne, maga a Wifi nem. Gondolom kell hozzá még venni egy USB-s Wifi adaptert. DLNA-t a specifikáció szerint tudnak.

Asus wifi-s routerem van, ha veszek asus wifi adaptert, azzal menni fog az adatátvitel, vagy csak a saját tv-márkához gyártott wifi adapterrel müködik a wifi?

#671 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 13:36

Asus wifi-s routerem van, ha veszek asus wifi adaptert, azzal menni fog az adatátvitel, vagy csak a saját tv-márkához gyártott wifi adapterrel müködik a wifi?

Ahogy nézem, sajnos csak saját Samsung Wifi adapterrel működik, a neve "Samsung Wireless LAN Adapter", és 15eFt-ba kerül. Ahogy Wizard is javasolja, szerintem ne szórakozz a TV-be épített Wifi-vel, sokkal jobban jársz, ha külön Wifi-s médialejátszót veszel. A külön médialejátszó előnye az is, hogy biztosan sokkal több formátumot lejátszik, és sokkal jövőállóbb mert jobban fejlesztik mint a TV saját beépített lejátszóját. Amennyibe a külön lejátszó kerül, annyival olcsóbban kereshetsz TV-t.

#672 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 14:54

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 14:00

Ahogy nézem, sajnos csak saját Samsung Wifi adapterrel működik, a neve "Samsung Wireless LAN Adapter", és 15eFt-ba kerül. Ahogy Wizard is javasolja, szerintem ne szórakozz a TV-be épített Wifi-vel, sokkal jobban jársz, ha külön Wifi-s médialejátszót veszel. A külön médialejátszó előnye az is, hogy biztosan sokkal több formátumot lejátszik, és sokkal jövőállóbb mert jobban fejlesztik mint a TV saját beépített lejátszóját. Amennyibe a külön lejátszó kerül, annyival olcsóbban kereshetsz TV-t.

és hogy kössem össze a tv-t egy ilyen médialejátszóval? A tv-t közvetlen dugjam rá a lejátszóra, a médialejátszóhoz csatlakoztatott háttértárra pedig másoljam fel akár wifin a filmet? Ez még új nekem nem olvastam utána... minden esetre jó tipp, ha tényleg annyiba kerül mint a gyári wifi adapter, akkor nem kérdéses hogy ez sokkal jobb megoldás!

ui. Rákerestem egy cikket találtam is, ott meg azt ajánlják venni kell hozzá egy NAS-t is. Cikk irójának üzenném, hogy nem szakadt rám a nemzeti bank. :laugh: :p

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 07. 14:58 -kor

#673 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 14:54

és hogy kössem össze a tv-t egy ilyen médialejátszóval? A tv-t közvetlen dugjam rá a lejátszóra, a médialejátszóhoz csatlakoztatott háttértárra pedig másoljam fel akár wifin a filmet? Ez még új nekem nem olvastam utána... minden esetre jó tipp, ha tényleg annyiba kerül mint a gyári wifi adapter, akkor nem kérdéses hogy ez sokkal jobb megoldás!

ui. Rákerestem egy cikket találtam is, ott meg azt ajánlják venni kell hozzá egy NAS-t is. Cikk irójának üzenném, hogy nem szakadt rám a nemzeti bank. :laugh: :p

Szia,

S30E tv-ben nincs wifi, de szerintem nem is kell, antennát és 220-at úgyis viszel neki, akkor pedig már elfér egy hálókábel.
A médialejátszója nem tud hálózatról lejátszani, csak USB-ről (de ha mégis akkor vezessetek rá, hálám üldözne), de én is inkább egy lejátszót javasolnék. Lejátszóból se kell wifi-s, fölösleges. A lejátszók vagy tudnak LAN-t vagy nem, ha tudnak akkor NAS-ról is mehet a lejátszás, egyébként marad az USB. A NAS nem alapkövetelmény, hanem kényelmi szolgáltatás.

Áresésre én nem játszanék, 150-ért vettem szeptemberben, most is annyi, igaz a forint elszállt azóta, de nem 1-2 hónap lesz, mire 300 alatt lesz az árfolyam, már ha lesz olyan egyáltalán. És szerintem a jelenlegi készletet se 320-as ojrónál szerezték be...

Szerkesztette: xclusiv 2012. 01. 07. 15:13 -kor

#674 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 15:30

médialejátszóra csatlakoztatok külső vinyót vagy nagykapacitású usb-s pendriveot, részletkérdés....
a filmet wifin másolom fel a médialejátszó háttértárára. Vagy húzok egy utp kábelt a szgéptől a médialejátszóhoz - bár nincs kedvem körbekábelezni a szobát.
médiaplayer hdmi kimenetét pedig összedugom a tv hdmi bemenetével és indulhat a mozi. Elvileg igy kell csinálni a dolgot?

