HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#2841 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 11. 12. 13:02

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 13:33

ne vedd kukacoskodásnak, de te léttál már ékő gamert aki 200000Ft fölött költ procira? :Đ

Miért, ki más költene? Egyéb területen az FX-nek nem nagyon van létjogosultsága, azt hiszem. Legalábbis felülről nyomják a dual core, esetleg dual-dualcore gépek, alulról az athlon 64. A játékokon (és a tuningőrületen) kívül kevés az a felhasználási terület, ahol a feladat nem felosztható, de +10% sebességkülönbség "nagyon" kritikus tud lenni. Ha videót kódolsz, akkor nem feltétlen ér ennyi plusz sebesség sokkal több pénzt.. a 3DMark pontok, na azoknál két százalék is orgazmus.
while (!sleep) sheep++;

#2842 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 07:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 12:33

ne vedd kukacoskodásnak, de te léttál már ékő gamert aki 200000Ft fölött költ procira? :Đ

Hiszek a létezésében, de szerencsére még sose vert meg a sors azzal, hogy élőben kelljen megfigyelnem egyet :Đ mindenesetre valaki biztos van elég hibbant, és megveszi az FX-eket, vagy mi :confused: :D

Szerkesztette: alvaro 2005. 11. 13. 07:52 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2843 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 11:02

Idézet: alvaro - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 7:52

Hiszek a létezésében, de szerencsére még sose vert meg a sors azzal, hogy élőben kelljen megfigyelnem egyet :Đ mindenesetre valaki biztos van elég hibbant, és megveszi az FX-eket, vagy mi :confused: :D

De miért lenne ostobaság FX-et venni? Ugyanolyan mint Ferrarit, S-mercit, vagy Lamorghinit venni. Azért veszik ezeket, mert egyrészt megtehetik, másrészt meg az kell nekik (harmadrészt meg nyilván felvágásból és magamutogatásból). Ugyanennyire elég lenne az A-ból B-be eljutáshoz mondjuk egy C merci vagy egy Honda Accord vagy egy Alfa 156 is. Sőt, akár még egy ezeknél kisebb autó is. Sőt, van aki számára már az hülyeség és ostobaság, ha valaki új autót vesz. Az ő számára már az is ostoba aki megveszi az új kisautót, mert miért nem vett egy 3-4 éves használtautót.

Az sem jó érv, hogy miért nem vesz olcsóbbat és tuningolja. Miért tenné, ha nem akar tunindgolni? Gondolom te az olcsóbbik mosógépet veszed meg a 800 fordulat/perces centrifugaprogrammal és utólag tuningolod. :D Mert ugye így racionális. Tulajdonképpen nekem se kellett volna az A64 teljesítménye, mert nem nagyon játszok FPS-ekkel, meg hasonló progikkal, de megtehettem, hogy megveszem (mondjuk ez azért nem egy nagy durranás, de nyilván van aki számára az - mármint anyagi szempontból), így megvettem. Na, van aki így van az FX-el vagy az 4800+-os X2-vel.

Szerkesztette: hvuk 2005. 11. 13. 11:04 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2844 Felhasználó inaktív   -Vitya- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 17:33

Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 12., szombat - 9:25

Így már értem.
Bár kell bizonyos fajta elvetemültség, hogy egy 2,8as dual core A64hez valaki integrált videokártyát használjon (mert gondolom ha beleteszed a normál vga-kártyát, akkor a beépített már csak nem foglal le a ram-ot)

Most vetettem a cegunkhoz dual-core A64-et,  es direkte olyan alaplap lett hozza kinezve, amin integralt video van: Gigabyte K8N51GMF-9. Hetfon rakom ossze, file szerver, es egyeb kiszolgalo feladatokat elvegzo szerver lesz belole... Szerintem nagy letjogosultsaga van az integralt videonak ezen a fronton (is).

Eleg erdekes RACK hazban lesz, amiben  a HDD-k helye kartya helyeken van, szoval meg low profile vidkartya sem lenne jo bele. Tehat ez az egyeduli megoldas volt, ami celravezetonek tunt.

#2845 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:02

Idézet: -Vitya- - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:33

Most vetettem a cegunkhoz dual-core A64-et,  es direkte olyan alaplap lett hozza kinezve, amin integralt video van: Gigabyte K8N51GMF-9. Hetfon rakom ossze, file szerver, es egyeb kiszolgalo feladatokat elvegzo szerver lesz belole... Szerintem nagy letjogosultsaga van az integralt videonak ezen a fronton (is).

