Idézet: topeti - Dátum: 2012. 01. 07. 20:15
Szia, köszönöm a segítséget.
Hifi a másik szobában van, de félkész állapotban, ugyanis rossz a hangfalam
A hangot a tv fogja szolgáltatni. A 100-120ezres kategóriában találni olyat, amiben van mélynyomó? Eddig meg se fordult a fejemben...
Ha este nézek TV-t, akkor a szgépet kikapcsolom, ilyenkor van értelme a háttértáras médialejátszónak, ha már veszek akkor ilyet választok.
És inkább bekábelezem utp kábellel a médialejátszót hogy ne szaggasson a film. NAS-t akkor hanyagolom, egyelőre nem szükséges.
A médialejátszó kiválasztásában tudnál segíteni, esetleg megírnád, hol találom a megfelelő topikot?
üdv, Péter
Szia!
Mélynyomó a TV-ben? Olyanról még nem is hallottam... Szerintem olyan nincs.
Szóval a film nézés közben a számítógépet ki akarod kapcsolni? Akkor amiről eddig beszéltünk, az érvényét veszti...

Így a szitu változik.

Értem már, a háttértárra akarod másolni a filmet , majd a gépet kikapcsolni és úgy lejátszani. Két eset van:
1. Ha a hálózaton keresztül akarod felmásolni, azt nem tudom lehet-e.
xclusiv kolléga, légyszi válaszolj, az Asus O!Play HDP-R1 engedi, hogy a ráakasztott vinyóra LAN-on keresztül rámásold a filmet?
2. Ha csak elég neked egy vinyóra rámásolni a filmeket, akkor ahhoz nem muszáj se LAN, se Wifi. Fogsz egy külső vinyót, rámásolod a gépen a filmeket, majd áthurcolod a vinyót a TV-hez vagy a lejátszóhoz és akkor USB-n keresztül lejátszod. Persze a hátránya hogy akkor dugdosni kell a vinyót ide-oda.
Ha ez utóbbi eset jó neked, akkor végül is nem muszáj külön médialejátszót venni....

akkor a TV-ben lévő is jó lehet. Pl. a Samsung PS43D450-ben lévő lejátszó egész jó. De még ekkor is jobb lehet egy külön lejátszó, főleg ha Pana TV-t veszel. Továbbra is az
Asus O!Play HDP-R1-et ajánlom, nekem nincs, de xclusiv-nak az van. Nincs benne vinyó, de ráakaszthatsz USB2-n és eSATA-n is külső vinyót. Szerintem jobb ha külön van a vinyó mint a beépített, nagyobb a flexibilitásod. Edigital-ban 20eFt. Nekem Popcorn A-210-re fáj a fogam régóta, de még nem volt rá pénzem eddig.
Különben médialejátszó topik:
https://forum.hwsw.h.../page__st__1280
Még egy apróságot meg kell említeni. Ha a TV fogja szolgáltatni a hangot, akkor lehetnek még gondok.... Ha külön lejátszóból csak HDMI kábel megy a TV-be, a TV nem biztos hogy kiadja a hangot. De a lejátszón van analóg RCA kimenet és ha a TV-n van analóg RCA bemenet, akkor elvileg nincs gond.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P