HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#441 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 18. 20:18

Ha jól emlékszem, itt (vagy máshol) kerestetek gumiprofilt üveg/plexi beillesztésére.
Ha reklám, a cenzúra majd törli. ;)
Addig is:
Kiss Krisztián
mob:0620/3633977
fax:0633/455518
chrisztian@freemail.hu
Bp-n házhoz szállít az elmondása szerint.
Faxon kell elküldeni a méret igényt, ~400-~1000 ft-ig, ha jól értettem, egy darab is rendelhető.

#442 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 10:10

idézet:
Ezt írta Mono:
Sentinel2:

SZERINTEM akár tájékoztató jellegű is lehet, akkor lehetne egyértelműbb, ha csak a "kell" szó lenne vastag betűvel írva. Viszont, ha olyan megközelítésből olvasom, hogy tájékoztatni akarnak, hogy nincs hozzá táp és választanom kell egyet - ahhoz, hogy használni tudjam majd - akkor helytálló.
Igaz, nem mindegyik házhoz van írva, lentebb már csak annyi van, hogy táp nincs bennük.

Én mindenesetre semmi törvényelleneset nem látok ebben, amíg több szemszögből is megközelíthető a mondat értelmezése.
Ha tévedtem, akkor bocs, ez esetben Sentinel2: tudod, hogy hogy kell feljelenteni? :D :D :D
[/quote]

DE,bocsi azt tudom hogy táp kell bele.Minek írják oda a tápnélküli árat?Ha úgyis ragaszkodnák ahhoz,hogy vegyél tápot is hozzá.Persze 50 ezer felett már tápnélkül is megkapsz 1 házat. :mad:
Erre csak azt tudom mondani kap..k .. !

#443 Felhasználó inaktív   WaterLo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 19. 16:08

Minek írják oda a tápnélküli árat?
Valószínűleg azért, hogy a választott táp árához hozzáadva megkaphassuk a komplett ház árát.
Egyébként pl. Chieftec házat máshol sem nagyon adnak táp nélkül, esetleg másfajta tápot raknak bele.

#444 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 16:23

idézet:
Ezt írta WaterLo:
Minek írják oda a tápnélküli árat?
Valószínűleg azért, hogy a választott táp árához hozzáadva megkaphassuk a komplett ház árát.
Egyébként pl. Chieftec házat máshol sem nagyon adnak táp nélkül, esetleg másfajta tápot raknak bele.
[/quote]

De nem is Cheiftec házat akarok venni.Nekem az az első tetszik.Azért úgy átnézve az árlistájukat nem egy igazán jó hely.A kábeleknél megröhögtem egy jót,nevetséges túlzásokba esnek.4000 Ft egy IDE kábelért kissé gáz.Főleg,hogy jól átba..nak vele.

#445 Felhasználó inaktív   Sentinel2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 19. 16:24

Bocsi Chieftec :)

#446 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 22. 12:50

Én most tervezek egy új házat. A váza valószínűleg aluminium illetve fa lesz, de az előlapot nem tudom miből csináljam, mert domborút szeretnék.
A pénz beszél. Azt mondja: PÁ!

#447 Felhasználó inaktív   Manta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 22. 14:41

Só-liszt gyurmából :)
Abit KR7A-RAID; Athlon XP 1700+; 512 MB Samsung DDR; Globalwin TAK68; Sapphire Radeon 8500 LE 64 MB TV-Out + Matrox Millennium II 4MB; 2 db Philips 107S; SB Live 5.1; Seagate Barracuda IV 80 GB + 2 db 40 GB IBM (RAID 1); LG 16x/10x/40x CD-RW; Creative 16x/48x DVD; Canopus EZDV; Acorp torony - Chieftec 340W; A4 Tech Optikai; Samsung bill.; Windows XP Prof. Hun.

#448 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 22. 15:44

Én purhabra illetve gipszre gondoltam.

#449 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 23. 08:35

nnya sziasztok

lassan nekem is kész a házam
egy 5 nagyhelyes Acorp 6 nagyhelyessé alakítva, oldala felnyithatós
az előlap + cd-k meg ilyenek már feketék, az oldalát mostanában festem
a kapcsolók , ledek saját szerelésűek és persze kékek:-)
meg van 2 venti kapcsoló is
szal az lenne a kérdésem, hogy ahol flexxel szétvágtam a ház oldalát, valami U alakú nagyon vékony gumi kéne
olyat hol találok milyen néven?
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#450 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 23. 19:23

Újabb 5let merült fel a gömbölyded házelőlapra. A Hungarocell jó 5let lenne alapanyagnak?

#451 Felhasználó inaktív   BoGar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 09. 24. 18:13

Akkor most egy termék csak nektek csak most csak tőlem! d:-))
Kép
Hívd a PNC-t! d:-)) Ára 3000 Ft. Részletek pár napon belül a megújult honlapon, illetve ha kérdés van, akkor itt. d:-))

#452 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 23:24

idézet:
Ezt írta Sipi-:

7808? Csak simán bekötötted? Nem kell semmi kondi, ellenállás, stb?
[/quote]

Ja. Én nem pöcsöltem vele :D :D :D

NEUROFiRE: az a két 10 mikrós kondi minek bele? Elvileg egyenáramot kap és az is kell bele. (Már ha jól müx a tápom. Bár amikor erősítő ment róla zajolt rendesen...) Egyenáramot ad le, annak is jónak kellene lenni.
Ne hagyj itt a nagy tudatlanságban!

x.

#453 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 01. 08:05

idézet:
Ezt írta xclusiv:

az a két 10 mikrós kondi minek bele? Elvileg egyenáramot kap és az is kell bele.
[/quote]

Jól írtad: elvileg!

Talán ha szkóppal véletlenül ránéznél, nem lennél ilyen kétkedö.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#454 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 02. 03:47

idézet:
Ezt írta kisbetu:

Jól írtad: elvileg!

Talán ha szkóppal véletlenül ránéznél, nem lennél ilyen kétkedö.
[/quote]
Ja, kicsit erdekes tud lenni egy kapcsolouzemu tap 'egyenaramu' kimenete.:>

xclusiv:
Szoval azert kell, mert megeshet, hogy a dzsuvas egyenfesztol begerjed a stabilizator, es akkor cseszheted az egeszet. Miert epp 10u-s? Vegulis tokmindegy, hogy mekkora, de a 78xx/79xx stabilizatorok nem szeretnek ennel nagyobb kondit a kimenetukon. Elvileg meg egyparhuzamos nehany szaz nanos keramiakondi is kene melle, elvegre elkok elegge szarok nagyfrekvencian (nehany kHz felett).

#455 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 06. 18:16

Üdv!

Kinőttem az alábbi képen látható típusú házamat:
Kép

Mivel full-size méretű szerver-házba most nem szándékszom beruházni (a legolcsóbb a Codegen S201-e, ami nagykerben kb 40e Ft +ÁFA), így úgy gondoltam, hogy a porosodó midi ATX házam mellé kerítek még egy hasonló felépítésű midi tornyot, amelyeket összegyógyítva, és itt-ott kicsit átépítve kapnék egy kb. full-size házat.

Az alapkoncepció az alábbi volna:

A két ház egybenyitva, az egyikben csak az alaplap és a kártyák foglalnának helyet, míg a másikban helyezkednének el a meghajtók. Jelen pillanatban ez az alábbiakat jelenti:
  • CD-RW
  • DVD
  • 2x mobilrack (az egyik üres, a másikban jelenleg egy 20G-s HDD)
  • 2x 80GB Seagate Barracuda HDD
  • 3.5" FDD

• valamint idővel egy SB Audigy 5.25"-ös panelje

A fentiekből kiderül, hogy az alaplapot magában foglaló házban lévő 5,25-ös helyeket akár "be is lehetne falazni" - ennek egy alternatívája a ventillátor beépítése a megüresedő nagy likba, ami elé valami szűrőt helyeznék. A szűrő esetében nem árt, ha könnyen kivehető takarítás, ill. csere céljából.
A másik ház előlapját előreláthatólag komoly átalakításnak kell alávetni, hiszen a 3db 5.25"-ös helyhez ki kell építeni további legalább 3db-ot, tehát a belső fémvázat és a műa. burkolatot egyaránt vágni kell majd.

Amiben ötleteket várnék, azok az alábbiak:

- Konkrétan a szerelés, átalakítás részleteire irányuló észrevételek, tanácsok, ötletek (mit, mivel, hogyan)

- A tápellátás megoldására - azaz 1db pl. 400W-os tápegység középre történő beépítése (ez az egyszerűbb), avagy 2db kisebb teljesítményű táp, külön 1db az alaplapnak, kártyáknak, illetve külön 1db a meghajtóknak (ez esetben meg kell oldani a két tápegység egyidejű be, illetve kikapcsolását).

Hirtelenjében ezek a legfontosabb dolgok, amik az eljövendő munkamenetet illetően a legfontosabbak, és más most nem jut eszembe.

Előre is kösz az ötletekért, tanácsokért, tippekért.

Üdv!

Targa

[ 2002. október 06.: Targa szerkesztette a hozzászólást ]

#456 Felhasználó inaktív   CoolNess 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 10. 06. 21:19

idézet:
Ezt írta Targa:
Üdv!

Kinőttem az alábbi képen látható típusú házamat:
[/quote]

Szép házad van! :cool:
Take Care

#457 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 06. 21:26

idézet:
Ezt írta CoolNess:

Szép házad van! :cool:
[/quote]

Jaja. :)

Sorry, de sehol másutt nem találtam a típusról képet, arra viszont emlékeztem, hogy az oldaladon láttam egy ilyet kicsinosítva. Ha minden igaz, akkor a kép épp a te házadat mutatja, nemde?

#458 Felhasználó inaktív   Csybe 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 06. 22:25

:D

Egyébként mivel sikerült ezt kinőni? :)

#459 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 06. 22:37

idézet:
Ezt írta Csybe:
:D

Egyébként mivel sikerült ezt kinőni? :)
[/quote]

Több problémám van a házzal.

Az egyik az, hogy a felénél lévő fekvő tápegység, és az 5,25"-es egységek között amúgy is szűk helyet teljes mértékben lefojtja a meglehetősen nagyranőtt kábelköteg. Rounded kábelre váltottam volna, ha találtam volna kellő hosszúságban... de nem találtam.
A másik probléma, hogy az alsó régiót IS teljesen eltömi egy rakás kábel, amik mindenhonnan mindenhová futnak, így a gép elejében lévő venti légárama egyszerűen elakad félúton.
A harmadik bajom vele a HDD-k hűthetetlensége. A HDD-k elé nem tudok beépíteni ventit, mint pl. ahogy az egy Chieftec házban megoldható, enélkül viszont nem vagyok hajlandó a 3db 3,5"-es helyre betenni egymásra a 2db 80G-s Barracudát, valamint azok tetejére még a floppy-t is. Ha megvolna a lehetőség a venti beépítésére, még akkor is csak erős fenntartásokkal tenném egymásra a két HDD-t.

A fenti problémáim nagy része valószínüleg megoldható volna egy kis "ésszerűsítéssel", ellenben vannak bizonyos hákliaim az IDE cuccok elrendezését illetően.
- A DVD-t nem teszem közvetlen a CD-RW alá/fölé, mert mocskosul felmelegednének. Jelenleg köztük van két rack, és egy üres hely.
- Igyekszem megtartani bizonyos üzemi rendet az IDE eszközök terén, azaz PriMas=80G HDD, PriSlv=DVD, SecMas=CD-RW, SecSlv=80G HDD, Raid1Mas=20G HDD.

Valamint tervezem a többi RAID hely kihasználását, így mindenképpen kicsi lesz a már most is kicsi ház...

#460 Felhasználó inaktív   insert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 07. 00:52

xclusiv:
Szoval azert kell, mert megeshet, hogy a dzsuvas egyenfesztol begerjed a stabilizator, es akkor cseszheted az egeszet. Miert epp 10u-s? Vegulis tokmindegy, hogy mekkora, de a 78xx/79xx stabilizatorok nem szeretnek ennel nagyobb kondit a kimenetukon. Elvileg meg egyparhuzamos nehany szaz nanos keramiakondi is kene melle, elvegre elkok elegge szarok nagyfrekvencian (nehany kHz felett).

Kapcsolási rajzot tudna valaki feltenni? Fordulatszám érzékelös 8cm-es ventihez használnám. Mintha azt olvastam
volna valahol, problémás az alaplapra kötni, ez igaz?
"Lehet hogy én találtam fel, de Bill tette híressé" -- viccelődött Bradley, ám Gates nem nevetett.

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.