HWSW Informatikai Kerekasztal: AMD Hammer -- harmadik rész - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AMD Hammer -- harmadik rész Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:18

idézet:
Ezt írta Rive:

Az utóbbi okozza a top-szerverpiac nagy tehetetlenségét: ám míg a többi ebben a szegmensben szereplő processzor egyre kisebb szerepet tölt be, az Itanium egyre elfogadottabb.

Ebben a szegmensben az AMD64 nem szerepel, még legalább két évig.
[/quote]

:)

Te, Rive: komolayn, vallasos vagy? :)

Mert ez az Itanium-dolog leginkabb ahhoz foghato...

Azt hiszem, nyugodtan kimondhatjuk, hogy a kedvenc "Itanium sikerre van tielve" szlogenetek HALOTT.

A proci MEG nem, mert meg egy darabig presztizsbol fogja tuszkolni az Intel elore, de azt ertsd mar meg: SENKI nem veszi az Itaniumot. Az kulonosen nem segit rajta, hogy BARMILYEN base a tied, VAN FULL COMPATIBLE upgrade opciod a sajat cuccodhoz a Suntol, a HPtol, az IBMtol.
Az PLANE NEM SEGIT, hogy a kis serverek es a WSek koze az Intel most AZ AMD64 MELLE VOLT KENYTELEN BEALLNI - ezzel gyakorlatilag - barmit is okoskodtok - TELJESEN elbizonytalanitotta meg azokat is, akikben felmerult az Itanic, mitn egy lehetseges jovobeni opcio.

Egyre egyertelmubb: minden letezo szereplo kihatral ovatosan az Itanicbol, meg ha a jopofi miatt nem is nyiltan teszi ezt egyelore.
Ideznek neked a Delltol, aki kozismerten a letezo leginkabb Intel-parti ceg es a high-end server piacra akar betorni, esetunkben az Itaniummal (az egyetlen piac, ahol egyelore egy senkinek szamit):

Neil Hand, director of marketing for the enterprise server group at Dell, said the demand for Xeon servers that can handle large memory loads has been apparent for some time. Although Xeons can directly handle only 4GB of memory, many customers are buying them with 5GB or more of memory and using special tricks to take advantage of the extra memory. It's simply not as efficient as having a 64-bit chip, he said.

Ez itt a seggnyalas a WS-chipekrol, erosen tetrelve a temat a mar meglevo 64 bitrol, majd:

Nocona and Itanium, he added, won't compete directly. Itanium is largely reserved for the highest-performing computers. Nocona and other 32/64-bit chips will serve the larger mass market.

Ez volt a hivatalos maszlag, amiben mar implicit kimondja, hogy az Itanium NEM LESZ TOMEGTERMEK SOHA.

Majd a vege:

Itanium "is not going to necessarily turn into the predominant architecture for servers or workstations over time," he said.

Kesz, KO az Itaniumnak, ezt nagyon jol tudja meg o is. :)

Az Itanium megmarad egy szuk szegmens draga jatekszerenek, pont. Ott is ugy fog menni, mint eddig: ketharmada ingyen, az upgrade meg 25-50%-os kedvezmennyel (ez ugyanis most a tendencia, ha Itaniumot akarsz venni :D).

A rozsaszin almaitok a WS Itaniumokrol meg IA64-rol, mint a jovo 64-bites OSrol... mind-mind tevedes volt, RIve. :)

Lasssuk be, ferfiasan. :)

#202 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:25

idézet:
Ezt írta T2k:
Lasssuk be, ferfiasan. :)[/quote]

Te be tudod ismerni, ha hibaztal: a 2 db Itanic 2-t nalatok 200 db Opteron kovet :)

Rive, Special javithatatlanok, ok megmaradnak az Intel marketing robotjainak ;)

Fiery

[ 2004. február 18.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]

#203 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:53

idézet:
Ezt írta T2k:
Neil Hand, director of marketing for the enterprise server group at Dell, said the demand for Xeon servers that can handle large memory loads has been apparent for some time. Although Xeons can directly handle only 4GB of memory, many customers are buying them with 5GB or more of memory and using special tricks to take advantage of the extra memory. It's simply not as efficient as having a 64-bit chip, he said.

Ez itt a seggnyalas a WS-chipekrol, erosen tetrelve a temat a mar meglevo 64 bitrol, majd:

Nocona and Itanium, he added, won't compete directly. Itanium is largely reserved for the highest-performing computers. Nocona and other 32/64-bit chips will serve the larger mass market.

Ez volt a hivatalos maszlag, amiben mar implicit kimondja, hogy az Itanium NEM LESZ TOMEGTERMEK SOHA.

Majd a vege:

Itanium "is not going to necessarily turn into the predominant architecture for servers or workstations over time," he said.

