HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 01. 17. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 01. 13. 20:21

Szerintem az RS/6000-AIX kombo kisse baratsagtalanabb egy Ultraakarhany-Solaris duonal, es foleg: a tobbseg szerint a Solaris sem epp desktop rendszer, de az AIX meg aztan mar vegkepp nem:)

Nem hiszem, hogy baratsagtalanabb lenne. AIX-ot evekig hasznaltam, van ra links, sirc, irssi, cc, kezeli az usb-t :)

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 01. 13. 20:21

Az Ultra2-nel valoszinuleg a port lesz a beteg, vagy pedig a kabel nagyon szar (nekem az RJ45-DSUB-akarmi konverterekkel soha nem volt bajom).

A soros kabel (az UTP komponens) volt k@ka :), kicsereltem, es --force-1-2-3-mukoggy, oszt menik!

Semmi baja, keremszepen tisztelettel jelentem, tul vagyok egy kacifantos, sehol eddig le nem irt workaround-os netbsd Ultra 2-re valo telepitesenek:

ultra2# uname
netbsd
ultra2# uname -p
sparc64
ultra2# # :)

sshd fut, dhcp-n kert ip-n menedzselheto egyetlen UTP kabel segitsegevel a 22-es porton. Termeszetesen az osszes bsd/sparc64 ezen egy bughalmaz, a neki valo oprendszer a solaris 8/9/10 valamelyike, amivel nem volt kedvem szoszolni, mert scsi dvd-rom hianya eseten vagy kulso diszkre kell disklabel + cpio-val ratennem a solaris installer dvd tartalmat (kisebbik macera), vagy netboot solaris + masik ultrarol netinstall-t beuzemelni (nagyobbik macera).

Azon gondolkoztam, hogy elcserelem a mar mukodo, telepitett Ultra 2-t egy RS/6000-re vagy kulso SCSI hdd + hdd keretre + kulso SCSI 512B/sec cdrom-ra. AIX 5.1-et szeretnek ujra gyakorolni, rehetoleg nem remote abuzalhato, hanem sajat vason. Termeszetesen appla netservert is elfogadok erte, vagy eredeti barmilyen Ultrix/4.*BSD OS kitet! <grin>

Kerdes: Kinek mifele x86-on _bootolhato_ EREDETI gyari (ujsagmelleklet is jo) el-torito CD/DVD-romjai vannak, amelyek:
nem .inux
nem .indows
nem Opensolaris/Illumos/Solaris 10.

Erdekel engem kulonosen (nemcsak megvetelre, hanem foto/info is):
- QNX x86
- Free/Net/OpenBSD (OpenBSD volt nemet DVD-ujsagmellekleten, vadaszom ra)
- FreeSBIE ( kvazi freebsd live disztro, volt magyar ujsagmelleklet )
- FreeDOS (es egyeb dos)
- OS/2 ( FIXME v4.* talan ? )
- SCO*.*
- Solaris 8 v. 9 (tudtommal a solaris 7 x86 es korabbi verziok csak floppyrol bootoltak a sun.com szerint, FIXME)
- Minix CD-mellekletek a Tanenbaum konyvbol (itt a verzioszam is erdekel!)
- SkyOS, Syllable, Plan-9 etc.

#2082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 01. 17. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2010. 11. 11. 22:57

Az utóbbi hetek termései között van egy DEC venturis 486, 100W-os _kisfogyasztású

Száz? Nekem ennyit pár kisebb dualxenos szerver zabál.
Make love not Wor.

#2083 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 18. 19:46

Egy viszonylag fullos (de semmi durvulas) 486 nalam megeszik 70W-ot, tobbet, mint egy fullra terhelt miniITX core2duo:D

#2084 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 01. 23. 19:09

Nah, új év, új hóbort: bootolható SCSI-vezérlovat keresek, amelyikkel egy hdd-less 486-os időgépet tudok csinálni, természetesen tömve játékokkal, bootolható CD-vel! Valaki foglalkozott-e már ilyesmivel?

Vax téma továbbra is jegelve, a Sun Ultráimat meg már mind beüzemeltem (thx túrófájer, lövök egy sörrel, amelyik alátétje még az adobe vallásnál is nagyobb :cool: ) Egyelőre netbsd-vel szivornyázok, mert nem hajlandó beizzítani a VGA monitort, ha nincs type[5|6] billentyűzet rádugva, márpedig USB-s billentyűzettel szeretném használni! Valaki használt-e már netbsd/sparc64-en USB-s billentyűzetet?

S423 p4-es is működik, a legelső p4-es cpu fajta, ha már itt vagyok arról, akkor $(cat /proc/cpuinfo) :
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 15
model : 0
model name : Intel® Pentium® 4 CPU 1500MHz
stepping : 7
cpu MHz : 1503.381
cache size : 256 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 2
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm up pebs bts
bogomips : 3006.76
clflush size : 64
cache_alignment : 128
address sizes : 36 bits physical, 32 bits virtual
power management:

Emuláció: az ohlandl-en fennlévő 486-oson futó aix/ps2 floppyimage-ek _többszörösen_ be vannak gzip-elve (törzúz módba kapcsoltam, amíg végre rájöttem, hogy... ). De _rendes_ kibontás után sem bootol qemu alatt :(

#2085 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 09. 00:13

Sikeresen megflasheltem a legmagasabb hozzavalo OFW-re az Ultra 2-t! Csak netboot+root-on-NFS -sel 32bites modu NetBSD-vel stabil, a 99%, hogy a belso diszkvezerlo vagy az MMU egymassal fasirtban ban. Buheralt NAS-rol (NFS+bootp+dhcp+tftp+root-on-NFS) jo kis ekszer otthonra, de mar kezdem unni!

neurofire: ugye kellneked _ingyen_ egy Ultra2 640MB rammal es gyarilag 64-bites modban bugos UltrasparcI V9 version 4 cpu-val plusz 17" 13W3 Sun monitorral? Nem ferek el toluk! Ha ingyen nem kell, elfogadok erte Centronics vagy MMJ kabelt is, esetleg 3W3 RGB-t LK201-gyel :) Mivel szep az U2-beli proci, ezert megjegyeznem pl. kedvespatikus v. picur szamara, hogy nekik akar egy jofele bootolhato ISA-s SCSI kartyaert (vagy az elobbi kabelekert) megszamitom az _egeszet_, de rs6000 dolgok, bsd/ultrix/vms/retrounix telepitoCD-k es mai ethernet routerek/nas-ok is erdekelnek cserebe.

