HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:44

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 9:04

:think:  :confused:

Néhány tucat fejlesztő bekapcsolása pániktevékenység lenne, akik piaci szempontból teljesen impotens dolgokat alkottak? Nyilván értékes fejlesztéseket eszközötek, és ezeket licencelték többek között a Sunnak, ebből éltek, de hogy piacon életképes terméket nem alkottak volna soha, az is biztos. Egyszerűen túl magasak a belépési korlátok, hiába van alig néhány szereplő.

Rambus Incorporated?  :omg:  :think: :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#382 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:44

Rambus Incorporated?  :omg:  :think: :D

Az milyen procikat gyárt? :think:

Mekkorára is nőtte ki magát egyébként?

#383 Felhasználó inaktív   Michell 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 25. 14:51

Idézet: Fiery - Dátum: 2004. ápr. 16, péntek - 4:35

kivancsi lennek, ezek kozul hanynal fog a sarokban porosodni az itanic, es hanynal fognak rajta valoban portolast vegezni...

Fiery

A portolás szerintem 80 %-ban annyit jelent, hogy az Itaniumot használják SQL szervernek.
Amúgy a gép összteljesitménye - ha volt is meglepően gyors rész - számomra kb. a GHz értékkel arányos.
Azt igaz nem teljesen értem, hogy ilyen kategóriájú gépek összehasonlításánál miért a gyengébb - itt Scsi - diszk rendszerek esetén skálázódik egyértelműbben, miért nem egy erősebb Raid konfignál - elvileg ez kevésbé korlátozná a gyors processzor érvényesülését. Maximum Móriczka magyarázataim vannak.

#384 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 14:54

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 15:48

Az milyen procikat gyárt? :think:

Mekkorára is nőtte ki magát egyébként?

semmilyet. processzoralkatres-technologiakat tyu eztet aztan jol megaszondtam (sic!) gyart.  Az 1989-es indulasukhoz kepest, annak fenyeben, hogy szinte semmit sem csinal, bazaniagyra notte ki magat ;)

#385 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:15

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 8:50

Jó, 600 fejlesztő az már 50 tucat. :)

Errol beszelek. Ilyen nagysagrendu 'hiring spree' elkepeszto panikot takar, ezt most mondom neked. Gyakorlatbol tudom...

#386 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:26

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:15

Errol beszelek. Ilyen nagysagrendu 'hiring spree' elkepeszto panikot takar, ezt most mondom neked. Gyakorlatbol tudom...

nem lehet, hogycsak kiszervezik az R&D egy reszet oroszorszagba? :D kb ennyi ember dolgozhatott a 'netburst' nevu csodan... Az AMD is grundolt egy parszaz fos R&D-t Indiaban .

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 25. 16:37 -kor

#387 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:30

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:15

? Én ezt nem értem, magyarázd el. Miért lenne egy majdnem 80 ezer embert foglalkoztató vállalatnál 600 ember - mégha mérnökök is - felvétele pánik? Én nem zárom ki, hogy mondjuk tüzet oltanak, csak nem látom, miért lenne szükségszerűen ez az egyetlen elképzelhető magyarázat.

Például olyan sosincsen, hogy nincs szükség még több "okos" emberre, mert elég jók a termékek.

Lehet, hogy az IA-32->IA-64 transitionre uszítják rá a bandát (asztali IA-64 capable cpu).

#388 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:26

nem lehet, hogycsak kiszervezik az R&D egy reszet oroszorszagba? :D kb ennyi ember dolgozhatott a 'netburst' nevu csodan...

Egen, évi 100 ezer dodó helyett beérik 10 ezerrel is. :)

#389 Felhasználó inaktív   Fiery 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:34

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:30

Lehet, hogy az IA-32->IA-64 transitionre uszítják rá a bandát (asztali IA-64 capable cpu).

Tudom, hogy ez nem egy hasznos hozzaszolas, de ... ha-ha-ha :D :D

Fiery

#390 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:40

Idézet: Fiery - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:34

Fiery

ooo ize mire gondolsz? :D

#391 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 16:59

Idézet: Fiery - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 17:34

Fiery

..I. :D

#392 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:26

nem lehet, hogycsak kiszervezik az R&D egy reszet oroszorszagba? :D kb ennyi ember dolgozhatott a 'netburst' nevu csodan... Az AMD is grundolt egy parszaz fos R&D-t Indiaban .

Nade bazz, idegen azaz 'ujonc' mernokbol hatszazat egyszerre?

#393 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:10

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:30

? Én ezt nem értem, magyarázd el. Miért lenne egy majdnem 80 ezer embert foglalkoztató vállalatnál 600 ember - mégha mérnökök is - felvétele pánik? Én nem zárom ki, hogy mondjuk tüzet oltanak, csak nem látom, miért lenne szükségszerűen ez az egyetlen elképzelhető magyarázat.

Például olyan sosincsen, hogy nincs szükség még több "okos" emberre, mert elég jók a termékek.

Special: az Intel chipekbol el, ergo az elcsapat a R&D.

Ebbe az elcsapatba felvesznek most hatszaz fot egyszerre, raadasul kulsosoket mind. (Nem az AMDtol, VIAtol csabitanak el embert.)

Erre a legvaloszinubb magyarazat, hogy vmivel goromban elusztak, igy kell a 'kulimunkas', meghozza dogivel.

#394 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:11

Idézet: special - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 11:32

Egen, évi 100 ezer dodó helyett beérik 10 ezerrel is. :)

Special: te nagyon komolyan el vagy tajolva az itteni kereseteket illetoen... :D

(Az emlitett osszeg az en kategoriam (IT), nem chiptervezoke - azok JOVAL tobbet keresnek ennel...)

#395 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 18:38

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 19:11

Special: te nagyon komolyan el vagy tajolva az itteni kereseteket illetoen... :D

(Az emlitett osszeg az en kategoriam (IT), nem chiptervezoke - azok JOVAL tobbet keresnek ennel...)

Jóvan azze, a lényeg, hogy töredék pénzért. Azért nehogy 600 ember mind chief architect. :)

#396 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 20:04

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 19:07

Nade bazz, idegen azaz 'ujonc' mernokbol hatszazat egyszerre?

Asszem ezt hijja az angol human resource management-nek :D Biztos beletapostak a design soran valam szep kis NP-complete problemakorbe :D

Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 25. 20:06 -kor

#397 Felhasználó inaktív   Elric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 25. 23:22

Par dolgot ki kellene javitanom:

1) Az Elbrus nem licenszelt semmit a Sun-nak, a Sun bizta meg avval, hogy a szabad idejukben a matematikusaik pl. intervallum arithmetikat implementaljanak a Sun-os C es Fortran forditokba.
Ezen tul meg ok voltak a Moscow Center of SPARC Technology es terveztek is sajat SPARC CPU-kat, de inkabb a low-end piacra.
2) Az Elbrus valoban igaz, hogy szinte semmi piacilag hasznalhatot nem termelt, de ez az oroszoknal nem meglepetes. Ettol meg igaz az, hogy ez a team par nagyon komoly orosz szuperszamitogepet epitett meg abban az idoben, amikor versenyezni tudtak. Borisz Babajan, az egyik alapito mintegy 6 evvel hamarabb publikalt VLIW jellegu CPU-krol, mint barki mas, csak O meg nem igy hivta. Az a 600 ember (aki egyebkent csak reszben Elbrus, mert masik reszben meg Unipro) meg NAGYON utos tarsasag. Szerintem eppen ezert vettek meg oket. Nem hiszem, hogy nagy lenne a gond, ez inkabb csak verfrissites. A Sun is ezert (verfrissites) vette meg az Afara-t es nem azert, mert az a pontosan 27 ember kellett volna az amugy 1500 fos design teambe.
3) Most vegre az Elbrus-osok is megmutathatjak majd, hogy ha kapnak egy ingyen fab-ot, akkor mire kepesek. Szerintem nagyon sokra. Az sem lehetetlen, hogy a multicore Tukwila vagy annak valamelyik leszarmazottja lesz a celterulet...
Elric

#398 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 05:55

Idézet: Elric - Dátum: 2004. máj. 25, kedd - 18:22

Par dolgot ki kellene javitanom:

1) Az Elbrus nem licenszelt semmit a Sun-nak, a Sun bizta meg avval, hogy a szabad idejukben a matematikusaik pl. intervallum arithmetikat implementaljanak a Sun-os C es Fortran forditokba.
Ezen tul meg ok voltak a Moscow Center of SPARC Technology es terveztek is sajat SPARC CPU-kat, de inkabb a low-end piacra.
2) Az Elbrus valoban igaz, hogy szinte semmi piacilag hasznalhatot nem termelt, de ez az oroszoknal nem meglepetes. Ettol meg igaz az, hogy ez a team par nagyon komoly orosz szuperszamitogepet epitett meg abban az idoben, amikor versenyezni tudtak. Borisz Babajan, az egyik alapito mintegy 6 evvel hamarabb publikalt VLIW jellegu CPU-krol, mint barki mas, csak O meg nem igy hivta. Az a 600 ember (aki egyebkent csak reszben Elbrus, mert masik reszben meg Unipro) meg NAGYON utos tarsasag. Szerintem eppen ezert vettek meg oket. Nem hiszem, hogy nagy lenne a gond, ez inkabb csak verfrissites. A Sun is ezert (verfrissites) vette meg az Afara-t es nem azert, mert az a pontosan 27 ember kellett volna az amugy 1500 fos design teambe.
3) Most vegre az Elbrus-osok is megmutathatjak majd, hogy ha kapnak egy ingyen fab-ot, akkor mire kepesek. Szerintem nagyon sokra. Az sem lehetetlen, hogy a multicore Tukwila vagy annak valamelyik leszarmazottja lesz a celterulet...
Elric

Hmmm... nem tudom, en a magam reszerol elismerem a szakertelmuket, de vhogy nekem tovabbra is nagyon gyanus, hogy a vilagon semmi ertekelhetot nem hoztak ossze (piaci ertelemben) es most hirtelen cakk-pakk 600 fot egyben leigazol az Intel.

Legyen neked igazad, akkor talan vmi ertelmeset is lathatnank az Inteltol, nem ilyen Prescottokat meg I2-eseket...

Ettol fuggetlenul en tovabbra is ketlem, hogy egybol a csucsra jaratnak oket...

#399 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 07:54

Valamilyen oroszorszagi reszlege mar lehet az intelnek (valszeg szoftver) mert 1-2 eve az egyik magyarorszagon is mukodo fejvadaszceg keresett C++ fejlesztoket az intelhez... es munkavegzes helyekent orosz varosok voltak megjelolve.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#400 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 26. 09:46

Érdekes hír. A létszám nagyjából egy teljes processzor-tervező részleget kitehet. Ugyanakkor ez nagyon-nagyon hosszútávú döntés, és az sem ismert, hogy több, már meglevő részleghez osztják szét őket, vagy különálló részleget alkotnak majd.

Ca. egy év, mire 'belakják' az új lehetőségeiket, meg még kettő, mire le tudnak rakni valamit az asztalra.
Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.