HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1721 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 03. 07:44

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. nov. 2., vasárnap - 10:04

HP NC4000, a kartya eredetileg valami T40-ben vagy ilyesmiben volt az elado elmondasa szerint.

Akkor azért nem megy, az IBM is meg a HP is csak a saját biosához befaragott kártyáját eszi meg. IBMre ott a no1082.com, HPra macerásabb, ott magát a biost kell meghackelni, megkeresem a témát ha érdekel...

#1722 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 18:23

Szerintem hagyd a 'csaba, annyit nem er az egesz, hogy a 'beleraktam, nem mukodik' kategorianal tobbet foglalkozzak vele:) Legfeljebb majd megy asztali gepbe miniPCI adapterrel, igazabol ugysem a hasznalati erteke miatt erdekelt a kartya, hanem legfokepp azert, mert kivancsi vagyok, hogy a cisco AP cisco kartyaval (egyebkent egyik sem igaz, mind a kartya mind az AP AWC Inc. design:) tud-e valami extrat, mert ket AP tud (pl. VLAN-ok atvitele:)

#1723 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 03. 20:08

Ja, ha mar IBM: befutott egy Power GXT550p framebuffer, ez elvileg egy also-kozep kategorias OpenGL gyorsito, full-lenght PCI, nagyon komoly, a kartya hatuljanak a felet memoriachipek boritjak, es alkatreszoldalra is jutott azert par RAM chip:D Az alkatreszoldalon amugy a legfeltunobb a szep kek RAMDAC, a ket bitang nagy Altera FPGA, egy AMCC PCI-PCI bridge es az egyeb, erdekes tokozasu IBM chipek (az egyik ugy nez ki, mintha egy 40x40x10-es aluminiumtombot dugtak volna bele a PGA foglalatba:D a masik meg egy feher, lekerekitett peremu BGA bigyo, Intergrapgh/3dlabs kartyakon vannak hasonlo tokozasu chipek). Egy kisebb hutoborda alatt van meg egy 'kek' IBM chip, allitolag az egy PPC601:)

Ugy nez ki, hogy framebufferugyben az IBM-nek se kell a szomszedba menni egy kis elborultsagert

#1724 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 09:07

Kérdés, ha már ritka fasság, mert a dudamentől már kérdeztem, de ivik válaszolni:

Motorola 68HC908GP32 40 lábú DIL tokos procit hol a retekben lehet találni, illetve, hasonlóan, MPX4250AP nyomásmérőt? Nyomásmérőből az se baj, ha nagyobb tartományban tud dolgozni.

#1725 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 11. 04. 10:15

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 9:07

Kérdés, ha már ritka fasság, mert a dudamentől már kérdeztem, de ivik válaszolni:

Motorola 68HC908GP32 40 lábú DIL tokos procit hol a retekben lehet találni, illetve, hasonlóan, MPX4250AP nyomásmérőt? Nyomásmérőből az se baj, ha nagyobb tartományban tud dolgozni.

Lóf.szt kérdezted, köcsögduda! Csak akartad, de a borosüveg közelebb volt és persze továbbra is szarsza fejemre, már benőtte az utat a fű, ahun begyühetté vóna :Đ
nem tudom, hol létezik ilyen proci, majd rákeresek, ha még nem tetted meg :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1726 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 14:35

Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 11:15

Lóf.szt kérdezted, köcsögduda! Csak akartad, de a borosüveg közelebb volt és persze továbbra is szarsza fejemre, már benőtte az utat a fű, ahun begyühetté vóna :Đ
nem tudom, hol létezik ilyen proci, majd rákeresek, ha még nem tetted meg :D

Megtettem te anál intrúder, csak nincs a lómekszben csak QFPsben, nekem meg nincs kedvem adapterpanellel buzizni, meg nyomásmérő se volt.

Menni meg azér nemtok, mert nincs mivel xaros, áll a taligám alkatrész hiányában :D

#1727 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:00

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 14:35

Megtettem te anál intrúder, csak nincs a lómekszben csak QFPsben, nekem meg nincs kedvem adapterpanellel buzizni, meg nyomásmérő se volt.

Menni meg azér nemtok, mert nincs mivel xaros, áll a taligám alkatrész hiányában :D

Miköll bele? Lovat, kínait tudok azonnal, helyből :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1728 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 21:14

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. okt. 30., csütörtök - 20:16

SL:
Ird le, hogy mi hianyzik:) Pl. a kisebb SDRAM modulok hegyekben allnak, meg talan mas is akad, ha megturom a kupacot:) A router vegul mukodott, vagy meg nem derult ki?

hali nyúró!

szvsz csak táp+házikó kell (ha valamit kifelejtenék, köss csak belém)

pl. az alábbi lapjaim vannak:

ABIT bh-6
Ahúgy p28-f (asus; remélem, hogy működnek, és hogy nem írtam el a típusjelzést.)

mind2 slot1, benne slot1ppga átalapítóval figyel 400MHz cerka. Az egyikben figyel 4 sdram, a másikban mind a 3 slot üres. Van még tartalék 266MHt cerka, szintén S370, szintén átalakítóban.

van még hozzá agps- ősvga, valami 4-8MB-nál nem több, még passzív borda sem kell rá - illetve téged várnak az ess-ek vagy mik (meg 2 siemens laptokk, mert szerencsédre kedvespatikus toszik emillel meg püvel dobálózni :Đ ) tényleg, ha nem lax nagyon benzinpazarlóan messze, levinném hozzád a hulladékot a hét vége fele (péntek du, vagy sábesz, esetleg vásárnap), vagy hozz fel pákátot és hamubasült hardvert, a többit püben.

