HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 13. 09:39

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 10:38

:confused:

Bocs, csak belefáradtam, meg szerintem ez itt off.

#482 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 13. 09:44

Idézet: special - Dátum: 2005. Jun. 13., Monday - 9:39

Bocs, csak belefáradtam, meg szerintem ez itt off.

U R right, átdobhatod a lehet-e ilyen procit csinálni topicba

A megújoló energiaforrásban mi nem tetszik?
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#483 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 14:14

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 10:44

Pl. az, hogy még a Fraunhofer Institut nevét sem tudja leírni. De az ötlet remek, majd én is kérek támogatást valami világrengető találmányra, aztán eltűnök, mint az aranyóra...

Úgy irigylem azokat, akik még tudnak hinni az ilyesmiben...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#484 Felhasználó inaktív   pantagruel 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 14. 09:45

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 8:44

Szevasz,

1. "a plazma ionok és szabad elektronok keveréke"
http://www.rmki.kfki...v/plazma.h.html
tehát plazmaállapotú víz nincs,
2. plazmaállapotnál égéstérről beszélni ugyanekkora marhaság
3. a nukleáris energiával működtetett robbanómotorról pedig már tényleg csak az az 1% jut eszembe:)

bocs az off-ért

#485 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 18. 08:30

Idézet: Asker - Dátum: 2005. Jun. 13., Monday - 7:32

Nem szilícium alapúra gondolok...

Fény, lézer stb is jöhet, nemcsak nanotube...
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#486 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 06:39

Idézet: EV6 - Dátum: 2005. jún. 13., hétfő - 15:14

Pl. az, hogy még a Fraunhofer Institut nevét sem tudja leírni. De az ötlet remek, majd én is kérek támogatást valami világrengető találmányra, aztán eltűnök, mint az aranyóra...

Úgy irigylem azokat, akik még tudnak hinni az ilyesmiben...

Kolumbuszt is mindenki hülyének nézte, mégis ő nyaralt először a Bahamákon....

Szvsz ahogy sok más iparágban (pl 80as, 90es években is voltak már komplett H-autó tervek), itt is ott van az Intel, AMD ... szekrényeiben a következő 15-20 év menetrendje, talán hónapra lebontva.
Inkább ezért nem hiszek a "véletlen" egetrengető áttörésekben.
T7250/2GB/250GB/HD2700@256MB/17''/1920x1200

#487 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 07:37

Idézet: dexion432 - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 6:39

), itt is ott van az Intel, AMD ... szekrényeiben a következő 15-20 év menetrendje, talán hónapra lebontva.

persze. aztan milyen meglepi volt a mikor a netburst architektura kifulladt a tervezett eletciklusa delen :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#488 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 07:42

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 8:37

persze. aztan milyen meglepi volt a mikor a netburst architektura kifulladt a tervezett eletciklusa delen :D

Hát nekünk az volt. És nekik ?

#489 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 08:13

Idézet: dexion432 - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 7:42

Hát nekünk az volt. És nekik ?

Ok dobbentek meg rajta csak igazan, hidd el. Rutinosabb ven rokak nagyon jol tudjak, hogy a fak pedig nem nonek az egig...

#490 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 08:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 9:13

Ok dobbentek meg rajta csak igazan, hidd el. Rutinosabb ven rokak nagyon jol tudjak, hogy a fak pedig nem nonek az egig...

Ok.

Nekem azért érdekes kicsit, hogy az AMD meg az Intel is kb egyszerre jutott el az órajelhajhászás végére, és jöttek a DC procik, amiket egyelőre még nem sok program tud igazán kihasználni.

Arra azért kiváncsi lennék, hogy mit tudna egy 3GHz-es Dothan. Szvsz az "csak" 100W körül lenne.

#491 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:17

Idézet: dexion432 - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 8:20

Ok.

Nekem azért érdekes kicsit, hogy az AMD meg az Intel is kb egyszerre jutott el az órajelhajhászás végére, és jöttek a DC procik, amiket egyelőre még nem sok program tud igazán kihasználni.

Arra azért kiváncsi lennék, hogy mit tudna egy 3GHz-es Dothan. Szvsz az "csak" 100W körül lenne.

Minden cég a teljesítményt akarja "csepegtetve", minden $-t kiszedve növelni.
Az AMD sose csinált 3GHz-es procit, ők más architektúrát használnak, ami (ezért mit fogok kapni) hasonlít a p3-hoz és a dothan-hoz, de legalábbis ezekhez hasonlóan baromira különbözik a netburst-től.

A dual core meg azért van, mert az órajelet nem tudják megfelelően emelni.

Nem sok progi használja ki: egyrészt a teljesítményigényes dolgok eddig is kihasználták a több core-t, illetve x86-on a HT-t. Persze még legalább 1 év, mire a dc mainstream lesz addig még változhatnak a dolgok. De jelenleg intelnél a dc 2 kazánt jelent, amd-nél meg iszonyat drágaságot. Tehát jelenleg teljesen irreveláns, hogy mi használja ki, mire pedig elterjed addigra a progik kénytelenek lesznek kihasználni. Monnyuk a jelenlegi programok 90%-ának bőven sok egy 1.8 GHz-s 3k+ A64, de még egy sempron is.

#492 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 21. 14:20

Idézet: dexion432 - Dátum: 2005. Jun. 21., Tuesday - 8:20

Nem annyit, mint amennyit remélsz...

És még csak nem is súrolná a 100 wattot...

#493 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 14:36

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 21., kedd - 15:20

Nem annyit, mint amennyit remélsz...

És még csak nem is súrolná a 100 wattot...

A TDP-re nem emlékeztem biztosan, azért irtam 100-at.

Viszont a tesztekben úgy néz ki, hogy egy 2-es Dothan irodai, nem kihegyezett alkalmazásokban 2.8 P4-et eléri.

Kár hogy SQL szerver és hasonló tesztek nincsenek, mert ebben pl az azonos órejelű Celeron nagyon lemarad az "igazi" P4-től (2.4P4 gyorsabb volt, mint 2.6Cel).

Amikor a notebookot vettem (programozni főként), sokat gondolkodtam, hogy akksi vagy teljesítmény, de nyert a butaság és most egy 3.2@533 Prescot van benne. (és igy legalább pont olyan azt FSB-t leszámitva, mint az asztali gépem)

Szerkesztette: dexion432 2005. 06. 22. 14:38 -kor

#494 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 22. 15:15

Idézet: dexion432 - Dátum: 2005. Jun. 22., Wednesday - 14:36

A TDP-re nem emlékeztem biztosan, azért irtam 100-at.

Viszont a tesztekben úgy néz ki, hogy egy 2-es Dothan irodai, nem kihegyezett alkalmazásokban 2.8 P4-et eléri.

Kár hogy SQL szerver és hasonló tesztek nincsenek, mert ebben pl az azonos órejelű Celeron nagyon lemarad az "igazi" P4-től (2.4P4 gyorsabb volt, mint 2.6Cel).

Amikor a notebookot vettem (programozni főként), sokat gondolkodtam, hogy akksi vagy teljesítmény, de nyert a butaság és most egy 3.2@533 Prescot van benne. (és igy legalább pont olyan azt FSB-t leszámitva, mint az asztali gépem)

klikk
és klikk

Elég korrektek...  ;)  :cool:

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 22. 15:17 -kor

#495 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 23. 01:33

az ok, hogy az otthonokba ilyen ps3 szerüségek kerülnének, esetleg átvennék azokat a főbb tulajdonségokat is amiket a pc tud pl emailolvasgatás netezés, de az milyen lenne már hogy pl weboldalcsinálás playstationon? ha meg megcsinálják hogy mindent meg lehessen vele oldani akkor már ottvagyunk ahol az apple és a gépeik, egy jól összetákolt hardver, ami sokáig húzza, rendkivül stabil és sokoldalú... de fejleszthetetlen és egyforma, pont azt szeressük a pcben hogy mindenki ugy alakithatja ahogy akarja, ha bugos a játék akkor bugos, megoldást találni rá, ha másnem uj hardver, de legalább EGYEDI, nem az hogy minden háztartásban ott az ugyanolyan kis ládikó és akkor egyenlőség mindenhol :s nemtom nekem ez kicsit furi lenne. bár mi nem az  :)
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#496 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 02:07

Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. jún. 23., csütörtök - 1:33

pont azt szeressük a pcben hogy mindenki ugy alakithatja ahogy akarja, ha bugos a játék akkor bugos, megoldást találni rá, ha másnem uj hardver, de legalább EGYEDI, nem az hogy minden háztartásban ott az ugyanolyan kis ládikó és akkor egyenlőség mindenhol :s

igen. kb 5-6 évig lelekesen fejlesztgeted. aztán rájössz hogy kidobottpénz, idő, stb volt, és leállsza fejlesztgetéssel. gondolj bele, évente annyit költesz a Pc-re mint ammenyibe egy PS3 kerül majd...

#497 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 10:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. Jun. 24., Friday - 2:07

igen. kb 5-6 évig lelekesen fejlesztgeted. aztán rájössz hogy kidobottpénz, idő, stb volt, és leállsza fejlesztgetéssel. gondolj bele, évente annyit költesz a Pc-re mint ammenyibe egy PS3 kerül majd...

Akkor kell PS3-at venni mikor ki van csippelve :Đ

Különben csúnyán megfej a Sony :Đ

#498 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 12:49

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 11:52

Akkor kell PS3-at venni mikor ki van csippelve :Đ

Különben csúnyán megfej a Sony :Đ

Ez sokkal nehezebb lesz a nextgen konzoloknal... bizony a sony/ms csunyan meg fog fejni... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#499 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 13:28

Idézet: Samott - Dátum: 2005. Jun. 24., Friday - 12:49

Ez sokkal nehezebb lesz a nextgen konzoloknal... bizony a sony/ms csunyan meg fog fejni... ;)

Samott

Engem ugyan nem :Đ

Veszek pár játékot, de nemtöbbet, pl GT, KillZone, szal az ilyen kaliberű játékokat. :D

A PSP-t is feltörték, nem lesz gond a nextgen konzol se, csak idő kell hozzá ;)

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 24. 13:29 -kor

#500 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 24. 16:08

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 24., péntek - 13:28

Engem ugyan nem :Đ

Veszek pár játékot, de nemtöbbet, pl GT, KillZone, szal az ilyen kaliberű játékokat. :D

A PSP-t is feltörték, nem lesz gond a nextgen konzol se, csak idő kell hozzá ;)

a primitiv vedelmk toresebol ne probaljunk interpolalni. a DVD vedelmet kb 5 eve tortek fel. a DVD-A meg egyidos a DVD-Videoval, csak pottyet erosebb a vedelme - es a mai napig nem sikerult feltorni.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »