SCSI Plextor CDROM van egy vodorrel, mar regebben is irtam:)
Installszalagom semmi nincs, tape imageek vannak .tar formatumban. (4.xBSD-bol amugy sem hiszem, hogy van Magyarorszagon gyari szalag:)
VLC-re 4.nemtomBSD es Ultrix van a fentieken kivul.
Mas.
Kukaztam tegnap par dolgot, pl. vegre sikerult szereznem Iomega jaz lemezeket, amik segitsegevel kiderult, hogy a Strangelovetol zsakmanyolt jaz meghajto kicsit el van faradva, a lemez betolto/kiado mechanikaban van egy fogaskerek, amin van egy pocok (ez a pocok mozgatja azt a szart, ami betoltes utan rogziti, kiadaskor pedig kiadja a lemezt), na ez a pocok van letorve. Wikipedia alapjan nem egyedi eset, ranezesre talan javithato, majd kb. 2020 korul megprobalkozok vele.
A lemezekhez jart egy kulso SCSI meghajto is, aminek a tapjat nem talaltam meg a lomok kozott, viszont a tapcsatlakozo
kiosztasat igen, ugyhogy egy korabban elhalalozott 286-os minigep tapjat az a megtiszteltetes erte, hogy ne'mi atalakitas utan most a jaz meghajtot taplalhatja meg:) Eleg erdekes hangja van a cuccnak (felporges, seek), kb. olyasmi, a korabeli (1995) vinyoknak, a sebesseg is hasonlo (iras ~800-1200kBps, olvasas ~3000-3500kBps). Remelem elokerul a gyari tapja is, mert a mostani eleg rusnyan nez ki (kezdve azzal, hogy a gyarilag feher/beige burkolat full megsargult, meg elegge sipol is:)
A kilos dobozbol turtam egy Adaptec halokartyat is (ANA-6911A, DEC/Intel Tulip chipset), csak itthon tunt fel, hogy kicsit szenesebb a kelletenel (tulfeszt kaphatot a kabelen keresztul), szoval kuka. Egy kisebb RouterBoardot is talaltam, bebootol, fasza, csak epp az ethernet halott (vagy az ethernettrafo, vagy a PHY lehet a bunos... egy probat megerhet a cserejuk, hatha).
Talaltam egy ATi XClaim 3D Rage Pro nevre hallgato kartyat is, Rage Pro chipset, csak eppen PCI-os, es Macintosh gepbe valo:) Tenyleg kell mar szereznem egy regebbi, PCI-os mekkmestert.
A tobbi kartya roviden: Turtle Beach Daytona PCI (S3 Sonic Vibes chipset, ilyenem mar van, de az Aristo vagy hasonlo noname fos, kivancsi vagyok, hogy a TB mennyivel jobb), Hercules Dynamite 128/Video (veeeegre egy brand ET6000 a sok noname utan), Matrox Millennium P750 AGP, Midiman Winman 4x4/S.
Utobbi egy 4x4-es (4 bemenet, 4 kimenet, szoval osszesen 2x64 csatorna) MIDI kartya, SMTPE szinkron lehetoseggel, MIDI patchbaykent is hasznalhato. Sajnos NT/95/98/ME support van csak, bar ez szinte az osszes jobbfajta MIDI(-kepes) kartyamrol elmondhato, szoval annyira nem zavar:)
Megint mas.
Van itt egy Dell PERC6/i RAID hartya (PCIe x8, 8csatornas SAS, HW RAID0-1-5-6-10-50-60, LSI ROC1078 alapu, mar par eves, de eleg korrekt), sokaig ment rajta 4x320G-s mencseszter RAID6-ban, RAID10-ben, aztan kitalaltam, hogy jo lesz ez itthonra kis fileserver jellegu dolognak, szepen gurul is 3x2T Hitachi mencseszterrel RAID5-ben. Persze a cel 8x2T RAID6, csak ki a fasznak van egyszerre annyi zsetonja, hogy egyben vegyen 8 2T-s (nem ketutemu, hanem 2TB, mielott valaki belekot:) vinyot, szoval utolag lesz/lett volna bovitve a tomb. Tamogatja is, van OCE, online RLM (kapacitasbovites, RAID Level Migration), regebben kiprobaltam, mukodik is faszan.
Szoval 3x2T RAID5 mukodik, nosza adjunk neki meg ket vinyot, megbirja. Papiron.
Number of devices exceeded the maximum limit of devices per quad
Please remove the extra drives reboot system to avoid losing data
System has halted due to unsupported configuration.
Miakurvaanyad? Doksiban/neten egy szo sincs ilyesmirol, ill. azt irjak, hogy akkor lehet gond, ha tul sok eszkozt akarunk rakotni (a kartya 8 portos, de expanderrel is hasznalhato, szoval max. 16 eszkozt tud kezelni), persze nalam expanderrol szo sincs (lett volna, szereztem is, de nem kezeli).
Gondoltam kibaszok vele, rakotom menet kozben a vinyokat, ha mar fut az operencias rendszer, de ez sem tetszett neki, arra panaszkodott, hogy az akarmifaszom SAS eszkozt nem tudja megcimezni, meg kulonben is, hagyjam mar beken.
Szoval olyan, mintha sok lenne neki az 5 vinyo (mukodo konfig+1, szoval osszesen 4 vinyoval is kiprobaltam, ugyanezt csinalja, akkor is, ha a negyedik vinyot nem a 3. csatornara, hanem 4-7 csatornak barmelyikere kotom), ugyhogy elobanyasztam azt a 4db 320-as vinyot, amivel sokaig ment, rakotottem azokat is (3x2T + 4x320G), teljesen kurva jol mukodott egyszerre a ket tomb, ugyhogy nem lehet az a baja, hogy tul sok eszkoz van. Masok hasznaljak egy vodor 1-1.5-2T-s vinyoval, naluk mukodik, szoval ez sem lehet gond.
Mi a pina baja lehet, talalkozott mar valaki ilyesmi probelamaval?
Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 03. 30. 11:41 -kor