HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1601 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 20:26

http://wlan-ok.hu/
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1602 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 04. 00:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 19:25

Antennacsatlakozora nincs tipped? Azt sem tudom, hogy hol lehet ilyen szarokat kapni, mindenhol csak N meg SMA/RPSMA csatlakozok vannak.

WRT54G-rol is RP-TNC-t varazsolsz le, szoval eleg ha kukazol egy olyat. :)  Tobbire holnap valasz, most eldoles :)

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1603 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 05. 21:58

Nah, nemrég megint kukáztam egy hatalmasat, és adódtak a következő fölöslegek, aranyásótól sörben felfelé lehet vinni:

AT táp 200W
ATX táp 180W
két ATA66 rack
egy 56k-s külső modem
soros és parallel kábelek (db9, db9-db25, db25parallel)
és fugyulim felszólít: HP RW optical disk, CC Format, 1.2 G, ki akar ezzel játszani? Túró te pl.?
rengeteg bnc cucc, terminálók, t-elosztók (csak kábel nincs :Đ )
és két VESA lókolbászos kályha, egy VGA, meg egy 10/100-as Hálókártya (bár van rajta BNC meg AUI kimenet is, nemcsak RJ45, úgyhogy kétlem a sebességet)

SMC a hálózati-, illetve ARK a VGA-kártya típusa, és ami perverz, hogy GUS-ba/S3-masba való ramkocka IS belemegy szimultán a VGA-ba, ilyet még nem ettem...

meg egy-két 16 és 24 portos switch, illetve repeater... pontos típusokaikat ezeknek majd kidobozolás után...

kérdés is van: mit kell tudni a BNC antennákról? kinek van ilyesmikkel tapasznyalata?

szerk: ingyen vihető egy marék teszteletlen EDO meg SIMM/SIPP? ram (30 pines az utóbbi... talán)

Szerkesztette: kettoc64elado 2008. 07. 05. 22:03 -kor

#1604 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:17

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. Jul. 5., Saturday - 22:58

és fugyulim felszólít: HP RW optical disk, CC Format, 1.2 G, ki akar ezzel játszani? Túró te pl.?

Nincs hozza meghajtom:)

Idézet

és két VESA lókolbászos kályha, egy VGA, meg egy 10/100-as Hálókártya (bár van rajta BNC meg AUI kimenet is, nemcsak RJ45, úgyhogy kétlem a sebességet)

SMC a hálózati-, illetve ARK a VGA-kártya típusa, és ami perverz, hogy GUS-ba/S3-masba való ramkocka IS belemegy szimultán a VGA-ba, ilyet még nem ettem...

En mar lattam, gyakorlatilag az osszes ujabb VLB-s videjohartya ilyen.
Amugy kene mindket kartya:)

Idézet

kérdés is van: mit kell tudni a BNC antennákról? kinek van ilyesmikkel tapasznyalata?

Milyen antenna? Ha netan valami WLAN-os cucc, akkor felejtos/kerulendo/kuka, a BNC nem ilyen frekvenciara valo.

wigyori:
Jah, mondtak is, hogy Linksys cuccokrol lehet ilyet kukazni, de Linksysben is terdig jarok:)
Viszont legalabb a POE meglesz, kb. 500Ft+tap aron:)

bogdan:
wlan-ok.hu RPTNC ugyben annyira nem nyert, csak ilyen mindenfele iranyitott izek vannak, asszem amugy is oket neztem eloszor:)

#1605 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 12:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:17

Nincs hozza meghajtom:)

En mar lattam, gyakorlatilag az osszes ujabb VLB-s videjohartya ilyen.

Milyen antenna? Ha netan valami WLAN-os cucc, akkor felejtos/kerulendo/kuka, a BNC nem ilyen frekvenciara valo.

két VLB-s zsuga a tied. Két héten belül lezsírozunk egy átvételt, túró rudi vagy sör árhugyam megfelel a kettőért? (alkudni püben)... (ja van itt egy fémfedlap- és rammentes kétmegás S3 pci vga is, tucatáru, de ingyé van... itt csak a pókot érdekli, meg a HP 1.2 _gigás_ lemez is... ha neked nem, akkor másnak)

BNC antenna: valami lezáróra lett ráapplikálva, de nem gány módon - majd kiderítem, mit tud. Egyelőre köLtözködöm egy sort...

#1606 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 06. 13:59

Nem kell valakinek két, ISA-s Paralell tasking valahányas hálókályha? AUI, BNC és RJ45 természetesen mind adott :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1607 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 10:09

Mai találat: egy Miro DC20. Soványka :( Meleg van.
Elköltöztem :-)

#1608 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 07. 20:38

Idézet: Rive - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 11:09

Mai találat: egy Miro DC20. Soványka :( Meleg van.

Magához, meg máshoz is.
Pcchips alaplap :D:D
M950. Az állat olyan, hogy fagy, ha az L2 cache engedve van. Ha tiltva, akkor jó. Típushibának tűnik, gugli talált már ilyet. CPU, RAM, táp, VGA mindegy, BIOS az 1.0-ra újrasütve (csak ez az egy van hozzá), kondik minden ponton cserélve. Tipp, ötlet? Cache tápellátása honnan megy? :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1609 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 07:29

Ja, és ajánljatok nekem valami pcmcia vagy usb hangkeltőt, amit sörért ide is adtok :D

#1610 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 08:41

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 7., hétfő - 21:38

Magához, meg máshoz is.
Pcchips alaplap :D:D
M950. Az állat olyan, hogy fagy, ha az L2 cache engedve van. Ha tiltva, akkor jó. Típushibának tűnik, gugli talált már ilyet. CPU, RAM, táp, VGA mindegy, BIOS az 1.0-ra újrasütve (csak ez az egy van hozzá), kondik minden ponton cserélve. Tipp, ötlet? Cache tápellátása honnan megy? :D

Volt már ilyen a kezemben, ment is a kukába. Nem találtam rá megoldást.

