Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 16:56
Az OSX 10.4.3 ota OGL-lel rendereli a desktopot.
Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Elküldve: 2005. 11. 24. 17:26

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:08

Elküldve: 2005. 11. 24. 18:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 19:08
Idézet
 ? utasitasonkenti savszelessegrol beszelhetunk, mert ugyananyi feladathoz meg igy is ketszerakkora instruction adat szukseges, nem veletlenul lenne az uj Itaniumnak dedikalt i-L2 cache-e! tehat szerintem maradjunk a 2x-es szorzonal, vagy vitazzunk!
? utasitasonkenti savszelessegrol beszelhetunk, mert ugyananyi feladathoz meg igy is ketszerakkora instruction adat szukseges, nem veletlenul lenne az uj Itaniumnak dedikalt i-L2 cache-e! tehat szerintem maradjunk a 2x-es szorzonal, vagy vitazzunk! 

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:09
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 18:35

Elküldve: 2005. 11. 24. 20:35
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 21:09

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:05
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 20:35

Elküldve: 2005. 11. 24. 21:20

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:05
 ha nem tudjuk pontosan, akkor semmit sem tudunk! es mi az, hogy sse-nek kell utasitas savszel? en azt hittem, hogy ezek peldaul steaming jellegu dolgokat esznek legtobbszor: nyomom bele az wav-ot, es kopi ki az mp3-at. ami pici program, de kell ala a sok adat. meg aztan ha igy lenne, amit mondasz, akkor nem lehetne, hogy a Celeronok ugyanugy teljesitsenek ezekben mint a nagyobb cache-u Pentiumok. mert ugye a program nagyobb resze ferne be a cache-be, es igy gyorsabb lehetne. hogy van ez?
 ha nem tudjuk pontosan, akkor semmit sem tudunk! es mi az, hogy sse-nek kell utasitas savszel? en azt hittem, hogy ezek peldaul steaming jellegu dolgokat esznek legtobbszor: nyomom bele az wav-ot, es kopi ki az mp3-at. ami pici program, de kell ala a sok adat. meg aztan ha igy lenne, amit mondasz, akkor nem lehetne, hogy a Celeronok ugyanugy teljesitsenek ezekben mint a nagyobb cache-u Pentiumok. mert ugye a program nagyobb resze ferne be a cache-be, es igy gyorsabb lehetne. hogy van ez?Idézet
 most komolyan azt vezeted le, hogy megmondod egy processzor altal megkivant adatsavszelesseget a MHz nelkul? talan ha egy clock aranyt beraknal..
 most komolyan azt vezeted le, hogy megmondod egy processzor altal megkivant adatsavszelesseget a MHz nelkul? talan ha egy clock aranyt beraknal..  
 Szerkesztette: bogdan 2005. 11. 24. 21:53 -kor

Elküldve: 2005. 11. 24. 22:13
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 21:20

ha nem tudjuk pontosan, akkor semmit sem tudunk! es mi az, hogy sse-nek kell utasitas savszel? en azt hittem, hogy ezek peldaul steaming jellegu dolgokat esznek legtobbszor: nyomom bele az wav-ot, es kopi ki az mp3-at. ami pici program, de kell ala a sok adat. meg aztan ha igy lenne, amit mondasz, akkor nem lehetne, hogy a Celeronok ugyanugy teljesitsenek ezekben mint a nagyobb cache-u Pentiumok. mert ugye a program nagyobb resze ferne be a cache-be, es igy gyorsabb lehetne. hogy van ez?
 ha nem tudjuk pontosan, akkor semmit sem tudunk! es mi az, hogy sse-nek kell utasitas savszel? en azt hittem, hogy ezek peldaul steaming jellegu dolgokat esznek legtobbszor: nyomom bele az wav-ot, es kopi ki az mp3-at. ami pici program, de kell ala a sok adat. meg aztan ha igy lenne, amit mondasz, akkor nem lehetne, hogy a Celeronok ugyanugy teljesitsenek ezekben mint a nagyobb cache-u Pentiumok. mert ugye a program nagyobb resze ferne be a cache-be, es igy gyorsabb lehetne. hogy van ez?Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 21:20

