Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 18:32
Valami hasonlót képzelek el én is hosszabb távon, csak kicsit más felépítésben. Az én elképzelésem szerint a CPU egyben tartalmazni fogja a teljes memóriát is, a külső memória csak villámgyors virtuális memóriaként fog szolgálni. Megveszed az alaplapot, amiben lesz 1-4 slot a processzornak. A processzor cartridgeban lesz a fő memória és ezek különböző kiszereltségekben lesznek kaphatóak. Mondjuk vehetsz olyat, hogy 4 mag, 1 GByte memória - x dollár, 4 mag 2 GByte - 1.5x dollár, 8 mag 2 giga - 3x dollár. És persze a többi slotba is vehetsz további processzor cartridge-okat. Nyilván a low-end lapokban csak egy cartridge-nak van hely, a szerver és a WS gépekben meg akár 4 vagy annál többnek. Persze a legvalószínűbb az, hogy ez az elképzelés komplett hülyeség. De az a lényeg, hogy a kitalálása alatt jót szórakoztam.
Idézet
Na, ez a vastag betűvel kiemelt rész az, ami mostanában nem nagyon teljesül. Jól látszik, hogy 3-4 éven belül sem fog az órajel 4 GHz fölé nőni, de meg merem kockáztatni, hogy 3.5 GHz fölé sem (kivéve NetBurst, de az halott). 2008-2009 környékén a quad core (esetleg 8 magos) processzorok lesznek a menők 3 GHz környéki órajellel. Tehát a latency jelentősége nem lesz akkora, mint amekkora maradt volna, ha a single core irányzat megmaradt volna. A sávszélesség viszont könnyen kevés lehet (azért egy 4 magos procinak már komoly sávszélességre van szüksége. Persze nyilván a latency is fontos lesz, meg a sok processzor miatt az is nőni fog némileg.
Szerkesztette: hvuk 2005. 10. 04. 22:50 -kor

Súgó
A téma zárva.