Ja és vanik itt valami p2-s 366-as cerkás laptokk is, tippem szerint alaplaphibás... megézhetnéd, hátha életet lehelek bele... még cpu-t is találtam hozzá, de nyuszi vagyok belerakni _és_ beüzemelni...

#1729 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:34

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. Nov. 4., Tuesday - 21:14

Na, pont ez a ketto nincs:D
Illetve tap talan.

Idézet

ABIT bh-6
Ahúgy p28-f (asus; remélem, hogy működnek, és hogy nem írtam el a típusjelzést.)

mind2 slot1, benne slot1ppga átalapítóval figyel 400MHz cerka. Az egyikben figyel 4 sdram, a másikban mind a 3 slot üres. Van még tartalék 266MHt cerka, szintén S370, szintén átalakítóban.

A mukodokepessegukrol nem tudok nyilatkozni, a tipust azert biza sikerult elirni (P2B-F, amugy az egyik legjobb slot1-es lap, meg azokbol az idokbol szarmazik, amikor az ASUS tudott alaplapot gyartani:), plusz 266-os socket370-es cerka nincs, 300-as a legkisebb:)
Amugy lehet, hogy nem artana meg valami cd/vinyo/halokartya/miegymas se a gepekbe:)

Amugy ize, milyen ESS, milyen notebook, vagy mi, lemaradtam (erdekes, nem nagyon latszanak rajtam a 7-8 oras alvasok, pedig a vonaton meg meloban is olyanokat szoktam aludni mostanaban...:D

BTW beszereztem a 600-as P3 (slot1, 512/100) parjat, bar szerintem semmire nem fogom hasznalni oket, de azert megis megnyugtato erzes:)
Kiprobaltam az LSI RAID hartyat is (MegaRAID 320-2), kiakaszto, 28MB/sec, barmit csinalok vele, kulon erdekes, hogy meloban kb. ugyanez a kartya (320-2E, szoval PCIe) 110-120MB/sec korul sebessegeket produkal, pedig azon nincs BBU, ezen meg van. A tokom se erti.

Sot,  a Netrat is tovabb piszkaltam, hibatlanul megy rajta a FreeBSD (7.1-BETA2, sparc64 port).

#1730 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 14:57

Idézet: NEUROFiRE @ 2008. Nov. 5. - Dátum: Wednesday - 20:34

Idézet: kettoc64elado @ 2008. Nov. 4. - Dátum: Tuesday - 21:14

Na, pont ez a ketto nincs:D
Illetve tap talan.

Na, tap van, pedig azt hittem, hogy kibasztam, de megsenemse. Valami 230W-os csapasmero eszkoz, meg Oszama hozta anno:D Ha kell, akkor tied.

Beizzitottam vegre az AIW Pro tunerjet is, egesz korrekt, hasznalhato a felulete, nem zabal sok procit (133-as P54C eleg volt neki), a kepe sem rossz, mondjuk nyilvan sokkal tobb hiba kijon a monitoron, mint TV-n (raadasul a helyi CATV TV-n nezve is epp eleg szar). A teletext viszont halott ugy, de talan tulelem.
Szerencsere az AIW Rage128 breakout kabelei hasznalhatok hozza, ugyhogy a video ki/bemeneteket is megneztem, a bemenet olyan, amilyen, a kimenet vinszont igen messze van a G4x0 kimenetetol, plusz 1024x768-ban mar nem hasznalhato, csak alatta, es ha a kimenet engedelyezve van, akkor a monitor frissitesi frekvenciajat is megette a fene (a Sun monitor ami a gepre van kotve ki sem tudta irni, hogy milyen kepfrekit kap:D)

#1731 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 22. 20:25

Talaltam itt par Dell alaplapot is, ha valakit erdekel, akkor viheti:
Optiplex E1 (ha jol emlekszem a tipusra); i440EX, slot1, 2x DIMM, integralt ATi Rage IIC (4MB), integralt 3Com 10/100 ethernet, 2x USB, 2x RS232, 1x parhuzamos lik
Optiplex Gn; i430TX, socket7, 2x DIMM, interganyolt S3 Trio64V2/GX (nem is hallottam meg rola, 2MB), 2x USB, 2x RS232, 1x parhuzamos lik
Optiplex Gn+: ugyanaz mint az elozo csak ezen vanik interganyolt LAN (szinten 10/100-as 3Com)
Ezek mukodnek, regebbi Dell gepek tuningolasara lehet hasznalni oket, mert mas hazba nem igazan mennek bele:)