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 24. 22:29 -kor

Elküldve: 2005. 11. 24. 22:31
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 21:05
 Nem 3 threadet futtat, hanem 3 utasítást kódol egy utasítással. De egyszerre max. 6 utasítást tud kinyomni (ezt írtad is). A gond ott van a számítással, hogy az Opteron meg 3-at tud, nem poedig 1-et, ahogy implicite felteszed (a 3x szorzó miatt), ha tehát az Itanium 3-at tud, az Opteron meg 2-őt (jobb és könnyebb optimalizáció miatt), akkor a szorzó máris csak 2x-es, illetve összességében 4x-es a 6x helyett.
 Nem 3 threadet futtat, hanem 3 utasítást kódol egy utasítással. De egyszerre max. 6 utasítást tud kinyomni (ezt írtad is). A gond ott van a számítással, hogy az Opteron meg 3-at tud, nem poedig 1-et, ahogy implicite felteszed (a 3x szorzó miatt), ha tehát az Itanium 3-at tud, az Opteron meg 2-őt (jobb és könnyebb optimalizáció miatt), akkor a szorzó máris csak 2x-es, illetve összességében 4x-es a 6x helyett.

Elküldve: 2005. 11. 24. 23:08
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:13
 ha a program futasa nem gyorsul attol, hogy nagyobb cache-t rakok ala, akkor az egyfelol azert van, mert az adatokat csak egyszer olvassa be (es igy is van a steaming jellegu munkaknal mint a hang/mozi kodolas), es a programkod, ami a munkat vegzi gyakorlatilag befer a cache-be, es nagyon ritkan kell azt frissiteni.
 ha a program futasa nem gyorsul attol, hogy nagyobb cache-t rakok ala, akkor az egyfelol azert van, mert az adatokat csak egyszer olvassa be (es igy is van a steaming jellegu munkaknal mint a hang/mozi kodolas), es a programkod, ami a munkat vegzi gyakorlatilag befer a cache-be, es nagyon ritkan kell azt frissiteni.
Idézet

Idézet
Idézet
Idézet
 ezzel ugyanis kihoztad, hogy barmelyik Itaniumnak 6x-os a savszelessegigenye, mint barmelyik A64-nek (single core persze). erre mar hasfajast kapsz, az tuti.
 ezzel ugyanis kihoztad, hogy barmelyik Itaniumnak 6x-os a savszelessegigenye, mint barmelyik A64-nek (single core persze). erre mar hasfajast kapsz, az tuti.  (100GHz-es A64 szemben a 25Hz-es Itaniummal?? vagy forditva??)
 (100GHz-es A64 szemben a 25Hz-es Itaniummal?? vagy forditva??)
Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:31

Elküldve: 2005. 11. 25. 00:50
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:08

Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:08
Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 25. 01:25 -kor

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:26
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:05
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 23:13
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 1:50

Idézet

Elküldve: 2005. 11. 25. 01:35
Idézet: hvuk - Dátum: 2005. nov. 24., csütörtök - 22:31

Elküldve: 2005. 11. 25. 02:41
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 1:26
 És a válasz az, hogy sacc/kb nem sokat. árcsak azért se, mert az itnaium in-order, és a branch prediction helyett a branch hinting aprioritásos. Ez a 2 dolog, az OoO és a BP adja a jelen X86-ot nagy teljesítményét. Az Itaniumnak meg egyik sem sajátja. Tehát a beidézett tesztjeidből semmi sem következik, nagyjából az itaniumra nézvést. hacsak az nem, hogy itániumra is lehet instruction cahe variáns meg invariáns programot írni.
 És a válasz az, hogy sacc/kb nem sokat. árcsak azért se, mert az itnaium in-order, és a branch prediction helyett a branch hinting aprioritásos. Ez a 2 dolog, az OoO és a BP adja a jelen X86-ot nagy teljesítményét. Az Itaniumnak meg egyik sem sajátja. Tehát a beidézett tesztjeidből semmi sem következik, nagyjából az itaniumra nézvést. hacsak az nem, hogy itániumra is lehet instruction cahe variáns meg invariáns programot írni.
Idézet: bogdan
Idézet: me

Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 25. 03:04 -kor

Elküldve: 2005. 11. 25. 11:03
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 3:41
 lassuk lepesrol lepesre:
 lassuk lepesrol lepesre:
Idézet

de ez visszafele nem ervenyes? ha adat nem kerul bele, akkor is uncsi lesz a processzornak, nem? tehat meg kene allapitanunk, hogy mennyi az adat/utasitas aranya. erre meg semmi info nincs.
 de ez visszafele nem ervenyes? ha adat nem kerul bele, akkor is uncsi lesz a processzornak, nem? tehat meg kene allapitanunk, hogy mennyi az adat/utasitas aranya. erre meg semmi info nincs.Idézet
 egyebkent en ezirtam:
 egyebkent en ezirtam:Idézet: en
Idézet

no igen, en szoltam.
 no igen, en szoltam. 

Elküldve: 2005. 11. 25. 16:52
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 11:03
 lassuk lepesrol lepesre:
 lassuk lepesrol lepesre:
 de ez visszafele nem ervenyes? ha adat nem kerul bele, akkor is uncsi lesz a processzornak, nem? tehat meg kene allapitanunk, hogy mennyi az adat/utasitas aranya. erre meg semmi info nincs.
 de ez visszafele nem ervenyes? ha adat nem kerul bele, akkor is uncsi lesz a processzornak, nem? tehat meg kene allapitanunk, hogy mennyi az adat/utasitas aranya. erre meg semmi info nincs.Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 11:03

no igen, en szoltam.
 no igen, en szoltam. 

egyebkent en ezirtam:
 egyebkent en ezirtam:Szerkesztette: SFIJ 2005. 11. 25. 17:03 -kor

Elküldve: 2005. 11. 25. 22:44

Elküldve: 2005. 11. 27. 23:30
Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. nov. 25., péntek - 23:44

mentsegemre szolgaljon, hogy nem rosszindulatu, hanem inkabb az "ugrassuk ki a nyulat a bokorbol!" tipusu akart lenni, talan el is eri a hatasat. a szamaimban semmi erdekes nincs, hiszen pont azert lettek igy beallitva, hogy ezt az eredmenyt kapjuk. semmi ketseg, hogy a jelenlegi rendszereknel az 1.6 -- ~2.6 arany a helyes. en csak azert adtam ilyen hulye szamokat, hogy megmutassam, hogy a MHz igenis kell. ha ezt elfogadod, akkor latod, hogy mi a hiba a kovetkeztetesedben! (talan sikerul is egy jobbat adni, nem tudom.. en szivesen latnek ilyet!)
 mentsegemre szolgaljon, hogy nem rosszindulatu, hanem inkabb az "ugrassuk ki a nyulat a bokorbol!" tipusu akart lenni, talan el is eri a hatasat. a szamaimban semmi erdekes nincs, hiszen pont azert lettek igy beallitva, hogy ezt az eredmenyt kapjuk. semmi ketseg, hogy a jelenlegi rendszereknel az 1.6 -- ~2.6 arany a helyes. en csak azert adtam ilyen hulye szamokat, hogy megmutassam, hogy a MHz igenis kell. ha ezt elfogadod, akkor latod, hogy mi a hiba a kovetkeztetesedben! (talan sikerul is egy jobbat adni, nem tudom.. en szivesen latnek ilyet!) 

Elküldve: 2005. 11. 28. 01:03
Idézet: bogdan - Dátum: 2005. nov. 27., vasárnap - 23:30

Elküldve: 2005. 11. 28. 01:04
Idézet

Szerkesztette: special 2005. 11. 28. 01:08 -kor