#1611 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:14

Volt olyan tipp, hogy a cache méretet hibásan érzékeli és 512k-t akar címezni cerkánál is. De ennek ellentmond, hogy P4-nél is ilyen :D

#1612 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 09:39

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 10:14

Volt olyan tipp, hogy a cache méretet hibásan érzékeli és 512k-t akar címezni cerkánál is. De ennek ellentmond, hogy P4-nél is ilyen :D

Szerintem nem a procc itt a gond, hanem a chipset, és a procc csak annyiban számít, hogy L2 cache nélkül jóval kisebb teljesítménen cseszegeti a chipsetet... De aztán fene tudja.

Általános Alaplap Alapelv: amit fél óra alatt nem tudsz megjavítani - recikláld :Đ

#1613 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 19:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 13:17

...

repült ímél, viszek megint egy nagy szemeteszsákot :cool:

hozz az egészé' egy rudolfot (natúr, csak étbevonaglósat, bontatlan és töltetlen legyen, mint a britniszpírsz 6 éves kora előtt...) ha gondolod. Ha nem, akkor is inkább a tied legyen, csak nem színesfímöző' mán :Đ

#1614 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 22:03

Hőőőjj. vettem tesztmonitornak egy 15-ös TFT-t, mert a teszt-CRT-met holnap eladom. Egy IBM 4820-as POS kijelző. Mikor megláttam a retail árát, hátast dobtam. Jó képe van, mit ne mondjak. Ellenberger se kábelem, se talpam hozzá. Úgy tűnik, hogy a spéci csatlakozóra lehet heggelni USB meg soros kötlegelést is, no de mi a kiosztás?
Ááááh. IBM manual a nem soho cuccokhoz sokkal beszédesebb, megvan a kiosztás. Hurrá, lesz táccsszkrínem!! :D:D

#1615 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 07:20

Basszus, este majdnem jégre küldtem egy gépet. Telepítés alatt áll, legó módban és a tápventibe belekeveredett egy zsugorcső vége. A windows telepítése végén vettem észre, hogy valaminek szaga van :Đ . 1,7-es kiskályha celeron, meg gef4200ti, tehát nem olyan kis fogyasztású gép egy korszerűsödött 300-as mercury-n. Túléltük :D .

#1616 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 08:52

Ugyanez a gép, szindróma: CMOS elem nem tartja a cmos-t, a déli hídra 0,8V jut csak. Kimérve 8kOhm-mal zárja a cmosterület a tápját. Fasza. Mielőtt visszeviszem, mondom egy életem egy halálom, hőlégfúvó jóbarátom. Ez kellett neki, kezelés után meredeken ível 100kOhm fölé az ellenállás, CMOS immár 2,8V-ot kap :Đ
Bzui Asus p4pe.

#1617 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:35

Pöcsparóka, mondanám hogy most aztán a hétvégén hűde lemegyek feléd, de kehes a lovam még mindig, úgyhogy nem mondom :D Pedig áll it neked egy láda FSP tápzat, vagy 3 enermax, delta, kiskutjafaxa, meg a raktárban még egy furgonnyi szart kéne átszitálnom, de a nap az csak24 óra nekem is, mint a dzsekkbauernek. És én se alszom többet :D
Ha a hétvégén sikerül összeraknom a váltót, meg vissza a motort, és nem megy szét az egész hóbelevanc az első méteren, továbbá ha örömömben nem iszom le magam a zöld elefántszarig, illetve, ha erőt veszek magamon és legyűröm a lustaságot, meg ha lefele nem csavarom fel egy fára a gépet, akkor még előfordulhatok feléd, úgyhogy reszkess gyaur :D

#1618 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 23:43

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 10:35

Pöcsparóka, mondanám hogy most aztán a hétvégén hűde lemegyek feléd, de kehes a lovam még mindig, úgyhogy nem mondom :D Pedig áll it neked egy láda FSP tápzat, vagy 3 enermax, delta, kiskutjafaxa, meg a raktárban még egy furgonnyi szart kéne átszitálnom, de a nap az csak24 óra nekem is, mint a dzsekkbauernek. És én se alszom többet :D
Ha a hétvégén sikerül összeraknom a váltót, meg vissza a motort, és nem megy szét az egész hóbelevanc az első méteren, továbbá ha örömömben nem iszom le magam a zöld elefántszarig, illetve, ha erőt veszek magamon és legyűröm a lustaságot, meg ha lefele nem csavarom fel egy fára a gépet, akkor még előfordulhatok feléd, úgyhogy reszkess gyaur :D

Figyelj, Te kis kuckee, engem nem érdekel a fenyegetésed, ha meghallom, hogy közeledsz, kihajtom eléd a kondát, aztán a tápokat majd velük feleteted :D

#1619 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 13:04

Hát meg is hallanád, a kerékagycsapágyam úgy ordit, mint a rosseb :D

#1620 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 15:43

Picimacis hangkrehácsa nincs valakinek?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.