HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei I.

#61 Felhasználó inaktív   aDoayen 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2002. 03. 02. 19:39

Nem egy rossz otlet egy a megszokottol teljesen eltero mondjuk akar fa boritasu haz epitese.

A kulso design legyen olyan mint egy ejjeliszekrenye,
plusz az asztalra meg kiraksz egy 386-os gepet. Ha esetleg jon a bsa vagy hasonlo precedensre kerul sor. Szepen elviszik a 386-ost egy midi hazban :)

Amugy ha valaki komolyan foglalkozik egyedi tervezesu hazak megepitesevel, akkor arra lehetseges, hogy en is vevo lennek. Van nehany elkepzelesem, mit szeretnek latni itt az asztalon.
chill,
aDoayen

#62 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 02. 19:48

idézet:
A kulso design legyen olyan mint egy ejjeliszekrenye,
plusz az asztalra meg kiraksz egy 386-os gepet. Ha esetleg jon a bsa vagy hasonlo precedensre kerul sor. Szepen elviszik a 386-ost egy midi hazban [/quote]

:D Ez megér egy KCS-t... :D
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#63 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 21:41

Nekem van egy vad ötletem, amit majd egyszer titi meg fogok valósítani:
Az oldalfalakat üvegből megcsinálni (elől is), de duplán, és közé vuzet önteni, amit utána tetszőlegesen díszíthetünk halakkal/lámpával, buborékokkal stb... A floppynak és a CD-nek meg egy kis "alagutat" bele, ugyanígy hátul a csatlakozóknak. Mi a vélemény? :rolleyes:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#64 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 21:47

idézet:
Nekem van egy vad ötletem, amit majd egyszer titi meg fogok valósítani:
Az oldalfalakat üvegből megcsinálni (elől is), de duplán, és közé vuzet önteni, amit utána tetszőlegesen díszíthetünk halakkal/lámpával, buborékokkal stb... A floppynak és a CD-nek meg egy kis "alagutat" bele, ugyanígy hátul a csatlakozóknak. Mi a vélemény? [/quote]

Durva. És hogy viszed majd lan-partyra?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#65 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 21:48

És a halak majd szólnak, ha gond van odabent? Mondjuk kezd melegük lenni... Halászlé szervírozva... :)

#66 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 02. 21:54

Ráadásul nagyon-nagyon nehezen kivitelezhető.

#67 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 04. 15:44

idézet:
Ezt írta stafford:
...a rajzok már szinte készen is vannak. Végső render után felrakom őket aztán majd a méreteket is ha nagy az érdeklődés iránta...[/quote]

Mikorra jutsz el a vegso renderig? :)
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#68 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 04. 22:01

idézet:
Mikorra jutsz el a vegso renderig? [/quote]

Türelem renderelt házat terem. Az legalább nem tűzveszélyes. Ma beszéltem az asztalossal, holnap kezdi kivágni az anyagot.

Stafford: húzzál bele! ;)

#69 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 04. 23:16

idézet:
Ezt írta cfodor:
Ráadásul nagyon-nagyon nehezen kivitelezhető.[/quote]

Az üvegburkot bármelyik üveges megcsinálja, csak tervek kellenek neki (és pénz). A belsejét meg úgy alakítod ki ahogy akarod. Pl. felragaszthatsz elemeket a régi házból (alaplap, periféria tartók). Nem feltétlenül kell ugyanis látszódnia a belső résznek. Esztétikus legalábbis semmiképpen nem lenne. A legjobb belülről növénymintás tapétát rakni és fával burkolni, arra jobban lehet szerelni. A halak meg örülnek a melegnek, ugyanis általában akváriumba trópusi tengeri halakat szoktak rakni. Egyébként szerintem vízhűtéshez tartálynak is elmenne (mondjuk így már valóban nehéz lenne megcsinálni).
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#70 Felhasználó inaktív   Tade 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 03. 05. 00:14

Sziasztok!

Házépítés? Ami engem zavar az a ZAJ, ZÚGÁS.

Odáig mentem, hogy fogtam egy 486/100/16/540 gépet, azt áll1tottam be állanónak (nyomtatás, zene, szótár, stb.) Van mellette egy számítógépn teljesítményú is azért.

486:
- a táp hátlapjából egyszerüen kifűrészeltem a vebti rácsát, így most nem védi semmi (ha beleakad vmi megáll leég) VISZONT A HANGJA A FELE LETT

- az elhasználódott, vagy hangos ventiket egyszerüen fogom, leszedem a hátuljáról a matricát és olajat bele (nem sokat)

A nagyobbik gép ezt csak akkor kapcsolom be ha kell valami komolyabbat alkotni (a kettő egyszerűen hálóban van)

- az első ventillátort ami a levegőt nyomja be a házba, na ennek külön kapcsolót csináltam, ha alszik a gép minek zúgjon, ha viszont főzöm az agyát akkor meg kell.

És mi értelme a 2 gépnek?

- az egyik cd-ír a másik szabad
- az egyiken telepítek a másikon halgathatok zenét
- a nyomtató bárkinek állandóan elérhető
- nem zúg állandóan a nagyobbik

Csak most kezdtem ezt a marhulást de lehet hogy előbb-utóbb sikerűl összehozni valami értelmes rendszert...

Remélem nem untattam senkit :)

[ 2002. október 22.: Tade szerkesztette a hozzászólást ]

#71 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 00:20

Hali!

idézet:
Egyébként szerintem vízhűtéshez tartálynak is elmenne (mondjuk így már valóban nehéz lenne megcsinálni). [/quote]

Érdekes... de ha csak belógatod a szivattyút, akkor mégiscsak megoldható... Egyébként az előző oldalon volt átlátszó ház (igaz, csak plexi-ből, de szerintem jól nézett ki úgy, hogy minden látszott, ami benne van.

#72 Felhasználó inaktív   boho 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 04:59

Hi

idézet:
Ezt írta orbano:

A legjobb belülről növénymintás tapétát rakni és fával burkolni, arra jobban lehet szerelni. A halak meg örülnek a melegnek, ugyanis általában akváriumba trópusi tengeri halakat szoktak rakni. Egyébként szerintem vízhűtéshez tartálynak is elmenne (mondjuk így már valóban nehéz lenne megcsinálni).
[/quote]

Meghökkentő és érdekes megoldás!

Eszembe jutott, hogy a szegény halak olyan közel egy magasferkvenciás berendezéshez kapnak-e valamilyen károsító sugárzást (élettanilag még nem teljesen tiszta ennek hatása)
Legrosszab az, ha nem bírják ki/túlélni, vagy depresszióba esnek (úgy nézhetnek ki esetleg mint a kőhal).
Az már a jobbik eset, ha megnő az étvágyuk és kinövik az "akváriumot".

Magamban elképzeltem, hogy zöld fényben egy úszkáló hal megáll a HDD fölött, ha a többi melegedésre vágyó hal nem engedi oda a procihűtőhöz.

A látvány utópisztikus, de megvalósítható!

#73 Felhasználó inaktív   csucs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 08:58

idézet:
Ezt írta boho:
Hi
Eszembe jutott, hogy a szegény halak olyan közel egy magasferkvenciás berendezéshez kapnak-e valamilyen károsító sugárzást (élettanilag még nem teljesen tiszta ennek hatása)
...
[/quote]

Egyszerűen csak praktikus a dolog. Számítógép + mikrosütő egyben, egzotikus tengeri halételek. Ezt azonnal a szabadalmi hivatalba kéne vinni.

#74 Felhasználó inaktív   bp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 09:45

Én plexiböl vagy üvegből fogok házat építeni.A tervek már kész vannak.A plexi mellett az szól, hogy könnyebb, de fogalmam sincs hogy hol tudnék olcsón plexit venni, és ki tudná nekem az alkatrészeket megfelelően kialakítani.
Az üveg viszont nehéz, de olcsóbb és egy üveges mindent megfelelően meg tud csinálni.A házat csavarozni akarom, de nem tudom hogy a lapokat milyen módon fogassam össze.Valami esztétikus megoldás kellene de fogalmam sincs hogy mi lenne erre a célra a legjobb.Ha esetleg tud valaki valamilyen megoldást ami esetleg megfelelne az irjon.

#75 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 14:13

Haliho!

Elolap problema: nekem az jutott eszembe, hogy mi lenne, ga mondjuk vmi muanyag lapra rogzitenenk mondjuk gipszbol, kiformazott elolapog. Ha uregesre csinalod, meg nem is annyira nehez. Esetleg papirmase, bar az eleg serulekeny, de nagyon konnyu, es nagyon formazhato.

Valaki?

#76 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 14:55

idézet:
Ezt írta bp:
[...]A házat csavarozni akarom, de nem tudom hogy a lapokat milyen módon fogassam össze.Valami esztétikus megoldás kellene de fogalmam sincs hogy mi lenne erre a célra a legjobb[...][/quote]
Az keret nélküli üvegeket pontmegfogásos technikával rögzítik az építőiparban: általában a sarkokat megfúrják, és rozsdamentes konzolokra ültetik, amit kívülről egy 'alátéttel' rögzítenek. Vmi hasonlón lehetne elgondolkozni itt is csak kicsiben. [url="http://"http://213.70.156.209/all/Product-Info/Product-Pictures/Prestige.jpg"]http://213.70.156.20...es/Prestige.jpg[/url]
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#77 Felhasználó inaktív   bp 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 15:47

Ez a kép sajnos nem sokat mond nekem, valamilyen más képed erröl nincs véletlenül?

#78 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 16:12

Hirtelenjében ezt találtam: [url="http://"http://www.steindlglas.com/sg_iso1.html"]http://www.steindlgl...om/sg_iso1.html[/url]

[ 2002. március 25.: J_Blade szerkesztette a hozzászólást ]
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#79 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 20:43

lameXpert linkelte be egy masik hazakkal foglalkozo topicba, gondoltam ide is ildomos lenne beilleszteni:

Kép
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#80 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 03. 05. 20:54

Plexiüveg: [url="http://"http://www.metalloglobus.hu"]www.metalloglobus.hu[/url]
Nem tom mekkora kiszerelésben árulják, de szerintem érdemes rátelefonálni.
Boho: jó volt a hozzászólás :D
Végül is meg lehet csinálni teljesen átlátszóra is, csak akkor bele kell fúrni az alaplapi csavarokat az üvegbe, plusz néhányat a perifériáknak.
Egy extrém díszítési ötlet:
Alul körbe neon, vagy "hajlítható fénycső" (nem tom mi a neve, olyan mint a futófény csak nem fut :) ), az akvárium részbe pedig alulra körbe egy kilyuggatott cső, amibe levegőt nyomatunk (Ciklon légpumpa rulez :D ). Szerintem egész látványos lenne, és a halak is oda lennének ;)

cfodor: semmi gond ;) egy fórum a vélemények ütköztetésére való... mellesleg engem nem lehet felhúzni :D
--HunFrost vízhűtés--

Téma megosztása:

• (49 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.