HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 01:18

sosem állítottam azt, hogy én leprogramozok egy windowséval KOMPATIBILIS (!) ad implementációt. Annyit mondtam, hogy meg tudom írni jobb minőségben 4 hónap alatt. És ez igaz is.

Nix. Ezt írtad: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt".
Vagyis az AD-t írod meg (jobb minőségben), nem valami azonos tudású akármit más rendszerekre.

De lehet inkompatibilis is, leszarom, csak akkor a kliens oldalt is tessen implementálni win alá. Szerintem amúgy a "windows kompatibilis" AD témával még jobban is jársz, mert legalább a kliens oldallal nem kell szopolnod, mert azt már megírta a ms.

Idézet

Az eredeti felvetésem pedig igaz, max 4 hónap reális egy olyan projektre.

A samba team, és az egész open source közösség 12 éve képtelen implementálni w2k domain-t. Aztán persze lehet, hogy nem is akarják igazán, vagy van jobb dolguk is, mindenesetre a samba team a samba4-et valamikor 2005-2006 környékén kezdte el tákolni, alpha volt 2007-2012 között, múlt hónapban pedig már beta verziók jönnek belőle. Ezt jó jelnek tekintem, mert a samba4 kb. úgy nézett ki, ami sose fog elkészülni. De ha az eddig tempó szerint haladnak akkor 7 év fejlesztés után jön még 7 év bugfix, aztán 2020 körül sikerül implementálniuk a win2k featureset egy részét.

Szóval a 4 hónap reális / max 8k sor / stb. bölcsességeket majd akkor hangoztasd, ha egyszer megírtad 4 hónap alatt 8k sorban.

#142 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:17

a samba team 12 éve képtelen implementálni a w2k domaint. tehát konkrétan azt és nem egy vele ekvivalens vagy nálánál jobb funkcionalitású szoftvert.
(amúgy fejlesztik már az activedirectory további részeit is, jelenleg alpha szinten tartanak már néhány éve, legalábbis a wiki oldalukon ezt írják)

#143 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:35

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 14:46

megmondom, mi lesz.
adsz nekem 3 milliót kézbe (!) mindenféle papír nélkül, aztán elkezdem megírni a DA szerű implementációt
-ha meg tudom csinálni, 3 millió
-ha nem, 3 millió

mit szólsz?

Azt, hogy a világ vicce vagy. Kézbe mindenféle papír nélkül, ez már maga a vicc. Az pedig főleg, hogy puszira, referenciák nélkül higyjem el egy bohócnak, hogy egyrészt képes elvégezni a feladatot, másrészt hogy bármiféle tét nélkül foglalkozni is fog vele. Valszeg előbb szállnék be vers win8-as csodájába pénzzel, mint hogy téged szponzoráljalak.

Plusz ugye hova tűnt a 4 hónap? :D

Idézet

sosem mondtam, hogy írok neked olyat. sőt, tudod mit? olyat nem írok neked.

Nem azt mondtad, hogy olyat írsz, hanem hogy _azt_ írod meg. Csak jobban. De látom már beláttad, hogy túl nagyot kamáztál.

Idézet

világhírű akrobata:
gondolom azzal lettél világhírú, hogy élő adásban összetörted magad :D

nem világhírú, hanem világhírű. Kicsit gyakorolnod kell még, nehéz szó. No meg élő adásban összetörni, pláne magamat? Na ne viccelj.

Amúgy meg (klasszikusokat csak szó szerint):
-azt meg már nagyon régen eljátszottátok, hogy én konrltabb insiderebb dolgokat fogok mondani az iparág azon részeiről, amelyben dolgozom, vagy olyan insider dolgokat szolgáltassak ki, amelyek titkosak és exkluzívak.
-kizárólag az erre személyem szerint kiválasztott személyek juthatnak információhoz

én egy világhírű programozó vagyok, te ki a fasz vagy?

#144 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:37

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2012. 08. 01. 15:06

@xclusiv: Én akrobata vagyok, egészen pontosan akrobatischer Volkstanzer. És kikérem magamnak a bohócozást!
ismered a szakmából Wendriner Aladárt? ő artista és ragadozó - oroszlán. vagy a Wendriner famíliából bárkit?

állatokkal nem foglalkozok. ha olyanom van etetem valamelyiket, de ennyi :D

#145 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:39

nem értem ezt a kontrollálatlan rosszindulatot a részedről

neked kell egy ilyen termék, mert állításod szerint nincs, én pedig adtam rá egy ajánlatot. ha élsz vele, élsz vele, ha nem, nem.
ha tényleg ennyire értékes, akkor 3 millió nem pénz érte! mit neked 3 millió? gondolj, mekkorát akaszthatsz egy ilyen termékkel,
3 milliót kockára tenni igazán nem nagy pénz érte, hisz amekkora király vagy, ez neked csak zsebpénz.
gondolj a világra, a haladásra, és hogy mennyit profitálna a világ egy ilyen szoftverből. hallgass a szívedre!

Kép

#146 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:42

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 15:17

a samba team 12 éve képtelen implementálni a w2k domaint. tehát konkrétan azt és nem egy vele ekvivalens vagy nálánál jobb funkcionalitású szoftvert.

Pontosan, és te is arról hazudtad azt, hogy 4 hónap alatt megírod jobbra. Ráadásul a jobb funkcionalitás több funkciót jelent, ami ugye több idő, mert ki is kell találni és le is kell kódolni, plusz tesztelni is ugye. Meg dokumentálni. És a neheze csak ez után jön: rá kell venni valakit (bárkit) arra, hogy használja is. Mert ha senki se használja, akkor csak öncélú faszverés az egész.

Idézet

(amúgy fejlesztik már az activedirectory további részeit is, jelenleg alpha szinten tartanak már néhány éve, legalábbis a wiki oldalukon ezt írják)

van már 4.0.0beta5 is (http://ftp.samba.org.../samba/samba4/)

#147 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 14:45

sosem mondtam olyat, hogy kompatibilisre írom. épp az ellenkezőjét állítottam. hagyd abba a hazudozást és a terelést.
különben is, a metroról volt szó, meg a fos perifériáikról. arra ki ír active directory admin interfacet?

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 08. 01. 14:45 -kor

#148 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:13

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 15:07

nekem is vannak ragadozó ismerőseim. kicsik, szőrösek, és macskák. őket ismeritek? :3

Sima ügy, csak a kicsivel van bajom. Arra fokhagymát szórni, fel a rácsra, oszt utána kis veresborral szétcsapatni. Jó a kicsi is, csak sok legyen belőle.
Make love not Wor.

#149 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 01. 15:13

Sima ügy, csak a kicsivel van bajom. Arra fokhagymát szórni, fel a rácsra, oszt utána kis veresborral szétcsapatni. Jó a kicsi is, csak sok legyen belőle.

risotto con gatto

#150 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:25

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 15:39

nem értem ezt a kontrollálatlan rosszindulatot a részedről

Nem rosszindulat, egyszerűen csak egészséges bizalmatlanság. Nem tollas a hátam. Ha azzal jösz, hogy nekifutásból átugrod a Dunát, azt se hiszem el. Pláne nem pakolok le érte pénzt előre, amit akkor is megkapsz, ha meg se próbálod.

Idézet

3 milliót kockára tenni igazán nem nagy pénz érte, hisz amekkora király vagy, ez neked csak zsebpénz.

Simán össze tudnám szedni ezt a 3 millát pár cégtől, akik samba domain-t üzemeltetnek, mert nem tudják (vagy akarják) a winserver +CAL árat kiköhögni. Ismerek pár ilyen céget, 3m simán összejönne, még több is. Csak azoktól, ahonnan én ismerek pár embert. Persze ehhez le is kellene tenni valamit az asztalra. Puszira nem fogják nekem ideadni, hogy odaadjam egy nagyszájú fórumos hülyegyereknek, aki vagy csinál valamit, vagy inkább nem. És mindegy, hogy azért nem, mert nem akar, vagy azért, mert nem tud.

#151 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:26

hiányérzetem van. egész végig úgy érzem, hogy valami hiányzik még ebből a topikból, hogy betetézhessük. vagy inkább valaki.

#152 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 08. 01. 16:25

Simán össze tudnám szedni ezt a 3 millát pár cégtől, akik samba domain-t üzemeltetnek, mert nem tudják (vagy akarják) a winserver +CAL árat kiköhögni. Ismerek pár ilyen céget, 3m simán összejönne, még több is.

Én szerintem 10szeresét meg merem kockáztatni. No meg akikről még nem tudunk, de majd rácuppannak és el lehet adni. Ez nem az n+1. hülyeség lenne a piacon, hanem A Megoldás. Legfeljebb változik A Terv.
Make love not Wor.

#153 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:32

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 15:45

sosem mondtam olyat, hogy kompatibilisre írom. épp az ellenkezőjét állítottam. hagyd abba a hazudozást és a terelést.

Te hazudsz itt, bazmeg. Ezt írtad: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt"

Mit állítasz? Megírod.
Mit írsz meg? Az active directory-t.

Nem valami hasonló rózsaszín álmot, hanem azt. Pont azt. Csak jobb minőségben, jelentsen az bármit.

Csak aztán gondolom utánaolvastál, hogy ez kicsit bonyolultabb, mint amit eddig életedben meg tudtál írni 4 hónap alatt, nem egy hello world vagy ilyesmi, hanem egy geci bonyolult dolog, többszáz oldalas könyveket írtak a használatáról. És azóta megy a terelés, hogy nem is azt mondtad, meg hogy nem is windows kompatibilisre gondoltál, meg ez meg az meg akármi.

Közben meg hazudsz bazmeg. Kurvára az AD-ról írtad, hogy azt írod meg 4 hónap alatt.

#154 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 08. 01. 16:26

Én szerintem 10szeresét meg merem kockáztatni. No meg akikről még nem tudunk, de majd rácuppannak és el lehet adni. Ez nem az n+1. hülyeség lenne a piacon, hanem A Megoldás. Legfeljebb változik A Terv.

Vágom, pont ezt írtam én is

Idézet

Én látatlanban feldobok erre a 6 hónapra 3mHUF + ÁFA összeget, de ha meghirdetem pár helyen akkor simán összejön ennek a tízszerese, de százszorosán se csodálkoznék. Ha komolyan mondod vágjunk bele, nekem annyi elvárásom van, hogy a végeredmény is open source legyen, meg persze fasza. Ja, a nettó 100m fölötti összegből kérek 10%-ot :)

#155 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:45

@"Geri": hiányérzetem van.
nekem is...
benzineskanna: pipa
kannán kiöntő: pipa
kannában 5 liter benzin: pipa
doboz gyufa: pipa
vajon mi a faszom hiányzik még... :gondolkodik:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#156 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 15:48

Ezt írtad: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt"

igen. alatta kettővel meg ott van:

de azt kérdésesnek érzem, hogy miért akarsz okvetlenül MS kompatibilitást ezzel az elméleti projekttel kapcsolatban? én igazából nem gondoltam erre, hogy meglévő szoftverekkel való kompatibilitást is akarnál

ha szelektív az olvasásod, akkor keress fel bizalommal egy pszichológust.

Te hazudsz itt, bazmeg.

? :D

Csak aztán gondolom utánaolvastál, hogy ez kicsit bonyolultabb

persze, visszamentem az időben utánaolvasni

nem egy hello world vagy ilyesmi, hanem egy geci bonyolult dolog

ez érdekes. akarsz róla beszélni?

Közben meg hazudsz bazmeg.

most önkéntelenül is egybeolvastam a hozzászólásodat, és elképzeltem, ahogy elreppeled erre:

#157 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 16:46

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 16:48

Ezt írtad: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt"

igen. alatta kettővel meg ott van:

de azt kérdésesnek érzem, hogy miért akarsz okvetlenül MS kompatibilitást ezzel az elméleti projekttel kapcsolatban? én igazából nem gondoltam erre, hogy meglévő szoftverekkel való kompatibilitást is akarnál

ha szelektív az olvasásod, akkor keress fel bizalommal egy pszichológust.

Egyrészt azt jóval később írtad, akkor már feldobtam a 3m-t.

Másrészt pedig megváltoztatja-e ez a szöveg a korábban írt baromságodat?
Mert szerintem nem, ez már a terelés. Hasonló funkcionalitást 4 hónap alatt kurvára lehetetlen normálisan megírni, nem csak egy embernek, de egy profi, összeszokott, jól vezetett team-nek is. Pláne ha még nem is AD/windows kompatibilisre írod, mert akkor egyrészt még specifikálhatod is, másrészt meg még a kliens oldalt is gyárthatod hozzá, ami minimum duplázza az időigényt. Ráadásul valszeg értelme sincs, mert kb. senki se fogja használni.

Idézet

Te hazudsz itt, bazmeg.

? :D

Csak aztán gondolom utánaolvastál, hogy ez kicsit bonyolultabb

persze, visszamentem az időben utánaolvasni

19:34 Geri: "az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt"
19:48 xclusiv: "Én látatlanban feldobok erre a 6 hónapra 3mHUF + ÁFA összeget"
19:50 Geri, Szerkesztette: 'Geri' Tegnap, 19:59 -kor: "...de azt kérdésesnek érzem, hogy miért akarsz okvetlenül MS kompatibilitást ..."

Milyen időutazás? Megnyitod a szócikket wikipedia-t, átfutod 1 perc alatt, és rájösz, hogy kicsit nagyobb feladat, mint amire gondoltál.
Ennyi.

Faszom, olyan nehéz leírni, hogy "bocs, benéztem, hülyeséget írtam, az active directoryt kurvára nem fogom 4 hónap alatt implementálni"?

Szerkesztette: xclusiv 2012. 08. 01. 16:47 -kor

#158 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 18:00

lehet, hogy te a 10 perce futottad át a wikipedián, de én már 4 éve ismerem az activedirectoryt. te láttál már ilyet, vagy csak arcoskodsz? sőt, egyszer még vizsgáztam is *konkrétan* activedirectoryból (igen, egyszer. ez azt jelenti, hogy nem húztak meg. távol áljon tőlem, hogy erre hivatkozva máris szakértőnek mondjam magam, hisz az oktatásügy minőségét mindannyian ismerjük, csak a miheztartás végett mondom. meg mint már mondtam, kénytelenvoltam baszkodni is néhányszor benne élesben). megnézve a wikipediabejegyzést, remélem nem gondolod komolyan, hogy abból úgy nagyjából is meg lehetne érteni, hogy egyáltalán miről szól a dolog, és az alapján ezt a vitát nem tudtam volna lefolytatni. de lehet, hogy te onnan szedted, mert nem tűnsz valami nagy szakértőnek. Az idézeteddel meg nem tudom, hogy mit akarsz elérni. felvetettem a témát, felvetetted egy lehetséges üzlet lehetséges menetét, amire helyeseltem, AZTÁN felvetetted az ms kompatibilitást, és a félreértések elkerülése végett azonnal közöltem, hogy olyat nem írok, ami kompatibilis lenne azzal. ez van odaírva. te magad idézted be. melyik részét nem érted? Furcsa módon úgy ugrálsz, mint egy meg nem értett depressziós hörcsög. talán elfelejtetted bevenni a gyógyszered? :D

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 08. 01. 18:08 -kor

#159 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 18:05

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 08. 01. 19:00

de én már 4 éve ismerem az activedirectoryt

Az a magas szemüveges faszi a másodikról? Mi is biccentünk egymásnak a liftben, fene se gondolta hogy meleg...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#160 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 08. 01. 18:13

igazából nem is értem, hogy mit logavol ezen a témán, ha ezt a vitát megnyerné (innentől már nem fogja) se haladna semennyit a metro megmentésének eszmei útján.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.