HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#441 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 01:55

Hogy Arn kedveben jarjak:
[url="http://"http://www.insanewb.com/waterblock/guarda_wb.asp?waterblock=12"]QTEC tap vizhutese[/url]
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#442 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 02:01

Tarcsamaro helyett vizsugar. A torott szerszam a multe :)

Kép
Kép
Kép

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#443 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 10:06

lehet hogy ugy lesz ahogy a fenti megoldas, majd meglassuk mennyiert tudok venni plexit es milyet, valamint hogy mit szol a vegleges tervhez a maros... de nekem kell ez a 114.92 négyzetcentiméter felület a bordákon :) Legrosszabb esetben beforraszttatom a szélén ha a tárcsa kimarja az oldalát is.

Bár effektíve ezt fogja csinálni a marós is, amit az első képen mutattál, csak ő a végén belemarja a két gyűjtő járatot is. Majd meglássuk...

[ 2004. március 25.: orbano szerkesztette a hozzászólást ]
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#444 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:10

gyönyörű ez a darab... :D :D

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#445 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 16:55

idézet:
Ezt írta HookR:
Kép

Ez sem rossz otlet, igy nincs kulonosebb gond a v.rez megmunkalasaval. A plexit egyszerubb.
[/quote]

hu ilyenen anno mennyit agyaltam :) marmint, hogy bordas, es egyoldali megmunkalassal. eszerint mukodik.

#446 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 17:03

orbano: a tobbiek altal kifogasolt dolgokat en is helyenvalonak tartom tobb helyen.

1. o gyurut hasznalj.... rahagyassal tervezd az egeszet
2. a 3as metrikus csavar is boven eleg
3. a bosch arul hagyomanyos szabvanyos csonkot is ogyuruvel
4. hookrnak nagyon igaza van a szuk keresztmetszettel kapcsolatban: nem nagyon gondoltal meg bele ezek szerint a mukodesebe. hiaba van nagy feluleted, az egesz ugyan vizzel feltoltodik, de aramlas csak a blokk egy kis reszen lesz - a viz nem fog neked szivesseget tenni, ott aramlik, ahol neki a "legkenyelmesebb". tehat pl a szelen elfolyik (mert ott is biztositottad neki a szuk kereszmetszetet), a tobbi amugy nagy felulet felesleges lesz... tehat nemhogy nagyobb a hasznos feluletet, hanem epp ellenkezoleg - kisebb lesz, pontosabban nem ott hut, ahol te azt szeretned. nem veletlenul csinalnak kis magassagokat.

#447 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 17:09

idézet:
Ezt írta HookR:
Hogy Arn kedveben jarjak:
[qb][url="http://"http://www.insanewb.com/waterblock/guarda_wb.asp?waterblock=12"]QTEC tap vizhutese[/url]
[/QB][/quote]

koszi ;)

ha igyisugyis tobb venti van a hazban, a tap zajszintjet igazan be lehet illeszteni. meg nem ertem, hogy ha bennehagyta az egyik ventit... mire ment vele. marmint az elveivel, mert vizhutes mellett csont hideg az egesz minimalis legmozgassal is. igazabol ez a vizhutes szepsege... a hotermelo cpuborda kiiktatasaval fantasztikusan huvos lett minden a hazban: tobb ponton kimertem, kb 2-3 fokkal megy a szobahomerseklet fole. ez tetszik vinyonak, a memoriaknak, es a tapnak is. az eszaki hidat meg nem nyaggattam meg igazan... de a dzsunka samsung ramok valszeg ugysem visznek majd vmi sokat.

#448 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 17:17

ez alkoholos dologhoz lenne kerdesem: a 10% alkohol tartalmat ti siman terfogat szerint mertetek ki, vagy fajsuly szerint... nem mind1, vagy 20% difi van kozte.

a 96%os 1dl alkoholert legomboltak tolem 500 forintot :( a 70%os sem volt sokkal olcsobb... ha a vegeredmenyt vesszuk.

