HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 02. 13. 18:03

PINA
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#542 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2012. 02. 13. 18:03

PINA

SÖR

Szerk: Gyula meg biztos délutános, azért nem ír

Szerkesztette: rupic 2012. 02. 13. 19:10 -kor

Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#543 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 22:05

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 13. 19:09

[/b]Szerk: Gyula meg biztos délutános, azért nem ír

Hasznos volt megismernem a Hwsw rendszer trollcsapatát, akik nagy ügyesen, csapatmunkában hallatlaná próbálnak tenni minden, a fórumrendszerben megjelenő, nem "rendszerkonform" gondolatot.
Köszönöm a munkátok megismerésére adott lehetőséget és azt, h a beírásaitokkal aktív segítséget adtatok a gondolataim részletes kifejtéséhez.

#544 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 13. 22:10

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 13. 18:01

Na meg nem is beszélve Gyuláról, az egyenlőség bajnokáról aki felajánlotta Jahnónak, hogy szerezzen neki melót napi 70 ezerért, és odaadja neki az 5 %-át.

Nekem kevés az 5%, 70ezer meg lehet sok. Aztán valahol vagy találkoznak, vagy nem.
Make love not Wor.

#545 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 22:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 13. 22:05

Hasznos volt megismernem a Hwsw rendszer trollcsapatát, akik nagy ügyesen, csapatmunkában hallatlaná próbálnak tenni minden, a fórumrendszerben megjelenő, nem "rendszerkonform" gondolatot.
Köszönöm a munkátok megismerésére adott lehetőséget és azt, h a beírásaitokkal aktív segítséget adtatok a gondolataim részletes kifejtéséhez.

Troll az öreganyád. Annyi eszed sincs mint egy marék lepkének.

hja és PINA

#546 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 14:16

Kedves Gyula!
Örülök, hogy hasznos volt számodra amit itt tapasztaltál. Én örültem a topiknak amit nyitottál, elgondolkodtam olyan dolgokon amik nem biztos, hogy aktívan foglalkoztattak volna egyébként. A regisztrációd dátumát és a hozzászólásaid számát nézve, régi felhasználó vagy itt a HWSW-n. Ha trollnak tartasz, akkor troll vagyok. Kértél jó gondolatokat. Kaptál.Ha elvtársakat keresnél csak akkor hozz létre egy saját oldalt ahol kimoderálhatod az elveiddel ellenkező kommenteket. És örülj. Előbbre nem jutsz ettől, max. becsapod magad.
Amúgy szívesen megvitatnám továbbra is a témákat amiket felhozol. És nem ellenzék vagyok, csak más hogy látom a dolgokat. És nem vaskalaposként, az életem során folyamatosan változnak a nézeteim, a tapasztalat függvényében(nem köpönyegforgató vagyok, soha nem tettem le a voksomat semelyik eszmére sem).
Ha akarsz és tudsz, akkor meggyőzöl.

Üdv: egy troll....

#547 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 14:41

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 14. 14:16

Kedves Gyula!
Örülök, hogy hasznos volt számodra amit itt tapasztaltál. Én örültem a topiknak amit nyitottál, elgondolkodtam olyan dolgokon amik nem biztos, hogy aktívan foglalkoztattak volna egyébként.

Ha igaz amit írtál, akkor nem koptattam feleslegesen a billentyűket.
Én nem akartam többet, mint gondolkozásra késztetni és bemutatni egy az uralmi rendszerhez képest, alternatív működési módot.
Vitaszemléletmódban működőt meggyőzni nem lehet. Pontosabban, a meggyőződés személyes. Csak az tudja megváltoztatni az álláspontját, aki nem vitázik (nem személyes győzelemre tör), hanem ÉRTEKEZIK. Az, aki megnézi, a másik milyen elképzelések keretén belül gondolkozva lát valamit igaznak úgy, ahogyan mondja.
Tagja vagyok hozzám hasonlóan gondolkozó csoportoknak. Velük az átalakuláshoz szükséges teendőkről értekezek és tesszük amiket jónak látunk. Össztársadalmi szinten akkor lesz változás, ha ehhez elég ember fogja kívánatosnak látni a szövetségi formát és az ereje szerint, tesz a megvalósulásáért.

#548 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 15:10

Eddig itt vita és értekezés nem történt, ahhoz kicsit több kéne, mint egy általános ködös témafelvetés holni utópiáról. Meglepőmód a többség békés biztonságos korrekt világot akar, tehát a feltételed akár teljesülhetne is. Ugyanakkor a többség elfogadja és tudja is, hogy nem egyenlő másokkal.

Pont ezt szajkózzák itt neked, hogy fejtsd ki a témát, és ne terelgetésekkel, mellébeszéléssel tedd terjengőssé, hanem tartalommal töltsd meg. Sokan közös céllal is gyönyörűen menetelnek tévútra, ha senki nem veti fel a tévedés lehetőségét sem. Elég egyetlen ember, aki megindokolja a jobb megoldást, nem kell mindenkinek mást akarnia, mielőtt a tömeg útirányt vált.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#549 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 15:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 14. 14:41

. Össztársadalmi szinten akkor lesz változás, ha ehhez elég ember fogja kívánatosnak látni a szövetségi formát és az ereje szerint, tesz a megvalósulásáért.

Hmm, nagy meglátás. Eleddig ugyan semmit nem tudtunk meg erről, és tartok tőle ezután sem tudunk meg róla semmit, de igazad van, az akarat nagy szó. A ricinus meg hatásos. Még a kívánatosnál is többet tud tenni. Csak előtte meg kell inni.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#550 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 15:21

Ha igaz amit írtál, akkor nem koptattam feleslegesen a billentyűket.
Én nem akartam többet, mint gondolkozásra késztetni és bemutatni egy az uralmi rendszerhez képest, alternatív működési módot.
Vitaszemléletmódban működőt meggyőzni nem lehet. Pontosabban, a meggyőződés személyes. Csak az tudja megváltoztatni az álláspontját, aki nem vitázik (nem személyes győzelemre tör), hanem ÉRTEKEZIK. Az, aki megnézi, a másik milyen elképzelések keretén belül gondolkozva lát valamit igaznak úgy, ahogyan mondja.
Tagja vagyok hozzám hasonlóan gondolkozó csoportoknak. Velük az átalakuláshoz szükséges teendőkről értekezek és tesszük amiket jónak látunk. Össztársadalmi szinten akkor lesz változás, ha ehhez elég ember fogja kívánatosnak látni a szövetségi formát és az ereje szerint, tesz a megvalósulásáért.

Miért ne lenne igaz amit írtam?
Én is mint bárki küzdök, melózok, agyalok, próbálok helyezkedni, élni. Az a csoport amihez tartozol ismeretlen volt nekem eddig. Tehát tanultam valamit. Állást sem foglaltam soha sehol itt a fórumon más topikban sem, szeretném átlátni az egész működését a mai világnak. Soha nem írtam le egy párt vagy politikus nevét, semmilyen értelemben, mert butaságnak tartom. Csak zárójelben írom, mert ezért kapni fogok itt, hogy a külföld, a bezzegország azért más, mert nagyrészt fizet mindenki adót, áfát, járulékot. És ennek cseréjébe van tömegközlekedés, hóeltakarítás....
Csak példaként mondom, esik a hó jönnek a hókotrók szórnak. Ahogy olvad, jön a kézi seprűs brigád, a porszívóautó és visszagyűjtik a kavicsot, mert ha nem akkor eltömi a csatornát. az meg sokba kerül.

#551 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 16:27

Össztársadalmi szinten akkor lesz változás, ha...

Az emberek megtanulják, hogy alapvetően önmagukról kell gondoskodniuk, be kell fizetniük az adót, tb-t és rájönnek, hogy a boldogság nem a hitelre vett lapostévében van. No meg amikor az államnak leesik, hogy erős ellenőrzés mellett, de hagyni kell élni a vállalkozókat és nem úgy állapítja meg az adók mértékét, hogy mennyi kell még...

Ha ez teljesül, akkor itten borral-mézespálinkával folyó kánaán lesz mindenféle szövetségi rendszer meg lipótra való forradalmár nélkül is. Bizony! :-)
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#552 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 16:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsul - Dátum: 2012. 02. 14. 17:27

Ha ez teljesül, akkor itten borral-mézespálinkával folyó kánaán lesz mindenféle szövetségi rendszer meg lipótra való forradalmár nélkül is. Bizony! :-)

Nem, mert akkor még mindig ott lesz az irigység, hogy az utcaseprő 2 óra szemétszedéssel kevesebbet érhet el, mint az orvos 10 év tanulással megalapozott 2 órányi felelős műtéttel. Bizony! :-(
...

#553 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:06

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2012. 02. 14. 15:10

Eddig itt vita és értekezés nem történt, ahhoz kicsit több kéne, mint egy általános ködös témafelvetés holni utópiáról. Meglepőmód a többség békés biztonságos korrekt világot akar, tehát a feltételed akár teljesülhetne is. Ugyanakkor a többség elfogadja és tudja is, hogy nem egyenlő másokkal.

Pont ezt szajkózzák itt neked, hogy fejtsd ki a témát, és ne terelgetésekkel, mellébeszéléssel tedd terjengőssé, hanem tartalommal töltsd meg. Sokan közös céllal is gyönyörűen menetelnek tévútra, ha senki nem veti fel a tévedés lehetőségét sem. Elég egyetlen ember, aki megindokolja a jobb megoldást, nem kell mindenkinek mást akarnia, mielőtt a tömeg útirányt vált.

Linkeld, hol beszéltem én a MINDENBEN VALÓ és feltétel nélküli egyenlőségről.
A fizikai adottságokban, a tudásban, vágyakban soha nem lesz azonosság és ebből sokminden adódik.
A szövetségi rendszer az egyéni és csoport (belső működési) autonómiájára és a célszerűségi együttműködésekre (ezeknek a résztvevők által megállapodott módjára) épülő rendszer.
Ebből adódóan, a szövetségi rendszer a sokszínűség rendszere. Ennem a rendszerben minden szabad, amit nem tilt valami.
Az alaptiltás mások egyoldalú kényszerítése és a kényszerhelyzetének egyoldalú kihasználása (a mások kárára való nyerészkedés).
A szövetségi rendszert (az önkormányzatiságok (belső működési autonómiák) miatt) nem lehet minden részletében konkrétan leírni. A mindent precízen meghatározó központi vezérlés az uralmi rendszerek jellemzője.

#554 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:11

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 13. 11:58

Próbálom elképzelni a rendszert amit Gyula felvázolt. Egyszerűen nem tudom beilleszteni sehova sem.
az emberiség fejlődésének kezdetén voltak ősközösségek. Nem egy, elszigetelten több is. Ekkor tényleg egy szűz világ volt, csak a természettel szemben kellett küzdeni a fennmaradásért, a túlélésért. Nem voltak gazdagok, kizsákmányolók. Mindenkinek megvolt a helye a világban. De lehet, hogy az egyik közösség valamiért 1 mamuttal többet tudott elejteni mint amennyit megettek.

És ha meg kevesebb volt a kaja, mert csak valami kis mamutot fogtak, akkor szerinted egyenlően elosztották?
Szerintem az evett többet, aki erősebb volt.

Pl. majmok elosztják a kaják (nagyjából) egyenlően?

#555 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 13. 12:18

A hogyanra lennék kiváncsi!

Én már régóta ezt kérdezem, de azt nem mondja ...

#556 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 02. 14. 15:21

Csak zárójelben írom, mert ezért kapni fogok itt, hogy a külföld, a bezzegország azért más, mert nagyrészt fizet mindenki adót, áfát, járulékot. És ennek cseréjébe van tömegközlekedés, hóeltakarítás....

Erről is volt már szó. Mindennek van költsége. Mindennek a költségét, amiről a közösség a közös fenntartásról döntött, be kell gyűjteni (és ha az emberek látják, h a befizetéseikért megkapják az ellenszolgáltatást, akkor hajlamosak fizetni).
Még arról is beszéltem, h én a pénzben is megváltható munkamennyiség (munkaidő) adó jóságában gondolkozok (amit aztán a vezetők jól hasznosítanak a feladataik ellátásához).

Szerkesztette: Gyula2222 2012. 02. 14. 17:18 -kor

#557 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:16

Épp ez az, hogy nem fejtetted ki.
Eleinte kérdeztem, nem válaszoltál, csak ondtad, hogy ilyen szabály, olyan szabály. Meg nagy szavak a levegőbe.
Persze hogy egy idő után csak jobb "szórakozni" jár ide az ember.

#558 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:32

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#559 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 14. 18:06

Linkeld, hol beszéltem én a MINDENBEN VALÓ és feltétel nélküli egyenlőségről.

Idézet

A valódi SZABADPIACI rendszer pedig képes a teljes rendszert úgy optimalizáni, h az árak (az átlag) a termékekbe beépített munka (idő) mennyiséget tükrözzék és az embereknek a megélhetésükhöz nagyjából ugyanannyit kelljen dolgozniuk.

Idézet

Az utcaseprő egy órája ugyanúgy egy óra az életéből, mint a szívsebésznek (ugyanannyit dolgozott).

Ez így összegezve pont azt jelenti.
...

#560 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 14. 17:42

PINA

Téma megosztása: