Idézet: Elric - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:22
Par dolgot ki kellene javitanom:
1) Az Elbrus nem licenszelt semmit a Sun-nak, a Sun bizta meg avval, hogy a szabad idejukben a matematikusaik pl. intervallum arithmetikat implementaljanak a Sun-os C es Fortran forditokba.
Ezen tul meg ok voltak a Moscow Center of SPARC Technology es terveztek is sajat SPARC CPU-kat, de inkabb a low-end piacra.
2) Az Elbrus valoban igaz, hogy szinte semmi piacilag hasznalhatot nem termelt, de ez az oroszoknal nem meglepetes. Ettol meg igaz az, hogy ez a team par nagyon komoly orosz szuperszamitogepet epitett meg abban az idoben, amikor versenyezni tudtak. Borisz Babajan, az egyik alapito mintegy 6 evvel hamarabb publikalt VLIW jellegu CPU-krol, mint barki mas, csak O meg nem igy hivta. Az a 600 ember (aki egyebkent csak reszben Elbrus, mert masik reszben meg Unipro) meg NAGYON utos tarsasag. Szerintem eppen ezert vettek meg oket. Nem hiszem, hogy nagy lenne a gond, ez inkabb csak verfrissites. A Sun is ezert (verfrissites) vette meg az Afara-t es nem azert, mert az a pontosan 27 ember kellett volna az amugy 1500 fos design teambe.
3) Most vegre az Elbrus-osok is megmutathatjak majd, hogy ha kapnak egy ingyen fab-ot, akkor mire kepesek. Szerintem nagyon sokra. Az sem lehetetlen, hogy a multicore Tukwila vagy annak valamelyik leszarmazottja lesz a celterulet...
Elric
Hmmm... nem tudom, en a magam reszerol elismerem a szakertelmuket, de vhogy nekem tovabbra is nagyon gyanus, hogy a vilagon semmi ertekelhetot nem hoztak ossze (piaci ertelemben) es most hirtelen cakk-pakk 600 fot egyben leigazol az Intel.
Legyen neked igazad, akkor talan vmi ertelmeset is lathatnank az Inteltol, nem ilyen Prescottokat meg I2-eseket...
Ettol fuggetlenul en tovabbra is ketlem, hogy egybol a csucsra jaratnak oket...