HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 telepítési "zsákutca" - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 telepítési "zsákutca" Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 15. 20:47

egyébként nem tudom, miért rugóztok a 10 éves alaplapon ...

ez a történet nem arról szól, szerintem világossá vált közben :D

#82 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 15. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 15. 22:47

Valóban nem, tökre igazad van! A szoftveres ÉS a hardveres architektúrák is változnak időközben. SATA, PCI-E, AHCI, SSD mondanak valamit, nagy Manitu? Csak ne röhögtess tovább, mert még úgy találok maradni, kösz!
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#83 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 15. 21:47

egyébként nem tudom, miért rugóztok a 10 éves alaplapon ...

Ha még nem írták volna mások:
Vedd ki a processzort az alaplapból, és üss rá párat egy kalapáccsal. Tedd ugyanezt az alaplappal is.
Pont ennyit értek 10 éve a vásárlás pillanatában is.
Ha jól sejtem, a 80-as vinyód egy laposmaxtor, amire kár a kalapácsot vesztegetni, inkább a közeli vasúti átjárót kell vele meglátogatni.
Lehet, hogy megmoccant a vinyón a rendszered, de ettől a foshalmaztól jobb (de nem elegendő teljesítményű) alkatrészparkon is gondot jelentett, ha az oprendszeren kívül más is fel lett telepítve.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#84 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2013. 07. 15. 23:09

Csozsi, én őszintén tisztellek Téged, de erre még ennyi is kár! A kukaérett hulladékra ugyanúgy, mint magára az Okoskára... Kép

#85 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:29

Fáradtok gyerekek ? :D

nem akarok túl okosnak látszani, de az architektúrák és a szabványok meglehetősen összetartozó, egymásba fűződő fogalmak

szóval ez miféle argumentum akart lenni ?

vagy csak új volt, amit közöltem ? :D

#86 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:30

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 07. 14. 14:39

A chrashdumpot senki nem fogja neked értelmezni-van róla fogalmad, mekkora fájl az?

djula messter bármit tud értelmezni...
lehet hozzátok vinni megbüdösödött asztali gépet is? mert egy tökéletesen szar estét, amiben egy új alaplap szívózott a régi vga-mal, az koronázta meg, h elsistergett valami a tartalék gépemben is.
van egy csomó klumpet amit el kéne ugrasztani a méh telepetekre.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#87 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:37

[

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 15. 23:29

szóval ez miféle argumentum akart lenni ?

Részemről, a világon semmi! A totális lámaságod számomra már rég nyilvánvalóvá vált. A többiek nevében természetesen nem nyilatkozhatok, de égesd csak nyugodtan tovább magad, ha ez neked örömet okoz, sok sikert... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 07. 15. 21:39 -kor

#88 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:50

az biztos, ha engem ez nem szórakoztatna, nem néznék be ide rendszeresen :)

a crashdump-pal félreérthető voltam, természetesen a képernyőn-fotón látható részre gondoltam csak, de túlzó kérés volt valóban utólag nézve, szóval bocs

a régi VGA kártyák között közismerten alaplapgyilkosok is voltak, ennyit a dolgok természetéről

#89 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 21:53

égetni magamat ? ugyan miért ?

nem illik ilyet kérdezni, dehát ha kiprovokálják, meg minden ...

már bocs, de TÉNYLEG MEDDIG ÉRT a ti tudományotok a megoldásban ?

sorold

#90 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 15. 22:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 15. 20:24

Az alaplapból valóban maradtak kérdőjeles elemek a hardware-kezelőben (audio, SM busz) ezekkel még nem tudom mi lesz, a hangvezérlőről olvastam valahol, hogy van Win 7 drivere a Realteknél. De a gép meggyőzően működik így elsőre, ha az álmosító ablak nyitás-zárás animációkat ki lehet valahol kapcsolni, akkor meg kifejezetten fürge lesz, csak meg kell találni, hol.

Mit soroljak? Sorolod Te magad, hülyegyerek! Kép

#91 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 06:50

Ne haradugdj topikindító, de írsz mindenfélét. Először azt, hogy legutóbb már úgy próbáltad, hogy csak a 32GB-os partíció volt a lemezen. Aztán pár hozzászólással odébb benyögöd, hogy logikai partíción fent van egy linux régtől fogva. Egyik mondatod üti a másikat.

Legközelebb, mikor a Win7 telepítő elindul, akkor az elején távolíttass el vele MINDEN partíciót. Elvileg a logikai partíciónak nem szabadna gondot okozni, támogatja a Win7, XP, Linux is, de ha valami gány partícionálócsodával hoztad létre, akkor érdemes tiszta lappal próbálkozni, XP se legyen fönt, hibakizárásra jó. Azon a 80GB-os vinyán te 2 OS mellett nem fogsz tudni érdemi adatot tárolni. 2012 van, logikai partíció utoljára DOS/Win9X alatt kellett, többet ne barkácsolj rá ilyet.

A másik a 32GB. Fel kéne mennie rá, én már telepítettem 7-est sikerrel 30GB-os partícióra is, de még az is lehet, hogy 25-ösre is, de ebben már nem vagyok biztos. Mégis, az a M$ által írt minimum az tényleg csak arra jó, hogy elindul a Win7, de nem fogod tudni "belakni". 60GB-ot adj a Win7-nek és 20-at az XP-nek.

Az AGP aperture size-t is feltenném a helyedben 128MB-ra. Szerintem a gond az lesz, hogy egy elég régi gépben egy relatíve új videókártya van, és 2 hardver drivere nem fér össze. XP-nél nem jött ki, de hiába 32 bites Win7-ről van szó, utóbbinak más a driverkezelése.

Abban is igazuk van az eddigi válaszolóknak, hogy ha fel is megy majd rá, 7-es alatt nem fog a hajad lobogni a sebességélményben. Elég lomha lesz rajta a rendszer, főleg ha már be is lakod.

Az XP és a támogatás. Nem 2014 január 1-én jár le, hanem 2014. április 8-án. 2014. április 9-én sem lesz vége a világnak, nem lepik el vírusok a géped. Annyi, hogy az IE-t hagyjad a rákba, tegyél fel egy 3party, modern böngészőt, meg legfeljebb nem olvasol BD lemezeket, és BD-s képfájlokat. Ezen a gépen én a fájlok, mappák megosztását is letiltanám, nem egy médiagép több TB-os háttértárolóval, meg 1080p-s HD filmekkel. Illetve egy újabb gép után nézhetnél. Linux lehet nem is jön szóba, már az alaplapod idejében sem nagyon támogatták a linuxok ezeket az NF2-es csodákat, ráadásul az újabb kernelekből kigyomlálják a régi drivereket, szóval meg lehet próbálni, de sok esélyt nem adok neki, hogy modern linux örülne a gépnek. Akárhogy is, ez a régi gép már csak átmeneti megoldásnak lesz jó.

Szerk.: á, látom már megoldottad.

Szerkesztette: Raynes 2013. 07. 16. 06:52 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#92 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 07:00

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2013. 07. 15. 22:09

Vedd ki a processzort az alaplapból, és üss rá párat egy kalapáccsal. Tedd ugyanezt az alaplappal is.
Pont ennyit értek 10 éve a vásárlás pillanatában is.
Ha jól sejtem, a 80-as vinyód egy laposmaxtor, amire kár a kalapácsot vesztegetni, inkább a közeli vasúti átjárót kell vele meglátogatni.
Lehet, hogy megmoccant a vinyón a rendszered, de ettől a foshalmaztól jobb (de nem elegendő teljesítményű) alkatrészparkon is gondot jelentett, ha az oprendszeren kívül más is fel lett telepítve.

Az igaz, hogy 10 évvel ezelőtt sem volt erőgép, de 2002/2003-as szinten nem számított annyira rossznak sem, a Celeronokat verte. Jó, nem egy HT-s P4, meg nem a legszuperebb alaplap, de abban a korszakban szódával elment, még játszani is lehetett rajta 2005-ös nagyobb, 2006-os kisebb játékokkal bezárólag. A lapos Maxtorral sincs baj, ha eddig nem makkant meg, akkor kifogott egy pozitív selejtet.

Mindegy, ennek ellenére, így 10 év után cserélni kéne azt a gépet, mert csak szükségmegoldás. Tudom, hogy így válság közepette mindenkinek nehéz, nem árasztja el a pénz, de a gép a mai világban elég alapvető dolog, nem ildomos pont ezen spórolni. Főleg, mikor teljesítményükhöz képest nem drágák a hw-ek. Egy olcsó 2 magos (netán 4 magos) proci egy olcsóbb, de nem teljesen dzsunka alaplappal, meg bőven elég memóriával (érdemes min. 8GB-ot forszírozni bele) nem olyan nagy tétel, igaz az AGP-s VGA-t is ki kell dobni, de azt eleve pénzkidobás volt bele megvenni, mert nem futja ki magát a 48XX-es kártya abban a régi gépben.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#93 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 09:30

Néhány kezdeti félreértés:

a disk particiói az alábbiak voltak (és most is):

elsődleges:

1. 16 GB
2. 16 GB
5-6-7: Linux boot-gyökér-swap (0,2-6-3-GB)
és utána négy logikai meghajtó, adatokkal

A kísérletezés során (felesleges vesződés, mert nem logikusan, mindjárt a kártya ellenpróbával kezdtem) variáltam az elsődleges partíciókat, például összevonva 32G-ra stb. A 16G a Windows Update Advisor szerint a telepítéshez (és futtatáshoz is) elegendő méret, én az első sikernél még alatta is voltam pár MB-al.