Egy kis nyalcsorgatas (most csak egy fertalyorat szivtam telnetd/inetd/DHCP-vel, amig bereszeltem rendesen - ) _itthon_ remote abuzalhato ultra10 kovetkezik, amelybol csak egy RJ45 ethernet (meg egy tapkabel) log ki:

[minix~/tmp]# telnet 257.258.259.260 | tee -a megy_a_hwsw-re.txt # :)
Trying 257.258.259.260...
Connected to 257.258.259.260.
Escape character is '^]'.

SunOS 5.9

login: root
Password:
Last login: Tue Feb 8 21:58:08 on console
Sun Microsystems Inc. SunOS 5.9 Generic May 2002
# uname -a
SunOS unknown 5.9 Generic sun4u sparc SUNW,Ultra-5_10
# stty erase \^h
# perl -v

This is perl, v5.6.1 built for sun4-solaris-64int
(with 48 registered patches, see perl -V for more detail)

Copyright 1987-2001, Larry Wall

Perl may be copied only under the terms of either the Artistic License or the
GNU General Public License, which may be found in the Perl 5 source kit.

Complete documentation for Perl, including FAQ lists, should be found on
this system using `man perl' or `perldoc perl'. If you have access to the
Internet, point your browser at http://www.perl.com/, the Perl Home Page.

# exit

#2086 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 11. 16:10

Nos, aixps2 (v1.3, legfrissebb x86 alatt működő AIX) mostantól nem csak M$ VirtualWC-ben, hanem Bochs 2.4.x -alatt is bootol, és települ is. Akit érdekel előtelepített image (85MB hdd, 2 db floppyimage, 8MB becsomagolva az egész hdd+fdd+bochsrc pakk) - az keressen meg!

Howtot majd összedobom.

A teremburáját neki, megadta magát!

#2087 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 02. 19. 13:49

3 havi termes beuzemelve:

Sun Ultra 10 tobb is van, freebsd 7.3 stabil, 8.1 fb issuers. 7.3 SEM tud rendesen xorg-ot. perverz trukk: PCI usb csatoloval latja az USB kbd-t. Telepiteshez kell csak soros csatlakozo, hasznalat soran dsubvga+kbd textmode popec. Ami nem megy meg: USB pendrive (masik PCI usb vezerlovel SEM :( ), grafika.

Sun Ultra 2/UltraSparc1 cpu: veszelyes, rizikos OFW firmware frissites (fagyos, amigy nincs meg, instabil), megfelelo OFW verzioval (legfrissebb tuti jo) telepul tisztan 32 bit modban a solaris 9 / 2004 RevA. Telepult a kulso scsi-dvdrol, ami tulkepp egy belso dvd, 50/68 pin atalakitoval, es a kulso 68-as portra csatlakoztattam. (ami tulkepp egy belso csatlakozo : )

neuRoeff ingyen viheti az u2-t, vagy akar az egyik u10-st (ha a donteseig el nem romlik a masik)

az ultra-k cserelhetok jofele rj45+usb-s netmegosztokra, esetleg centronics c50m-c50m kabelekre.

vaxstation 4000/VLC: popec. van mmj dugom. neurofire-tol (mastol is) vasarolok 3w3 dsub konvertert. BNC nem jo :D

sajat p1-es pc (legjobb x86 gepem) es 486-os laptopjaim: megy rajtuk poccre az aixps2 (aix/x86) v1.3. Soros terminalkent meg nem uzemelnek, ideje portolni aixps2-re a microcom-ot. CC van, devices (mknod helyett kotelezo) van, /dev/tty0 es /dev/tty1 van devices parancs utan.

problema:
aixps2 alatti ATE (vagy aix/ppc ATE) : ki hasznalta mar? vt100/minicom helyett szeretnem hasznalni, hogy legyen valami ertelme is annak, hogy ket particiot es 200 megat hasznalok el a laptopon!

(mukodik 80 megabajton is az aix ATE-val, keresre kuldom a telepitett imagefajlt)

bochs: telepitettem aixps2-t, gond nelkul, ubuntu 10.04+bochs 2.4.5 csont nelkul viszi!

Telepitesi leirasok angolul itt talalhatok: http://ps-2.kev009.com:8081/aixps2/

illetve s/aixps2/ohlandl/.

keresek: boot-kepes ISA-s scsi vezerlot! mindegy, hogy 8 vagy 16 bites ISA, de pnp/eisa/vlb NEM jo.

"McBride kiszall" :)

#2088 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 04. 10:23

"Orult a szobalany,
Orult a tavasznak!
De meg jobban orulne
Egy nagy darab... hallaaari-haaaliiihommm!"

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 02. 19. 14:49

Sun Ultra 10 tobb is van, freebsd 7.3 stabil, 8.1 fb issuers. 7.3 SEM tud rendesen xorg-ot. perverz trukk: PCI usb csatoloval latja az USB kbd-t.

az ultra-k cserelhetok jofele rj45+usb-s netmegosztokra, esetleg centronics c50m-c50m kabelekre.

sajat p1-es pc (legjobb x86 gepem) es 486-os laptopjaim: megy rajtuk poccre az aixps2 (aix/x86) v1.3. Soros terminalkent meg nem uzemelnek, ideje portolni aixps2-re a microcom-ot. CC van, devices (mknod helyett kotelezo) van, /dev/tty0 es /dev/tty1 van devices parancs utan.

bochs: telepitettem aixps2-t, gond nelkul, ubuntu 10.04+bochs 2.4.5 csont nelkul viszi!

keresek: boot-kepes ISA-s scsi vezerlot! mindegy, hogy 8 vagy 16 bites ISA, de pnp/eisa/vlb NEM jo.

Szereztem SCSI kulso kabelt vaxhoz. Most mar teljeserteku a kicsikem, kulso dvd-rommeltabornokkal. Mersekelten fotnos, de eger, lk201/lk401 billentyuzet, monitorkabel, esetleg vt520-vt320 terminal erdekelhet.

Ultrix nem megy fel ra, openbsd nem szereti az rz24l-e dec diszket, inkabb vegtelen ciklusba esik, netbsd sgi 1GB hdd-ra poccre folment, 4.3BSD es tarsai meg nem telepithetok cd-rol kulturalt modon (csak simh-bol, RAUSER diszkre, majd DD). VMS-sel semmi baja!

