HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#841 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 08. 21:47

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 22:32

Nem akarom elhinni. Most talaltam kulfoldi oldalon egy nagyvonalakban kisertetiesen hasonlo projektet, mint az en egyik gephazam. Ezt utalom! Megeloztek... Ket honap munkaja reggel a "kukaban" landol...

PeppeR

nehogy kidobd ember!  :eek:

akkor már inkább add nekem ;)

#842 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 22:20

EMTMKV és MTH2
erre gondolsz?

a házat pedig ne dobd ki... inkább alakítsd át...  ;)

#843 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 08. 22:22

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 21:32

Nem akarom elhinni. Most talaltam kulfoldi oldalon egy nagyvonalakban kisertetiesen hasonlo projektet, mint az en egyik gephazam. Ezt utalom! Megeloztek...

Ezesetben akar meg is mutathatod... :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#844 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 08:13

A hazat nem tudom atalakitani, mert egy sima natur haz. Egy bizonyos feluluetet hoztam letre rajta, es ennek a hasonlo masolatat leletem meg. Azonban ejjel bevillant egy otlet az agyamba. Mostantol a projekt neve: frankeinstein...

reandre: kossz a linket, igen, erre gondoltam

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#845 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 13:03

Az ok...

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#846 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:57

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 14:03

Az ok...

PeppeR

hat ez mar nem egy mai darab...

en meg most ramentem a high-tech-re teljesen. Raadasul kompakt meretben szeretnem az egeszet megcsinalni. Kivancsi vagyok mekkora a legkisebb haz amiben elfer a gepem vizhutessel... :)

hmm. ma jon at baratom, lehet hogy megtervezzuk a vazat es mar el is kezdhetem epiteni  :cool:

Szerkesztette: orbano 2004. 11. 09. 15:59 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#847 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:19

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:57

hat ez mar nem egy mai darab...

en meg most ramentem a high-tech-re teljesen. Raadasul kompakt meretben szeretnem az egeszet megcsinalni. Kivancsi vagyok mekkora a legkisebb haz amiben elfer a gepem vizhutessel... :)

hmm. ma jon at baratom, lehet hogy megtervezzuk a vazat es mar el is kezdhetem epiteni  :cool:

Nem tudom mikori, de engem letort, mikor meglattam. De mar semmi gond, megszuletett az uj otlet.

PeppeR

#848 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 18:27

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:19

Nem tudom mikori, de engem letort, mikor meglattam. De mar semmi gond, megszuletett az uj otlet.

PeppeR

hmmm... legalább lekörvonalazódott bennem, hogy mit is csinálsz tul.képpen...  :D

#849 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 19:39

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 19:27

hmmm... legalább lekörvonalazódott bennem, hogy mit is csinálsz tul.képpen...  :D

El kell, hogy keseritselek! 34 fokos "fordulatott" vettem, nem nagyon fog ra hasonlitani.

PeppeR

#850 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 20:22

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 20:39

El kell, hogy keseritselek! 34 fokos "fordulatott" vettem, nem nagyon fog ra hasonlitani.

PeppeR

azér frankenstein, megha ez elkeserített, el tudom képzelni ne izgulj...  :D viszont énis nagyon el vagyok keseredve... asszem kell vennem egy házat, és azt moddolgatni szépen, nem pedig építeni egyet, mert ahhoz -ellentétben az eddigi meggyőződésemmel - nincsenek meg a megfelelő cuccaim...  :( de végülis ötletem már van, mostmár csak házat kéne szereznem...  :) asszem holnap egy kicsit körüljárok...  :D

#851 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 21:09

Mar nem vagyok elkeseredve! Sot, orulok is. En probalok elszakadni a hagyomanyos hazformatol, a lehetosegeim is megvannak, de valahogy mindig ott kotok ki! De most nem erdekel. Vegigneztem a linken levo osszes hazat, a radikalmod-ot. Szerencsere olyat nem talaltam, amivel indulni szeretnek.

Regebben vagy itt volt rola szo, vagy reandre-vel beszelgettem, hogy sokan nem szeretik az air-brush-os hazakat. Ez mennyire igaz? Kozom nem lesz a festett hazakhoz, de majd meglatjatok.

A legfontosabb!!! Nem a dijakat szeretnem megnyerni, hanem az elismereseteket...

PeppeR

#852 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:00

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 22:09

Mar nem vagyok elkeseredve! Sot, orulok is. En probalok elszakadni a hagyomanyos hazformatol, a lehetosegeim is megvannak, de valahogy mindig ott kotok ki! De most nem erdekel. Vegigneztem a linken levo osszes hazat, a radikalmod-ot. Szerencsere olyat nem talaltam, amivel indulni szeretnek.

Regebben vagy itt volt rola szo, vagy reandre-vel beszelgettem, hogy sokan nem szeretik az air-brush-os hazakat. Ez mennyire igaz? Kozom nem lesz a festett hazakhoz, de majd meglatjatok.

A legfontosabb!!! Nem a dijakat szeretnem megnyerni, hanem az elismereseteket...

PeppeR

az elismerés az igazi díj!  :)
szerintem itt is volt róla szó, meg beszélgettük is... nos ez annyira komoly, hogy a eljesen egyedi, otthon készített air-brush ugyanolyan elismerést kap, mint egy otthon készített ház... viszont amin látszik, hogy na ezt nem otthon csinálta a srác vésővel meg kalapáccsal, annak ált. erős nemtetszést szoktak nyílvánítani...

énis kezdek örülni, bár pénzem az nincs, de ötletem van... éppen kiötlött a fejemből egy Lian-Li formájú házacska, egy kicsit másképp... nem tudjátok hol lehet alu csöveket kapni?  :)

#853 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 22:49

Pontos meretek? Esetleg probald meg mehtelepen. En onnan hoztam 1.500,- Ft-ert olyan asztalt, aminek a labai es a felso kerete aluminium idomokbol allt. Annak az idomnak a meterara, valami 1.000,- Ft. Raadasul kaptam gorgoket, es egy nagy tabla aluminium lemezt. Egy probat meger.

PeppeR

#854 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 23:14

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:49

Pontos meretek? Esetleg probald meg mehtelepen. En onnan hoztam 1.500,- Ft-ert olyan asztalt, aminek a labai es a felso kerete aluminium idomokbol allt. Annak az idomnak a meterara, valami 1.000,- Ft. Raadasul kaptam gorgoket, es egy nagy tabla aluminium lemezt. Egy probat meger.

PeppeR

jesus, ilyen helyleket te holt találsz? :)

#855 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 07:23

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 0:14

jesus, ilyen helyleket te holt találsz? :)

Szomszed faluban van egy mehtelep. Ott teblaboltam, mig kiszamoltak a penzosszeget, es megakadt a szemem az asztalon. Egybol tudtam, hogy kell nekem. Meg van ott meg par okossag, csak nincs idom keresgelni.

PeppeR

#856 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 18:47

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 23:49

PeppeR

majd elnézek a MÉH telepre...  :) méreteket még nem tudom, de lehet nemis aluból, hanem rézből kéne csinálnom? olyan cső kéne, aminek a belső átmérője 10-12mm körül van...  :)

#857 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 21:09

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 19:47

majd elnézek a MÉH telepre...  :) méreteket még nem tudom, de lehet nemis aluból, hanem rézből kéne csinálnom? olyan cső kéne, aminek a belső átmérője 10-12mm körül van...  :)

Tuti van ilyen profilu alu cso, abbol szoktunk fuvocsoveket kesziteni.
A versenyen majd konnyen meg fogtok ismerni. Ma elkezdtem kesziteni az egyik projektet. Kisse faraszto fizikailag. Majd egy Popeye kezu embert keressetek...

PeppeR

#858 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 21:30

Én meg már az elején elakadtam. Nem tudom hogy milyen keretet csináljak és hogyan. Mindenképpen alu keretet szeretnék csak nem tudom hogy L-profilból vagy zártszelvényből. Ezen felül nem tudom hogy hegesztessem, vagy csavarozzam. A csavarozás jó mert könnyen módosítható, de macerás a szép és láthatatlan illesztés (a külső síkokon nem lehet semmi), a forrasztásnál meg nehéz utólag pl lukakat fúrni a szelvényekbe a mindenféle on-the-fly rögzítéseknek...
Ötlet? Bár egyelőre a csavarozás a szimaptikus (minden illesztéshez egy derékszögű vasalást teszek és ahhoz csavarozom.).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#859 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 21:49

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 10., szerda - 22:30

Én meg már az elején elakadtam. Nem tudom hogy milyen keretet csináljak és hogyan. Mindenképpen alu keretet szeretnék csak nem tudom hogy L-profilból vagy zártszelvényből. Ezen felül nem tudom hogy hegesztessem, vagy csavarozzam. A csavarozás jó mert könnyen módosítható, de macerás a szép és láthatatlan illesztés (a külső síkokon nem lehet semmi), a forrasztásnál meg nehéz utólag pl lukakat fúrni a szelvényekbe a mindenféle on-the-fly rögzítéseknek...
Ötlet? Bár egyelőre a csavarozás a szimaptikus (minden illesztéshez egy derékszögű vasalást teszek és ahhoz csavarozom.).

kapupánt csavar... abból van kifejezetten esztétikus is...  :)
na... na... olyan jó ötlet jutott eszmbe a versenyre... ha lesz egykis időm, fogom és rendesen megtervezem... de azmár biztos, hogy alu csőből lesz...  :)

#860 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 10. 22:48

mondom teljesen sík felület kell a külső élekre a lemezborításhoz. A kapupánt csavar meg nem éppen high-tech :D :p
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.