Kesz, KO az Itaniumnak, ezt nagyon jol tudja meg o is. :)

Az Itanium megmarad egy szuk szegmens draga jatekszerenek, pont. Ott is ugy fog menni, mint eddig: ketharmada ingyen, az upgrade meg 25-50%-os kedvezmennyel (ez ugyanis most a tendencia, ha Itaniumot akarsz venni :D).

A rozsaszin almaitok a WS Itaniumokrol meg IA64-rol, mint a jovo 64-bites OSrol... mind-mind tevedes volt, RIve. :)

Lasssuk be, ferfiasan. :)
[/quote]

??? Nem egészen értelek, meg kell mondjam. Számomra némileg mást mondanak az általad idézettek, úgy látszik :) Vagy, amit sajnálnák: te is összekevered azt amit a most rendelkezésre álló információk alapján most írok azzal, amit szerinted írnom kellene?

Amit jó lenne megérteni: a top-szerver (!) piacon gyakorlatilag nincs procicserés upgrade. Új gép van, meg selejtezés - tipikusan nagyon hosszú termékciklusokkal. Ezen a piacon az Intel most egyre több IA64-et ad el. Ezzel a tendenciával a többi gyártó semmit nem szegez szembe, ami eddig is ne lett volna ismert: az AMD-nek pedig még évek kellenek, mire valamit itt jelent.

A top-szerver piac mindig is a - hogy is fogalmaztad? - szűk szegmens, drága játékszereknek. Ezt én tudtam, eddig is. Neked ez új információ? Meglepődnék.

A WS-szereplésről nemrég - ma - írtam:

idézet:
Ezt írta Rive:
Ez bezony így van: a WS-piaci egyeduralmukat emiatt el is vesztették. Ha valami csoda folytán az AMD a következő nagyjából négy évben folyamatosan jól teljesítő processzorokat hoz ki konzervatív kódokhoz, és szakít az eddigi gerilla-kampánystratégiáival, akkor a top-szerver piacért is aggódhatnak.[/quote]

Tekintve, hogy egyik oldal felé sem vagyok elkötelezve, megengedhetem magamnak, hogy ne a számomra legfontosabb/legalkalmasabb gyártó termékei mellett álljak ki, hanem a piac egészével foglakozzam, az aktuálisan ismert információk alapján.
Persze, ha valamiféle 'fekete bárány' játszmát vársz, akkor az a te dolgod :)

[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
Elköltöztem :-)

#204 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 17:57

idézet:
Ezt idézte Balala:
Is it possible to write software that will run on Intel's processors with 64-bit extension technology, and AMD's 64-bit capable processors?

A9: With both companies designing entirely different architectures, the question is whether the operating system and software ported to each processor will run on the other processor, and the answer is yes in most cases. However, Intel processors support additional features, like the SSE3 instructions and Hyper-Threading Technology, which are not supported on non-Intel platforms. As such, we believe developers will achieve maximum performance and stability by designing specifically for Intel architectures and by taking advantage of Intel's breadth of software tools and enabling services.
[/quote]

Nem véletlenül rühellen a píárt: ez a szöveg iskolapéldája annak, hogy hogyan kell úgy csűrni-csavarni a szavakat, hogy tulajdonképpen ne hazudjunk, miközben persze a nyilvánvaló igazságot (ti. tényleg az AMD64-et implementálták, amint az a doksikból kiderül) elhallgatjuk.

izé,

Erasmus :D

#205 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 18:20

Érdekes, hogy azt a tényt senki nem veszi észre, hogy az Itanicok többségét nem veszik, hanem kapják. Sőt, odáig jutott az egész dolog, hogy kiderült, hogy amikor Otellini azt mondta, hogy 2003 az Itanium éve lesz és kiszállítanak 100 ezer Itaniumot, akkor ebbe beleszámolta azt a sok ezer (illetve sok tíz ezer) gépet, amit valami 60 napos kipróbálásra adtak át a nagy cégeknek kedvcsinálóknak. A maradék nagy részét meg ingyen elosztogatták. Na most, akik ilyen ingyenes gépet kaptak, azok szívrebbenés nélkül kidobják, ha lecserélésre kerül a sor, hiszen ezeken a gépeken ők nem termelnek, hanem kísérleteznek.

Aztán ráadásul az Itanicok jó részét szupercomputerekbe adták el, amiknek a tulajdonosai megint nyugodtan kidobják a meglevő rendszert, ha az már lassú és vesznek egy tök újat, ám nem feltétlenül Itaniumot. Ráadásul ez nem egy nagy piac, így csak erre a célre Itaniumot gáyrtani felesleges. Persze hobbinak nem rossz. :D Ráadásul ők sem minden évben cserélik a gépparkjukat.