Keresek VMS operaciosrendszer-forraskodot! Allitolag a 4.x kering a neten, mindenfele infot azonnal es melytorokkal^Wteli tudovel fogadok, ha valoban letezik ilyesmi!

aixps2 megy a _nyomtatomon_ ami egy nyomtatoval egybeepitett 486-os laptop.
nullmodemkabellel mukodik rajta az ate, bar nem koser modon kezeli a vt100 modot, ezert majd valamikor egy masik aix-on forditok egy minicomot, vagy microcomot.

az elte eletet ment, ha epp nincs ia32-es geped, akkor pikkpakk lehet minicom 2.5-ot forgatni, es mar jatszhatsz is!

Van ubuntu repositoryban mopd :) ha valaki vax/linux-ot akar telepiteni :D

Sparc64 Ultra10 (es Ultra2): csak freebsd7.3 (esetleg freebsd7.4), vagy solaris9/solaris10 kozul az, amelyik elindul rajta. netbsd szopas (csak headless mod serial tty O.K.), openbsd buglada, linugz-debian 6.0.0. UGY FAGY telepites elott, hogy orom nezni! Opensolaris, milax, illumos stb. egyeb nyiltabba tett forrasu slowaris-kotyvalekok fagynak, cumi. Igen, raertem egy kicsit!

FreeBSD 7.3 alatt sem mukodik tobbfele PCI usb kartyaval (egyikkel sem): az USB pendrive kezeles, es nem mukodik a xorg, tovabba bajai vannak a cd/dvd lemezek beolvasasaval boot utan. (bootolni tud, de gyakran mar install kozben nem latja az odd-t). Szerintem a beepitett IDE-vezerlo sincs a helyzet magaslatan!

Ha szerzek hozza _jo_ usb billencset, akkor mar _csak_ egy jo freebsd 7.x livecd-t kell osszeallitani ssh/sshd-val, irc klienssel, forditoval, halozati diagnoszikai holmikkal, es usbkbd+vga-ra beallitott sysinstallerrel, igy lenne egy cd-rommal ellatott jofele hdd-less terminalom, ami egyben !pc, 64 bites, irc kliens is.

Az usb pendrivekezeles (hianya) nagyon fajo problema, terminalnak kicsit sokat eszik (mukodo usb-vel es dvd-irasi lehetoseggel letoltogepnek maradhatna... :( akar xorg nelkul is - viszont a bugos IDEcontroller+USBcontroller betesz kulon-kulon is.)

Milyen jo is lenne, ha mukodne az xorg meg az usb! Ekkor lehet, hogy nem vennek nemsokara egy laptopot az egesz hobelebanc helyett! (vax mindenkepp marad, tobbi szelnek eresztve, anal jattokat varom :cool: )

#2089 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 15:49

Termés:

- Meghót az RZ24L-E diszkem, nyugodjék békában! (Csapágyazás vagy letört fej, ergó grandcanyonos karistolós zajjal™) Az elektronikája jó még, melyik kukásnak kell?

- 13w3IBM->DSUB15 kábelt adok 3w3 kábelért! VT[345]20 terminálra vadászok (cickó, vax holmikhoz), LK401-em már van, és keresek 3w3 kábelt is :s MMJ már van, de jöhet továbbra is minden mennyiségben!

- Valamelyik ismert külföldi retró unix+quake virtualizátor az ismert tárhelyének oldalán közzétett egy xenix286 felinstallált rendszert pár napra (talán 1049x16x63 CHS-ű félgigás hdd-n), ilyen terméket pl. fogyatékosok használhatnak hungarisztánban ingyen bizonyos feltételek mellett. No, találjátok ki, hogy melyik 486-os színes DSTN laptopomban van eggyel több cilinderszámú (másban megegyező paraméterű) hdd? Hála túrófájerrel barterelt 44IDE->USB adapterének (meg kb. 10 percnyi bemelegedésnek), rádd-ztem és pöccre működik! Van benne interaktív felhőkarcoló bombázós játék 80x24 ASCII grafikával, pihentség és királyság!

- Nem mellesleg építettem bontókból vásárolt hulladék kábelekből (meg egy AT ház+táp párosból) egy külső SCSI storage-ot. Remekül működik!

- Érdekelne még engem SCSI _CD_-rom, régi boot promos 8 vagy 16 bit ISA-s, esetleg ISAPnP-s SCSI-kártya, mely (eltorito) x86 cd-romot képes bootolni! Az sem baj, ha külső kábeles jószág, sőt! Ki milyen csokit/cserpestrudit szeretne kapni érte? Esetleg _bootromos_ (8/16/PnP ISA)-s IDE vezérlőzsugának örülnék, 486 hdd-less játékgép projekthez. Illetve nem is. Igazság szerint lesz benne ATAPI hdd retró unixokkal, és játszani meg freedos livecd-ről lehet majd.

- Van nálam még egy fölösleges DDS-3 Tape 2 kazettával, egyik most volt szüzességétől megfosztva, azaz bontva frissen csomagjából.

neurofire: milyen tk50-DDS3 és közötte lévő szalagjaid vannak? Mintha régen 4.2BSD-t emlegettél volna. Legalább gyári szalagok? installparti hol-mikor? :)

VAXStation 4000/30 (azaz VAXStation 4000/VLC) : milyen VMS-től, NetBSD-től és OpenBSD-től különböző óperenciás rendszert lehet ráerőszakolni, amely TCP-IP-t támogat (tehát pl. 4.2BSD vagy újabb, Ultrix és vége)? Csak CD-romról történő install jöhet szóba, SCSI-t meg állítólag 4.xBSD-ből csak a 4.3Quasijarus támogat, illetve az Ultrix, de az a telepitőcd-ről nem hajlandő bootolni sem :(

#2090 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 11:36

SCSI Plextor CDROM van egy vodorrel, mar regebben is irtam:)
Installszalagom semmi nincs, tape imageek vannak .tar formatumban. (4.xBSD-bol amugy sem hiszem, hogy van Magyarorszagon gyari szalag:)
VLC-re 4.nemtomBSD es Ultrix van a fentieken kivul.

