Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft
Elküldve: 2012. 07. 31. 22:54
Ez nem mond ellent eddigi állításodnak? Ki dolgozik ingyen?
Mi nem állunk le 2 millió alatt linuxra fejleszteni.
Elküldve: 2012. 07. 31. 23:11
Idézet: Leni - Dátum: 2012. 07. 31. 23:52
Indexen volt egy balfasz hasonló vitában. Valami BSDvel szoptunk (lassan 10 éve lesz), meg más support is, én nem értek hozzá, körbekarika az egész, nem tudom mi volt, de valami ilyen fórumos adok-kapok, dobjuk ki, szar az egész. Csóka anyázott, hogy az legjobbab és mindenki hülye, csak Ő helikopter, blábláblá... Írtam levelet, hogy eddig okés, de nincs aki átlátja, akkor megoldod, vagy buzi-e vagy?
Erre írt egy mailt nagy arccal, hogy akkor Neki most igényei vannak és nem occsó, mert 500ezer pénz/nap a szakértési díja, blábláblá. Én meg írtam, hogy semmi gond, keretbe beleférni látszik, küldj egy megbízás jellegű dolgot, no meg akkor tisztázzuk mik a refenreciák, mennyi előleg, ésatöbbi. Presze lófaszt nem küldött, csak bekérdezett, mennyi ideig tart.
Én nem tudtam megbecsülni, mérd fel további X összegért, ha eszed van azt adod el, akkor nem kell garantálni semmi működést, tiszta sor, de szerintem kb. 5 napos meló.
Akkor jött a nagy röhögés, mert visszaírta, Neki most nincs ennyi ráérős ideje, meg különben is tele van projektekkel, és blábláblá. Mondom jahh, az olyan.
Elküldve: 2012. 07. 31. 23:19
te figyelj, ez itt nem így megy. elsőre valami nagyot kell mondani, aztán kérdőjelezd meg a másik szellemi képességeit, végül persze közöld, h te aztán nem egóból fórumozol...
erre te itt szerényen, visszafogottan, udvariasan meg még fórumozol is... nem tévedtél el, biztos jó helyen jársz, iszol te eleget ebben a kánikulában?
"Mi nem állunk le 2 millió alatt linuxra fejleszteni."
na alakul, alakul...

azért kíváncsi lennék az emberi butaság mely foka az, amire lefoszlik rólad is szépen a civilizáció hamis máza.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.
Elküldve: 2012. 07. 31. 23:37

Elküldve: 2012. 08. 01. 00:18
Idézet: Leni - Dátum: 2012. 07. 31. 22:52
nem, ez a hazugság, te pedig úgy néz ki, hogy még mindig egy személyeskedő butuska vagy. sosem állítottam azt, hogy én leprogramozok egy windowséval KOMPATIBILIS (!) ad implementációt. Annyit mondtam, hogy meg tudom írni jobb minőségben 4 hónap alatt. És ez igaz is. Aztán mondta xclusiv, hogy adna x milliót, ha írnék olyat, ami AD kompatibilis lenne, amire én közöltem, hogy nem érzek rá affinitást, és nem vállalnám el. Az eredeti felvetésem pedig igaz, max 4 hónap reális egy olyan projektre. Vagy szerinted olyan kurva nagy művészet összeokádni meg finomhangolni pár szkriptet meg egy szerver-kliens tcp-s lószart loginolással, meg szerver oldalon menürendszerrel? Kb-ra nincs 8ezer sor sem az egész szutyok. KÉTMILLIÓ TUVIT TUVIT TUVIT, öcsém. Nem sokan köthetnek veled üzletet, ahogy elnézlek, még programot sem láttál belülről. (alantas fikázódásaid után feljogosítva érzem magam, hogy én is ilyen stílusban kommunikáljak veled ezek után, jobbat úgy se érdemelsz

Ez nem mond ellent eddigi állításodnak?
what? where? ne fogyassz annyi hallucinogén gombát, aztán akkor majd nem kell kiragadott félmondatok alapján ellentmondásokat keresned, sokkal jobb életminőséged lesz, hidd el.
avman: én már kineveztem magam a világ legnagyobb programozójának kb 10 perccel előtted. te már csak a második lehetsz

"Mi nem állunk le 2 millió alatt linuxra fejleszteni."
na alakul, alakul...

jó lesz ez, ha kicsit még gyötröm, simán átmegy ebbe:

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 08. 01. 00:38 -kor
Elküldve: 2012. 08. 01. 00:46
Jó, tegyük fel, hogy nem tudsz kompatibiliset. De tudod-e mi van egy AD-ben? Mert Group Policy nem piskóta. AD csak részben szól a címtárról.
Én nem személyeskedtem, csak annyit írtam, hogy ideje lenne utánanézni a dolgoknak. Lehet ez rosszul érint, ezt sajnálom.
Már bánom, hogy felhoztam a pénzt, neked soknak tűnik, de az iparban ez nem összeg, egy mérnök maxi 3-4 havi bére, több esetén nyilván megoszlik (rezsi nélkül). Megígérem többet nem említem.
Nem akarok én se nagyot se kicsit mondani, csak a hülyeséget nem bírom. Le is írod, hogy nem adminisztrálsz rendszert (nem ismered), de megmondod a tutit. Mond miért?
Elküldve: 2012. 08. 01. 01:06
igen, kénytelen voltam már a csodálatos activedirectoryval mókolni életem során. - mert akinek a dolga lett volna, azt elnyelte a föld, más meg nem mert hozzányúlni, engem meg odabasztak elé, hogy én úgyis mindenhez értek, állítsam be ezt, azt, amazt... nem, nem robbant fel tőle a hálózat.
mint látható, nem vagyok az active directory témakörének senior szakértője (mint amilyen egy vérpistike rendszergazda pár hét használat után lesz), de azt azért egy kicsit mégiscsak túlzásnak érzem, hogy engem hülyének nézve túl akarnak néhányan misztifikálni egy népszerű ficsőröket összefogó szolgáltatásgyűjteményt, csak azért, hogy a windows arhitektúrájuk utolsó mentsvárába kapaszkodva... de hé, hé, ez az egész szar ilyen formában lehet, hogy nem is fog működni metron (legalábbis a szerveradminisztráció része biztos, hogy nem mentron át fog menni), szóval... miről is beszélünk? FAIL!
a 4 hónapot azért dobtam fel, mert ezek a linuxban effektíve kliens szinten már implementálva vannak, lényegében csak a szinkronizációt kell megoldani. 4 hónap = 4*30 nap = 120 nap, minden napra egy ficsőr megírása és a ficsőr tesztelése = success. (ráadásul nem ilyen igénytelen átláthatatlan módon megcsinálva, mint az AD, hanem akkor már szép beviteli mezőkkel, barátságosabb és egyszerűbb menüszerkezettel, táncoló animelányokkal) :3 :3
azonban ezt a rögeszmés ,,aki nem ért egyet velem, az nem ért hozzá'' jellegű hozzáállást nem értem a részedről. lehet, hogy ez téged ennyire rosszul érint, és esetleg fájdalmat okoz, ez esetben sajnálom. ha akarsz róla beszélni, én szivesen meghallgatlak, és segítek feltárni a probléma gyökerét

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 08. 01. 01:29 -kor
Elküldve: 2012. 08. 01. 06:28
mit is szokott leslie mondani, szélesebb a vállnál az arc?
Elküldve: 2012. 08. 01. 07:14
Elküldve: 2012. 08. 01. 08:05
jelen esetben ez hello kitty...
Elküldve: 2012. 08. 01. 09:27
Idézet: LCoder - Dátum: 2012. 08. 01. 08:14
Nem is ez abaj, hanem az, hogy nem ért hozzá, tehát nem tudja mit kellene csinálni, de azért nagy mellénnyel benyögte, hogy jajj az tökeccrű. Mint Dext amikor hirdeti a rák ellenszerét, meg a többit, mi meg azt mondjuk, jóvan Pistike, jóvanja. Szóval mit is mond a klasszikus, ez viccnek egy kicsit durva volt?
Elküldve: 2012. 08. 01. 11:13
Elküldve: 2012. 08. 01. 12:21
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 12:13
A fenét. Van ezer+1 Linuxos cég, vagy olyan üzemeltetés, ahova MS-t véletlenül sem, vagy mert csak. Ott viszont jól jönne a központi management. Meg pld. MACeseknek.
Elküldve: 2012. 08. 01. 12:30
Szerkesztette: 'Geri' 2012. 08. 01. 12:34 -kor
Elküldve: 2012. 08. 01. 13:04
Idézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:50
Ez nem elméleti project, nagyon is gyakorlati, már ha komolyan gondolod és nem csak szájkaratézol. Ha hozol számlát tényleg kifizetek 3m+áfát egy működő AD implementációért (linux+samba alapon), nem csak poénból mondtam. És szerintem nem csak én vagyok ezzel így, ezért gondolom hogy valag pénzt lehetne ezzel kaszálni.
A windows kompatibilitás pedig azért kell, mert a kliens windows és pont. Ismerek több olyan céget, ahol samba (nt) domain alapon nyomják a dolgot, vagy épp azzal se, mert nem hajlandóak vagy képesek kifizetni egy winserver árát. De igény az lenne rá.
Idézet
Ezt írtad: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt".
Itt szerintem egészen konkrétan az AD-ról volt szó, nem valami hasonló funkcionalitású sw-ről más OS-ek alá...
Elküldve: 2012. 08. 01. 13:06
Idézet: avman - Dátum: 2012. 07. 31. 20:02
civilben te is egy világhírû bohóc vagy? láthattalak már valahol? umbertó cirrkusssz világszám?
Én akrobata vagyok, egészen pontosan akrobatischer Volkstanzer. És kikérem magamnak a bohócozást!
szerk.: ja, és világhírű, természetesen.
Szerkesztette: xclusiv 2012. 08. 01. 13:08 -kor
Elküldve: 2012. 08. 01. 13:46
Idézet: xclusiv - Dátum: 2012. 08. 01. 13:04
megmondom, mi lesz.
adsz nekem 3 milliót kézbe (!) mindenféle papír nélkül, aztán elkezdem megírni a DA szerű implementációt
-ha meg tudom csinálni, 3 millió
-ha nem, 3 millió
mit szólsz?
sosem mondtam, hogy írok neked olyat. sőt, tudod mit? olyat nem írok neked.
hát ez most olyan, hogy az új OSX is a 2002-es OSX jobb minőségű manifesztációja, mégis tök más géne futnak, és nem kompatibilisek egymás szoftvereivel...
világhírű akrobata:
gondolom azzal lettél világhírú, hogy élő adásban összetörted magad

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:06
ismered a szakmából Wendriner Aladárt? ő artista és ragadozó - oroszlán. vagy a Wendriner famíliából bárkit?
Elküldve: 2012. 08. 01. 14:07