HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Hybridbox - megette a tévé az internetet Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:16

Nem kellene újraírni, ha nem Win7 alapú lenne, hanem kapásból nem arra kellett volna fejleszteni.

Majd az itt összegyűlt Win7 huszárok arcát megnézem, mikor ez a kis doboz annyira belassul az oprendszerre kiadott 3 szervízcsomag és 150 hotfix után, hogy SD tartalmat sem tud élvezhetően lejátszani, és bővíteni pedig nem lehet, mert minden integrált belül...
Én már a szakmában vagyok majd' 20 éve, és láttam az összes Win verzió mértéktelen belassulását, erőforrásigény-növekedését a foltozások arányában (Sőt, ez már a DOS verzóökra is igaz volt - csinált itt valaki TCP/IP-t MS-DOS 6.22-vel, és utána futtatott Clipper programot? :-))).
A Win7 valóban az eddigi legjobban sikerült verzió, de mivel ugyanazok fejlesztették, ennek is ugyanaz lesz a sorsa. Sajnos már most érezhető, a kezdeti 20 mp-es boot időt egy gépen sem tudja már, amire felmentek az idő közben megjelent frissítések, javítások, stb. És még végleges SP ki sem jött hozzá...

#82 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 18:02

a maradék szolgáltatás pedig megvehető 30 ezerért médialejátszó formájában (pl. WD TV Live+Wifi kb. 30e Ft).

Kinek mi a maradék, és mindent beleszámolunk-e.
Make love not Wor.

#83 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:34

@'xclusiv: Ez egy oldalról igaz. Más oldalról ha egy fejlesztő nem a kattintgatós fejlesztés irányába indul az elején, akkor nem fog neki hiányozni soha a kattintgatós fejlesztői környezet egy op. rendszeren sem. Ezen felül itthon döntően az ár dominál, így azt a lehető legalacsonyabban kell tartani a lehető legmagasabb profit mellett, hogy eladható legyen a termék. Ehhez nem pont a licencdíjas és hardverigényes MS/Windows-vonal a legjobb választás. Minimalista hardverre minimalista szoftver kell. Win fejlesztés üzleti vonalon teljesen jó ötlet, ott azt használnak. De pl. játékokra már rég nem húzó platform, és mint látható médialejátszásra sem. Egyik TV szolgáltató set-top boxa sem használ Win op. rendszert, pedig azokat nagy cégek fejlesztik.

Ezen felül MinDigTV-hez (amit a legtöbben csak az ingyenessége miatt választanak - ha egyáltalán ez mérhető volumen most), akkor nem az 50-100k régióban néznek hozzá vevőt, hanem a 20k-s vonalon, inkább szolgáltatásokról lemondva akár. Ahol meg csak wireless TV vétel van, annak honnan lesz hozzá az elengedhetetlen internetje? Mobilos cégtől havi 10 ezerért, USB-s HSDPA modemmel? Az ingyen TV mellé, hogy működjön a 85 ezres vevő minden funkciója és ne lassuljon le net hiányában?

Maga a termék biztosan jó a maga nemében, de nem látom azt a piaci rést, amit be tud tölteni jelen formájában és jelen áron úgy, hogy valódi profitot is hoz a fejlesztőknek... Az itt, mellette kardoskodók írják már be, vettek-e már, vagy ha nem, mikor tervezik?

#84 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 18:34

Egyik TV szolgáltató set-top boxa sem használ Win op. rendszert, pedig azokat nagy cégek fejlesztik.

Pedig de.
Make love not Wor.

#85 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 04. 18:23

Kinek mi a maradék, és mindent beleszámolunk-e.

Igen, épp ezt írtam az imént, hogy akkor ki is az igazi célközönség? Én nem tudom elképzelni egyenlőre.

#86 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 18:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 04. 18:37

Pedig de.

Légy szíves fejtsd ki, amire gondolsz, mert nem szeretek chat formájában fórumozni, meg kitalálni sem tudom egy-egy tőmondatból.

#87 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 18:39

Légy szíves fejtsd ki, amire gondolsz, mert nem szeretek chat formájában fórumozni, meg kitalálni sem tudom egy-egy tőmondatból.

Pedig de.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#88 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 18:37

Igen, épp ezt írtam az imént, hogy akkor ki is az igazi célközönség? Én nem tudom elképzelni egyenlőre.

Júzereimnek vannak hasonló cuccaik, egész jól el vanak vele. Utóbbit meg ismerős hozta szervizelni, amiért majdnem egy új vas árát hajlandó lett volna kifizetni, csak működjön (szétment a táp, meg ezazamaz).