Ezt én nem vitatom, de itt a legújabb (illetve még meg sem jelent) Athlon64 FX ről volt szó, aminek a megcélzott piaca a hard-core gamerek.

#2846 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:19

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 12:02

De miért lenne ostobaság FX-et venni? Ugyanolyan mint Ferrarit, S-mercit, vagy Lamorghinit venni. Azért veszik ezeket, mert egyrészt megtehetik, másrészt meg az kell nekik (harmadrészt meg nyilván felvágásból és magamutogatásból). Ugyanennyire elég lenne az A-ból B-be eljutáshoz mondjuk egy C merci vagy egy Honda Accord vagy egy Alfa 156 is. Sőt, akár még egy ezeknél kisebb autó is. Sőt, van aki számára már az hülyeség és ostobaság, ha valaki új autót vesz. Az ő számára már az is ostoba aki megveszi az új kisautót, mert miért nem vett egy 3-4 éves használtautót.

Az sem jó érv, hogy miért nem vesz olcsóbbat és tuningolja. Miért tenné, ha nem akar tunindgolni? Gondolom te az olcsóbbik mosógépet veszed meg a 800 fordulat/perces centrifugaprogrammal és utólag tuningolod. :D Mert ugye így racionális. Tulajdonképpen nekem se kellett volna az A64 teljesítménye, mert nem nagyon játszok FPS-ekkel, meg hasonló progikkal, de megtehettem, hogy megveszem (mondjuk ez azért nem egy nagy durranás, de nyilván van aki számára az - mármint anyagi szempontból), így megvettem. Na, van aki így van az FX-el vagy az 4800+-os X2-vel.

Abban teljesen egyetértek, hogy ez presztizstermék, abban meg nehéz racionalitást keresni.
Csakhogy a számítástechnikán belül még nehezebb.
Ne hasonlítsuk már a procituningot a centrifugatuninghoz (pl. azért nem, mert _akár_ a 2es és a 2,8as proci is lejöhet UGYANARRÓL a gyártósorról, azaz elvileg egy 2es ugyanannyira hasonlithat a 2,8asra, mint az egyik 2,8as a másik 2,8asra. És a tuningolás meg azért nem kíván túl nagy szakértelmet, valljuk meg. Inkább az alkatrészek összeállításához kell némi tájékozottság)

És ilyen gyorsan, mint a csúcshardver, nem veszít semmi sem az árából. Vagy másképpen,  a 2,8as dual core A64et fél év után leváltja majd valami újabb, de egy Ferrari F40el életed végéig villoghatsz (sőt, ha jól tudom, mivel limitált széria volt, még az ára is emelkedett, de azért ebben nem vagyok biztos, autókban azért elég hézagosak az ismereteim. Milyen kár... :-) )

És egy sportkocsival legalább tényleg lehet villogni, egy A64fxel azért elég szűk lesz a közönséged... :-D

#2847 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 18:24

Aki kételkedett a dc hatékonyságában:
Kép

Hammernél már elég sok 400 Mhz....

Szerkesztette: Asker 2005. 11. 13. 18:24 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2848 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 11. 13. 21:36

Idézet: Asker - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:24

:D tetszik a humorod.

egyébiránt hatásosságot, vagy eredményességet akartál talán írni. 14 százalékos javulást a második magtól.... nem nevezném hatékonyságnak. nagyrészt az is a szoftveres overheadet veheti le.:) játékok alá nagyobb cache kellett volna, nem második meg. persze jó kérdés, egymás L2-jét hogyan tudják használni. csakhát ez nem igazán piac ahhoz, hogy ezért külön tervezésű chip szülessen, mégha csak további 1 MB L2-ről lenne szó. vagy legalább shared L2, csakhát az major redesign.

Szerkesztette: special 2005. 11. 13. 21:40 -kor

#2849 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 21:39

Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:19

Abban teljesen egyetértek, hogy ez presztizstermék, abban meg nehéz racionalitást keresni.
Csakhogy a számítástechnikán belül még nehezebb.