Bonusz:
IBM xSeries x200 alaplap; uATX, IBM 38L3456+82C686B (Via Apollo Pro133) chipset, socket370, 3x DIMM, 1x AGP 4x (universal), 3x PCI (+2, de akkor csak rendes ATX hazba megy bele), AC97 hang (:D szerver bazmeg...), i82559 ethernet, az alaplap leanykori neve MSI MS-6333. Kondicseres volt, undoritoan nez ki (nem kaptam merethelyes kondikat), de mukodik.

Falidisz, labtorlo, akarmi (doglott cuccok, de eleg jol mutat mindegyik):
Digital Alphaserver 1000A alaplap (megfott), E-ATX meretnel nagyobb:)
Tyan Thunder2 S1696D alaplap (szinten megfott)
IBM xSeries x232 alaplap
ismeretlen tipusu, lepedo meretu dual 486-os lap
Ambra 486 lap, 'ATX-es', integralt IDE, FDC, soros/parhuzamos/akarmilyen portok, VGA

Ami ittmarad, az egy het mulva kuka, nem ferek el toluk.

#1732 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 11:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. nov. 22., szombat - 21:25

Digital Alphaserver 1000A alaplap (megfott), E-ATX meretnel nagyobb:)

Ezen van CPU is? :D Mert akkor én kérem.
... a trip back in time is all I need ...

#1733 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 11:52

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. Nov. 23., Sunday - 11:06

Ezen van CPU is? :D Mert akkor én kérem.

(Gondoltam:D)
Kulon kartyan van, de a kartya kisebb helyet foglal, kevesbe van utban:)

#1734 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 23. 22:07

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. nov. 22., szombat - 21:25

ismeretlen tipusu, lepedo meretu dual 486-os lap

Erről valami extra info, fénykép?
Elköltöztem :-)

#1735 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 04:11

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Nov. 23., Sunday - 22:07

Erről valami extra info, fénykép?

Fenykep nemvan (csinalni sem tudok), extra info:
-5-6 eve kerult hozzam, mert egy masik lapon megnyekkent a riser kartya EISA slotra emlekezteto csatlakozoja
-ugyhogy ez volt a donor, a 8-bol egy EISA lik hianyzik rola
-valoszinuleg PhoenixBIOS gyartmany, legalabbis ez van raszitazva
-Intel chipset
-integralt dual channel SCSI, de a vezerlonek csak a foglalata van meg
-integralt WDC VGA 1024k RAM, 80MHz-es RAMDAC:>
-4x SIMM az alaplapon, de a memoriabovito kartya es a processzorkartya hianyzik
-specko tap kell neki, az is hianyzik:)
-elolapi panel, elolapi LCD szinten hianyzik
-(5-6 ev)-3 honapja a szekrenyem mogott rohad:D
-majd' osszehugyoztam magam, mire Weller-paka+onszippanto komboval kiforrasztottam azt a rohadt slotot, aztan utana kiderult, hogy a masik lap bill. vezerloje is megadta magat:D

Nagy vonalakban kb. ennyi:) Anno csak donornak kellett a slot miatt, ugyhogy nem nagyon foglalkoztam vele.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 11. 24. 04:16 -kor

#1736 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 09:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 5:11

... a memoriabovito kartya es a processzorkartya hianyzik...

Ha a tipust nem ismered es a procckartya hianzik, akkor honnan tudod, hogy dual 486 :confused:  :think:

Mindenesetre hianyosan tuti nem kell... De ha veletlen valami P1 elotti dual cucc akad a kezedbe, akkor azert jussak eszedbe, jo?

#1737 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 10:01

Idézet: Rive - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 9:06

Ha a tipust nem ismered es a procckartya hianzik, akkor honnan tudod, hogy dual 486 :confused:  :think:

Mindenesetre hianyosan tuti nem kell... De ha veletlen valami P1 elotti dual cucc akad a kezedbe, akkor azert jussak eszedbe, jo?

Nekem anélkül is eszembe jutsz :fear:

#1738 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 17:07

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Nov. 24., Monday - 9:06

Akitol szarmazik az mondta:)

Pentium elotti SMP cuccot amugy meg soha nem lattam. Marmint komplett, mukodo cuccot.

#1739 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 17:17

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 18:07

Pentium elotti SMP cuccot amugy meg soha nem lattam. Marmint komplett, mukodo cuccot.

Na, ezert kene nekem is egy ilyen :)

#1740 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 24. 17:18

Idézet: didyman - Dátum: 2008. nov. 24., hétfő - 11:01

Nekem anélkül is eszembe jutsz :fear:

:p  :Đ

Téma megosztása: