HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Új perifériákkal erősíti a táblagépeit a Microsoft Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:42

@"Geri":
fasztuggya, azért én kíváncsi lennék mi a faszom referenciád van a pofádon meg az arcodon kívül, amire vered itt a habosnyálat.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#102 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:42

az örök életet kihagytad

#103 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:46

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2012. 07. 31. 18:42

@"Geri":
fasztuggya, azért én kíváncsi lennék mi a faszom referenciád van a pofádon meg az arcodon kívül, amire vered itt a habosnyálat.

hát kíváncsi is lehetsz, mert
-nem én szoktam egóból, személyeskedve rendezni próbálni a dolgaim
-azt meg már nagyon régen eljátszottátok, hogy én konrltabb insiderebb dolgokat fogok mondani az iparág azon részeiről, amelyben dolgozom, vagy olyan insider dolgokat szolgáltassak ki, amelyek titkosak és exkluzívak.
-kizárólag az erre személyem szerint kiválasztott személyek juthatnak információhoz

én egy világhírű programozó vagyok, te ki a fasz vagy?

#104 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:34

honnan tudod, hogy én mit tudok? az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt, ha elég sokat fizetsz érte.

Ne izgass :)
Figy, van a samba, alapnak jó, open source. Azt kellene megtákolni úgy, hogy tudjon AD DC-ként is működni a win2k3 funkcionalitásával. Be lehessen léptetni domain-ba XP és win7 klienseket, oszt ennyi. Ja, még a win7-samba környülállást is rendbe kéne kapni, ha jól emlékszem valami auth-ot implementálni kéne, bár gondolom ez az AD funkcionalitáshoz is kell. De mindegy, kapsz erre még 2 hónapot.

Én látatlanban feldobok erre a 6 hónapra 3mHUF + ÁFA összeget, de ha meghirdetem pár helyen akkor simán összejön ennek a tízszerese, de százszorosán se csodálkoznék. Ha komolyan mondod vágjunk bele, nekem annyi elvárásom van, hogy a végeredmény is open source legyen, meg persze fasza. Ja, a nettó 100m fölötti összegből kérek 10%-ot :)
Fél év, ha megcsinálod akkor többet az életben nem lesz anyagi problémád (csak ha nagyon hülye vagy). Ha meg nem, akkor jösz nekem egy láda sörrel (ne valami drágára gondolj, Dreher jó).

Benne vagy?

#105 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:50

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:46

én egy világhírű programozó vagyok, te ki a fasz vagy?

Az jó :)

#106 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:50

idén biztos, hogy nem érnék rá erre, de jövőre talán, ha addig nem csinálják meg, és összekuruzslod rá a pénzt, talán összerakhatjuk

(de azt kérdésesnek érzem, hogy miért akarsz okvetlenül MS kompatibilitást ezzel az elméleti projekttel kapcsolatban? én igazából nem gondoltam erre, hogy meglévő szoftverekkel való kompatibilitást is akarnál. a windows hálózati forgalma alapján kéne kisilabizálni nagyon sok mindent, ami nem lenne gyors, rengeteg időt kéne rászánni. én nem is biztos, hogy így meg tudnám csinálni, én erre nem lennék ideális ember)

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 18:59 -kor

#107 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:50

idén biztos, hogy nem érnék rá erre, de jövőre talán, ha addig nem csinálják meg, és összekuruzslod rá a pénzt, talán összerakhatjuk

pedig szerintem a millió dodós nagyságrend eléggé a minimum egy ilyen project-re, de ahogy érzed :)

#108 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 18:55

ezért nem fogsz millió dodót kapni, max néhány ezret, esetleg néhány tízezret. ha már kész van, senki nem fog adakozni bele, mert megvan, kész, mehetsz a levesbe. ez a baj az ilyen opensource cumókkal. legalábbis én így szoktam járni ezekkel.

#109 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 19:00

@"Geri": én egy világhírű programozó vagyok, te ki a fasz vagy?
jahogy, ez így bemondásra megy? na akkor én szartam a gellérthegyet. természetesen a szoborral.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#110 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 19:01

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2012. 07. 31. 19:00

@"Geri": én egy világhírű programozó vagyok, te ki a fasz vagy?
jahogy, ez így bemondásra megy? na akkor én szartam a gellérthegyet. természetesen a szoborral.

ez esetben köszöntelek, terraformálási képességeid egyedülállóak ;)

#111 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 19:02

@xclusiv:
civilben te is egy világhírű bohóc vagy? láthattalak már valahol? umbertó cirrkusssz világszám?

#112 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 19:03

amúgy télleg programozó vagyok. célom, hogy minden idők legnagyobb programozója legyek. még nem vagyok az, de már majdnem elkezdtem nőni.

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:26

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:34

honnan tudod, hogy én mit tudok? az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt, ha elég sokat fizetsz érte. De szerintem annyit nem tudsz, sőt, inkább vedd vissza az egódat

Ennyi, kussolunk. Csak azt nem értem, hogy ha meg bírod írni így seperc, akkor miért írogatsz ide a Bahamákról? Miért nem szarod le a világot, oszt ennyi?
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:27

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 20:03

amúgy télleg programozó vagyok. célom, hogy minden idők legnagyobb programozója legyek. még nem vagyok az, de már majdnem elkezdtem nőni.

Hát izéééé. Nagyot nőlj, ahogy a klasszikus mondja. Bár ilyen hozzáállással? Tudja a fene.
Make love not Wor.

#115 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:29

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 31. 19:48

Én látatlanban feldobok erre a 6 hónapra 3mHUF + ÁFA összeget, de ha meghirdetem pár helyen akkor simán összejön ennek a tízszerese, de százszorosán se csodálkoznék.

Mivel MAChez már van valami mondvacsinált központi management, aztán vaami 100-200 dollár/kliensért adják sok év szenvedés után, így tudja a fene. Kár olyan jóslatokba bocsájtkozni, amire a fél világ vár és szopolik vele.
Make love not Wor.

#116 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:30

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:20

nincs olyan lényeges momentum, amely csorbát szenvedne a hálózat belinuxozásától a vállalatodban.

Végül is csak a komplett üzemeltetést kellene lecserélni, de programozók is ASP meg hasonlókat nyomnak, webszerverek IIS-ek, adatbányák MS-SQL-ek, így ugrik a..... Áááá, hagyjuk. Bár van ahol helyi script és clipper fordít a helyi raktárkészlet és a nemzetközi SAP közt, mert SAP rohadt drága lenne :-)
Make love not Wor.

#117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:50

Nem kell vele kapnodni, 10+ éve várnak rá más platformon is, az a fél év igazán belefér.
Make love not Wor.

#118 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:33

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 07. 31. 19:55

ezért nem fogsz millió dodót kapni, max néhány ezret, esetleg néhány tízezret. ha már kész van, senki nem fog adakozni bele, mert megvan, kész, mehetsz a levesbe. ez a baj az ilyen opensource cumókkal. legalábbis én így szoktam járni ezekkel.

Ehehe, ebből is látod, hogy nem érted a súlyát. Linuxos hálózatok üzemeltetőinek ez a legjobb megoldás lenne, innentől kezdve _bármennyi_ pénzt el lehet kérni, mint ahogy Linuxra is vannak kemény fizetős céges szoftverek.
Make love not Wor.

#119 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 20:45

hogyne érezném? ezért is mondtam, hogy arra, amit ő javasolt, én arra nem lennék egy optimális ember. btw nekem a sap eléggé tetszik, legalábbis rám jó benyomást tett, mondjuk nem sokat kellett szenvednem vele. sokminden logikátlanul van benne megcsinálva, néhány dolog túl bonyi meg túlzsúfolt benne, de végülis összességében jó dolog, nem is bürokratizálja szét a gazdasági ügyeket annyira (volt olyan amcsi kontaktom már, akivel 4 teljes napon keresztül bürokratív faszságokkal kellett szopni, na hát nekik szerintem nem volt sap :D) kezdünk nagyon off lenni.

nekem is van fizetős linuxos szoftverem, igaz, semmi köze a hálózatokhoz, de én inkább pont azt látom, hogy a linuxos verzióért lófaszt se lehet kérni. sőt, az opensourcepistikéknek zavarja az önérzetét még az is, ha valaki pénzt mer keresni a platformjukon. konkrétan linux platformra már nem is fejlesztek, persze szeretek linuxra is portolni mindent, de a linux már nincs a fókuszomban. persze most, hogy az ontopiknál maradjunk, ez néhány héten - hónapon belül megváltozik. egyszerűen számomra ez a windows metro-okádmány meghalt. teljes mértékben áttérek linuxra, however, windowsra azért portolok majd, de nem metrora, hanem a legacy desktopra. amíg megy, addig megy. ha meg már nem, akkor viszlát windows. nem kötelező normális oprendszert írni, én meg egy szabad ember vagyok, és arra fejlesztek, amire akarok. a metro számomra nem egy ilyen platform.

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 07. 31. 20:47 -kor

#120 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 31. 22:52

@"Geri":
"honnan tudod, hogy én mit tudok? az active directoryról annyit, hogy megírom neked jobb minőségben 4 hónap alatt, ha elég sokat fizetsz érte. De szerintem annyit nem tudsz, sőt, inkább vedd vissza az egódat, ebben a topikban még nem mondtál semmi konstruktívat. Pattogsz itt, mint egy keljfeljancsi, kritizálódsz, meg vered magad a semmire. én a helyedben nagyon csendben maradnék, mert ez így kevés."

Az az igazság, hogy te állítasz valamit, az itteni cáfolatokat meg nem is érted. Azt írod, hogy ha elég sokat fizetek leprogramozod. Ajánlottak pár millát, máris viszakozol. Nem tudom, hogy nagy-e az egóm, de nem én neveztem magam a világ legjobb programozójának. Konstruktívat meg mondtam, csak Te nem érted. Ezért írtam, hogy nem ártana utánanézni a dolgoknak.

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.