Aztán meglátjuk, nem egy nagy újdonság, csináltak ilyeneket már idehaza is, ki tudja mekkora sikerrel.
Make love not Wor.

#89 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Samott - Dátum: 2010. 12. 04. 19:01

Pedig de.

Samott

Már értem. Olvastam ezt a cikket anno, de nem ugrott most be. Viszont ez azért nem olyan, hogy tettek fel egy "utcai" Win7-et, és írtak rá programot. Leginkább egy IPTV keretrendszer (aminek biztos nagyon erős hardvereken futó, spéci szoftver tartalmazó szolgáltatói oldala is van), amihez max. modulokat fejlesztenek, vagy épp azt sem, csak kusztomizálják a felületét, szolgáltatásait. Szóval nem Windowsos set-top box az sem.

#90 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 04. 19:18

Júzereimnek vannak hasonló cuccaik, egész jól el vanak vele. Utóbbit meg ismerős hozta szervizelni, amiért majdnem egy új vas árát hajlandó lett volna kifizetni, csak működjön (szétment a táp, meg ezazamaz).

Aztán meglátjuk, nem egy nagy újdonság, csináltak ilyeneket már idehaza is, ki tudja mekkora sikerrel.

De ez akkor is egy olyan szűk kör, hogy ezzel piaci sikert nem lehet elérni. A nagyon alacsony felhasználói (vásárlói) szám üzleti ellensúlyozására pedig éppenhogy alacsony az egyébként magas 85 ezres ár is. Ha egy nagyon réteg-termék a cél, akkor pedig sokkal drágábban, de nagyságrendekkel jobb terméket kell csinálni. Exkluzív set-top boxnak ez azért nem adható el, ilyen hardverrel (sokmindent USB-vel kell ráaggatni utólag) és ilyen kezelőfelülettel és egyedi online hozzáadott tartalom nélkül. Legalábbis én így gondolom.

#91 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 19:34

Exkluzív set-top boxnak ez azért nem adható el, ilyen hardverrel (sokmindent USB-vel kell ráaggatni utólag) és ilyen kezelőfelülettel és egyedi online hozzáadott tartalom nélkül. Legalábbis én így gondolom.

Szerintem sokan szavaznánk inkább a 42 centi szélességre, mint bármi másra, mert ez így most hova a fenébe lehet tenni? Egyedi online tartalmat meg tudja a fene. Majd a jövő kiderül, de árban sem olyan szörnyű, hisz van egy felvevős set top boxos cuccod, amiről saját filmet is lehet nézni, meg akármik. Persze össze lehet kalapálni, aztán lesz valami, meg a szolgáltató is ad stb-t, különben is van WD Liveod, meg DVDfelvevőd. Csak ez másról szól.
Make love not Wor.

#92 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 19:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 02. 23:33

Valami buzeráénstól én is megkaptam, hogy mert eddig soha semmi értelmeset nem szóltam hozzá. Mondom ahamm, akkornyisd ki a szemed, ilyen kis köcsögnek nyilván beugatok és elküldöm a faszba, mert engem sem a stílusom miatt szeretnek. De azért fejtettünk meg itt nem kevés bőcsességet is, ellenben van aki ennyi hsz-el csak a csettopikra jár möhözni, akkor az most műszakilag jó arc?

A hsz se jelent mindig sokat, de itt akkor se volt semmi extra. Attól, hogy nem vagyok linux buzerátor agyament faszságot nem írtam, nem is möhögtem. Értelmes fonálon írtam le 2 mondatot, amire jött egy leoltás, utána meg oda nem illő kavarások.
Rossz hetem is volt, kihoztak a sodromból. Összesen 1-2 arc van, akiknek ez sikerült itteni pályafutásom alatt. Közös ismertetőjelük, hogy racionalitást mellőzve szólnak be. Ez az egy amit nehezen viselek, mert ha én sem vagyok a témában spíler, csak valamelyest értek hozzá akkor is csak akkor szólok hozzá -és ez 100%, nem 99 vagy kevesebb - ha nagy vonalakban okés amit gondolok. És ezt írom xlcusiv-nak is...

Na ennyit erről.
VIsszakanyarodva a boxra. A még a hideg boot idő sem feltétlen vészes. Egy UPC box is bootol hidegből 40-50sec-et minimum, T-Home kütyük is, kábeles és satos is megvan 30mp legalább, de inkább több. A digi beltéri meg a régi fw-s UPC box az elindul 3-10mp alatt, de meg is eszi "standby"-ban a 10-11W-ot, gyk. soha nem kapcsol ki. Szóval így nem nehéz...

