HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 25. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: mdpv - Dátum: 2011. 11. 23. 04:09

@prygme: idejössz trollkodni, aztán még te oltasz ilyet: "ne itt éld ki a frusztrációidat".

tök felesleges beregisztrálni ezeket a másod/harmadnickeket.
az ilyen multinickes eloltogatás érdemi tartalom nélkül az igazi trollkodás.

#262 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 18:10

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 23. 07:11

@prygme: "az egész win8 koncepció erõsen épít a tablet koncepcióra, ez egyértelmû"

Azért ez így egy nagy marhaság. A windows 8 jobb támogatást nyújt a tabletekhez, mint az elõzõek. Ennyi. Ne nyomd már ez az almamarketinget....

nem én nyomom, megteszi az Apple a hatalmas marketinggépezetével. személy szerint cseppet sem kedvelem az Applet, de ma ők fújják a passzátszelet a ITtrend tengeren :) ezt be kell látni.
default Metroval jön a win8. ha ez nem elég egyértelmű jel a tablet koncepció irányába való elmozdulásra, akkor nem tudom mi lehet az.

Tablettel nem lehet dolgozni,

ez egyszerűen nem igaz. csak hozzászoktál te is, mint sokan mások a PC világához.
akiknek volt szerencséjük anno a Commodore valóban szeretni való computereihez, egyszer már megélték ezt. az Amigások egy kemény magja elvből nem is váltott PCre, van aki még ma is Amigát használ elsődleges desktopként. minden tiszteletem az övék, de ez egy nagyon szűk réteg. ha a Microsoft nem követi a trendeket hasonlóan járhatna, de próbálják követni. Redmondban jobban látják mi a kemény valóság, mint a rajongótáboruk.

Ha meg méregdrága dokkoló + bill + ,ponitor + speckó kiegészítõk kellenek, akkor meg minek a tablet?

egyrészt nem méregdrága. továbbá a tablet lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint egy PC notebook. ez sem utolsó érv egy irodában. ráadásul, ha szükséges a tablet leszedve a dokkolóból akár egy női táskában is elfér. ha egy alkalmazottnak házon kívül kell dolgoznia, a tablet kibír egy egész munkanapot is. erre a PC net/notebookok nem képesek. a netbook ugyan szintén kicsi, de kényelmetlen a használata olyan OSekkel, amiket jóval nagyobb képernyőméretre terveztek.

A tablet divatcikk, ahogy a netbook is az volt. Majd elmúlik, és beáll a helyére a termékkínálatban. Abban viszont biztos lehetsz, hogy sem kiváltani, sem leváltani nem fog semmit sem. Még az okostelefont sem, ami a maga nemében inkább nevezhetõ mobilis eszköznek, mint egy nagy tábla.

ez a te véleményed. a piac véleménye, amit vásárlók milliói formálnak más. a netbookot pont a tablet tolta ki a reflektorfényből. az okostelefont pedig soha nem akarta kiváltani egyetlen tabletgyártó sem. márcsak azért sem, mert a legtöbb tabletgyártó egyben mobilgyártó is. aki még nem az, mint az Amazon, az is tervezi a belépését a mobilpiacra.

ha már megemlítetted az Apple nevét, érdekes az ő hozzáállásuk a témához. a netbookok megjelenésekor petíciókat írtak a Mac rajongók az Applenek azért, hogy hozzon ki egy OSX Mac netbookot. de az Apple már akkor problémásnak érezte a netbookokat. végül nem is lett Mac netbook, sőt az Intel Atom support mára ki is került az OSXből. helyette van MacBook Air a powerusereknek, Atom helyett Core processzorral, illetve iPad, ami mainstream Apple vásárlók kedvence lett, sőt sok új vásárlót hozott az Apple számára.
okostelefonban az Android már befogta az iPhonet, és ma már az Android a legnagyobb piaci részesedésű okostelefon OS, de tabletben még meggyőző előnnyel vezet az iPad.

(Mellesleg megjegyezném, hogy még a maga helyén sem feltétlenül a legkényelmesebb eszköz, mert pl ágyban fetrengve is jobb egy laptop az ölbe, mint az imbolygó, ki nem támasztható téglatest, Hason nem jó, mert lenn van a könyököd. Háton nem jó, mert nem marad meg rendesen a térdeden. Ha meg kinyújtod a lábad, akkor a plafonról lehetne csak látni. :D És gépelni így még rövid szöveget sem lehet)

különbözőek vagyunk, neked nem jön be, másoknak igen. az Apple most nekifeküdt a hangkontrollnak. várhatóan ezt követi majd egy teljes hangfelismerő képesség. anno az OS/2 Merlin képes volt diktált szöveg felismerésére is, persze csak angolul. egy VoiceAssist megoldás a gépelésnél is kényelmesebb, pláne ágyban fetrengve.

Szerkesztette: prygme 2011. 11. 25. 18:14 -kor

#263 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 20:11

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 25. 15:48

Na tessen várni, de én otthonról beszélek. Cégnél sokszorosa megvan, nem is kérdés.

Előbb nem ezt írtad. Még a céges melónál is úgy saccoltad, hogy nincs meg ennyi.

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 25. 15:48

Otthon néha be se kapcsolom a gépet.

Ebből nem célszerű kiindulni. Te lehet céges, PC-s melóból megfáradtan nem kapcsolod be, de itt olyanokról beszélünk, akiknek nem ez a munkája és nincs PC-je, mert az állítólag kihalt a tablet miatt.

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 23. 08:11

(Mellesleg megjegyezném, hogy még a maga helyén sem feltétlenül a legkényelmesebb eszköz, mert pl ágyban fetrengve is jobb egy laptop az ölbe, mint az imbolygó, ki nem támasztható téglatest, Hason nem jó, mert lenn van a könyököd. Háton nem jó, mert nem marad meg rendesen a térdeden. Ha meg kinyújtod a lábad, akkor a plafonról lehetne csak látni. :D És gépelni így még rövid szöveget sem lehet)

Hazudsz. Szektálkodsz. Nem értesz hozzá. Ezt úgy kell, hogy először is felmész a felhőbe. Ott a tabletet élével beleállítod az egyik felhőbe, aztán odahúzod a cumót egy másik felhőhöz, amiből széket, fotelt csinálsz és voilŕ :Đ
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#264 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 25. 20:55

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 25. 09:25

150GB privát fotóm van, pedig csak 2006 óta fotózok hobbi szinten. :) A HDD-t újra kell mágnesezni időnként, a DVD meg elcsücsül a polcon zokszó nélkül.

Mi ez az újramágnesezős sztori? Mennyi időnként? Amúgy DVD is megdöglik állásában a polcon, ha olyanja van.
Make love not Wor.

#265 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 20:57

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 24. 18:09

Picasa-ra meg Facebook-ra szoktak az emberek fényképeket menteni. Elvetemültek USB stickre vagy olyan is aranyos zöld színű külső vinyóra. DVD-re? Minek?

Mert meg van az eredeti állapot, utána egyszerűbb kijelölni és egész albumot összerakni, nem kell webről újra letöltögetni. Vagy ha baja van, akkor saját magunkat kell okolni és nem csak a googlét, aki letörölte a Picasa fiókot, "mert csak".

Külső vinyó kell. Még 2szer. 2 helyen tárolva ésatöbbi.
Make love not Wor.

#266 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 20:59

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 11. 25. 18:10

az Apple most nekifeküdt a hangkontrollnak. várhatóan ezt követi majd egy teljes hangfelismerő képesség.

Oszt az már van magyarul is.
Make love not Wor.

#267 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: nhw - Dátum: 2011. 11. 25. 09:49

Szerintem Te minden cinizmus nélkül biztosan értelmes ember vagy, tehát megérted, mégha itt venn-diagrammot nem tudok rajzolni, de leírom:

Ha a háztartások: 15% használ nyomtatót, 2% HD webkamerát, 5% scannert, 20% vezetékes billentyűt és egeret. Akkor nem ezek metszetének, hanem uniójának NEM felel meg a tablet asztali használatra. Ergo azzal, hogy "nem mindenki" használ nem érvelhetsz, hiszen azt kell néznünk, hogy ki használ?! Az érvelésed "nincs mindenkinek" "nem kell mindenkinek" "néhány embernek kell" itt nem helytállóak.

Jaj de szép matematikai levezetés!
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#268 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 25. 16:32

Egy fenét, már ne haragudj. Pont te indulsz ki saját magadból, a saját igényeidből. Ne egy IT-s legyen már az átlag konzumer felhasználó, akinek van 150 gigás fotóárchívuma, otthon pedig 8k soros excelt baszkurál.
Lófaszt, az átlag user otthon felnyitja a noti fedelét, bekapcsolja, rákattint a böngésző ikonjára, speeddial-ből/bookmark-ból/begépelve megnyitja a fészbúkot (user/pass böngészőbe rögzítve), végigkattintgatja amit akar (viccesképes/tecső), néhány helyre bepötyögi, hogy de jó ez a kép, vagy csak a like gomb nyomkodás, aztán ennyi. Ugyanez index/origo témában, aztán utána lecsukja a tetejét és kalap.

De nem is MSN-ezik, nem is facebook chatel. Nem ír blogot? :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#269 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 11. 25. 16:32

Miért lenne ott rá szükségem?
És ha szükségem lenne: te notihoz is hordod ugyanezeket magaddal?

Na várj! 15,4"-es tableted van fullqwerty + numpad keyboarddal? Wow!

7" != 15,4", ja és még a 7"-ból lejön a virtual bill által foglalt terület.

#270 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 26. 11:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 25. 20:55

Mi ez az újramágnesezős sztori? Mennyi időnként? Amúgy DVD is megdöglik állásában a polcon, ha olyanja van.

Én még valamikor így tanultam, de picit utánajárva, javult, ám nem változott a helyzet.

Itt van egy sztori erről:
"The data on hard disks stored for a year or more without being started up can begin to become unreliable. Periodically starting up each archive disk and reading all of the data on the disk can prevent this problem, but this approach requires diligence."

Forrás:
http://documentation...=3%26tasks=true

Kevésbé hivatalos, de pontosan erről beszél:
http://www.faqoverfl...ault/51851.html

Ezzel szemben az OSTA szerinti optikai lemezek olvashatósági ideje:
http://www.thexlab.c...alongevity.html

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 26. 11:48 -kor

#271 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 10:47

@nhw: Látom még mindig tart a vita a "tablet mindenre elég" témában. Kár hogy kimaradtam belőle, péntek: céges rendezvény, szombat: másnaposság. :) Na de pont a témába vágó dolog történt ott is. Volt sok ember, akinek egyáltalán nem számít mi mennyibe kerül, és mégsem láttam egyiknél sem tabletet. Volt viszont notebook a térdeken, tízujjas gépelés, és persze volt powerpoint dia szerkesztgetés.
Elképzeltem ahogy a tablettel szerencsétlenkednének, nekitámasztva az előtte ülő székének/fejének, vagy éppen bal kézzel tartva, jobb kézzel pötyögve. Baromi kényelmes lenne.... sebaj. Dokkoló és monitor az ölben, és meg is van oldva igaz? :D
Egyébként még dvd -t is használtak... Micsoda hülye kőkorszaki emberek ezek, külső hdd, vagy felhős biztbasz -al mennyivel jobb lett volna ez is. Főleg hogy nem csak kép, meg nem csak videó volt a dvd -n. Nem tudják ezek mi a jó. Senki nem szólt nekik hogy ezek rétegigények, és a tablet mindenre jó.. :D

Egyébként a windows fejlődéséről szóló cikk alatt hogy alakult ki egy tablet -es vita? No mindegy. Még egy gondolat.

Ha elfogadjuk Gábor érvét arra vonatkozóan hogy átlag Józsinak a 80 000 ft -os pc vagy 120 000 ft -os notebook helyett bőven elég egy 160+ ezres tablet+dokkoló+ezer kis vacak, (!), akkor is komoly kérdés, hogy miért kéne neki külön operációs rendszert megtanulnia otthonra. Mert ugye az alapgondolat az, hogy átlag Józsi nem akar megtanulni semmit, nem akar csinálni semmit, és nem is érdekli semmi a 3 szavas begépelendő szövegeken, és a youtube -on túl. Ráadásul annyira hülye ez a Jóska, hogy bár nem érdekli semmi, mégsem nézi meg az árakat, és elsődleges gépnek akar egy tabletet mert ennyi esze sincsen. A munkahelyén viszont rendes számítógépek vannak, melyek használatát már az iskolában elsajátította valamelyest. Miért ne akarná otthonra is ugyanazt a környezetet? Miért kellene neki más? És miért szívatná magát azzal hogy teljesen megfosztja magát lehetőségek garmadájától egy zsák plusz pénzért azzal a jelszóval hogy "nekem ez is elég"? Ezen kéne elgondolkodni. Értem én hogy második vagy harmadik gépnek jók ezek a kis kütyük, de azt nem hogy egyesek miért akarják ráerőszakolni az elsődleges szerepet, ha egyszer nem is arra készültek.

Az ARM drukkereket meg szintén nem értem. Ezer éve vannak ilyen cpu -k rengeteg eszközben, ma meg szinte rajongásig fajulnak a beszélgetések ebben a témában.

#272 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 10:53

@attila9988: Még egy szót. Aki temeti a dvd -t, az mondjon nekem legyen szíves egy filléres adathordozót, amin adatokat adhatok át valaki másnak, természetesen a legkülönfélébb adatokat, amiket semmi kedvem feltölteni sehova sem, főleg nem több különböző helyre. Ezen adatok akár bizalmasak is lehetnek.
Vagy pl lehet egy felvétel a nyaralásról, mondjuk 4 családtagnak egy évben egyszer beteszik majd a lejátszóba, és megnézik.

#273 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 17:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 25. 19:59

Oszt az már van magyarul is.

magyarul diktálhatsz a hangfelismerőnek és a text kimenetet állít elő belőle?
melyik az a software?

#274 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 18:18

Szerintem a sárkányosra gondolt...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#275 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 11. 27. 11:47

péntek: céges rendezvény, szombat: másnaposság. :)

Volt viszont notebook a térdeken, tízujjas gépelés, és persze volt powerpoint dia szerkesztgetés.

Persze minden cég más, de nálunk azokon a rendezvényeken ami másnapossággal jár, én még SOHA SENKIT se láttam powerpoint-al motyogni.... :)

Másrészt a vitába ugyan nem szólnék bele, de mért akarod mindenáron azt súlykolni, hogy 160+ egy tablet? Persze van drágán is mint ahogy minden más. De ha valaki TÉNYLEG KIZÁRÓLAG FB-ni, kicsit netezni, képeket nézegetni chat-elni akar JÓVAL olcsóbban is kap. Erre a célra tökéletesen megfelelő tablet már 30-40-ért is van.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#276 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2011. 11. 27. 18:18

Szerintem a sárkányosra gondolt...

Arra. Igaz inkább kevesebb, mint több sikerrel, de jó lesz ez. Ellenben net az kell alá.
Make love not Wor.

#277 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 19:52

Üzenet megtekintéseIdézet: delphijos - Dátum: 2011. 11. 27. 19:05

Persze minden cég más, de nálunk azokon a rendezvényeken ami másnapossággal jár, én még SOHA SENKIT se láttam powerpoint-al motyogni.... :)

Mi többen bealudtunk, cégeslistán meg gyógyszerért leveleztek. Főnökség meg is tanulta, innentől a buli az péntek, most meg 22én lesz, de másnap nincs munkanap, elengedték. Úgysem tudnánk termelni :-)
Make love not Wor.

#278 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 20:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 27. 20:52

Mi többen bealudtunk, cégeslistán meg gyógyszerért leveleztek. Főnökség meg is tanulta, innentől a buli az péntek, most meg 22én lesz, de másnap nincs munkanap, elengedték. Úgysem tudnánk termelni :-)

De gondolom a bulin nálatok se powerpoint heggesztés megy... :D

Szerkesztette: delphijos 2011. 11. 27. 20:42 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#279 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 21:55

@attila9988: "Kár hogy kimaradtam belőle, péntek: céges rendezvény, szombat: másnaposság."

Nagyszerű... én meg nem voltam gép előtt hétvégén... :)

"Na de pont a témába vágó dolog történt ott is. Volt sok ember, akinek egyáltalán nem számít mi mennyibe kerül, és mégsem láttam egyiknél sem tabletet. Volt viszont notebook a térdeken, tízujjas gépelés, és persze volt powerpoint dia szerkesztgetés. "

Kulcsszó: céges rendezvény. Innen messziről nem tűnik annak a tipikus home user előfordulási helynek, ahogy beállítod, de tévedhetek.

"Elképzeltem ahogy a tablettel szerencsétlenkednének, nekitámasztva az előtte ülő székének/fejének, vagy éppen bal kézzel tartva, jobb kézzel pötyögve."

Nekem van egy ilyenem (bruttó 4.900Ft): http://www.edigital.hu/Tablet_kiegeszitok/ConCorde_tok_es_billentyuzet_ConCordeTab_7.1_es_7020_tablethez-p266756.html

Persze kínából rendeve: http://www.dhgate.com/christmas-7-inch-keyboard-case-leather-case/p-ff80808130d4b9430130dadaa0701be1.html

Kemény 9 dollár volt és free shipping akció, amikor vettem, akkor 190 forint volt a dollár, kész anyagi csőd volt a 80 dolláros tablet mellé... :)

Innen úgy tűnik, hogy erős prekoncepciód az, hogy ha _Neked_ nem jó egy tablet, akkor másnak se lehet jó, legalábbis látványosan drágítod ugyanakkor látványosan kicsinyíted a használhatóságát. Ettől szerencsére mások még örömmel használják kb. elsődleges gépnek ezeket a tableteket kb. filléres kiegészítőkkel. Nem kell megtanulni a használatát, és az emberek egyszerűen csak használják és szerencsére egyszerű használni. A tablet oprendszerek használatához nem kell több hetes-hónapos tanulási küszöböt átlépni, és átlag felhasználó el se tudja rontani, csak ha felszed némi tudást. Tipikus példa az, hogy iskolába most kerülő gyerekek is tudják használni gond nélkül, sőt: ha egy újságot adsz egy tabletet már látott óvodás gyerek kezébe, akkor látványosan próbál érintőképernyős trükköket a képeken, aztán csodálkozik, hogy nem működik a magazin.

De nyilván ami _Neked_ nem jó, azt csak a hülyék veszik és használják. :)

#280 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 22:12

@attila9988: "Még egy szót. Aki temeti a dvd -t, az mondjon nekem legyen szíves egy filléres adathordozót, amin adatokat adhatok át valaki másnak, természetesen a legkülönfélébb adatokat, amiket semmi kedvem feltölteni sehova sem, főleg nem több különböző helyre."

Ezekkel a peremfeltételekkel neked a DVD kell. Nekem sajnos csak olyan - számítástechnikában több-kevesebb jártassággal bíró - ismerőseim vannak, akik dropbox és/vagy facebook linkekkel bombáznak, hogy ha valami küldeni akarnak. Én pedig se dropbox, se facebook tag nem vagyok, így adok nekik egy napra egy 512M-1G-2G-4G USB storage-t, éppen mi szabad a történelmi USB storage kupacomból és másnap visszahozzák, de DVD-t a legvégső esetben akarnak írni, mert a macerás.

"Vagy pl lehet egy felvétel a nyaralásról, mondjuk 4 családtagnak egy évben egyszer beteszik majd a lejátszóba, és megnézik."

Ahja, mondjuk legtöbbször úgy, hogy rákötik a TV-re a fényképezőgépet... voltam már ilyesmi vetítés nézője nem egy alkalommal, egyesek például képesek mindig úgy memóriakártyát venni, ha a régi betelt és már kirostáltak minden kidobható képet. További altípus, aki elviszi a fotóboltba a fényképezőgépét, mint annó a filmes korszakban, hogy papírképet akar, és tegyék bele üresen a kártyát. A fiatalabb korosztály a Picasa-ra és a Facebook-ra teszi a képeit, Youtube-ra a videóit, esetleg hordozható HDD-re menti őket - ha menti (és persze hosszabb szöveget nem ír és nem olvas). Volt olyan munkatársam, aki egy Asus EeePC-re mentette az _összes_ cuccát és boldog volt egészen addig, amíg egyszercsak nem indult el a gépe, és elveszett minden fotója, linkje, lementett szövege, ésatöbbi. Szerintem most se ment semmi sehova, a legnagyobb baja nem az volt, hogy elvesztek a cuccai, jobban megviselte lelkileg, hogy a kedvenc gépe tönkrement.

Egyébként komolyan kezdek aggódni, hogy csak én találkozok ilyen felhasználókkal, nálatok csak PowerPoint huszár és grafomániás Excel táblázatmágus az összes felhasználó, akik az esti sorozatok közötti reklámnál nem a barátaik üzenőfalát és Twitter hozzászólásait olvassák, illetve lájkolnak mindenféle videót, hanem beírnak egy új és izgalmas képletet az Excel táblába, vagy kipróbálnak egy új diaátmenetet a PP-ban... ha pedig ezeket megunták, akkor írnak még egy több oldalas esszét a multifunkciós HP nyomtatók lelkivilágáról... :)

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.