HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#921 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 14. 18:44

Locutusnak pedig még annyi, hogyha ilyen natúr teszkós tápkábele van, ami az optikai cuccokon, azon akár odébb is rakhatja a csatit, mert nagyon póri módon, kis tűk vannak a kábeleken átszúrva, és annyival el is van rendezve az érintkezés dolog...  :omg:

#922 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 19:01

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 18:44

Locutusnak pedig még annyi, hogyha ilyen natúr teszkós tápkábele van, ami az optikai cuccokon, azon akár odébb is rakhatja a csatit, mert nagyon póri módon, kis tűk vannak a kábeleken átszúrva, és annyival el is van rendezve az érintkezés dolog...  :omg:

á hagyjuk ...

Szerkesztette: Locutus 2004. 11. 14. 19:04 -kor

#923 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 19:36

na most énis jól megaszondom a dolgokat:

Nekem speciel a legjobb helykihasználást a torony hozza, mivel a földön szeretném tartani továbbra is a gépet. Nyilván az alakja jobban az elhelyezéstől függ mintsem a tartalomtól.

Locutus! Most akkor mi van? Na leírom szerintem mi a legtutibb megoldás:

fogok 5x20-as alumínium rudat és csinálok belőle egy keretet. Olyat mint egy képkeret. Ehhez fémragasztóval hozzáragasztom az 1mm körüli vékony borítólemezt. Kész. A keretbe előzőlegesen akár sajtoltathatok is csavarokat, de akár átmenő süllyesztett csavarokat is rakhatok beléje... az egyszerűbb és erősebb is... sőt esztergáltathatok ilyen csapocskákat is...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#924 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 19:55

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 19:36

na most énis jól megaszondom a dolgokat:

Nekem speciel a legjobb helykihasználást a torony hozza, mivel a földön szeretném tartani továbbra is a gépet. Nyilván az alakja jobban az elhelyezéstől függ mintsem a tartalomtól.

Locutus! Most akkor mi van? Na leírom szerintem mi a legtutibb megoldás:

fogok 5x20-as alumínium rudat és csinálok belőle egy keretet. Olyat mint egy képkeret. Ehhez fémragasztóval hozzáragasztom az 1mm körüli vékony borítólemezt. Kész. A keretbe előzőlegesen akár sajtoltathatok is csavarokat, de akár átmenő süllyesztett csavarokat is rakhatok beléje... az egyszerűbb és erősebb is... sőt esztergáltathatok ilyen csapocskákat is...

várgyá jóember... fogod magas, megcsinálod a keretet... ÉS, arra teszel egy 3milis alu lemezt, amibe be tudod süllyeszteni a popszegeket... szépen tülörsimára csiszolod, és erre ragasztod fel a már előbb említett 1milis lemezt... az oldallapot meg szerintem olyan mágnesekkel lehetne megoldani, mint amik pölö a szekrény ajtót is fogják... ahhoz hogy álló helyzetében megtartsa a cuccot bőven elég, szállításnál pedig csak arra kell ügyelni, hogy jól legyen megfogva a cucc... ezek a mágnesek azért jók, mert erősek és picik, és megfelelő szigeteléssel még a gépet se bántják... vagy nagy hülyeség ez így?

#925 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 20:56

De nem értelek! Minek popszegecs? Minek csiszolni. Fémragasztóval simán odaragasztod a eretre. a Jóisten sem szedi le azt onnan és nem látszik, nem kell utólag csiszolni. Mert pl. lehet hogy szálcsiszolt anyagból fogom. Nem hiszem hogy bárki is le tudná nekem a környéken csiszolni és savazni a lemezeimet...
A mágnes meg a gépben nem szimpatikus... amúgy meg az alumíniumot elég macera mágnessel odafogni valamihez, tudtommal nem mágnesezhető...
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#926 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:01

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 14., vasárnap - 20:56

De nem értelek! Minek popszegecs? Minek csiszolni. Fémragasztóval simán odaragasztod a eretre. a Jóisten sem szedi le azt onnan és nem látszik, nem kell utólag csiszolni. Mert pl. lehet hogy szálcsiszolt anyagból fogom. Nem hiszem hogy bárki is le tudná nekem a környéken csiszolni és savazni a lemezeimet...
A mágnes meg a gépben nem szimpatikus... amúgy meg az alumíniumot elég macera mágnessel odafogni valamihez, tudtommal nem mágnesezhető...

a fa sem, mégis ilyen van a szekrényekben...  :D viccet félretéve, csak egy ötlet volt... deha nem marad más, akkor szerintem az oldat a hagyományos gyári nútos módon tudod megoldani... maratsz két-két anya meg apa darabot, aztán azokatis ragasztod... bár ennél aztán már télleg pröcííznek kell lenni, külömben vagy feszül, vagy lötyög...  :(

#927 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 14. 21:39

Szal kezdem kapisgálni mit is akartok ti itt.
Olyan oldallapot, ami levehető, de mégsem látszik semmi rögzítési eljárás kívülről?
Ez tényleg valami patentos, rugós rögzítéssel lenne a legjobb. Emlékeztek a régi desktop AT házak nyitási módszerére? Két gomb volt két oldalt, azokat benyomva lehetett felnyitni a ház teteját. Szerintem valami ilyesmiben kellene gondolkozni. Ezt renkdívül esztétikusan meg lehet oldani.

#928 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 03:15

Nekem ez a sima patentos megoldás is megfelel. de ezt a nú dolgot nem értem. minek nútolás? és hova? és minek? Már csak egyetlen aprócska részlet hiányzik, mégpedig a fogantyú. MErt ugye ha ilyen szépen passzentosan beillesztem a helyére, hogyan fogom kivenni onnan? Nem lesz fogása a lemeznek. Lehet hogy cak simán egy pici kivágást és kiemelkedést csinálok a hátsó élére oszt jóva'...
--HunFrost vízhűtés--

#929 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 10:52

Sracok, ha van hutes a gepemben, de nincs mit hutenie, akkor azert kapok ra pontot? Egy vizhutesrol lenne szo. Komplett lenne, meg minden, de nem hutene semmit, csak logna a levegoben!

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#930 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 18:12

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 10:52

Sracok, ha van hutes a gepemben, de nincs mit hutenie, akkor azert kapok ra pontot? Egy vizhutesrol lenne szo. Komplett lenne, meg minden, de nem hutene semmit, csak logna a levegoben!

PeppeR

háááát, szvsz nem...  :( de biztosan tudsz kölcsönkérni, vagy zálogházból elhozni, vagy boltból bérelni egy kisebb konfigot, csak arra az időre, aztán utánna visszaviszed...

#931 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 21:54

Akkor hagyom a hutest. Bemutatom kulon az egeszet, ahogy en kepzelem a modolasat.  A versenyzesre szant gepembe tudnek kerni belsot, de meg mindig rettentoen bizom az otletemben.

PeppeR
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#932 Felhasználó inaktív   reandre 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 15. 22:16

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 21:54

Akkor hagyom a hutest. Bemutatom kulon az egeszet, ahogy en kepzelem a modolasat.  A versenyzesre szant gepembe tudnek kerni belsot, de meg mindig rettentoen bizom az otletemben.

PeppeR

Te tudod főnök...  :) én csak azt tudom, hogy elkéne néznem vastelepre vmikor...  :think:

#933 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 17. 11:18

Idézet: reandre - Dátum: 2004. nov. 15., hétfő - 23:16

Te tudod főnök...  :) én csak azt tudom, hogy elkéne néznem vastelepre vmikor...  :think:

Meg en sem tudom, csak sejtem. Messze vagyok meg attol, hogy biztosan tudjam...

PeppeR

#934 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 01:35

Hi!

Nem tudjátok, hol lehetne öntapadós kékesen átlátszó műanyag lapot venni?

A napokban vennék dvd-rw-t és a házam szine KÉK.
Ebben a fehér Plextor cd-rw elég furcsán néz ki.
Valószínű, hogy fehér lesz az új szerzemény is.
A fekete előlapos meghajtók érzésem szerint még hülyébben néznének ki.

Kép

Ő a kuckóm. Valami ilyesmi színű, de átlátszó öntapadós műanyag kell! Az sem árt, ha sötétebb egy picit, a fehér háttér, majd világosítja!
Lefújni nem akarom, mert ki tudja mikor milyen bajok lesznek...
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#935 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 10:23

papír-írószer boltban lehet kapni öntapadós fóliákat, ilyen kéket már láttam is (henna készítéséhez használtuk :D).
--HunFrost vízhűtés--

#936 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 11:16

Idézet: orbano - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 10:23

papír-írószer boltban lehet kapni öntapadós fóliákat, ilyen kéket már láttam is (henna készítéséhez használtuk :D).

Kösz!! Megnézem!!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#937 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 15:24

Gondoltam, végül ide írom, nem nyitok új témát: átlátszó oldallapos házban a plexit mivel érdemes tisztítani? Én akármivel próbálkoztam, sosem tisztított eléggé illetve csíkmentesen, és karcolt is. Már arra is gondoltam, hogy csináltatok bele egy üveget, azt könnyebb tisztántartani, és nem is karcolódik. Szerintetek?

:respect:

#938 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:22

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 16:24

...

Alkohol tartalmu abalktisztitot is probaltal mar? En a plexi lapokat azzal szoktam tisztitani.

PeppeR

#939 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 18:39

Idézet: PeppeR - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:22

Alkohol tartalmu abalktisztitot is probaltal mar? En a plexi lapokat azzal szoktam tisztitani.

PeppeR

Oldószerrel a műanyagnak? Hmm... Amúgy volt alkohol is abban, amivel próbáltam. A karcolás a fő probléma amúgy, arról pedig nem a szer tehet.

#940 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:10

Idézet: Csybe - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 19:39

Oldószerrel a műanyagnak? Hmm... Amúgy volt alkohol is abban, amivel próbáltam. A karcolás a fő probléma amúgy, arról pedig nem a szer tehet.

Most nehogy kitalald, hogy az alkoholos ablaktisztitoban, ami ... tiszta, annyi alkohol van, hogy megoldja a plexit, mert a falnak rohanok! A karcolas alatt mit ertesz? Ha beallitod, hogy habot spricceljen es kicsit hagyod, csak utanna torlod, nem rogton, akkor egeszen biztosan nem karcol. Puha pamut kendovel letorlod es kesz. Tuti nem csikoz es karcol. A femsurolot, mint plexi tisztito eszkozt el kell felejteni!

PeppeR

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.