Mas.
Kukaztam tegnap par dolgot, pl. vegre sikerult szereznem Iomega jaz lemezeket, amik segitsegevel kiderult, hogy a Strangelovetol zsakmanyolt jaz meghajto kicsit el van faradva, a lemez betolto/kiado mechanikaban van egy fogaskerek, amin van egy pocok (ez a pocok mozgatja azt a szart, ami betoltes utan rogziti, kiadaskor pedig kiadja a lemezt), na ez a pocok van letorve. Wikipedia alapjan nem egyedi eset, ranezesre talan javithato, majd kb. 2020 korul megprobalkozok vele.
A lemezekhez jart egy kulso SCSI meghajto is, aminek a tapjat nem talaltam meg a lomok kozott, viszont a tapcsatlakozo kiosztasat igen, ugyhogy egy korabban elhalalozott 286-os minigep tapjat az a megtiszteltetes erte, hogy ne'mi atalakitas utan most a jaz meghajtot taplalhatja meg:) Eleg erdekes hangja van a cuccnak (felporges, seek), kb. olyasmi, a korabeli (1995) vinyoknak, a sebesseg is hasonlo (iras ~800-1200kBps, olvasas ~3000-3500kBps). Remelem elokerul a gyari tapja is, mert a mostani eleg rusnyan nez ki (kezdve azzal, hogy a gyarilag feher/beige burkolat full megsargult, meg elegge sipol is:)
A kilos dobozbol turtam egy Adaptec halokartyat is (ANA-6911A, DEC/Intel Tulip chipset), csak itthon tunt fel, hogy kicsit szenesebb a kelletenel (tulfeszt kaphatot a kabelen keresztul), szoval kuka. Egy kisebb RouterBoardot is talaltam, bebootol, fasza, csak epp az ethernet halott (vagy az ethernettrafo, vagy a PHY lehet a bunos... egy probat megerhet a cserejuk, hatha).
Talaltam egy ATi XClaim 3D Rage Pro nevre hallgato kartyat is, Rage Pro chipset, csak eppen PCI-os, es Macintosh gepbe valo:) Tenyleg kell mar szereznem egy regebbi, PCI-os mekkmestert.
A tobbi kartya roviden: Turtle Beach Daytona PCI (S3 Sonic Vibes chipset, ilyenem mar van, de az Aristo vagy hasonlo noname fos, kivancsi vagyok, hogy a TB mennyivel jobb), Hercules Dynamite 128/Video (veeeegre egy brand ET6000 a sok noname utan), Matrox Millennium P750 AGP, Midiman Winman 4x4/S.
Utobbi egy 4x4-es (4 bemenet, 4 kimenet, szoval osszesen 2x64 csatorna) MIDI kartya, SMTPE szinkron lehetoseggel, MIDI patchbaykent is hasznalhato. Sajnos NT/95/98/ME support van csak, bar ez szinte az osszes jobbfajta MIDI(-kepes) kartyamrol elmondhato, szoval annyira nem zavar:)

Megint mas.
Van itt egy Dell PERC6/i RAID hartya (PCIe x8, 8csatornas SAS, HW RAID0-1-5-6-10-50-60, LSI ROC1078 alapu, mar par eves, de eleg korrekt), sokaig ment rajta 4x320G-s mencseszter RAID6-ban, RAID10-ben, aztan kitalaltam, hogy jo lesz ez itthonra kis fileserver jellegu dolognak, szepen gurul is 3x2T Hitachi mencseszterrel RAID5-ben. Persze a cel 8x2T RAID6, csak ki a fasznak van egyszerre annyi zsetonja, hogy egyben vegyen 8 2T-s (nem ketutemu, hanem 2TB, mielott valaki belekot:) vinyot, szoval utolag lesz/lett volna bovitve a tomb. Tamogatja is, van OCE, online RLM (kapacitasbovites, RAID Level Migration), regebben kiprobaltam, mukodik is faszan.
Szoval 3x2T RAID5 mukodik, nosza adjunk neki meg ket vinyot, megbirja. Papiron.
Number of devices exceeded the maximum limit of devices per quad
Please remove the extra drives reboot system to avoid losing data
System has halted due to unsupported configuration.

Miakurvaanyad? Doksiban/neten egy szo sincs ilyesmirol, ill. azt irjak, hogy akkor lehet gond, ha tul sok eszkozt akarunk rakotni (a kartya 8 portos, de expanderrel is hasznalhato, szoval max. 16 eszkozt tud kezelni), persze nalam expanderrol szo sincs (lett volna, szereztem is, de nem kezeli).
Gondoltam kibaszok vele, rakotom menet kozben a vinyokat, ha mar fut az operencias rendszer, de ez sem tetszett neki, arra panaszkodott, hogy az akarmifaszom SAS eszkozt nem tudja megcimezni, meg kulonben is, hagyjam mar beken.
Szoval olyan, mintha sok lenne neki az 5 vinyo (mukodo konfig+1, szoval osszesen 4 vinyoval is kiprobaltam, ugyanezt csinalja, akkor is, ha a negyedik vinyot nem a 3. csatornara, hanem 4-7 csatornak barmelyikere kotom), ugyhogy elobanyasztam azt a 4db 320-as vinyot, amivel sokaig ment, rakotottem azokat is (3x2T + 4x320G), teljesen kurva jol mukodott egyszerre a ket tomb, ugyhogy nem lehet az a baja, hogy tul sok eszkoz van. Masok hasznaljak egy vodor 1-1.5-2T-s vinyoval, naluk mukodik, szoval ez sem lehet gond.
Mi a pina baja lehet, talalkozott mar valaki ilyesmi probelamaval?

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 03. 30. 11:41 -kor

#2091 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 06:43

Hebehurgya :Đ . Van egy Diamond Viper V770-em, ha azt mondod, hogy kell neked, akkor kell neked :Đ .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2092 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 03. 30. 12:36

SCSI Plextor CDROM van egy vodorrel, mar regebben is irtam:)
Installszalagom semmi nincs, tape imageek vannak .tar formatumban. (4.xBSD-bol amugy sem hiszem, hogy van Magyarorszagon gyari szalag:)
VLC-re 4.nemtomBSD es Ultrix van a fentieken kivul.
...