Aztán ott vannak azok, akik csak 1-2 processzoros Itanicot vettek (a többség azért ilyen), ők is szívrebbenés nélkül kidobják a gépeiket, hiszen ezeket elég könnyű lecserélni. Lásd T2K esetét. Bár ő még nem dobta ki. :D

Aztán ott vannak azok, akik tényleg megvették az Itaniumot, tényleg sokprocesszorost vettek (mondjuk 8+ processzorost), de szimpla mainstream alkalmazásokat futtatnak rajta (mondjuk SAP-t). Na, ők is lazán lecserélik késöbb a gépeiket másra, hiszen ők sem függenek a processzortól. A program szállítója meg majd portolja nekik Power5-re vagy SUN-ra vagy AMD Kx-re.

Azoknak a száma, akik valami spéci rendszert fejlesztenek ki egy Itaniumos rendszerre elhanyagolható. Nem hiszem, hogy ebbe túl sokan belevágtak, egyszerűen azért, mert a kockázat túl magas. Azok meg, akik bele akartak vágni, most elbizonytalanotak egy jó időre. Ez az a rendkívűl kis szegmens, akik tényleg nehezen tudnak más rendszerre átálni. De egyúttal messze ez a legkisebb szegmens, szerintem az összes ide eladott Itaniumok száma nem éri el a 2-3%-át az összesen értesített processzorok számának.

[ 2004. február 18.: hvuk szerkesztette a hozzászólást ]
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#206 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 18:27

idézet:
Ezt írta hvuk:
Most brutálisan lassú a HWSW külföldről, így átálltam "write only" módba. :)
[/quote]

A HWSW egy rakasz szar kulfoldrol egy eve lassan, kulonos tekintettel a forumra: az szinte olvashatatlan proxy nelkul.

Az viszont igaz, hogy az elmult napokban meg a MEGSZOKOTT szarnal is szarabb a forum - gyakorlatilag egy 14-es modem tempoja ko0rul mozog max.

Hihetetlen egy szemet, egy ocska ISP-vonal lehet mogotte... :mad: Es akkor meg EG ugy fogalmaz, hogy elismeri, a forum nem a szivugye - elkepzelem, mi lenne, ha nem szeretne... :eek:

#207 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 18:36

idézet:
Ezt írta T2k:
A HWSW egy rakasz szar kulfoldrol egy eve lassan, kulonos tekintettel a forumra: az szinte olvashatatlan proxy nelkul.

Az viszont igaz, hogy az elmult napokban meg a MEGSZOKOTT szarnal is szarabb a forum - gyakorlatilag egy 14-es modem tempoja ko0rul mozog max.

Hihetetlen egy szemet, egy ocska ISP-vonal lehet mogotte... :mad: Es akkor meg EG ugy fogalmaz, hogy elismeri, a forum nem a szivugye - elkepzelem, mi lenne, ha nem szeretne... :eek:
[/quote]

H**et Kft rulez, bezzeg az aida32.hu-val nincs gond sosem, me'g AU/NZ/TW-bol sem...

At kene gondolni az ISP kerdest.

Fiery

#208 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 19:05

idézet:
Ezt írta Rive:

?? Nem egészen értelek, meg kell mondjam. Számomra némileg mást mondanak az általad idézettek,
[/quote]

Hmmm... most mit mondjak? Nyelvtudas-forditas? :D

idézet:

úgy látszik Vagy, amit sajnálnák: te is összekevered azt amit a most rendelkezésre álló információk alapján most írok azzal, amit szerinted írnom kellene?
[/quote]

? :confused:

Kettonk kozul ki volt az, aki egy oldallal korabban meg mindig az Itanium fenyes jovojet emlegette, most eppen ujabb, valoszinuleg - az eddiekhez hasonloan - soha be nem kovetkezo performance-attorest emlegetve?

idézet:

Amit jó lenne megérteni: a top-szerver (!) piacon gyakorlatilag nincs procicserés upgrade. Új gép van, meg selejtezés - tipikusan nagyon hosszú termékciklusokkal.
[/quote]

Azt neked lenne jo megerteni, hogy mindezt en legalabb olyan jol tudom, mint te. Az 'upgrade' kifejezest azert mereszeltem hasznalni, mert felteteleztem, vagy annyira tajekozott, hogy semmikeppen sem fogsz fizikai upgrade-re asszocialni.
Tevedtem, bocsesz - logikusan NEM procicsererol beszeltem, Rive. Viszont igen-igen lenyeges, hogy ha nekem pl. Solarison futnak a dolgaim, akkor KIZARTNAK tartom, hogy Itaniumra alljak at - hiszen elmegyek, megnezem, mi van a Sunnal...
Avagy vmi mas rendszercuccom van, mondjuk Poweren fut... ertsd meg Rive: ha egyszer VMI MEGY, JOL, MEGSZOKTAM, MUKODIK, akkor NEM FOGOK PLATFORMOT CSERELNI, hiaba mondjak, hogy portoltak az en cuccaimat (swrol van szo! nincs hibatlan port!), NEM FOGOK UJRA 'SZOPNI" ;) esetleges hibakkal. Az egyetlen esely ha LENYEGES MEGTAKARITAST AJANLANA - ami tipikusan NEM jellemzo az Itaniumra.

Azzal, hogy a HP bemutatta az uj chipjet, vegleg minimalizalta azok szamat, akik esetleg Itaniumra lettek volna kenyszerulve.

idézet:

Ezen a piacon az Intel most egyre több IA64-et ad el.
[/quote]

Linket, RIve. Ez kamu, ne hidd el: ez az Intel sumak reklamszovege, de NEM IGAZ. ELADNI szart sem ad el - csakis ajandekozgat, meg felaron barterezik.

idézet:

Ezzel a tendenciával a többi gyártó semmit nem szegez szembe,
[/quote]

Ertsd mar meg... A TOBBI GYARTONAK BEVEZETETT NEVE, TERMEKCSALADJA VAN A PIACON, az Intel pedig EGY JOTTMENT SENKIHAZI A HIGH-END SERVER business teruleten.
:)

idézet:

ami eddig is ne lett volna ismert: az AMD-nek pedig még évek kellenek, mire valamit itt jelent.
[/quote]

Az AMD sokkal okosabban kezdett, mint az Intel: o szepen a Xeonokat vagja haza, az is zsiros piac, hidd el - es SOKKAL NAGYOBB, mint a high-end server, raadasul a high-end resztvevok tipikusan NINCSENEK jelen a WS-piacon, igy ok egyertelmuen az AMD melle alltak az Intellel szemben.

Az Intel szokasos gogos, arrogans seggfej taktikaja ezuttal LATVANYOSAN CSODOT MONDOTT: hiaba o a 'vilag legnagyobb felvezetogyartoja' :rolleyes:, jol pofara esett most, jol kirohogi most az EGESZ VILAG.

idézet:

A top-szerver piac mindig is a - hogy is fogalmaztad? - szűk szegmens, drága játékszereknek. Ezt én tudtam, eddig is. Neked ez új információ? Meglepődnék.
[/quote]

Ehhh.. a top-server piac NEM SZUK SZEGMENS. A teljes BANKI INFRASTRUKTURA IDE TARTOZIK, kedves Rive.

Az meg onmagaban milliardokban merheto.

Ha ujat mondtam, akkor szolj...

idézet:

A WS-szereplésről nemrég - ma - írtam:
[/quote]

Igen. :) Szep eredmeny ahhoz kepest, hogy tavaly meg mindig te vagy special probalt aDP-s Itaiumokkal erolkodni a WS kapcsan. ;)

idézet:

Tekintve, hogy egyik oldal felé sem vagyok elkötelezve, megengedhetem magamnak, hogy ne a számomra legfontosabb/legalkalmasabb gyártó termékei mellett álljak ki, hanem a piac egészével foglakozzam, az aktuálisan ismert információk alapján.
[/quote]

Tekintve, hogy en a cegem fele vagyok elkotelezve, amely ceg a LEGINKABB teljesitmenyigenyes alkalmazasokat hasznalja, nem engedhetem meg magamnak, hogy rozsaszin elvi elkepzelesek, jovobeni, soha-meg-nem-latott 7x speed bumpokra alapozzam a donteseimet - tehat en mindig csak es kizarolag a top teljesitmenyt fogom vizsgalni.

idézet:

Persze, ha valamiféle 'fekete bárány' játszmát vársz, akkor az a te dolgod :)

[ 2004. február 18.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Szo nincs rola. [b]Csak szeretnem hallani, hogy elismeritek: az Itanium MAR NINCS SIKERRE itelve,
hehehe.

#209 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 19:54

[url="http://"http://www.theinquirer.net/?article=14205"]http://www.theinquir.../?article=14205[/url]

Persze a 2.5 GHz-es P4 nem volt jo ellenfel, ez teny...

Fiery

#210 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 18. 22:51

idézet:
Ezt írta Fiery:
[url="http://"http://www.theinquirer.net/?article=14205"]http://www.theinquir.../?article=14205[/url]

Persze a 2.5 GHz-es P4 nem volt jo ellenfel, ez teny...

