Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2012. 02. 09. 18:32
Első felvonásként szépen elkezdték kiépíteni a magángazdasági birodalmukat "jó üzleteket" kötve az állami szférával és az állami szférát szép sunyin lerohasztva. A későbbi tevékenységük már sokkal látványosabb volt.
Fenét.
Az állami tulajdonnak nem volt gazdája, mindenki lopta. (Aki meg nem lopott, az se vigyázott rá, hogy ne menjen tönkre, mert nem az övé volt.)
Volt anno traktoros rokon.
TSZ-ből lopta a terményt, vontatóval. Aztán amikor utvában lakó rokon látta, és kérdezte, hogy "Jóska, nem szégyelled magadat", csak röhögött: "Azt mondták, hogy a miénk!"

A kis traktoros fizetésből nem tudott volna normálisan megélni, így otthon állatokat tartott, amiket eladott, és azoknak kellett a sok termény.
Ismertem egy fazont, éjjeliőr volt a helyi TSZ-ben. Mókás faszi volt.
Anno vettek fel új éjjeliőrt, aztán mesélte neki az új srác, hogy "Képzelje, éjszaka észrevettem, hogy lopnak valamit, többen rakodnak ki valamit a kerítésen a saroknál. Odamentem, és meg akartak verni!!!"
Erre megkérdezte tőle, hogy "Miért, maga nem járt éjjleiőr tanfolyamra?"
A srác lesett, éjjeliőr tanfolyaaaaam, nem is hallott róla, mit tanítanak ott?
- Azt, hogy ha éjszaka látom, hogy ezen a sarkon rakodják ki a lopott szajrét, akkor arra menjek. Ha meg azon a sarkon rakodják ki, akkor erre jöjjek. És akkor nem akarnak megverni!
Másik sztorija volt, maiben ellenőrizték éjszaka, és éppen aludt.
A faszi beírta valami naplóba, hogy "Az éjjeliőrt alva találtam.", dátum, aláírás.
Ő meg nem tudott jobbat kitalálni, mikor elment a fazon, kijavította, hogy "Az éjjeliőrt álva találtam."