A partícionáló nem gány, hanem egy hazai fejlesztő által forgalmazott, robosztus bootmanager, semmi bizonytalanságot nem szült eddig.

A logikai partíciók természetes tulajdonsága és előnye, hogy bármely rendszerből láthatók, és a lemezkezelésnél, kísérletezésnél is jól elkülönülnek az össze-vissza kreált/törölt elsődleges partícióktól, ennek köszönhető, hogy most is épségben ott vannak, az adataik használhatóak. Ennélfogva átjárást is biztosítanak az oprendszerek között, enélkül a Win7 föltelepítését nem is tudtam volna befejezni: ugyanis Win7 hibás kártyafelismerése után honnan indítottam volna a helyes videodriver setup.exe-ét ? Azt korábban a másik partíción futó XP-vel szedtem le a netről, és tettem a közösbe, azaz egy logikai meghajtóra. Szerintem ennek a klasszikus diskhasználatnak az előnyei nyilvánvalóak.

A 80G még sok is. Nem tárolok filmeket, amit videóanyagot érdemes megtartani, arra jó a DVD, vagy a mobilrack. A mai "húzós" játékok egyáltalán nem érdekelnek, mert nincs miért, nagy részük üres pótcselekvés számomra. Egy két klasszikus van, hát azok nem fogják agyonnyomni a gépemet, az biztos, és a mai napig aktív netközösségek épülnek rájuk, időtállóak. A disken van egy csomó ősdriver, korábbi gépeimhez, programok stb. úgy tartom őket ott, mint a nagymama ezüstjét a szekrényben, ha kipucolnám (mert minden DVD-n van, és backup disken), még több helyem lenne és így tovább.

Egy 2 (2,6+) GHz-es CPU gyors, iszonyú gyors, tessék csak belegondolni. A videókártya úgyszintén, és az 1GB RAM-ja mellett az aperturárának sok jelentősége nincsen, mert ahogy a fórumokon olvasom, azt még a régi kismemóriás grafikus kártyáknak találták ki, hogy a texturákhoz kisegítésként memóriát lehessen allokálni. Ha ez téveszme, akkot téveszmét olvastam róluk, ennyi. Nagyon nehéz autentikus információforrást találni mindenhez, ez már inkább folklór, ami megy.

Én nem vetem el helyből, de egyszerűen nehezen tudom elképzelni hogy hétköznapi használathoz ezek az erőforrások szűk keresztmetszetet jelentsenek egy Win7-nél (mellesleg rendszergazda ismerőseim véleménye is ez). A "trend", a mesterkélt álkorszerűsítés és hamis amortizáció egy egészen más dolog. Ezért nem csak anyagi kérdés ez nálam.

Szerkesztette: Pápaszemes 2013. 07. 16. 09:35 -kor

#94 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 11:20

Szerintem a gond az lesz, hogy egy elég régi gépben egy relatíve új videókártya van, és 2 hardver drivere nem fér össze. XP-nél nem jött ki, de hiába 32 bites Win7-ről van szó, utóbbinak más a driverkezelése.

Szóval ez a probléma az egész Windows-sal, nem lehet következetesen gondolkodni róla és cselekedni.

Mert logika volna abban, amit idéztem tőled, de ... pont egy korábbi 9600XT-vel ment simán minden, felismerte és telepített.

ez a gond ezzel az egésszel

#95 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 07. 16. 11:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 16. 12:20

Szerintem a gond az lesz, hogy egy elég régi gépben egy relatíve új videókártya van, és 2 hardver drivere nem fér össze. XP-nél nem jött ki, de hiába 32 bites Win7-ről van szó, utóbbinak más a driverkezelése.

Szóval ez a probléma az egész Windows-sal, nem lehet következetesen gondolkodni róla és cselekedni.

Mert logika volna abban, amit idéztem tőled, de ... pont egy korábbi 9600XT-vel ment simán minden, felismerte és telepített.

ez a gond ezzel az egésszel

Vagy csak a chipset- Felét elolvastam, itt szerintem a gond a júzerrel lesz, de erősen. Néha nem is értettem mit szeretnél, azon kívül, hogy hülyeségeket erőltettél, ha meg valaki írt valamit, akkor csakazértsem. Mi volt a célod ezzel az egésszel? Mert nem egy gép összelapátolása, az biztos.
Make love not Wor.

#96 Felhasználó inaktív   Pápaszemes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 16:17

Oké, nézzük:

van egy jól működő 10 éves gépem, a célom az volt, hogy telepítsek rajta Win 7-et, konfiguráció a nyitóban. Bár a felvetésben csak implicit volt benne, de később egyértelműsítettem #4-ben, hogy a lemez adatait (a kiterjesztett partícióban) meg szeretném őrizni végig.

Ehhez képest a "ha meg valaki írt valamit, akkor csakazértsem" felállás a következő volt:

- " 16 GB nem elég, próbáld nagyobb partíción" . 32G-n próbáltam, akkor sem ment.

- " 32 G sem elég, próbáld még nagyobbon" - ezt "csakazért sem", mert ellenkezik az adatmegőrzéssel.

a telepítési helyigényre vonatkozó további csakazértsemeket arra alapoztam, hogy a Microsoft infói szerint 16G elég. Lehet, hogy tartós használatra (gyűlő anyagok stb.) nem, de ez nem lehetett a kiinduló probléma forrása.

- "felejtsd el a kiterjesztett partíciót" - lásd a fentebbi csakazértsemet

- " vegyél ennél jobb vasat hozzá" - csakzértsem, mert nem ez volt a problémafelvetés, vásárolni magamtól is tudok.

itt meg kell jegyezni, hogy a 10 év puszta hangoztatásán kívül nem hangzott el semmilyen releváns érv a HW csere szükségszerűségére.

eddig van-e kérdésed ?

#97 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 23:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Pápaszemes - Dátum: 2013. 07. 16. 17:17

eddig van-e kérdésed ?

Szereted a tökfőzeléket?
Make love not Wor.

#98 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 23:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 07. 17. 01:00

Szereted a tökfőzeléket?

Buzi-e vagy? Én ezt kérdezném tőle... Kép

#99 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 16. 23:58

A munkavasam nekem is hasonló, mint a tiéd, nézd csak meg adatlapomon, aztán szerintem van közös témánk. Mégis úgy vagyok vele, hogy amire eddig jó volt, arra eztán is, 10 éves rajta a rendszer, és nem akarom bolygatni. Az úgy jó. Apertúra kell, ez olyan dolog, mint a lapozófájl, ne menjünk most ebbe bele. A vassal nem az a baj, hogy húúú, micsoda nagy csoda a 2,6GHz, az órajel egy kb. harmadrangú dolog. Architektúra van, és az, hogy az órajel egy ciklusa alatt mi tud történni, hány szálon és az egyes szálak megbecsült, vagy pontos eredménye hol, miként tárolódik, hogy lehet elérni. Ezt nem lehet órajelre vetíteni, de ha mégis szeretnéd, hát a régi 2,6-os Athlonhoz képest egy mai fing CPU is 6-7 GHz. De ehhez még jön lapkakészlet (hiszen rövidebb, gyorsabb lett az út CPU és RAM között, CPU és VGA között, CPU és déli híd között, CPU és háttértár között, stb..), meg a többi dolog. Valójában a PC a kurva kompatibilitási kényszere miatt köti saját magát röghöz, rég el kellett volna ugornunk a 32 bitről, de a 64-ről is (sőt, a binárisról is úgy egyébként), mert a PC az kb. 20 éve egy tákolt, összelapátolt szarkupac, baromira nem hatékony erőforráskihasználással, amit ráadásul a szoftveripar kurva módon elkúrt optimalizálással (annak hiányával), nagy vonalúan kezel. És ez jó mindenkinek, mert fejlesztés, mert eladás, mert pénz. Viszont amit te most teszel a W7-tel ezen az öreg vason, az pont ezzel egyetértés, felzárkózás-még ha csak részben is.. Elhiszed, hogy neked kell a W7, számodra nyilvánvaló okok miatt, én meg nem akarom lecserélni a munkavason az XP-t, mert megy, jó, és az is marad még egy darabig.
Na mindegy, legyen benne örömöd, mert az a lényeg.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#100 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 17. 00:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Macikák - Dátum: 2013. 07. 17. 00:45

Buzi-e vagy? Én ezt kérdezném tőle... Kép

Nem kéne errefelé elmenni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (15 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.