Elküldve: 2008. 05. 24. 14:20
Tegnap megjott a Terratec EWS64 XL nevre hallgato csoda is, ma del korul sikerult beizgatni. Kicsit furcsan nez ki a fem elolapos IO panel a feketere fujt hazban, de sebaj.
A kartyan van 2MB RAM, plusz egy SIMM lik, amiben egy 4megas modul lakott. A bovithetoseg amugy kellemes, 4 analog ki/bemenet, ket S/P-DIF kimenet, egy S/P-DIF es egy TOSLINK bemenet, mikrofonbemenet, fejhallgatokimenet es ketcsatornas MIDI ki/bemenet, wavetable csatlakozo, meg tobb is, mint amire normalis embernek szuksege van. Driver CD es doksi persze nyista, viszont a kartya hatuljan ott van egy 'Please RTFM!' felirat az ISA csatlakozo fole szitazva. Nem sokkal mellette, meg 'Technology made in Germany', lazak ezek a fritzek:>
A Terratec FTP-jerol _minden_ letoltheto, ami a kartyahoz kell, ami igen pozitiv, mert tobbszor volt mar, hogy alig 4-5 eves cuccokhoz heteken/honapokon at vadasztam drivereket (doksi, FAQ? hogyne, orultem, ha sikerult drivert kukazni), ez meg mar ugye 10+ eves, boven kifutott eszkoz.
A driver kisse Terratec-es, szep meg minden, csak eleg hisztis, peldaul csak sokadszorra sikerult betolteni a gyari soundbankot (eloszor neztem, hogy a faszert nem szol, aztan a FAQ-bol kiderult, hogy az uj driverek mar alapbol nem toltenek be semmit... remek). A gyari soundbank kb. 3.7megas GM stuff, eleg vicces, a torzitott gitar magasabb hangoknal ugy szol, mint a furulya:D Meghallgattam vele par Warcraft2-es zenet is, hat kar volt. Szerencsere az EWS64 nem csak 94b formatumu bankokat eszik, hanem a sajat TTS cuccat is (a Hoontech csak 94b-t, de a ket kartyan ugyanolyan Dream SAM9407 DSP lakik, szoval apjuk faszat).
Mire mar mukodott minden elkezdtem a memoriaval is varialni kicsit, ha mar bovitheto. Eloszor kiprobaltam egy 64megas Kingston kit felet, azt kikopte, utana atraktam a Hoontech-bol a RAMM-ot, azt szerette, de csak 32megz, aztan megturtam a SIMM-eket (a Hoontech fele RAM-bol egy par van, az egyik a kartyan, a masikat visszadobtam a kupacba, ezt kerestem most), a kezembe akadt egy olyan modul, ami eddig semmiben nem mukodott:) A felirat alapjan 32MB/32bites BEDO (Burst EDO). Na, proba cseresznye, hatha ebbe se lesz jo:> Es jo volt, raadasul 64megas, basszameg. Meg szerencse, hogy 32MB van rairva.
A heti termes tobbi reszet most kezdem kibogozni, mert Rive es SL is adot egy szatyor cuccot:D