HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 22. 21:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 19:22

Na, teged meg ugy elfelejtettelek kozben, ahogy azt kell.
Esetleg reggel nem jo valamikor? (kb. hatkor erek a delibe, de kesobb is jo:)

Hát jó, legyen, akkor hat órakor a déli pályaudvaron, a metróban lent. A két gus kivételével minden ingyen van (ZIP250, vga, stb...) és viszek egy kis zacskó túrnivalót fogdmegésviddamikell alapon. Én ott voltam...
Tanúm is van rá, minden jól be van csomagolva, ha nem jössz, te is be leszel  :reklamacio:
:p
Nah, hívjál holnap, ha reggel a déliben vagy, mert sikeresen lemerült a mobilom, csak fogadni tudok.

#1542 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 23. 16:24

nem kell valakinek printerportos zip100? lemezek is vannak hozza.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1543 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 05:26

Tapja van? :)

#1544 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 24. 14:20

Tegnap megjott a Terratec EWS64 XL nevre hallgato csoda is, ma del korul sikerult beizgatni. Kicsit furcsan nez ki a fem elolapos IO panel a feketere fujt hazban, de sebaj.
A kartyan van 2MB RAM, plusz egy SIMM lik, amiben egy 4megas modul lakott. A bovithetoseg amugy kellemes, 4 analog ki/bemenet, ket S/P-DIF kimenet, egy S/P-DIF es egy TOSLINK bemenet, mikrofonbemenet, fejhallgatokimenet es ketcsatornas MIDI ki/bemenet, wavetable csatlakozo, meg tobb is, mint amire normalis embernek szuksege van. Driver CD es doksi persze nyista, viszont a kartya hatuljan ott van egy 'Please RTFM!' felirat az ISA csatlakozo fole szitazva. Nem sokkal mellette, meg 'Technology made in Germany', lazak ezek a fritzek:>
A Terratec FTP-jerol _minden_ letoltheto, ami a kartyahoz kell, ami igen pozitiv, mert tobbszor volt mar, hogy alig 4-5 eves cuccokhoz heteken/honapokon at vadasztam drivereket (doksi, FAQ? hogyne, orultem, ha sikerult drivert kukazni), ez meg mar ugye 10+ eves, boven kifutott eszkoz.
A driver kisse Terratec-es, szep meg minden, csak eleg hisztis, peldaul csak sokadszorra sikerult betolteni a gyari soundbankot (eloszor neztem, hogy a faszert nem szol, aztan a FAQ-bol kiderult, hogy az uj driverek mar alapbol nem toltenek be semmit... remek). A gyari soundbank kb. 3.7megas GM stuff, eleg vicces, a torzitott gitar magasabb hangoknal ugy szol, mint a furulya:D Meghallgattam vele par Warcraft2-es zenet is, hat kar volt. Szerencsere az EWS64 nem csak 94b formatumu bankokat eszik, hanem a sajat TTS cuccat is (a Hoontech csak 94b-t, de a ket kartyan ugyanolyan Dream SAM9407 DSP lakik, szoval apjuk faszat).

Mire mar mukodott minden elkezdtem a memoriaval is varialni kicsit, ha mar bovitheto. Eloszor kiprobaltam egy 64megas Kingston kit felet, azt kikopte, utana atraktam a Hoontech-bol a RAMM-ot, azt szerette, de csak 32megz, aztan megturtam a SIMM-eket (a Hoontech fele RAM-bol egy par van, az egyik a kartyan, a masikat visszadobtam a kupacba, ezt kerestem most), a kezembe akadt egy olyan modul, ami eddig semmiben nem mukodott:) A felirat alapjan 32MB/32bites BEDO (Burst EDO). Na, proba cseresznye, hatha ebbe se lesz jo:> Es jo volt, raadasul 64megas, basszameg. Meg szerencse, hogy 32MB van rairva.

A heti termes tobbi reszet most kezdem kibogozni, mert Rive es SL is adot egy szatyor cuccot:D

#1545 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 18:15

Na, ZIP250 beizzitva, teljesen zsir.
Talaltam caddyt is, ugyhogy a caddys plextort is ki tudom vegre probalni.

#1546 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 16:53

Itt figyel előttem egy eredeti Insite Floptical drive Model I 325VM. Mai szerzemény. És működik. A Wikipédia szerint összesen csak valami 70.000 darabot adtak el ebből, szerintem a működőképes darabok mára már ritkasággá válhattak.
... a trip back in time is all I need ...

#1547 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 18:56

Kemeny.
Mondjuk ha jol emlekszem par eve irta valaki (2-More?), hogy kukazott egy 300megas Kalok cserelheto HDD-t:)

#1548 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 09:37

Találkozott itt valaki mostanság vagy régebben olyan 5ALI61-es deszkával, ami nem zöld, hanem aranybarna színű, mint az Asus al'lapjai? Túrtam egy ilyet egy bontóban. A típusjelzése (5ALI61) nem is szitázva van, hanem egy címkén figyel rajta, revízió meg nincs neki. Ez egy korai darab lehet?
... a trip back in time is all I need ...

#1549 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 01. 09:50

Hu, most talaltam meg ezt a topikot:)
Enis kergetek remenytelenul nehany hardware-t.
Régi gépeket gyűjtök (:

#1550 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 14:21

Rive multkori kupacaban van 3db 501-2481 szamu memoriabigyo. Elvileg ez 4MB VRAM Sun SPARC20-ba (errol meg nem ferult ki mi lehet... nem SPARCstation 20, SPARCserverbe meg mialofaxnak egyaltalan framebuffer?).
Igazabol az az erdekes, hogy reszben a SUN szabvany 200pines SIMM likba megy, de a modul hosszabb es van rajta meg egy 2x18-as csatlakozo, ket ismeretlen eredetu proprietary Sun chip, es egy 135MHz-es 3x10bites AD RAMDAC (ADV7152LS135), igy meg aztan vegkepp nem tudom hova tenni. Nincs valakinek infoja, hogy ugyan mifele allat ez igazabol, illetve mi a here az a RAMDAC egy memoriamodulon?

#1551 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 17:52

Nemreg szert tettem 2 voodoo2-re meg a hozzajuk valo sli kabelre. Kene koreje epiteni valami jofele gepet :)
Régi gépeket gyűjtök (:

#1552 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 17:49

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 19:15

Na, ZIP250 beizzitva, teljesen zsir.
Talaltam caddyt is, ugyhogy a caddys plextort is ki tudom vegre probalni.

helyes  :cool:

ha van  valakinek elfekvőben ls120-as _lemeze_, akkor elfogadnék 1-2-öt tesztelni velük a meghajtómal.

#1553 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 18:02

Na, ez nem nyert, anno en is ugy lejmoltam tesztre. Viszont ZIP100 es ZIP250 vanik:)

#1554 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 09:39

Nincs valakinek egy elado Rivta TNT1 vgaja? Regota keresek mar... Csak TNT1 kellene, tnt2 nem.
Ha esetleg creative gyartmany lenne az mar egyenesen csodalatos lenne :)
Régi gépeket gyűjtök (:

#1555 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 10:08

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 9:39

Nincs valakinek egy elado Rivta TNT1 vgaja? Regota keresek mar... Csak TNT1 kellene, tnt2 nem.
Ha esetleg creative gyartmany lenne az mar egyenesen csodalatos lenne :)

Hát az aztán tényleg csodálatos lenne. Légyszives egy lapba ne tedd a voodoo 2 kártyákkal, mert szegény 3dfx forogna a sírjában. Nem elég hogy hulladék tnt1, hanem még kreatív is.
Na ne vedd sértésnek, de ez a creative tnt1 ilyen non plusz ultra.
Én helyedben valami jóféle diamond kártyára pályáznék, persze nem hulladék envídiára. Annyi szép és jó zsuga van, mértpont egy redvás tnt1-re kell pályázni nem értem. :)
Nemek pl a voodoo 1 mellé egy verite 2100 van.. igaz gyorsabb a verite bármilyen körülmények közepette, de jól mutat. V2 SLI-re mondjuk nekem is fáj a fogam, de  persze csakis diamond kellene :)
Daedalus is the Internet

#1556 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 10:12

Idézet: Daedalus - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 10:08

Hát az aztán tényleg csodálatos lenne. Légyszives egy lapba ne tedd a voodoo 2 kártyákkal, mert szegény 3dfx forogna a sírjában. Nem elég hogy hulladék tnt1, hanem még kreatív is.
Na ne vedd sértésnek, de ez a creative tnt1 ilyen non plusz ultra.
Én helyedben valami jóféle diamond kártyára pályáznék, persze nem hulladék envídiára. Annyi szép és jó zsuga van, mértpont egy redvás tnt1-re kell pályázni nem értem. :)
Nemek pl a voodoo 1 mellé egy verite 2100 van.. igaz gyorsabb a verite bármilyen körülmények közepette, de jól mutat. V2 SLI-re mondjuk nekem is fáj a fogam, de  persze csakis diamond kellene :)

Nos, az a helyzet hogy a voodoo2k termeszetesen diamonok. Es eszem agaba sincs beletenni mellejuk a TNT-t. Az egy egesz mas projekthez kell. Osszerakozsgatom a korabeli gepeimet. Es volt valaha 366os celeronom riva tnt1-el. Creativeval. Ahhoz kene. 
Régi gépeket gyűjtök (:

#1557 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 18:18

Idézet: Daedalus - Dátum: 2008. Jun. 3., Tuesday - 11:08

Hát az aztán tényleg csodálatos lenne.
...de  persze csakis diamond kellene :)

Nabazmeg, bagoly mondja, hogy hwsw-zek:D

Pedig mutattam az Orchid Voodookat, szerintem siman hozzak a Diamond szintjet, sot:) (A Canopus fele Pure 3D es Pure 3D II kartyakrol mar nem is szolva.)
Amugy meg a Creative videjohartyak nem olyan fosok mint a CT hangkartyak. Asszem ide is irtam anno, hogy a nem is tudom hany eves (minimum 8-9) CT GF256 ventije olyan, mintha uj lenne. Nem zorog, nem kerreg, nem szorul a csapagy, meg amugy maga a kartya is meglepoen igenyes kivitelu (nem sorjas a NYAK szele, nem random vannak felhanyva az alkatreszek, szoval kinez valahogy az egesz). Van itt par (anno) tobb ezer dollarba kerulo kartya, de szemrebbenes nelkul mellejuk lehet rakni a Creative VGA-it is.

Mindezek ellenere a CT hangkartyak szarok, a cegrol meg az a velemenyem, ami:)

Rive, kiprobaltam a Sun RAM-okat, 50%-os az arany, ha a mukodokepesseget nezem:) Az SBus-os kartyakat is le akartam tesztelni, ha mar eloastam az Ultra1-em (mondjuk az egyiken meg PQFP labat kell fesulni), de sehol nem talaltam oket, ugyhogy majd maskor:)

#1558 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 06. 17:39

Beteszem ide is, ezt meg kell osszam Veletek is :D

Lett egy bontott noteszalaplapom, nem mondom meg, mennyiért. Benne egy Celeron M 370. Na mondom, legalább tudna a lap Pentim M-et, de sebaj, majd lesz vele valami. Ma teszteltem, a lap egyébként el van hajolva kissé, szerencsére nem BGA körül, de nem merem hajtogatni mindenesetre :D . Aztán elég jónak tűnik sebességre, úgyhogy valószínűleg megvan a következő netezős gépem :-) . Aztán egy google-találat valami tuningot emlegetett. Nekem ez olyan, mint csecsemőnek akármilyen vicc, sose foglalkoztam laptopok tuningjával a kóros mellékhatások miatt, sajátom meg nincsen, mert minek, nem szeretem. Elkövettem a két láb összekötését és egyrészt a lap elindult így, másrészt a CPU is, harmadrészt a PLL-t asszem' hűteni kéne :D . Az eredményt pedig mellékeltem :D . Bitang gyors kis gép ez így, I910 van alatta, szóval DDR-II mehet bele dögivel, aztán kap dobozt meg egyedi hűtést (az északi hídra rá is fér a szellőzés).
Szóval most itt van a gép a combomon, benne egy 10G-s, atom lassú, legalább 150db hibásszektoros vinyóval, a hűtő nem akar elindulni a procin, mert nem melegszik (ebben ugyi nincsen speedstep), fél gugás memóriával, USB-s billentyűzettel yóóóól :D

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  cm.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1559 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 18:18

Nabazmeg, bagoly mondja, hogy hwsw-zek:D

Pedig mutattam az Orchid Voodookat, szerintem siman hozzak a Diamond szintjet, sot:) (A Canopus fele Pure 3D es Pure 3D II kartyakrol mar nem is szolva.)
Amugy meg a Creative videjohartyak nem olyan fosok mint a CT hangkartyak. Asszem ide is irtam anno, hogy a nem is tudom hany eves (minimum 8-9) CT GF256 ventije olyan, mintha uj lenne. Nem zorog, nem kerreg, nem szorul a csapagy, meg amugy maga a kartya is meglepoen igenyes kivitelu (nem sorjas a NYAK szele, nem random vannak felhanyva az alkatreszek, szoval kinez valahogy az egesz). Van itt par (anno) tobb ezer dollarba kerulo kartya, de szemrebbenes nelkul mellejuk lehet rakni a Creative VGA-it is.

Jó, de te buzer vagy, azért modnod!  :Đ  Crative akkoris egy rakat fos, mint ahogy a geforce 256 képe is az. Talán a 3-as Geforceval jutott el az envidiót a nézhető képernyő szintre. De persze azután is készültek elb*szott darabok.

Nameg ráadásul aki netburst celeront használt.. na az ne már beszóljon nekem! :D

Szerkesztette: Daedalus 2008. 06. 06. 18:17 -kor

Daedalus is the Internet

#1560 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 18:19

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 17:39

Beteszem ide is, ezt meg kell osszam Veletek is :D

Lett egy bontott noteszalaplapom, nem mondom meg, mennyiért. Benne egy Celeron M 370.

Fasza. PLL-re lehet elég lenne csak egy vékony felül fürésszel 50% "kitöltéssel" beirdalt alulemezt felpofozni. Az nem foglal nagy helyet sem.

A DDR2 meg rohadjon meg, inkább a DDR1 lenne annyiért :)
Daedalus is the Internet

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.