Szerkesztette: vipi 2010. 12. 04. 19:57 -kor

#93 Felhasználó inaktív   Szájbergyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 12. 04. 21:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 12. 04. 19:41

Szerintem sokan szavaznánk inkább a 42 centi szélességre, mint bármi másra, mert ez így most hova a fenébe lehet tenni? Egyedi online tartalmat meg tudja a fene. Majd a jövő kiderül, de árban sem olyan szörnyű, hisz van egy felvevős set top boxos cuccod, amiről saját filmet is lehet nézni, meg akármik. Persze össze lehet kalapálni, aztán lesz valami, meg a szolgáltató is ad stb-t, különben is van WD Liveod, meg DVDfelvevőd. Csak ez másról szól.

Igen, ha professzionális irányba menne a 19" szabvány mérettel, de olyanban szerintem nincs műanyagház, így árban azonnal megjelenne, teljesen azonos műszaki és szoftveres tartalom mellett is. De abba már erősebb hardver kellene, inkább valami HTPC illene bele, annyi különbséggel, hogy egy profi szoftver kellene rá gyárilag, ami megkülömböztetné a több kész HTPC-től. Szóval most média lejátszónak drága, set-top boxnak túl okos, exkluzív kütyünek meg egyszerű és olcsó.

A "Csak ez másról szól" mondatot nem értem. Az a lényeg, hogy azért, mert magyar fejlesztés, meg kellene venni drágábban és butábban, mint a nem magyar hasonló dobozokat? Vagy valami más? Egyébként a képeket újra megnézve nekem úgy tűnik, ez egy készen (mondjuk Kínából, márkajelzés nélkül) megvehető Atom procis valami. Érzésre utólag lett beleapplikálva a DVB-T antenna csatlakozó (mérnök által tervezetten biztos nem oda tennék szerintem), nem csodálkoznék, ha egy belső USB-re dugott modulba futna. A magyar fejlesztés a rajta futó szoftver lehet, de az meg nem annyira csecse és okos, hogy népszerűvé tenné.

Eszembe jutott, hogy rögzítő funkció egy időbe népszerű volt, utána is néztem gyorsan: hogy aláássam más oldalról is az egészet: Qbone HD 7220. DVB-T tuner + analóg bemenet, teljeskörű (3.5") HDD-s rögzítéssel, és komplett media center funkcionalitással. 43 ezer bruttó (plusz a HDD bele). Verbatim MediaStation HD DVR 1TB-tal (DVB-T és analóg tunerrel) 64 ezer bruttó. Ok, internetezés alapból nincs bennük, de minden más van.

#94 Felhasználó inaktív   Nyulpapa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 09:04

@vipi: Bele kell rúgni a másikba még, mi?

".... Ez az egy amit nehezen viselek, mert ha én sem vagyok a témában spíler, csak valamelyest értek hozzá akkor is csak akkor szólok hozzá -és ez 100%, nem 99 vagy kevesebb - ha nagy vonalakban okés amit gondolok. És ezt írom xlcusiv-nak is..."

Lószart sem értesz a jinukszhoz, le is írtad. De azt tudod, hogy pikk-pakk megtérülne az ára egy teljes portnak...

Aha, ja. Valóban... Igaz, hogy egy épkézláb érved/ötleted/semmid sem volt, hogy miért vagy hogyan térülne meg, de az biztos, hogy igen hamar megtérülne. Szerinted.

Na itt tartunk most nagyokos. Saját magad hoztad ki a sodrodból azzal, hogy faxságokat irkálsz, aztán meg foggal-körömmel ragaszkodsz hozzájuk.

Ez ennyi, pont.

#95 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 09:33

ez is tok olcso :)
http://www.caseking.de/shop/catalog/Barebones/Barebones-Socket-Atom-Intel/FOXCONN-NT-330I-Netbox-Ion-Atom-330-HDMI-DVI-I-white::15170.html

#96 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 12. 06. 09:33

<a href="http://www.caseking.de/shop/catalog/Barebones/Barebones-Socket-Atom-Intel/FOXCONN-NT-330I-Netbox-Ion-Atom-330-HDMI-DVI-I-white::15170.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www.caseking.de/shop/catalog/Barebones/Barebones-Socket-Atom-Intel/FOXCONN-NT-330I-Netbox-Ion-Atom-330-HDMI-DVI-I-white::15170.html</a>

Ezis: http://www.velocitym...zard.php?iid=96
Make love not Wor.

#97 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 10:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Szájbergyerek - Dátum: 2010. 12. 04. 18:34

@'xclusiv: Ez egy oldalról igaz. Más oldalról ha egy fejlesztő nem a kattintgatós fejlesztés irányába indul az elején, akkor nem fog neki hiányozni soha a kattintgatós fejlesztői környezet egy op. rendszeren sem.

De win-re kezdték el fejleszteni, tehát most ez van.
Portolni költséges.

Idézet

Maga a termék biztosan jó a maga nemében, de nem látom azt a piaci rést, amit be tud tölteni jelen formájában és jelen áron úgy, hogy valódi profitot is hoz a fejlesztőknek...

Én is így látom, de szorítok nekik...

#98 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 12. 04. 19:56

És ezt írom xlcusiv-nak is...

Én csak annyit kértem, h ne itt a topic-ban fikázzátok egymást.

#99 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Nyulpapa - Dátum: 2010. 12. 06. 09:04

@vipi: Bele kell rúgni a másikba még, mi?

".... Ez az egy amit nehezen viselek, mert ha én sem vagyok a témában spíler, csak valamelyest értek hozzá akkor is csak akkor szólok hozzá -és ez 100%, nem 99 vagy kevesebb - ha nagy vonalakban okés amit gondolok. És ezt írom xlcusiv-nak is..."

Lószart sem értesz a jinukszhoz, le is írtad. De azt tudod, hogy pikk-pakk megtérülne az ára egy teljes portnak...

Aha, ja. Valóban... Igaz, hogy egy épkézláb érved/ötleted/semmid sem volt, hogy miért vagy hogyan térülne meg, de az biztos, hogy igen hamar megtérülne. Szerinted.

Na itt tartunk most nagyokos. Saját magad hoztad ki a sodrodból azzal, hogy faxságokat irkálsz, aztán meg foggal-körömmel ragaszkodsz hozzájuk.

Ez ennyi, pont.

Hol van itt belerúgás? Csak leírtam mit mire alapoztam, ráadásul nem is neked. Asszem aki rúgással indított, rögtön páros lábbal az nem én voltam... :rolleyes:

Na még egyszer utoljára:
Miért térülHET meg? Talán mert fix költséget állítottam szembe lehetséges folyamatos bevételhez. És nem, nem írtam, hogy megtérül és pont. Azt írtam, hogy van rá esély.
Ezzel szemben te két ponton állítottál hülyeséget:
1. Indult azzal amikor rám támadtál, hogy a fentiek helyett én kinyilatkoztattam és meg mondtam a kurva frankót. Ez nem igaz. Ha így értetted baj van az értelmezéseddel (De gyanítom megértetted, ha csak utólag is, mivel már utaltál rá azóta, hogy túlzó volt az első reakciód...)
2. Utána elkezdtél folyamatos fejlesztési költségekről írni a fix egyszeri átírás mellett. Ez sem állja meg a helyét. Vagy legalábbis nem arra válasz amiről én beszéltem, az egyszeri port költségéről.

Vissza lehet olvasni és/vagy hallgatni. De írhatsz még nyugodtan egy hsz-t is, nekem nem lesz több hozzád, így maradhat az erőltetett hülyeség utolsó szónak.
Kiszálltam. További jó fórumozást és kevesebb elhamarkodott ítéletet!

#100 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 12. 06. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2010. 12. 06. 09:33

<a href="http://www.caseking.de/shop/catalog/Barebones/Barebones-Socket-Atom-Intel/FOXCONN-NT-330I-Netbox-Ion-Atom-330-HDMI-DVI-I-white::15170.html" target="_blank" rel="nofollow">http://www.caseking.de/shop/catalog/Barebones/Barebones-Socket-Atom-Intel/FOXCONN-NT-330I-Netbox-Ion-Atom-330-HDMI-DVI-I-white::15170.html</a>

Viszont ez is nagyon zajos (ahogy a korabban linkelt Zotac doboznal is volt erre panasz)... mindketto pofas darab, de sajnos a hutesuk nem kielegito. Forrofejuek es zajosak. Nincs ilyen 50e korul olyan aminek normalis hutese van? Taviranyitot mar rendeltem az ebayrol (hogy mi a banatert nem integralnak ezekbe egy infravevot fel nem foghatom), mar csak egy doboz kellene hozza. :) Most eppen pont ez a Hybridbox van a befuto helyen.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó