HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nem biztonságos Kim Dotcom új fájlmegosztója? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Nem biztonságos Kim Dotcom új fájlmegosztója? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   gsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:14

@YleGreg: Emlekszem olvastam meg regebben hogy van egy okos uriember angliaban aki MIvel kemenyen tamogatott chatbot parkot (tobb tizezer bot mukodik adott pillanatban) uzemeltet ami pedokra vadaszik magat kislanynak kiadva, igen jo eredmenyeket elerve, olyannyira, hogy a programjat bizonyito erejunek tartja a birosag is! Kozvetlen osszekottetesben all a rendszere a rendorseggel, es az eseteket azonnal kozvetlenul oda jelenti, nulla szazalekos hibarataval eddig! Magyaran mondva a balfasz aki kislanyt akar becserkeszni 10 perc mulva mar bilincsben van! Lehet kuzdeni a pedok ellen ugy is hogy a normalis embereket nem zaklatjuk!

#42 Felhasználó inaktív   gsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:18

@NancsiBacsi: Nincs ketsegem! :) Csak remelem hamarabb kerul ki az internetre az a par sorocska :D

#43 Felhasználó inaktív   gsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:32

@bogdan: javitok: Kozben rajottem hogy Osloval az Abelre celoztal, koszi az infot!

#44 Felhasználó inaktív   bj22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:03

Én csak annyit tennék hozzá, hogy azok szerint akik KimTohonyaCom nem bűnöző azok kapjanak már a fejükhöz. Függetlenül a per végétől egy bűnöző a tag, a fehérgalléros fajtából. Semmit nem tett a zinternetes társadalomért vagy a szabad fájlmegosztásért vagy bárkiért/bármiért, beszélhet ő -utólag- akármit. Sőt, azzal, hogy pénzért kínálja a szolgáltatásokat még jobban árt is a fájlcsere ügyének. Ő igen jól élt és él abból amit csinál (aki nem hiszi, keressen rá a lefoglalt vagyonára, és az csak a lefoglalt..), futotta neki egy-két-há-sok sztárügyvédre, s így szépen ki is mászhat a slamasztikából, s kezdheti elölről az üzletet.

Nem úgy, mint pl. a Piratebay-es arcok, akiknek annyi a bevételük, amit összedob nekik a közösség, s akik valóban a széllel szemben mentek, nem csak beszéltek róla.

Az már megint más kérdés, hogy a politikusok, xy cégek / szervezetek ugyanúgy bűnözők csak sajnos nincsenek perbe fogva.. A lényeg a lényeg, hogy ne avassuk már szentté dotcomot, mert hatalmas pénzeket akaszt le a fájlcseréből, aztán amikor szorul a nyaka körül a hurok az internetes közösség után kiabál segítségért, csak tudnám miért, hiszen ő is csak egy a sok nyerészkedő vállalkozás közül..

#45 Felhasználó inaktív   Stefling 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:09

Senki se tudja a kérdésemre a választ? :"(

#46 Felhasználó inaktív   YleGreg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:21

@ gsar és Attila:

Egy alkalommal, amikor a THC -t akartam beírni a gugliba, elgépeltem, és PTHC -t írtam be.
Akkor új szót tanultam, és jópár olyan videó linket láttam, ami 5-10 éves gyerekekről "szólt".

Azóta az a szöveg, hogy "erősen fel van nagyítva", vagy hogy "megoldódni látszik" az nálam nem játszik.
Ez egy tényleg valós probléma, csak nincs kiplakátolva, és kevésbé használják motivációs eszközként úgy, mint a terrorista/náci/fajgyűlölő és a többi politikai célra használható cimkét.

Nem szeretném összemosni ezeket, mert a terrorizmus az egy olyan dolog ami a gazdasági okoból történő háborús cselekményekre adott válaszreakció (lehet vallási betét is a történetben, de az többnyire csak az elterelés, vagy az uszítás/fanatizálás része) míg a pedofilia tulajdonképpen egy betegség (én ekként tudom elképzelni/felfogni), aminek hatására ártatlanok szenvednek, és ezt igenis mi könnyítjük meg azoknak, akik még ráadásul ebből is üzletet csinálnak.

Na, ez egy igen központozatlan mondat lett, a lényeg amire ki akarok lukadni, hogy a terrorizmus felszámolásához nincsenek eszközök a kezünkben, de a pedo emberek kiszűrésére, vagy a tevékenységük megnehezítérére talán már vannak. És emiatt le a kalappal az Anonymous előtt, hogy egy párat lekapcsoltak, vagy rámutattak, hogy kik ők, és így már le lehetett állítani őket.

És emiatt fáj, hogy itt egy újabb eszköz amit remek jól tudnak használni a céljaikra azok, akiknél a forró anyag nem a premier vetítésen szerzett kópiát jelenti, hanem valami olyan cuccot, ami valaki olyannak fájt, akinek neve is van.

A jogvédőket leszarom, a terrorizmussal nem tudok mit kezdeni, de a pedokat odaadnám a gyerekek szüleinek, akiknek adnék egy hónapot úgy, hogy abszolút büntethetelenek, bármit is csináljanak a "vendégükkel". És ennek a vendégeskedésnek a videóját raknám ki a netre, az őszinte emberi gyűlölet megnyílvánulásánál nincs jobb visszatartó erő szerintem.

#47 Felhasználó inaktív   YleGreg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:25

@Stefling: Szerintem ha valamit feltöltöttél, akkor kapsz egy download linket, és azt használva tudod letölteni amit feltettél. Ha elküldöd másnak, akkor ő is letöltheti. Gondolom ugyanúgy fok működni mint a rapidshare, és a többi filemegosztó.
De nem regisztráltam, szal csak tippelek.

#48 Felhasználó inaktív   gsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:31

@YleGreg: Nem ertem hogy ez hol utkozik a mondandommal! :)
Te mondtad: "e a pedo emberek kiszűrésére, vagy a tevékenységük megnehezítérére talán már vannak".
En emlitettem egy olyan eszkozt ami rendelkezesre all! Te emlitettel egy szervezetet akik kuzdenek a problema ellen! Isten ments hogy bagatelizaljam a problamat! Az en allaspontom: vannak eszkozok, tudunk eszkozoket krealni, de azt nem tartom megoldasnak hogy a pedofilia cimen isteni jogkorrel tekinthessenek bele a hatosagok mindenbe amibe akarnak! A pedofilokat a Mega mellett is ezer mas helyen meg lehet fogni, ez semmit nem valtoztat a kepleten! Megjegyzem az eredmenytelensegnek egy oka van, ismeretes hogy a politikaban is van nem egy, ezekkel a csoportokkal eros kapcsolatot apolo szemely (norvegiaban egy sorozatgyilkos pedofil targyalasan derultek ki erdekes dolgok arrol hogyan akadalyoztak a targyalast politikusok es egyebb vezetok)! Es most beszelhetunk itt a netrol, de az egyhazak kvazi nyiltan rontanak meg gyerekeket es en meg nem larram ahogy papokat vinnenek lancraverve a nep elott a targyalasra! Ez messze tul mutat a Megan es a mega meg annyira kicsi szelete ennek hogy ha van ha nincs ha titkos ha nyitott, az semmit nem valtoztat a dolgokon! A megoldast mas iranybol kell elerni ahogy azt korabban en, vagy akar te is mondtad!

#49 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:35

Vicces, 5 bekezdesben azon megy a sajnalkozas, hogy nem eleg biztonsagos a hatodikban meg kiderul, hogy nem is kell annak lennie hiszen ugyis fajlcserere hasznaljak majd. ;-)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#50 Felhasználó inaktív   YleGreg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 16:59

@gsar: Igazad van. A pénz útját kéne követni, és akkor egyből le lehetne kapcsolni sok rohadékot.
Kár, hogy ez már a maffiaterület, (más szóval politika) mint ahogy az SMS warezt sem kapcsolják le amíg a megfelelő személyek vannak a megfelelő székekben, de persze az ingyenes torrentet azt támadni kell, mert valamire muszáj mutogatni a médiákban, hogy hol lakik az ördög, mert ha nem mutatják meg nekik, akkor még elkezdenek gondolkodni, aztán kiderülne a végén, hogy honnan fúj az a kénkőszagú szél. Az meg ugye nem jó a nyavajásoknak, úgyhogy kell egy bűnbak.

Ehh, a vége az, hogy a pénz beszél, a kutya meg... az erősebb kutya.. Na, az szeretkezik.

#51 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: NancsiBacsi - Dátum: 2013. 01. 21. 14:57

Én úgy tudom,
mond, minek kerdezel, ha utana a valaszom nem erdekel?
rosszul tudod. ennyi. mar kereskedelmi forgalomba kerult eszkoz is van belole tudtommal.

a lehalgathatatlansag meg eppen hogy a titkositas alapja ebben az esetben. de mondom, hogy olvass utana, ha nem tudsz rola.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#52 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: YleGreg - Dátum: 2013. 01. 21. 16:59

@gsar: Igazad van. A pénz útját kéne követni, és akkor egyből le lehetne kapcsolni sok rohadékot.
Kár, hogy ez már a maffiaterület, (más szóval politika) mint ahogy az SMS warezt sem kapcsolják le amíg a megfelelő személyek vannak a megfelelő székekben, de persze az ingyenes torrentet azt támadni kell, mert valamire muszáj mutogatni a médiákban, hogy hol lakik az ördög, mert ha nem mutatják meg nekik, akkor még elkezdenek gondolkodni, aztán kiderülne a végén, hogy honnan fúj az a kénkőszagú szél. Az meg ugye nem jó a nyavajásoknak, úgyhogy kell egy bűnbak.

Ehh, a vége az, hogy a pénz beszél, a kutya meg... az erősebb kutya.. Na, az szeretkezik.

Valszeg a dagidotcom is azért lett közellenség, mert egy idő után rádöbbent, hogy jobban jön ki, ha nem ad le a bevételből az illetékes elvtársaknak.

#53 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:38

Üzenet megtekintéseIdézet: gsar - Dátum: 2013. 01. 21. 14:59

A primfelbontasra optimalizalt algoritmusok vannak, eddig is voltak! A gondot az jelenti hogy megfeleloen nagy primet keresni
forditva. nagy primet igen konnyu keresni (maple, acalc nextprime fuggveny pl. megcsinalja seperc alatt), viszont hatekony primfelbontasi algoritmus nincs.

az RSA is ugy mukodik, hogy vesz ket igen nagy primszamot, azokat osszeszorozza, es a szorzat felbonthatatlansaga adja voltakeppen a titkositas erosseget.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#54 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 01. 21. 14:13

Nem a francot nem biztonságos. Akinek nem elég a 128 bites AES, az szépen becsomagolja az anyagot 256 bites AES-t támogató 7-zippel, és úgy tölti fel, így a kulcs 182+256=384 bitre erősödik. Azt mire feltörik a szakértők, akár csak egy embernél is, meggebednek, nem éri meg nekik az egész munka és akkor hol lesznek még a többi anyag visszafejtésétől.

Egen...

#55 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Kowalsky - Dátum: 2013. 01. 21. 14:47

@bviktor: Ez igaz. Valaki nagyon szeretett volna egy előléptetést az FBI-nál, ezért a kapkodó és törvénytelen hercehurca.

Ahha.
Szerintem meg csak dotkom csávó látványosan a trambulinról hugyált a medencébe, éveken keresztül, egyszerűen annyira látványos és egyértelmű "jelenség" volt, hogy nagyon szúrta a szemét sok (befolyásos) embernek.

Idézet

Obamát sejtem a háttérben. Valamiért az amerikai média kivétel nélkül demokrata (azért sejtem, miért) és az utolsó csepűrágó is Obamát támogatta.

Ó, látom már, az amerikai politika és média szakértője vagy :D

#56 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:51

Üzenet megtekintéseIdézet: bj22 - Dátum: 2013. 01. 21. 16:03

Én csak annyit tennék hozzá, hogy azok szerint akik KimTohonyaCom nem bűnöző azok kapjanak már a fejükhöz. Függetlenül a per végétől egy bűnöző a tag, a fehérgalléros fajtából. Semmit nem tett a zinternetes társadalomért vagy a szabad fájlmegosztásért vagy bárkiért/bármiért, beszélhet ő -utólag- akármit. Sőt, azzal, hogy pénzért kínálja a szolgáltatásokat még jobban árt is a fájlcsere ügyének. Ő igen jól élt és él abból amit csinál (aki nem hiszi, keressen rá a lefoglalt vagyonára, és az csak a lefoglalt..)

+1

#57 Felhasználó inaktív   gsar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:52

@bogdan: Ezt nem vitatom, ellenben az a ket nagy prim nem a farol jon, es nem olyan konnyu azokat megtalalni (talalni konnyu de MEGtalalni nem annyira)! Teszem azt ha tudod az adott szam alatti legnagyobb olyan szamot ami prim negyzete akkor max addig a primig kell probalkoznod, tehat a szam gyoke alatt kell keresni a primedet. Nagy primet keresni konnyu, de az osszeset megtalalni egy tratomanyban nehez! Az bizony kemeny munka gyumolcse es komoly hardver kerdese! Ha torni akarsz akkor nem 2 nagy primre van szukseged hanem az emlitett maximalis primig bezarolag az osszes primre! Termeszetesen a trivialisokat ki lehet zarogatni, de megint ott vagy ahol a part szakad, mert neked most vagy van egy adatbazisod ami az adott tartomanyban tartalmaz minden primet (ez nem kis adatbazis), vagy ismered a primszamok titkat es tudsz olyan algoritmust irni ami kopkodi ki sorban a primeket! Na ilyen meg ugye nincs... Ergo kodolni konnyu, mert ketto nagy primet konnyu talalni, de pont azt a kett primet megtalalni nehez! Es abbol amit irtal kovetkezik hogy a titkositas erossege a szamoktol fug => jobb hardware jobb tores es egyben jobb titkositas! Az RSA meg olyan kis okos joszag h a toro gepnek mindig sokmillioszor kellene jobbnak lennie mint a kodolonak! Igazad van, van algoritmus amivel a jelenlegi hardware-el kodolt RSA-t egy csillaghaborus hardware vissza tud fejteni relative rovid ido alatt, de mire azzal fognak torni addigra azzal fognak kodolni is, ergo gyakorlatban meg mindig ott tartunk hogy ameddig matematikailag nem tiszta az alapot ado prim kerdes addig ez biza torhetetlen.

#58 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: antyg - Dátum: 2013. 01. 21. 14:13

... lehet, hogy 5 év múlva jön egy matematikus, aki megtalálja annak is a törését... akkor meg lesz egy másik, újabb algoritmus, amit szintén törhetetlennek fognak kikiáltani....

Igen, mert 5 évente a számítási kapacitás nem kicsit durván növekszik. Amúgy szerintem a mega technikailag elavult, ha nem lehet kulcsot cserélni - valami oka van: pl. az üzemeltetők akarnak bekukkantani néha-néha? :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#59 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:55

Üzenet megtekintéseIdézet: ielektros - Dátum: 2013. 01. 21. 14:21

... Szemely szerint inkabb Kim Dotcom-ban bizom meg mint az ASVA, GEMA, "Artisjus" pfff, es tarsaikban... ...

Én senkiben sem bízom. A mai világban ez hatalmas hiba, bocsi. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#60 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 01. 21. 17:57

Üzenet megtekintéseIdézet: YleGreg - Dátum: 2013. 01. 21. 16:21

a terrorizmus az egy olyan dolog ami a gazdasági okoból történő háborús cselekményekre adott válaszreakció (lehet vallási betét is a történetben, de az többnyire csak az elterelés, vagy az uszítás/fanatizálás része) míg a pedofilia tulajdonképpen egy betegség (én ekként tudom elképzelni/felfogni), aminek hatására ártatlanok szenvednek, és ezt igenis mi könnyítjük meg azoknak, akik még ráadásul ebből is üzletet csinálnak.

Amit összehordtál, ez a gazdaságis akármis hebehurgyaság, nos ez baromság. A terrorizmus egy hadviselési forma, és persze a terrorizmus hatásait is az ártatlanok szenvedik meg. Mint általában a minden háborúét...

Idézet

Na, ez egy igen központozatlan mondat lett, a lényeg amire ki akarok lukadni, hogy a terrorizmus felszámolásához nincsenek eszközök a kezünkben, de a pedo emberek kiszűrésére, vagy a tevékenységük megnehezítérére talán már vannak. És emiatt le a kalappal az Anonymous előtt, hogy egy párat lekapcsoltak, vagy rámutattak, hogy kik ők, és így már le lehetett állítani őket.

Pont ugyanannyi eszközünk van mindkettő ellen...

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.