Pana p42s30 mellett mik jöttek nálad még szóba? Most tetszik még a Pana CX-P42C3e valamint a Samu PS43D450 és PS42C430 is. Ezekből melyiket javasolnátok?
Kettő 1080 kettő 768-as...

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 07. 15:37 -kor

#675 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 16:14

és hogy kössem össze a tv-t egy ilyen médialejátszóval?

A médialejátszót a TV-vel sima HDMI kábellel kell összekötni.

Másik kérdés a hang. Van külön erősítőd vagy hangrendszered?
Ha a hangot valami Hifin játszod le, akkor a médialejátszóból a hangot az erősítőre kell kötni.

A tv-t közvetlen dugjam rá a lejátszóra, a médialejátszóhoz csatlakoztatott háttértárra pedig másoljam fel akár wifin a filmet?

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 15:30

médialejátszóra csatlakoztatok külső vinyót vagy nagykapacitású usb-s pendriveot, részletkérdés....
a filmet wifin másolom fel a médialejátszó háttértárára.

Ha a filmek már a számítógépen vannak és az megfelel neked lejátszáskor, akkor fölösleges a médialejátszó háttértárára másolnod minden alkalommal a filmet, az fölösleges macera lenne. Olyan lejátszó kell amiben nincs vinyó. Az elv amit elsőre gondoltál az a jó, a film a számítógépről stream-elődne a lejátszóhoz, úgy ahogy elsőre mondtad, azzal a különbséggel hogy nem a TV játszaná le a filmet, hanem a médialejátszó. Ez az összeköttetés lehet vezetékes LAN vagy Wifi.

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 15:30

Vagy húzok egy utp kábelt a szgéptől a médialejátszóhoz - bár nincs kedvem körbekábelezni a szobát.
médiaplayer hdmi kimenetét pedig összedugom a tv hdmi bemenetével és indulhat a mozi. Elvileg igy kell csinálni a dolgot?

Igen, így, de nem kell felmásolni, hanem a gépen lévő DLNA szerverről játszódna le a film.

NAS csak akkor kéne ha a számítógép használatot is el akarnád kerülni.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 07. 16:18 -kor

#676 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 16:32

Egyébként egyetértek xclusiv-val, jóval egyszerűbb lenne ha Wifi helyett LAN-t használnál. Wifi-s lejátszók drágábbak, pl. Asus-ból az O!Play Air HDP-R3 a legolcsóbb ami tud Wifit, ez 30eFt körül van. De ahogy olvasom sokan bajlódnak a Wifi kapcsolat beállítgatásával.

Szerintem a LAN már csak azért is jobb mert biztosan nem szaggat és nem kapsz sugárzást se. :)

Az ASUS O!Play MINI csak 20eFt, de sima LAN-os médialejátszókból van ennél olcsóbb is.
SZERK: bocs, úgy tűnik az O!Play Mini nem tud még LAN-ról se lejátszani. Az O!Play HDP-R1 az már tud LAN-ról és DLNA-t is, ez 23-24eFt.

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 07. 16:39 -kor

#677 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: batagy - Dátum: 2012. 01. 07. 16:14

A médialejátszót a TV-vel sima HDMI kábellel kell összekötni.

Másik kérdés a hang. Van külön erősítőd vagy hangrendszered?
Ha a hangot valami Hifin játszod le, akkor a médialejátszóból a hangot az erősítőre kell kötni.

Ha a filmek már a számítógépen vannak és az megfelel neked lejátszáskor, akkor fölösleges a médialejátszó háttértárára másolnod minden alkalommal a filmet, az fölösleges macera lenne. Olyan lejátszó kell amiben nincs vinyó. Az elv amit elsőre gondoltál az a jó, a film a számítógépről stream-elődne a lejátszóhoz, úgy ahogy elsőre mondtad, azzal a különbséggel hogy nem a TV játszaná le a filmet, hanem a médialejátszó. Ez az összeköttetés lehet vezetékes LAN vagy Wifi.

Igen, így, de nem kell felmásolni, hanem a gépen lévő DLNA szerverről játszódna le a film.

NAS csak akkor kéne ha a számítógép használatot is el akarnád kerülni.

Szia, köszönöm a segítséget.
Hifi a másik szobában van, de félkész állapotban, ugyanis rossz a hangfalam :D
A hangot a tv fogja szolgáltatni. A 100-120ezres kategóriában találni olyat, amiben van mélynyomó? Eddig meg se fordult a fejemben...
Ha este nézek TV-t, akkor a szgépet kikapcsolom, ilyenkor van értelme a háttértáras médialejátszónak, ha már veszek akkor ilyet választok.
És inkább bekábelezem utp kábellel a médialejátszót hogy ne szaggasson a film. NAS-t akkor hanyagolom, egyelőre nem szükséges.

A médialejátszó kiválasztásában tudnál segíteni, esetleg megírnád, hol találom a megfelelő topikot?
update:
szétnéztem egy másik oldalon, ott azt látom, hogy a Ferguson Avira HD110 többet tud, mint az említett Asus és 24ezerbe kerül.

üdv, Péter

Szerkesztette: topeti 2012. 01. 07. 20:41 -kor

#678 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 21:00

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 20:15

Szia, köszönöm a segítséget.
Hifi a másik szobában van, de félkész állapotban, ugyanis rossz a hangfalam :D
A hangot a tv fogja szolgáltatni. A 100-120ezres kategóriában találni olyat, amiben van mélynyomó? Eddig meg se fordult a fejemben...
Ha este nézek TV-t, akkor a szgépet kikapcsolom, ilyenkor van értelme a háttértáras médialejátszónak, ha már veszek akkor ilyet választok.
És inkább bekábelezem utp kábellel a médialejátszót hogy ne szaggasson a film. NAS-t akkor hanyagolom, egyelőre nem szükséges.

A médialejátszó kiválasztásában tudnál segíteni, esetleg megírnád, hol találom a megfelelő topikot?

üdv, Péter

Szia!

Mélynyomó a TV-ben? Olyanról még nem is hallottam... Szerintem olyan nincs. :)

Szóval a film nézés közben a számítógépet ki akarod kapcsolni? Akkor amiről eddig beszéltünk, az érvényét veszti... :laugh: Így a szitu változik. :)
Értem már, a háttértárra akarod másolni a filmet , majd a gépet kikapcsolni és úgy lejátszani. Két eset van:
1. Ha a hálózaton keresztül akarod felmásolni, azt nem tudom lehet-e. xclusiv kolléga, légyszi válaszolj, az Asus O!Play HDP-R1 engedi, hogy a ráakasztott vinyóra LAN-on keresztül rámásold a filmet?
2. Ha csak elég neked egy vinyóra rámásolni a filmeket, akkor ahhoz nem muszáj se LAN, se Wifi. Fogsz egy külső vinyót, rámásolod a gépen a filmeket, majd áthurcolod a vinyót a TV-hez vagy a lejátszóhoz és akkor USB-n keresztül lejátszod. Persze a hátránya hogy akkor dugdosni kell a vinyót ide-oda.

Ha ez utóbbi eset jó neked, akkor végül is nem muszáj külön médialejátszót venni.... :laugh: akkor a TV-ben lévő is jó lehet. Pl. a Samsung PS43D450-ben lévő lejátszó egész jó. De még ekkor is jobb lehet egy külön lejátszó, főleg ha Pana TV-t veszel. Továbbra is az Asus O!Play HDP-R1-et ajánlom, nekem nincs, de xclusiv-nak az van. Nincs benne vinyó, de ráakaszthatsz USB2-n és eSATA-n is külső vinyót. Szerintem jobb ha külön van a vinyó mint a beépített, nagyobb a flexibilitásod. Edigital-ban 20eFt. Nekem Popcorn A-210-re fáj a fogam régóta, de még nem volt rá pénzem eddig.

Különben médialejátszó topik:
https://forum.hwsw.h.../page__st__1280

Még egy apróságot meg kell említeni. Ha a TV fogja szolgáltatni a hangot, akkor lehetnek még gondok.... Ha külön lejátszóból csak HDMI kábel megy a TV-be, a TV nem biztos hogy kiadja a hangot. De a lejátszón van analóg RCA kimenet és ha a TV-n van analóg RCA bemenet, akkor elvileg nincs gond.

#679 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 21:05

Üzenet megtekintéseIdézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 20:15

szétnéztem egy másik oldalon, ott azt látom, hogy a Ferguson Avira HD110 többet tud, mint az említett Asus és 24ezerbe kerül.

üdv, Péter

Nagyon sokmindenki gyárt lejátszókat, de én tartózkodnék a noname-ektől. Erről a Ferguson-ról nem hallottam még. Asust vagy Popcorn-t tudom ajánlani, de a Popcorn drágább.
SZERK: de inkább jobb ha az említett médialejátszó topikbna kérdezed , hátha mást is ajánlanak. A legtöbb infó az MPEG4 fórumon pörög ezekkel kapcsolatban:
http://forum.mpeg4-p...hp?showforum=31

Szerkesztette: batagy 2012. 01. 07. 21:22 -kor

#680 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 07. 21:48

és hogy kössem össze a tv-t egy ilyen médialejátszóval? A tv-t közvetlen dugjam rá a lejátszóra, a médialejátszóhoz csatlakoztatott háttértárra pedig másoljam fel akár wifin a filmet?

Meg ilyenek. Médialejűtszón van wifi, lan, USB, kifelé meg HDMi, RCA, optika. WD az jó is.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.