DIK! GYÁ! SCSI plextor kellene 2-3 db. esetleg 4. (486-osba bootcdromnak hdd-less jatekgephez, illetve 2-3 db. homemade external SCSI cd towerbe vaxhoz. A torony mar kesz, de meg csak egy DVD van benne :cool: ) Mondd, mennyit kersz darabjaert? Tovabba privben targyaljunk arrol, hogy hol a retkes faszallito teherautoba' engednek teged megturni ladanyi hw-t, mert engem bontoban semmilyen dobozhoz nem engednek oda (helyesbitek: kiveve a hwm-t, aott is csak egy isa-s szemetkupachoz, amibopl a csemegeket eloszurtek, meg egy scsi dobozhoz, amiben pont nem volt megfelelo aru (masutt megvettem 1 ora mulva)) minden nem oncsonkolos, traktusokat nem betomos megoldas erdekel! :Đ

Tovabba erdekel meg 1 vagy 2 50 pines belso lezaro, ISA-s x86-int13h-boot-capable SCSI kartya (igen, cd-olvasohoz), es kulso VLC-hez valo terminalo, mert ugy nez ki, hogy vagy a VLC-hez valo terminalo nincs a helyzet magaslatan, vagy pedig a belso 50 eres kabel zajzik de csudasan (Vagy az AUI csatlakozoval torteno interferencia miatt zajos, mint az egy ismert VAXStation VLC tipusliba)

Kell-e valakinek elolap nelkul (nemsokara elolap is lesz) egy DDS3 tape + ket kazetta? Nem kertelek, kizarasos alapon olyba tunik, hogy belole hullott ki valami hengeres gumiize a szobamban uzembehelyezeskor, vami valszeg fontos alkotoresz lehet, mert mukodni meg nem lattam (seekelni seekel, de mt fsf/mt rwd nem reagal ra, csak vax SRM-bol par tesztre dob vissza valami default adatot). Mindenesetre a szalagok egyiket leteszteltem DDS2 (!) egysegben, mukod :) A masik bontatlan volt idaig, teszteletlen. ITT csak a helyet foglaljak, neuro es a titkos MMJ-kabelszallitom elonyben, amelyikotok gyorsabb, viheti!

TME emulatorba ( http://www.sun3zoo.de/en/tme.html illetve http://people.csail....e/#sun4-75-nbsd alapjan ) felkonfiguraltam egy SparcStation-2 -be telepitendo SOLARIS 7-es CD iso-t. Ami flottul megy egeszen az alabbi showstopperig, amikoris bebutulna vagy recovery promptot adna, kifagy a guest, a host statusz konzolban pedig "Async memory error" uzenet virit. Jauj.

Gxemul ( http://gxemul.sf.net/ ) kulvilaggal valo "hackish" NAT halozatkezeles vs. Ultrix/MIPS fasirtban vannak egymassal, amugy faxan emulalja a PMAG 1024x864 (!) framebuffert szinesen. Jateknak jo, mindenesetre csinaltam egy kis headless fullinstallt is Ultrix/MIPS-bol virtualis PMAX ala, hatha lesz majd meg kedvem/idom jatszani. Majd amikor turofajer megjavitja a JAZ drive-jat :DD

Mondjon valamelyikotok 2.11 (es 2.8+*)BSD-n kivul mas unixot, amelyik TCP/IP-vel rendelkezik PDP-11 alatt, VAGY olyan TETSZOLEGES operencias rendszert PDP-11 ala, amely TCP/IP-vel ES_EGYIDEJULEG X11 porttal is rendelkezik! Mert nem titok: X-et akarok atloni guest->host fele virtualis halohartyan (direkten vagy akar ssh -X tunnelen xhost + utan, bar utobbi szamara igencsak eroforrasban szukos lenne egy teljes kiepitettsegu emulalt pdp-11 is)

simh/pdp-11, xhomer, illetve Ersatz alatt szorakoznek vele. Ersatz-ot valaki DOSBOX-ban kiproszalta-e mar?

Szerk.: keresek RÉGI ISA-s UTP hálókártyákat is, többet is! (aixps2 hálózatba kötéséhez lesz, kényes a fene fajtáját hinyje!)

Szerkesztette: kettoc64elado 2011. 03. 31. 22:34 -kor

#2093 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 05. 06:10

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 03. 31. 23:18

DIK! GYÁ! SCSI plextor kellene 2-3 db. esetleg 4. (486-osba bootcdromnak hdd-less jatekgephez, illetve 2-3 db. homemade external SCSI cd towerbe vaxhoz. A torony mar kesz, de meg csak egy DVD van benne :cool: ) Mondd, mennyit kersz darabjaert? Tovabba privben targyaljunk arrol, hogy hol a retkes faszallito teherautoba' engednek teged megturni ladanyi hw-t, mert engem bontoban semmilyen dobozhoz nem engednek oda (helyesbitek: kiveve a hwm-t, aott is csak egy isa-s szemetkupachoz, amibopl a csemegeket eloszurtek, meg egy scsi dobozhoz, amiben pont nem volt megfelelo aru (masutt megvettem 1 ora mulva)) minden nem oncsonkolos, traktusokat nem betomos megoldas erdekel! :Đ

Tovabba erdekel meg 1 vagy 2 50 pines belso lezaro, ISA-s x86-int13h-boot-capable SCSI kartya (igen, cd-olvasohoz), es kulso VLC-hez valo terminalo, mert ugy nez ki, hogy vagy a VLC-hez valo terminalo nincs a helyzet magaslatan, vagy pedig a belso 50 eres kabel zajzik de csudasan (Vagy az AUI csatlakozoval torteno interferencia miatt zajos, mint az egy ismert VAXStation VLC tipusliba)

Kell-e valakinek elolap nelkul (nemsokara elolap is lesz) egy DDS3 tape + ket kazetta? Nem kertelek, kizarasos alapon olyba tunik, hogy belole hullott ki valami hengeres gumiize a szobamban uzembehelyezeskor, vami valszeg fontos alkotoresz lehet, mert mukodni meg nem lattam (seekelni seekel, de mt fsf/mt rwd nem reagal ra, csak vax SRM-bol par tesztre dob vissza valami default adatot). Mindenesetre a szalagok egyiket leteszteltem DDS2 (!) egysegben, mukod :) A masik bontatlan volt idaig, teszteletlen. ITT csak a helyet foglaljak, neuro es a titkos MMJ-kabelszallitom elonyben, amelyikotok gyorsabb, viheti!

TME emulatorba ( http://www.sun3zoo.de/en/tme.html illetve http://people.csail....e/#sun4-75-nbsd alapjan ) felkonfiguraltam egy SparcStation-2 -be telepitendo SOLARIS 7-es CD iso-t. Ami flottul megy egeszen az alabbi showstopperig, amikoris bebutulna vagy recovery promptot adna, kifagy a guest, a host statusz konzolban pedig "Async memory error" uzenet virit. Jauj.

Gxemul ( http://gxemul.sf.net/ ) kulvilaggal valo "hackish" NAT halozatkezeles vs. Ultrix/MIPS fasirtban vannak egymassal, amugy faxan emulalja a PMAG 1024x864 (!) framebuffert szinesen. Jateknak jo, mindenesetre csinaltam egy kis headless fullinstallt is Ultrix/MIPS-bol virtualis PMAX ala, hatha lesz majd meg kedvem/idom jatszani. Majd amikor turofajer megjavitja a JAZ drive-jat :DD

Mondjon valamelyikotok 2.11 (es 2.8+*)BSD-n kivul mas unixot, amelyik TCP/IP-vel rendelkezik PDP-11 alatt, VAGY olyan TETSZOLEGES operencias rendszert PDP-11 ala, amely TCP/IP-vel ES_EGYIDEJULEG X11 porttal is rendelkezik! Mert nem titok: X-et akarok atloni guest->host fele virtualis halohartyan (direkten vagy akar ssh -X tunnelen xhost + utan, bar utobbi szamara igencsak eroforrasban szukos lenne egy teljes kiepitettsegu emulalt pdp-11 is)

simh/pdp-11, xhomer, illetve Ersatz alatt szorakoznek vele. Ersatz-ot valaki DOSBOX-ban kiproszalta-e mar?

Szerk.: keresek RÉGI ISA-s UTP hálókártyákat is, többet is! (aixps2 hálózatba kötéséhez lesz, kényes a fene fajtáját hinyje!)
Van két Etherlink-em, UTP+BNC. Hardware-M-be úgy menj, hogy beszélsz G@byval előtte ;)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2094 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 17. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 04. 05. 07:10

Van két Etherlink-em, UTP+BNC. Hardware-M-be úgy menj, hogy beszélsz G@byval előtte ;)

váuv!!!444négy Ha ISA-s, akkor elkezdtek határozottan érdekelni! De igazából akkor érdekelne, hogyva 3c520-3c539 lenne, esetleg -3c509. Neadjisten a telepítőfoppyjai is megvannak aix86 driverekkel! :cool:

8 v. 16 bit ISA-s bootromos scsi kártya van-e (ISAPnP mérsékelten jó, EISA vagy VLB nem jó)?

Neurofire: ping. Aggyá étellyelet magadrú'! Csattints onnét az ostodorral, ha ezt elolvastad!

#2095 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 22:57

Státusz:

pcx86-téma hanyagolva. viszont ismerős ibm ps2 MCA-s masináját akarom meglepni valami aix-kompatibilis NIC-cel.
aixps2 ISA buszos jószágokon SLIP-pel bírható rá netre, egy soho-t próbálok rávenni dhcp szerver mellett egy fixip-s slip kapcsolat kialakítására. Csak akkor kell egy sshd is rá, hogy tudjam valahogy menedzselni, mer tcsak egyetlen soros port van rajta :'(

netbsd/vax livecd projekt pre-alfa lett :) No de még nem működik, simh-ban és vaxstation 4000-n tesztelgetem, 3w3 kábellel, monitorral, transceiverrel. A cél egy dhcp kliens létrehozása, ssh-val meg valami irc klienssel (naim, esetleg kiherélt irssi, 4.3BSD-ircii nem jön be tartós használat esetén, 3-4 szobát már nem tudok vele kézreállóan kezelni)

folyt. köv.

Pangás van, írjatok! :Đ

#2096 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 16. 07:56

párheti termés:

3db sun type ??? egér, mindenféle. Optikai egy, görgős kettő. 1 db sun type 5c angol billentyűzet, fsck yeah! Na meg egy IBM feliratú 8minidinBmale->8minidinBfemale toldó, gendert nem változtat, a franc sem tudja, mire való.

párheti szívás:

netbsd baxik livecd-kent mukodni, sot ami meg fajobb, hogy nem hajlando a sysinstallra nem mutato hardlink binarist elinditani vax alatt. Azaz semmilyen mas, a telepitorol/ftprol kicsomagolt chmod 777-tel kezelt binaris (staticot se) nem indithato, meg akkor sem, ha ldd-vel megnezett fuggosegeit kicsomagoltuk pl. egy /usr/lib symlinkelt konyvtar ala. netbsd monnyon le, az openbsd/vax meg anal is bugosabb. Kezdek szemezni a sarokban álló baltával.

#2097 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 17:12

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 06. 16. 08:56

Na meg egy IBM feliratú 8minidinBmale->8minidinBfemale toldó, gendert nem változtat, a franc sem tudja, mire való.

Feltehetoen toldo, nem? :)

Nalam is vannak fejlemenyek, pl. guberaltam egy SPARCstation 4-et, elso nem-US Sunom:) Mondjuk kicsit buzi, eddig csak Solaris9 bootolt be rajta rendesen, aztan elhajtott, hogy talan probalkozzak akkor, ha lesz legalabb 96megz RAM a gepben (HCL 64megat ir, annyi van is...), Solaris8 installer boot kozben elpanikol, hogy nem tudja mountolni a rootot (Ultra1-en tudja, nem ertem). Kene bele tobb RAM, lenne is, 32megas modulok $20/db aron... Lehet, hogy olcsobb mas gepet szerezni:) Mondjuk ezek a modulok jok lehetnek a Bull RS6000-be is, az meg azert hasznalhatob lenne 128megaval, mint most, 64-gyel. Ha mar Bull: rarepultem egy IBM Power GXT100 MCA-s framebufferre, de egyelore nem lett belole semmi.

BTW veeegre talaltam olyan USB-PS2 atalakitot, ami mukodik rendesen KVM switchcsel (legalabbis azzal, amivel probaltam), mondjuk belso, szabvany vagy low-profile hatlapja van, kartyahelyre csavarozhato. Vegre nem kell olyan alaplapokat vadasznom, amin van PS2-es szarsag. Amugy az atalakito Delock gyartmany, ~2-2.5k koruli aron beszerezheto.

Szereztem rendes RAID kartyat is, mert a meglevo Dell PERC6i ugy tunik nem igazan kepes megfelelni a mai elvarasoknak. A kartya csak 4portos (Intel RS2BL040), de cserebe SAS2-es (6Gbps), es lehet hozza __mukodo__ expanderes hotswap keretet is talalni (pl. Intel AXX6DRV3GEXP, ez 6slotos, a kartya fele ket porton kapcsolodik (sajnos csak sima SAS), szoval a hat mencseszterre jut kb. 600MBps savszelesseg, nekem eleg lesz:) A terv kb. az, hogy kukazok egy Codegen (tudom... legalabb olcso, es annyira nem szar, ugyanez Chenbroban vagy Chieftecben kb. 6-8-szoros aron van es nem biztos, hogy szeretnek egy ilyen kurva draga hazat szetvagni) 4U-600 hazat (most 4U-500 van, aez nem eleg mely), jol szetvagom az elolapot, hogy a ket hotswap rackhez hozza lehessen ferni, a ket rackhez vagok valami tartokeret loszart acellemezbol, mert a haz gyari allapotaban nem lehet beszerelni, a rackek mog egy szep alulemez rajta legalabb 2 brutal 120mm-es venti, meg likak a kabeleknek, aztan hajra (esetleg az expanderen levo ASIC hutesevel kell meg valamit csinalnimert bar szep nagy borda van rajta, de mar beszolt, hogy melege van). Esetleg masodik halokartya, ami az alaplapival szepen elmegy LACP-vel osszefogva. Nem art, ha lesz halozati savszelesseg is, most jelenleg 4db 2T-s mencseszter van RAID6-ban (plusz egy otodik varja, hogy OCE-val ot is magaeva tegye a tomb), egy mezei vinyorol 120-130MBps-sel lehet masolni ra, de a RAID-ben levo vinyok LED-je epp csak fel-fel villan (kb. 20% kitoltesi tenyezo), szoval nem torik ossze magukat:> Egyelore tetszik:>

Szereztem tekercset a Voodoo4-re valami GF4-es hulladekrol, jonak tunik, bar talan mintha kicsit vekonyabb lenne a drot, de szerintem megteszi ez is. A forrasztassal varok, amig huvosebb lesz, epp eleg volt 32 fokban holegfuvoval bantani a donor kartyat:>

Vannak egyeb lomok is:
-Terratec Aureon 5.1 Fun (tudom, hulladek CMedia, de megtetszett a TOSLINK ki-bemenet a kartya hatlapjan)
-STB PowerGraph64
-SPEA Mirage Video
-valami Rage128 (nem akartam ures kezzel tavozni a kilos doboztol, a masik jelolt egy Hercules Radeon9000 volt, de az kisse leharcoltnak tunt, pedig amugy szep kek, es kb. haromszor akkora, mint egy atlag noname R9000:)
-ELSA Winner 2000PRO/X (VRAM meg 220megas TI RAMDAC)
-ATi nemtommilyen TV tuner, ISA buszos, de ahogy elnezem ISA-rol csak tapot kap, a videokartyaval pedig AMC buszon beszelget (ATi Multimedia Channel, ATi fele, bovitett feature connector)
-MSI TL46, ez valami POST-kartya/BIOS bizgeto-egeto kombo MSI lapokhoz, programot vadaszok hozza, jo lesz ez masra is szerintem (FWH-t is tud egetni, nem csak sima EEPROM-ot). Van rajta 10/100-as ethernet is, ezt egyelore annyira nem ertem:>
-Quantum Bigfoot. Allat. Ilyenem volt mar regebben is, de ezek mukodnek is, es hibatlanok:D
-Hitachi Ultrastar 15K300, 147G/15k SAS, parban. Linearis irasban, olvasasban kb. annyit tud, mint egy mai korszeru 7200-as SATA vinyo (fogyasztasban kb. 3-4-szer annyit:), de a 3.4msec-es seek egy darabig meg veri a SATA cuccokat (SSD-t hagyjuk)
-mas nem jut eszembe, de regebben volt meg par cucc, amit lusta voltam beirni:)

A Voodoo4-re kurva kivancsi vagyok, remelem a tekercs hianyan kivul mas baja nincs.
Ja, rarepultem egy SGI Octanera is, nem tudom mi lesz belole.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 06. 22. 17:14 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 18:08

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 06. 22. 18:12

Nalam is vannak fejlemenyek, pl. guberaltam egy SPARCstation 4-et, elso nem-US Sunom:) Mondjuk kicsit buzi, eddig csak Solaris9 bootolt be rajta rendesen, aztan elhajtott, hogy talan probalkozzak akkor, ha lesz legalabb 96megz RAM a gepben (HCL 64megat ir, annyi van is...), Solaris8 installer boot kozben elpanikol, hogy nem tudja mountolni a rootot (Ultra1-en tudja, nem ertem). Kene bele tobb RAM, lenne is, 32megas modulok $20/db aron... Lehet, hogy olcsobb mas gepet szerezni:) Mondjuk ezek a modulok jok lehetnek a Bull RS6000-be is, az meg azert hasznalhatob lenne 128megaval, mint most, 64-gyel. Ha mar Bull: rarepultem egy IBM Power GXT100 MCA-s framebufferre, de egyelore nem lett belole semmi.

van solaris telepito kitem, eredeti 7-es szerver (sparc). annak talan eleg a 64mega ram. Illetve van _többféle_ solaris 9-esem, köztük _cd_ version is. copyparty/installparty belefér?

solaris 2.6 vagy régebbi image-ek meg vannak/elérhetőek sun3zoo.de vagy vagy *3arc.(de|com|org) oldalakon

BTW veeegre talaltam olyan USB-PS2 atalakitot, ami mukodik rendesen KVM switchcsel (legalabbis azzal, amivel probaltam), mondjuk belso, szabvany vagy low-profile hatlapja van, kartyahelyre csavarozhato. Vegre nem kell olyan alaplapokat vadasznom, amin van PS2-es szarsag. Amugy az atalakito Delock gyartmany, ~2-2.5k koruli aron beszerezheto.

Hú, hasonló szopóélmény volt elég, amikor még nem volt type5c billencsem az ultra10-hez, alig akarta a ps2->usb (patkány+ps2billből csinált usb dugó) adaptert inicializálni. Nem kicsi sw feketemágia kellett hozzá.

-mas nem jut eszembe, de regebben volt meg par cucc, amit lusta voltam beirni:)

nekem eszembejut valami: több hete lecsaptam két etherlinkre, legénykori nevükön 3c509b ISA utp NIC-re. Fas2ányos, qnx demofloppy image memdisk-ből bootolva viszi, dhcp-vel kész az egyfloppys vagy neadjisten qnx-ethernetdhcp businesscard-livecd kliens. Jelenleg aixps2 behegesztésre vár, amihez switchet, crossover tyúkbeleket vadászom, célszemély már megvan.

tegnapi kul^Wkukázás eredménye:
- gericom 3100, tápot keresek hozzá, ipon, vagy sufniban-e valakinek jóárért :cool: ?
- telcontar-t régebben elláttam egy szíjjmensch p1 laptoppal, abból most kaptam mégegyet, ram is van hozzá, táp nincs, cdrom+floppy vanik. Még meglátom, mi lesz a sorsa :> btw, ha van még 286-osod telcontar, nekem meg működő xenix286 (igen, kettőnyócvanhat) qemu-image-em. (1049+)x16x63 CHS hdd-re simán felmásolom, oszt játszogathatsz vele. Kell? 486 alatt kiválóan működik, kis laptopon zúg, pont volt hozzá 1050x16x63 laptop hdd :cool:
- 2 db. "indásztrijöl péécéé" feliratú 3U helyes, 4U magas, jó mély p1 szerver, nem egyforma mélységgel. Dizájn igényes, doboz, fülek, sínvájat az oldalakon, kulcsrazárható plexi előlap. Még nem üzemeltem be őket. Cserélhetők is hasonló vagy főleg DEC kacatokra, SCSI-*ATA vagy SCSI-USB adapterekre, meg bármi retróságra, ami érdekelhet!
- valag socket7 cpu, le lehet rá csapni, itt csak egyetlen asztali lap van, abban meg figyel intel 200MMX (de lehet, hogy megkínálom velük tesztelés után a xavér^Wszervereket)
- dec cumókért/kp-ért meghirdetném (vagy nem) akár a teljes sun kincseimet (hw = 1 Ultra10 kompletten + 3 nem működő type? egér + működő bill, + solaris 7 server doboz tokvonó + solaris 8 tokvonó + solaris 9 két telepítő tokvonó meg talán egy harmadik is, mind más, plusz egy kiírt freebsd 7.3/sparc64 telepítő 50megás businesscard cd). Nem bontom. Igen, eléggé teljes a készlet, ami durva, hogy van a készletekben MPG-videó külön cd-ken arról, hogy hogyan cserélj ezt/azt/flasheljél ofw-t/jumperelj pl. ultra2-t, ultra1-t stb. vagy hogy közte oracle 8/sparc telepítő cd is) - elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit érhet? (jelenleg textmode desktop, finch+pine+ssh+gcc+gams+octave+links/news kliens és vax emulator dühöngő/openvms vm tenyészet freebsd 7.3 alatt) Azért egyben akarom eladni, mert szeretem, és ha csak egyetlen csavar is megmaradna belőle, hozzákukáznám a többit azonnal.

Ezeket nem vittem haza (magas vérnyomású kedvespatikusok és szőkék fordítsák el a fejüket olvasás alatt):
- Lemondtam (hely-, hónalj- és áramhiány okán) egy 22"-os hibátlan sony multisync + syncongreen kidobandó crt monitorról, mert csak dsub kimenete volt (3-5xbnc-vel hazagörgetem, mint skarabeusz az utódait :Đ ). Erre bezúzták a vásázósok utánam. :( Felanáljásosok(k)nak jól jöhetett volna.
- Otthagytam az utcán két telibeb@szottan irdatlannagy méterközeli 6x5.25 + 8+x3.5-os ATX gépházAKat, még a vásázósoknak sem kellett, csak a tápokat berhelték ki belőlük. :(

#2099 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 24. 20:34

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 06. 24. 19:08

- telcontar-t régebben elláttam egy szíjjmensch p1 laptoppal, abból most kaptam mégegyet, ram is van hozzá, táp nincs, cdrom+floppy vanik. Még meglátom, mi lesz a sorsa :> btw, ha van még 286-osod telcontar, nekem meg működő xenix286 (igen, kettőnyócvanhat) qemu-image-em. (1049+)x16x63 CHS hdd-re simán felmásolom, oszt játszogathatsz vele. Kell? 486 alatt kiválóan működik, kis laptopon zúg, pont volt hozzá 1050x16x63 laptop hdd :cool:

Még szép, hogy van kettőnyócvanhat is, meg háromnyócvanhat esix is' Meg minden egyéb yóság a kilencvenesek eleje-közepérül. :) De mit kezdek én egy Xenix-szel? :lama: vagyok én ahhoz!

- valag socket7 cpu, le lehet rá csapni...

Lecsaptam! :respect:

- Lemondtam (hely-, hónalj- és áramhiány okán) egy 22"-os hibátlan sony multisync + syncongreen kidobandó crt monitorról, mert csak dsub kimenete volt (3-5xbnc-vel hazagörgetem, mint skarabeusz az utódait :Đ ). Erre bezúzták a vásázósok utánam. :( Felanáljásosok(k)nak jól jöhetett volna.
- Otthagytam az utcán két telibeb@szottan irdatlannagy méterközeli 6x5.25 + 8+x3.5-os ATX gépházAKat, még a vásázósoknak sem kellett, csak a tápokat berhelték ki belőlük. :(

Súlyos huba volt. Főleg a móni. Legalább ültél vón rá, és hívtál vón engem, hogy mentselek meg! :)
Én egyszer tettem ki egy mónidögöt lomtalanításkor, többet nem csinálok ilyen csacsiságot. Tíz percen belül szétverték, kiszedték belőle a tekercseket, mittudomainmiket, a többit meg otthagyták. A kukásautó se vitte el, tartogathattam a következő lomtalanításig, akkor ballagtam el vele a veszélyeshulladék-gyűjtés helyszínéhez.
... a trip back in time is all I need ...

#2100 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 25. 17:35

Bazzeg, POST-ol a Voodoo4 :D
Mondjuk most meg nem megy a venti (meg jobbfajta P3-as MSI tesztlapom sem, kurvaelet), eddig mintha ment volna... Majd megnezem mi baja.

A sun3zoo/sun3arc oldalakkal az a baj, hogy naluk sun3 (Motorola 68k) architekturarol szol a tortenet, a SPARCstation4 pedig sun4m (SPARC).
BTW talaltam valami oldalt, ahol Amiga turbokartyat akarnak hazilag gyartani, ott ajanlgatjak mindenkinek, hogy Sun gepbol szerezzenek 68k-s procikat. Eddig meg nem jott meg a regisztracios mail (majd megprobalom ujra), de azert szeretnek szolni nekik, hogy nehogy szetbasszanak 68k alapu Sunt, inkabb adjak nekem, en meg kukazok nekik procit valami fostos almabol:>

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 06. 25. 17:42 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.