Fiery
[/quote]

Mondjuk ez valoban eleg gyerekes osszehasonlitas - sok ertelme nincs. :cool:

#211 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 01:07

idézet:
Ezt írta Fiery:

Valamint pl. SPARC desktop system sincs, vajon miert? :)
Fiery
[/quote]

Húúú bakker Fiery 1998-óta dógozom Sun Ultra5 ws-en. Baszki télleg az van, hogy amin dógozom az nem létezik ? :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#212 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 01:48

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:

Húúú bakker Fiery 1998-óta dógozom Sun Ultra5 ws-en. Baszki télleg az van, hogy amin dógozom az nem létezik ? :D
[/quote]

Gonosz. :D

Nekem amugy van otthon egy SPARCStationom is: iszonyu jopofa a beepitett, dontheto-allithato kepenyojevel (anno uraim: flat!), allatul fest az egyik polcon. :D

Ytse irja:

A fenti gondolatmenetet követve jelentette be Barrett, hogy a következő generációs Xeon, a második negyedév során piacra kerülő, 90 nanométeres csíkszélességű technológiával gyártott Nocona magos processzor 64 bites kiegészítést kap. Barrett direkt utalást nem tett arra, hogy ez vajon az AMD chipjeiből már ismert módon történik-e, azonban az elejtett megjegyzésekből arra lehet következtetni, hogy az Intel kiegészítései részben vagy egészben megegyeznek az AMD64-gyel. A Nocona magos Xeon mellett a Pentium 4-ben is bemutatkozik az Intel 64 bites kiegészítése, az LGA775 tokozású processzorokban az Intel már engedélyezi a használatukat. Az év végén pedig a kettőnél több processzoros rendszerekbe szánt Potomac kódnevű Xeon lapkákban is megjelenik a 64 bites címzés.

[gonosz mode]
Hat... ugy latszik, mi itt tobb mindent latunk, mint az emberek az IDFen...
[/gonosz mode]

;)

#213 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 09:11

idézet:
Ezt írta T2k:
Hmmm... most mit mondjak? Nyelvtudas-forditas? [/quote]

Hm. Inkább arra hajlok, hogy a saját környezeted iránti elkötelezettség tör elő belőled :D

idézet:
Ezt írta T2k:
Kettonk kozul ki volt az, aki egy oldallal korabban meg mindig az Itanium fenyes jovojet emlegette, most eppen ujabb, valoszinuleg - az eddiekhez hasonloan - soha be nem kovetkezo performance-attorest emlegetve?[/quote]

???

'Újabb'? Talán fél éve is van már, hogy kirakták a vonatkozó cikket pl. ide is...

idézet:
Ezt írta T2k:
Azt neked lenne jo megerteni, hogy mindezt en legalabb olyan jol tudom, mint te.[/quote]

T2k, úttörő becsületszavamat adom, hogy amit csak neked írok, azt levélben kapod majd :) Itt a nyilvános részben azonban azt is le fogom írni, amit szerintem kihagytál és oda tartozik - ami nélkül más esetleg nem tudná megfelelően értelmezni a leírtakat.

idézet:
Ezt írta T2k:
Viszont igen-igen lenyeges, hogy ha nekem pl. Solarison futnak a dolgaim, akkor KIZARTNAK tartom, hogy Itaniumra alljak at - hiszen elmegyek, megnezem, mi van a Sunnal...
Avagy vmi mas rendszercuccom van, mondjuk Poweren fut... ertsd meg Rive: ha egyszer VMI MEGY, JOL, MEGSZOKTAM, MUKODIK, akkor NEM FOGOK PLATFORMOT CSERELNI, hiaba mondjak, hogy portoltak az en cuccaimat (swrol van szo! nincs hibatlan port!), NEM FOGOK UJRA 'SZOPNI" esetleges hibakkal
[/quote]

Kivéve, ha például a többi platform jövője bizonytalan: nem látszanak azok a hosszú távú fejlesztési irányvonalak, amik biztosíthatnák a teljesítmény növekedését a következő fél évtizedben, és nem szándékozik az ember megfizetni a hirtelen átállás pluszköltségeit. Az IBM-nek, láttuk, vannak ilyen tervei - ám azok is komplett platformcserét jelentenek.

idézet:
Ezt írta T2k:
Az egyetlen esely ha LENYEGES MEGTAKARITAST AJANLANA - ami tipikusan NEM jellemzo az Itaniumra.[/quote]

Ez után pár sorral meg arról értekezel, hogy az eddigi IA64 forgalom adományozás volt :)

idézet:
Ezt írta T2k:
Azzal, hogy a HP bemutatta az uj chipjet, vegleg minimalizalta azok szamat, akik esetleg Itaniumra lettek volna kenyszerulve.[/quote]

A HP önmagát is bebörtönözte az idejétmúlt buszrendszerébe - ráadásul hoszabb távra, mint az IA64-et. Ez persze a rövid távú várakozásokat nem érinti: jelenleg a HP éppen csak kielégítő teljesítményű buszrendszerével kapni Itaniumot. Ám hosszú távon a mag - a hozzátartozó szoftverkörnyezet - marad, szemben egy olyan processzorral, aminek megint csak nem látni a folytatását...

idézet:
Ezt írta T2k:
Linket, RIve. Ez kamu, ne hidd el: ez az Intel sumak reklamszovege, de NEM IGAZ. ELADNI szart sem ad el - csakis ajandekozgat, meg felaron barterezik.[/quote]

Erre - te is tudod - csak a hivatalosan kibocsátott közleményeket és az itt emlegetett pletykákat tudnám idézni, de minek: ezek hitelességét egy lélegzettel rögtön kétségbe is vontad.
Akkor írj inkább linket te :p
Lehetőleg ne valami technofil elemzést, amelyiknek a szerzője nem érti, hogy az AMD még miért nem gyalulta le az Intelt :)

idézet:
Ezt írta T2k:
Ertsd mar meg... A TOBBI GYARTONAK BEVEZETETT NEVE, TERMEKCSALADJA VAN A PIACON, az Intel pedig EGY JOTTMENT SENKIHAZI A HIGH-END SERVER business teruleten.[/quote]

Mostmár nem az - és hoszabb távra mutatja be a terveit, mint a többi szereplő.

idézet:
Ezt írta T2k:
Az AMD sokkal okosabban kezdett, mint az Intel: o szepen a Xeonokat vagja haza, az is zsiros piac, hidd el - es SOKKAL NAGYOBB, mint a high-end server, raadasul a high-end resztvevok tipikusan NINCSENEK jelen a WS-piacon, igy ok egyertelmuen az AMD melle alltak az Intellel szemben.[/quote]

AZ AMD részéről ez volt a logikus lépés, bár figyelmeztetnélek: a mainstream WS ma még az 1-2 gigányi memóriával szerelt 1-2 processzoros gépeket jelenti. Ebből adnak el a legtöbbet, ebből van a legnagyobb bevétel.
Az AMD a top-WS piacot kezte lenyúlni, nagyon helyesen: jelenleg túl kicsi a mainstream-beli versenyhez. Ezen a piacon a profit nagy az eladott processzorokon, a bevétel mérsékelt - az AMD számára azonban ez bőven elég.

idézet:
Ezt írta T2k:
Az Intel szokasos gogos, arrogans seggfej taktikaja ezuttal LATVANYOSAN CSODOT MONDOTT: hiaba o a 'vilag legnagyobb felvezetogyartoja' , jol pofara esett most, jol kirohogi most az EGESZ VILAG.[/quote]

Hm.
Meglátjuk, hogyan változik most a piac a - többé-kevésbé - AMD-kompatibilis Intel-bővítés nyomán. Ez nyár végére kiderül, bár félő: a piac ezek után jóval kevésbé tartja majd vonzónak az AMD processzorokat. Az IMC maradt az SSE3 ellenében: az pedig, hogy a világ kin röhög, majd a piac, az eredmény dönti el, nem a magunkfajta technofilek.

idézet:
Ezt írta T2k:
Ehhh..a top-server piac NEM SZUK SZEGMENS. A teljes BANKI INFRASTRUKTURA IDE TARTOZIK, kedves Rive.
Az meg onmagaban milliardokban merheto.
[/quote]

Ennek komolyabb részét azonban nem a processzorok ára teszi ki :)
A processzorpiac szempontjából a banki szektor bizony nagyon szűk szegmens - ha újat mondtam, szólj :)

idézet:
Ezt írta T2k:
... amely ceg a LEGINKABB teljesitmenyigenyes alkalmazasokat hasznalja...[/quote]

Hm. Azt hiszem, a kiindulópontok különbözősége itt nagyon jól tettenérhető: én elég sokat elhagytam volna ebből. Pl. az 'a'-t és a 'leginkább'-ot :)
A piacnak csak egy része vagy, aki a saját preferenciái szerint próbál mindig az adott pillanatban racionális döntést hozni.

Ha valaki a saját preferenciáiból általánosít, az ugyanúgy hibázik, mintha a pillanatnyi állapotokat összekeverné a jövőre vonatkozó töprengésekkel.

Fordított esetben, ha én vádolnálak azzal, hogy valamely platform mellett a pár év múlva várható állapotok miatt döntöttél, nem pedig az adott pillanatban elérhető teljesítmény és bővíthetőség miatt, akkor eléggé meg lennél sértődve.

[ 2004. február 19.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#214 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 09:27

idézet:
Ezt írta Supposed Former Infatuation Junkie:
Húúú bakker Fiery 1998-óta dógozom Sun Ultra5 ws-en. Baszki télleg az van, hogy amin dógozom az nem létezik ? :D[/quote]

Desktoprol beszeltem, nem ws-rol. Alpha ws is volt, sot van is nekem :)

Fiery

#215 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 09:40

[url="http://"http://communities.microsoft.com/newsgroups/default.asp?icp=windowsserver64bit&slcid=us"]http://communities.m...r64bit&slcid=us[/url]

Subject: Re: Intel's CT is AMD64 compatible...but....
From: "John Borozan [MSFT]" <jborozan@online.microsoft.com> Sent: 2/17/2004 4:43:00 PM

Hi,

I can help shed some light on this. The distinction we are trying to make is
that, while our most current builds coming out of engineering are fully
compatible with Intel's implementation of 64-bit extensions, the build that
is available on ms.com is from our Beta 1 release issued last September.
That older build has not been fully tested with Intel's new chips, so we
don't want to steer people towards using it in a way that was not intended
when it was released. You may ask, why not make your current build available
on ms.com to eliminate the problem? The reason is that before releasing
builds that broadly, we do a far more rigorous test pass to ensure customers
have a good experience with the evaluation. Therefore, at our next major
milestone, when sufficient testing has been done, we will indeed replace the
build that's currently posted with a newer build that runs on chips with
64-bit extensions from both AMD and Intel.

For what it's worth on the subject of our ship schedule, the cause of the
delay has nothing to do with the timing of Intel's announcement. Rather, we
decided to delay our 64-bit release back in October in order to accelerate
the delivery of security enhancements in Windows XP SP2.

Hope that helps,
JB

--
This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.
"EaS" <eas@atlas.cz> wrote in message
news:Ay9QXaZ9DHA.2044@cpmsftngsa06.privatenews.microsoft.com...
> Can someone from Microsoft give some more details on this part below?
> (See
> [url="http://"http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/extended/trial/default.mspx"]http://www.microsoft...al/default.mspx[/url]
> )
>
> "Although Windows Server 2003 for 64-Bit Extended Systems supports both
AMD
> Opteron processors and Intel Xeon with 64-bit extension technology
> processors, this evaluation version predates Xeon processors and supports
> only AMD Opteron processors. Future beta versions will be released that
> support both AMD Opteron and Intel Xeon with 64-bit extension technology.
> Also note that this version of Windows cannot be used with the Intel
Itanium
> processor family."
>
> Is it just a matter of CPU-ID or isn't Intel CT THAT compatible ?
>
> And further:
> We will see XEON AMD64 at the end of the 2nd quarter.......... and all of
a
> sudden right after that we'll have Microsofts 64-bit Windows:
>
> "Microsoft will support Intel's new architecture in the second half of
2004,
> a Microsoft representative said.
> Intel's approach is compatible with AMD's, the representative said. "There
> will be one operating system that will support all (64-bit) extended
> systems," the representative said."
>
> So after delaying Microsoft 64-bit for 9 months...... suddenly when Intel
is
> ready to launch..... Microsoft is also. Great way to keep monopoly's alive
> :(
>
>
>

.

null
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#216 Felhasználó inaktív   bomlat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 09:50

Ezt az sse3-at enm tudtam megálni hozászólás nélkül.
Azért soha nem a különböző hokuszpokusz kiegészítések döntöttek a proci teljesítményekröl emlékeim szerint.
Gyakorlatilag az mmx/sse/sse2/sse3 max a reklámokban nézett ki jól,de gyakorlatilag a home computing piacon (az evidens,hogy az átlag vállalatin valami kevés hozadéka volt) a párhzuamos videokártya fejlödés miatt nagyon kicsi volt a hozadéka ezeknek.
Várható mondjuk az is,hogy a kitörmörítés után a tömörítés is funkcióként bekerül a videokártya feladatkörébe,amire azért annak a korlátozottab utasításkészletű,de gyors és iszaonytos memszéleségel megáldott procija sokkal alkalmasabb.
Tehát az extra utasításkészletek megint maradnak jóféle egyedi,kisszámú alkalmazásokra,melyek egyszeri,egyedileg optimalizált szoftvert használnak.(és ez főleg a kispénzű userekre igaz szvsz.)

Apropó,nem tud valaki jó elméleti doksit az mpeg tömörítésről?Lehetőleg példa forráskodokkal.Amiket a google kihozott egytöl-egyig szemét volt.
The Computer is your friend.
Trust The Computer

#217 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 10:04

idézet:
Ezt írta bomlat:
...[/quote]

Én a magam részéről hasonló okokra tippelek a HL2 csúszásával kapcsolatban is.

idézet:
Ezt írta bomlat:
Ezt az sse3-at enm tudtam megálni hozászólás nélkül.
Azért soha nem a különböző hokuszpokusz kiegészítések döntöttek a proci teljesítményekröl emlékeim szerint.
Gyakorlatilag az mmx/sse/sse2/sse3 max a reklámokban nézett ki jól,de gyakorlatilag a home computing piacon (az evidens,hogy az átlag vállalatin valami kevés hozadéka volt) a párhzuamos videokártya fejlödés miatt nagyon kicsi volt a hozadéka ezeknek.
Várható mondjuk az is,hogy a kitörmörítés után a tömörítés is funkcióként bekerül a videokártya feladatkörébe,amire azért annak a korlátozottab utasításkészletű,de gyors és iszaonytos memszéleségel megáldott procija sokkal alkalmasabb.
Tehát az extra utasításkészletek megint maradnak jóféle egyedi,kisszámú alkalmazásokra,melyek egyszeri,egyedileg optimalizált szoftvert használnak.(és ez főleg a kispénzű userekre igaz szvsz.)
[/quote]

A WS piacon a nagy teljesítményt igénylő alkalmazások többsége része használ SSE-kiegészítést: média-feldolgozás, render, nyomdai munkák, kiadványszerkesztés...

A szerver-piacon valóban kisebb a hozadéka a dolognak, bár nem tudok olyan processzort, amiben ne lenne most ilyen jellegű kiegészítés.

A videokártya processzora szerintem még jó darabig nem fogja teljes mértékben átvenni a videózással kapcsolatos feladatokat a processzortól. A videotömörítési metódusok gyorsan változnak - mindenesetre gyorsabban, mint ahogy a chipeket tervezik. Bár, ezen a területen nem vagyok teljesen otthon.

[ 2004. február 19.: Rive szerkesztette a hozzászólást ]

#218 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 11:04

idézet:
Rive írta:
A szerver-piacon valóban kisebb a hozadéka a dolognak, bár nem tudok olyan processzort, amiben ne lenne most ilyen jellegű kiegészítés.[/quote]
Nem értem, hogy a mondatod két felének mi köze van egymáshoz. A stream jellegű utasításkészlet-kiegészítés szerintem nem árt, ha benne van a processzorban, elvégre egy processzornak jó esetben többféle alkalmazási területe van, viszont éppen a szerver alkalmazások nem profitálnak belőle (esetleg ha van prefetch utasítás, mint az SSE-ben, akkor abból igen).

idézet:
A videokártya processzora szerintem még jó darabig nem fogja teljes mértékben átvenni a videózással kapcsolatos feladatokat a processzortól. A videotömörítési metódusok gyorsan változnak - mindenesetre gyorsabban, mint ahogy a chipeket tervezik. Bár, ezen a területen nem vagyok teljesen otthon.[/quote]
Egy kicsit ismerem a videotömörítés alapját szolgáló algoritmusokat (igazából egyet a mostanában használt kettőből). A videokitömörítést gyorsító kártyák két funkciót (vagy csak az egyiküket) szoktak hardveresen támogatni:
- Motion compensation (ennek nem ismerem a matematikai hátterét)
- IDCT (Inverse Direct Cosine Transformation). Ez utóbbi egy igen egyszerű matematikai képletre vezethető vissza és az a legviccesebb benne, hogy ugyanaz az algoritmusa, mint a DCT-nek, amit pedig a kódoláshoz használnak, ezért ugyanaz az elektronika képes kódolni és dekódolni a videofolyamot. A művelet rengeteg lebegőpontos számítást igényel és jól stream-esíthető, de éppen azért, mert már létezik rá hardveres megoldás, könnyen lehet, hogy megjelennek olyan alkalmazások, amelyek a videokártyára irányítják át ezeket a videofolyamokat. És most jön a csattanó: az eddig leírtak az MPEG2-re vonatkoztak, de az MPEG4 is tartalmazza ezeket a trükköket, csak még továbbiakat is alkalmaznak. Ezért szerintem megoldható, hogy a videokódolást (legalább részben) a célhardver (videokártya) vegye át.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#219 Felhasználó inaktív   Olasz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 11:06

Csökkent az AMD Opteron és Athlon MP processzorok ára
[url="http://"http://www.sg.hu/cikk.php?cid=31095"]http://www.sg.hu/cikk.php?cid=31095[/url]

Opteron 200 sorozat
Model 248 $913 $851 7%
Model 246 $794 $690 13%
Model 244 $455 $455 0%
Model 242 $316 $316 0%
Model 240 $198 $198 0%

Opteron 800 sorozat
Model 848 $3199 $1514 53%
Model 846 $2149 $1165 46%

Model 844 $1299 $873 33%
Model 842 $999 $698 30%
Model 840 $749 $698 7%

Így válaszol az idf-re, és/vagy helyet csinál új modelleknek?
lócitromból nem lesz limonádé

#220 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 02. 19. 11:25

idézet:
Ezt írta Olasz:
Csökkent az AMD Opteron és Athlon MP processzorok ára
[url="http://"http://www.sg.hu/cikk.php?cid=31095"]http://www.sg.hu/cikk.php?cid=31095[/url]

Opteron 200 sorozat
Model 248 $913 $851 7%
Model 246 $794 $690 13%
Model 244 $455 $455 0%
Model 242 $316 $316 0%
Model 240 $198 $198 0%

Opteron 800 sorozat
Model 848 $3199 $1514 53%
Model 846 $2149 $1165 46%

Model 844 $1299 $873 33%
Model 842 $999 $698 30%
Model 840 $749 $698 7%

Így válaszol az idf-re, és/vagy helyet csinál új modelleknek?
[/quote]

#1: IDF aknamunka, #2: Jon az Opteron 150/250.

Fiery

Téma megosztása:

• (148 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.