De, van benne racionalitás. Ha ott van a számládon mondjuk 15 millió és havi további 1.5 millió érkezik rá, akkor lazán megveszed a 200+ ezer forintos procit, mert miért ne vennéd meg? Ha nem tudsz tuningolni, akkor ez racionális döntés.

Idézet

Ne hasonlítsuk már a procituningot a centrifugatuninghoz (pl. azért nem, mert _akár_ a 2es és a 2,8as proci is lejöhet UGYANARRÓL a gyártósorról, azaz elvileg egy 2es ugyanannyira hasonlithat a 2,8asra, mint az egyik 2,8as a másik 2,8asra. És a tuningolás meg azért nem kíván túl nagy szakértelmet, valljuk meg. Inkább az alkatrészek összeállításához kell némi tájékozottság)

Akkor neked most újdonságot mondok. A Bauchnet (valahogy így írják), a Wirlpool és az Ignis mosógépek mindegyike Cromario-ban készül. Van egy több száz méteres futószalag, annak az utolsó 50 méterén ágaznak el a különféle márkájú mosógépek, addig közös alkatrészekből és közös technológiával készülnek. Más az elektronika bennük és a feliratozás rajtuk. De más mosógépekkel is ez a helyzet.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#2850 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 13. 21:40

Idézet: Asker - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 18:24

Itt mit is kellene nézni?

#2851 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 00:47

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 22:39

Akkor neked most újdonságot mondok. A Bauchnet (valahogy így írják), a Wirlpool és az Ignis mosógépek mindegyike Cromario-ban készül. Van egy több száz méteres futószalag, annak az utolsó 50 méterén ágaznak el a különféle márkájú mosógépek, addig közös alkatrészekből és közös technológiával készülnek. Más az elektronika bennük és a feliratozás rajtuk. De más mosógépekkel is ez a helyzet.

Vegyük észre, hogy én _nem_ erről beszéltem :) (sőt ezzel nekem nem is mondtál újdonságot)

De pl. ha ugyanazon gyártó olyan modelljét, ami 800as fordulatszámmal centrifugál, meg amelyik 1200vel, és mégis UGYANAZZAL a motorral szeretik, na ott akkor már lehetNE tuningolni (bár biztos nem egy egyszerű BIOSbeállítással, hehe... :) )

#2852 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 01:30

Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 0:47

Vegyük észre, hogy én _nem_ erről beszéltem :) (sőt ezzel nekem nem is mondtál újdonságot)

De pl. ha ugyanazon gyártó olyan modelljét, ami 800as fordulatszámmal centrifugál, meg amelyik 1200vel, és mégis UGYANAZZAL a motorral szeretik, na ott akkor már lehetNE tuningolni (bár biztos nem egy egyszerű BIOSbeállítással, hehe... :) )

A trükk ott van, hogy UGYANAZZAL a motorral szerelik. Csak az elektronika más. De valóban, nehezebb tuningolni, noha szerintem egy BIOS beállítás azért segítene. Csakhát az itt nem egyszerű feladat. :) Meg amúgy is, ki akarja 1200-as fordulaton centrifugálni a ruháját? :D

#2853 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 01:34

Hülyeségen vitatkoztok szerintem. Mosógép, autó és processzor akkor sem lesz ugyanaz, ha mindenáron analógiát kerestek bennük.
Az autós példa is rossz, akkor lenne jó, ha négymillióért vennél egy százhúsz lóerős ford focust, amikor 2.5ért vehetsz száztíz lovasat (a számok persze nem stimmelnek :cool:), és tudod, hogy három hónap múlva a 120 lovas is 2.5 M lesz. Szó sincs Ferrariról, meg Hondáról.

Ez persze AMDs topic, nem Ferraris, bár mindkettőt szeretjük. :)
while (!sleep) sheep++;

#2854 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 12:50

Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 13., vasárnap - 19:02

Ezt én nem vitatom, de itt a legújabb (illetve még meg sem jelent) Athlon64 FX ről volt szó, aminek a megcélzott piaca a hard-core gamerek.

szerintem meg nem kene tullihegni ezt a pozicionalas dolgot! ki pozicionalta oda? az AMD. ki szerelte ossze a gepet? hat nem az AMD. akkor meg? ugye 1 utas szerverekben is az 1xx Opteront latna szivesen az AMD, oszt megis boldog boldogtalan Athlon64-bol epiti. (erdekes lenne tudni, hogy mekkora a piaci sulya ezeknek a szervereknek, mert ugye a hivatalos IDG, Mercury, stb piacelemzesek ezekrol semmit sem beszelnek..) no meg regebben is sokan Pentium2-3-bol epitettek szervert, meg ketutasokat is, pedig az Intel is szivesebben latott volna benne Xeont. ja, meg ott az az Iwill alaplap, ami workstation, 1U magas hazba lehet epiteni, es van rajta integralt videokartya (igaz sajat memoriaval: en is utalnam, ha a szerverlapon a videokartya zabalna az ertekes memoriat!). nos? ha nem oda van pozicionalva, akkor mar marhasag lenne?

szoval -- szerintem -- nem az a lenyeg, hogy hova pozicionaljak, hanem hogy ki veszi meg es milyen celra!

a mosogep es auto tuningrol: egy baratom auto chip tuningal foglalkozik. azaz vesz egy 100 loeros kocsit, kicsereli a kozponti vezerlochipet, es 120 loeros lesz belole. igaz, ahogy a processzoroknal is feltetelezheto, korabban fog tonkremenni a motor.  :think: ugye ilyet kerestetek?  :p

#2855 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 15:17

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 13:50

(1) szerintem meg nem kene tullihegni ezt a pozicionalas dolgot! ki pozicionalta oda? az AMD. ki szerelte ossze a gepet? hat nem az AMD. akkor meg?

(2) a mosogep es auto tuningrol: egy baratom auto chip tuningal foglalkozik. azaz vesz egy 100 loeros kocsit, kicsereli a kozponti vezerlochipet, es 120 loeros lesz belole. igaz, ahogy a processzoroknal is feltetelezheto, korabban fog tonkremenni a motor.  :think: ugye ilyet kerestetek?  :p

(Szia B! ;) )

(1) hát ha abban van logika, hogy olyan procit hasznalj fájlszervernek, ami 200 mhz-el gyorsabb, viszont duplaannyiba kerül (nem néztem árakat, ez most hasraütés), akkor meg vagyok győzve.

(2) Nem ilyet kerestünk :) Kérlek bizonyítsd be, hogy ugyanazon széria egyre erősebb modelljeit (legyen mondjuk a VW Golf) UGYANAZZAL a motorral szerelik.
Ez már csak azért is nehezen fog menni, mert általában a hengerűrtartalmat növelik (és ezzel összhangban persze nő a teljesítmény is)

Másrészt miért menne hamarabb tönkre a procim, ha ugyanazzal a sebeséggel járatom, mint azt az ugyanabban a szériában gyártott társát, amihez képest a gyárban a szorzókkal alacsonyabb órajelhez lőtték be?

Harmadrészt ezt mint totál offtopicot már lezártuk... :) (de levélben folytathatjuk, ha gondolod... ;) )

#2856 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 16:48

Idézet: d n . r - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 16:17

(Szia B! ;) )

(1) hát ha abban van logika, hogy olyan procit hasznalj fájlszervernek, ami 200 mhz-el gyorsabb, viszont duplaannyiba kerül (nem néztem árakat, ez most hasraütés), akkor meg vagyok győzve.

(2) Nem ilyet kerestünk :) Kérlek bizonyítsd be, hogy ugyanazon széria egyre erősebb modelljeit (legyen mondjuk a VW Golf) UGYANAZZAL a motorral szerelik.
Ez már csak azért is nehezen fog menni, mert általában a hengerűrtartalmat növelik (és ezzel összhangban persze nő a teljesítmény is)

Másrészt miért menne hamarabb tönkre a procim, ha ugyanazzal a sebeséggel járatom, mint azt az ugyanabban a szériában gyártott társát, amihez képest a gyárban a szorzókkal alacsonyabb órajelhez lőtték be?

Harmadrészt ezt mint totál offtopicot már lezártuk... :) (de levélben folytathatjuk, ha gondolod... ;) )

Hello V!  ;)

1) mi ez a keresztul kasul csusztatas???

a) beszeltem en fileszerverrol? annyi mas lehetoseg van. mondjuk legyen egy hozzad kozelebbi pelda: rendering clusterhez alapgep. de annyi mas megoldas van!

b) arakat nezheted, de hat az DC 2.8-as FX60-nak (ha tenyleg ez lesz) hol nezned meg az arat?  ;)

c) milyen 200MHz plusz? a legerosebb DC single core (opteron es X2 egyarant) ma 2.4GHz ez meg 2.8GHz, azaz 2x400MHz kulonbseg!!

d) es persze igen, az a szektor amirol en beszelek tipikusan az "ide nekem a legerosebbet de penzem az nincs ra" elven epul, igy feleannyibol  szivesen vesz gepet, ha ugyanazt a max teljesitmenyt nyujtja (ketutas 2.8-as Opteron versus DC 2.8-as 1 utas gep..)

e) vegul mit hoznal ki abbol, hogy szerintem mar abban sincs logika, hogy a legerosebb processzort hasznaljak barhol is? attol mar mas szamara nem lehet logikus? ki kell dobni ezt a termeket???

2) szerintem a processzornal sem lenyes, hogy Venice vagy Winchester magot tuningolsz, csak legyen gyorsabb!!  :smoker:
(na jo, ez kicsit eroltetett volt.) a lenyeg viszont: szerintem a mosogepnel sem az a lenyeg, hogy ugyanaz a motor legyen benne (hvuk eszrevetelet nem vetted eszre?  :p ), hanem az, hogy ki tudok-e csikarni belole 1200-as fordulatot. a motornal sem en hoztam a loero osszehasonlitast... de most oszinten, Neked nem mindegy, hogy hany hengeres es milyen urtartalmu motorral hozzak ki azt a teljesitmenyt? (persze, hogy nem mindegy, mert a nagyobb urtartalom = tobb ado!  :p)

a proci (es a motor) hamarabb tonkremenetelet felteteles modba raktam, mert ez a velemenyezes az interneten altalaban. "farad a szilikon.." es megintcsak: nem kizarolag olyan processzorokrol beszeltem, amik a gyarbol is kikerulnek, hanem a tuningrol altalaban.

az offtopic-ot eszrevettem, de gondoltam a mosogeptuning mellett talan elfer az autotuning is, plane, hogy az konkret szamitastechnika!!  :think:
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2857 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 19:26

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 17:48

az offtopic-ot eszrevettem (...)

Innetől levélben, még mielőtt kimoderálnak minket... :)

#2858 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 10:27

Az AMD részleteket árult el a 2007 végén megjelenő 4 magos Opteron processzorról. Címszavakban: DDR3, új HT, L3 cache. A 4 magos Opteronok képesek lesznek 32 foglalatig skálázódni mindenféle extra logika nélkül. A desktop verzió belemegy az új M2 foglalatba és nem kell alaplapcsere az upgrade-hez. Ezek szerint a DDR-2 és DDR-3 kompatibilis egymással? Vagy az asztali verzió DDR-2-es lesz csak?

:respect:

Ezt a részt viszont nem értem. itt milyen compiler technológiáról beszél? :confused:

Idézet

An intensified focus on compiler and software optimizations will help that transition, Hester said. AMD will improve its compiler technology and work with operating system and application vendors to develop enhancements to their software that exploits AMD's technology, he said.

Szerkesztette: hvuk 2005. 11. 16. 10:43 -kor

#2859 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 11:00

Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 10:27

Az AMD részleteket árult el a 2007 végén megjelenő 4 magos Opteron processzorról. Címszavakban: DDR3, új HT, L3 cache. A 4 magos Opteronok képesek lesznek 32 foglalatig skálázódni mindenféle extra logika nélkül. A desktop verzió belemegy az új M2 foglalatba és nem kell alaplapcsere az upgrade-hez. Ezek szerint a DDR-2 és DDR-3 kompatibilis egymással? Vagy az asztali verzió DDR-2-es lesz csak?

:respect:

Ezt a részt viszont nem értem. itt milyen compiler technológiáról beszél? :confused:

az L3 keselyu rosszul hangzik.. :(
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2860 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 16. 11:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 16., szerda - 12:00

az L3 keselyu rosszul hangzik.. :(

Arra gondolsz, hogy kezd kevés lenni a ram sávszél?

Egyébként szerintem elírás van az idézetben, 8 magig, és nem 8 foglalatig skálázódik, nem? Most csak a levegőbe beszélek, de nekem így lenne logikus.
while (!sleep) sheep++;

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.