#449 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 19:56

idézet:
Ezt írta arn:
ez alkoholos dologhoz lenne kerdesem: a 10% alkohol tartalmat ti siman terfogat szerint mertetek ki, vagy fajsuly szerint... nem mind1, vagy 20% difi van kozte.

a 96%os 1dl alkoholert legomboltak tolem 500 forintot :( a 70%os sem volt sokkal olcsobb... ha a vegeredmenyt vesszuk.
[/quote]

Bár én még a vízhűtés előtt állok (remélem, nem sokkal), de szerintem lehet venni a legkisebb %-os alkoholt, ha a többi része tiszta víz, akkor csak számolás kérdése, lényegtelen, hogy most te öntöd hozzá a víz egy részét, vagy alapból benne van már. Ha tiszta vizet tartalmaz, meg te is tiszta vizet adsz hozzá, akkor arányosan számold ki, aztán kész. Vagy rosszul gondolom :confused:
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#450 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 20:29

számold ki hogy megéri e, mert a hígabbnál a vizet is kifizeted, ami lehet hogy egyébként olcsóbb, franc se tudja.
Arn! Nem igazán értelek, vagyis nem vagyok benne biztos. Arra akarsz utalni, hogy a víz inkább csak a bordák tetejénél fog áramlani (mivel ott megy ki és be a csonk), és a tövénél kevésbbé? Mást nem tudok elképzelni, horizontálisan teljesen szimmetrikus az elrendezés (a cs+onkok a sarkokban lesznek). Erről meg az a vélemyényem, hogy nem vagyok benne biztos (nehogy azt hidd hogy mániám a kötözködés, csak szeretek alaposan átgondolni mindent), mivel szerintem ekkora áramlási sebességnél keletkezik akkora turbulencia, hogy mindenhol megfelelő legyen az áramlás, és a megnövekedett felület plusz teljesítményt adjon. Bár szeritnem erre egy alapos teszt adna csak választ.
Azt viszont még mindig nem értem, hogy egy gumiból kivágott gyűrűszerű profil, és egy hasonló anyagból készült gyűrű között mi a különbség. Ez a szétoszló nyomás logikusnak tűnik, de ezt kompenzálhatom azzal, hogy nem a teljes profilon rakok tömítést, hanem egy kicsit vékonyabbra veszem (2-3mm széles tömítés). Kb így:
Kép
(abba ne kossetek bele hogy nincs kihagyva hely a csavaroknak meg ilyenek, csak egy gyors rajz akart lenni)
Megvettem amúgy ezt a gumit, egész jónak néz ki (2mm vastag). Egy kicsit keményebb mint amit szerettem volna, de biztos jó lesz... :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#451 Felhasználó inaktív   Brian63 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 21:17

idézet:
Ezt írta HookR:
Tarcsamaro helyett vizsugar. A torott szerszam a multe :)

Kép
[/quote]

Ez nem vízsugár. (Nyúlj hozzá és égnek áll a hajad)Huzal szikraforgácsolásnak hívják. A munkadarab (jelen esetben réz borda) az egyik potenciálon a speciális jó vezető (0,2mm-es) huzal a másikon. Így készült az én chipset bordám is:

Kép

#452 Felhasználó inaktív   skywalkman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 21:44

Ha már blokkdizájnok:
HookR, csak rajzolsz, vagy sikerült valamit kezdeni a gyártással? (szerk: nem beszolas, erdeklodes.)

Nem próbált még valaki cascade blokkot gyártani?

[ 2004. március 25.: skywalkman szerkesztette a hozzászólást ]
LukE skywalkman dö yeti nájt

#453 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 22:11

idézet:
Ezt írta Brian 63':
Ez nem vízsugár. (Nyúlj hozzá és égnek áll a hajad)Huzal szikraforgácsolásnak hívják.[/quote]

Ahham, lehet, hogy igazad van. A frocskolodo folyadekbol a vizsugarra kovetkeztettem, noha e ket szoban forgo eljaras kozul meg egyiket sem lattam eloben.

idézet:
Ezt írta skywalkman:
HookR, csak rajzolsz, vagy sikerült valamit kezdeni a gyártással? (szerk: nem beszolas, erdeklodes.)[/quote]

Egyelore csak rajzolok.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#454 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 22:22

orbano:
Nem kötekedni akarok.A blokkod belső keresztmetszete kb.4-szer nagyobb mint a bemenő csonkod keresztmetszete.A pumpa az adott keresztmetszet miatt szerintem nem fog elég vizet nyomni a blokkba, ezért az nem fog mindenhol feltelni vízzel.Ezért rendes áramlásod sem lesz.Épp csak csordogálni fog.És ha a bordák elhelyezése vízszintes lessz, lehet a felső néhány bordánál egyáltalán nem fog cserélődni a víz,ami szép lassan túlmelegedéshez vezet.

skywalkman:
Milyen az a cascade blokk?
SPM fokozat pajti!!!

#455 Felhasználó inaktív   skywalkman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 25. 22:45

idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
orbano:

skywalkman:
Milyen az a cascade blokk?
[/quote]

Te is csak lopod a napot :D (boccs)

tesztek: [url="http://"http://www.google.com/search?q=cascade+water+block&sourceid=opera&num=25&ie=utf-8&oe=utf-8"]google[/url]

Es itt van egy eleg hosszu [url="http://"http://forums.procooling.com/vbb/showthread.php?t=6666"]topik[/url] a kialakulasarol
LukE skywalkman dö yeti nájt

#456 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 22:59

Van valaki aki meg tudja erősíteni Vizi naplopó elképzelését a megnövekedett keresztmetszet okozta hatásokról? Olyat várok aki már látta, hogy valóban így fog történni. Amúgy az én elképzelésem:
A keresztmetszet a blokk végén visszaszűkűl, így ugyanolyan sebességgel fogja "elnyelni" a vizet mint a másik "ontani". Az általad felvázold eset akkor fordulna elő, ha teszem azt az oldalán kifolyna a víz. Hogy ne legyen benne levegő, arról a légtelenítés gondoskodik. A másik pedig, hogy nem történ hasonló a radiátoromban sem, pedig annak aztán pláne nagyobb az összekeresztmetszete mint a csöveké. Miután lelégtelenítettem, egész jól hűtött. :)
Ez a vízhozam pedig amit a pumpa produkál, több mint elég egy ilyen blokkhoz. Ne hülyésked egy 600l/h-s szivattyurol beszelunk es egy 6x6x2 centis kis p*cs blokkról. (jó tudom sokat veszít a vízhozamból mire átmegy a radiátoron meg minden, de még akkor is...)

A másik meg hogy tök mindegy milyen helyzetben van a blokk, mivel nem vízesést tervezünk. Ha le van légtelenítve, mindenhol egyenletesen fog folyni a víz mivel bármelyik úton halad is, ugyanannyi távolságot kell megtenni, és ugyanúgy változik az energiája (pontosabban fogalmazva elenyésző lesz a gravitáció a hatása a nyomáshoz képest)

--HunFrost vízhűtés--

#457 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:05

idézet:
Ezt írta orbano:
Van valaki aki meg tudja erősíteni Vizi naplopó elképzelését a megnövekedett keresztmetszet okozta hatásokról? ....[/quote]

Csatlakozom. Ha megnő a blokkon belüli keresztmetszet a csonkokhoz képest, akkor az eredméy valami olyasmi lesz, hogy a két csonk közti legrövedebb úton, nagyjából akkora keresztmetszeten, mint a csonké, intenzív lesz az áramlás, a többi "helyen" pedig nem, vagy csak alig-alig lesz mozgás, amolyan "holt ágak" lesznek. Amik ugyan folyadékkal lesznek telítve, de kellő folyadék csere nélkül nem ér semmit.

Én is azt mondom, tartani kell a belső összkeresztmetszetet mindíg, ami azonosnak (közel azonosnak) kell lennie a csonk keresztmetszetével.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#458 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:17

idézet:
Ezt írta Mono:

a két csonk közti legrövedebb úton
[/quote]
Mindegyik út a legrövidebb! átlósan fogom rakni a csonkokat. nézz a blokktervre!
Amúgy emlékszem régebben is ezen ment a nagy vita, én akkor is ezen az oldalon álltam. Az első blokkomban duplája volt a furatok keresztmetszete a bejövőjének, és nem úgy nézett ki hogy nem áramlana mindenhol a víz, esetelg hogy kicsi lenne a teljesítménye. (Bár nem láttam bele a blokkba) Ráadásul ott nem is szimmetrikus volt az elrendezés! (amikor meg átalakítottam szimmetrikusra, semmit sem javult)

--HunFrost vízhűtés--

#459 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:25

idézet:
Ezt írta orbano:

Mindegyik út a legrövidebb! átlósan fogom rakni a csonkokat. nézz a blokktervre!
[/quote]

Képzelj el egy nagy sportcsarnokot, a bejáratnál emberkék állnak, koncert van. A hátsó ajtón menekül a sztár. Képzeld el az emberek mozgását, ha az elméleti úton történő magyarázat nem hat meg.
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#460 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 25. 23:27

idézet:
Ezt írta orbano:
Olyat várok aki már látta, hogy valóban így fog történni.
[/quote]
Miből gondolod, hogy nem láttam? :mad:
SPM fokozat pajti!!!

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25