HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Nyilvános hotspotok lettek a UPC otthoni routerei Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   ProgServ 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:11

Szerintem jofejek. Nem lett volna kotelezo ilyen szolgaltatast inditaniuk..ez egy tok pozitiv dolog!

#62 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:23

@ProgServ: A jofejseg is egy lehetoseg, de nem ez van mogotte. :)

A UPC nemsokara inditja a mobilszolgaltatast, es egy ilyen megoldassal nagyban csokkentheti a fuggeset a mobilszolgaltatoktol. Ez bevett gyakorlat sok helyen (pl. BT, Free, ...), es a smartphone-okon is van hozza beallitas, amivel ki lehet hasznalni.

#63 Felhasználó inaktív   thinktura 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:40

Nagyon jó, előremutató, kreatív, a többi szolgáltatót bőven lehagyó fejlesztés. Erőteljes közösségi "szaga" van, mert az kaphat WiFree klienst, aki maga is beleadja a sajátját. Szerintem abszolút fair alapon, senkinek sem fáj, viszont aki használja, annak nagyon jó. A sávszélességet nem tudom miből fedezik, vagy rádobnak még 2,5/0,5Mbpst azokra a konfigokra, amik szolgáltatnak WiFreee-is, vagy valami szofisztikáltabb megoldással, esetleg a rácsattlakozó IP-k szerint jön be a +2,5Mbps engedélyezett maximum, jó lenne tudni.
http://www.freeoffice.com - Softmaker Office std 2010 alapú, ingyenes Office, Windowsra
http://www.officeviewers.com - Megnyit, megnéz, keres, pdf exportál, nyomtat - 4 - 4MB.
http://www.softmaker...glish/of_en.htm - SoftMaker Office 2012 - Windows, Linux, Android

#64 Felhasználó inaktív   Naspolya 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 16:59

Mostanában jó irányba halad a UPC ezekkel a plusz szolgáltatásokkal. HBO GO elérhetőség, wifin keresztül is használható vezetékes szám, nyilvános hotspotok.. Én is ebben látom a jövőt - A (kártyásoknak) drága mobilnet helyett ha meg akarok nézni valamit gyorsan házon kívül, csak keresnem kell egy fogható hotspotot. Ez már nem áll messze egy alanyi jogon járó 2-3 megás nettől.

#65 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:13

Üzenet megtekintéseIdézet: k_chris - Dátum: 2014. 11. 06. 16:00

igen és ha külföldön/idegen helyen találok egy ilyet az utcán akkor leszobrozok és netezek picit? Nem hangzik túl életszagúnak... Persze némi költség megtakarítható. Ahova meg le tudok ülni netezni pl KVzó/Meki ott alapból szokik lenni ingyenes WiFi... Ha mégis van fölötte mellette család ezzel a szolgáltatással szerintem gyorsan letiltják :).

Dehogynem. Ha külföldön is bevezetik uyganezt, akkor király lesz, mert angol/holland vonalon pld. tényleg minden sarkon van UPC-s előfizetés. Viszont ha a dobozhoz csak kevesen csatlakozhattok akkor megette a fene. És akkor is, amikor a lépcsőházunkban 30 UPCelőfizetés van.
Make love not Wor.

#66 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Naspolya - Dátum: 2014. 11. 06. 16:59

Ez már nem áll messze egy alanyi jogon járó 2-3 megás nettől.

Alanyi jogon, az, persze. Inkább tankönyv lenne időben az iskolákban, aztán pofázzunk. Net az legyen csak mindig egy pénzt szerető vállalkozás kérdésköre, mert addig jó nekünk.
Make love not Wor.

#67 Felhasználó inaktív   Chappy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:15

Gratulálok a kiváló címhez. Az a "Nyilvános" jelző nagyon kellett oda. Ha valaki csak a címet olvassa el, egyből arra gondol, hogy "Nyilvános?!!! hol lehet kikapcsolni?!". (Értsd: Az adott jelző azt sugallja, hogy bárki számára hozzáférhető. Miközben csak adott UPC ügyfelek számára.)

#68 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:46

Ha a upc is ezeket a képen szereplő szar cickó modemeket osztogatja, nemnagyon lesz ilyen ingyen wifis net... mert ez a hulladék, még 2 szobát is alig visz át...
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#69 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 17:59

Kerdes mivel akarja fogni az ember. egy barmilyen mobil erzekenysege sarokban nincs a kb legotvarabb notihoz kepest... mondjuk belso antennatol nem kell csodat varni.

#70 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 18:36

Na most az a helyzet, hogy mivel a upc-s modem/router kombó egy kalap szart nem ér (nekem legalább is, mert két egész vezetékes kapcsolatra is szükségem lenne, méghozzá portforwarddal), én csuklóból letiltottam nevezett egységről a wifit, mert így nyilván a saját routeremét fogom használni.
Innentől kezdve ne legyek többségben, mert akkor a hajunkra kenhetjük az egészet. Viszont: így akár talán még arra is esélyem lesz/lehet, hogy otthon kipróbáljam ezt a szolgáltatást.

#71 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 18:41

http://www.upc.hu/kabel-internet/wi-free/

Itt vannak a részletek, bocs, ha valaki már linkelte volna.

#72 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 18:42

@Adam84: ott van a cikkben uez a link

#73 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 18:56

Megjegyzem: otthon vagyok és a telefonom 4 UPCxxxxxxx hálózatot is listáz, de "UPC Wi-free"-t még nem.
Na de ne legyünk türelmetlenek! :)

#74 Felhasználó inaktív   Sajtipajti 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 19:04

Félig-meddig költői, de kérdés:

""...ettől függetlenül az előfizetők kikapcsolhatják a Wi-Free funkciót az ügyfélszolgálaton keresztül, illetve a My UPC felületen. Ha azonban az előfizető deaktiválja ezt a funkciót a routerben, úgy teljes egészében jogosulatlan lesz a szolgáltatás használatára, vagyis más Wi-Free hálózatra sem fog tudni csatlakozni. "

Egyrészt: kapásból van itt egy ellentmondás, mert először arról van szó, hogy az ügyfélszolgálaton, vagy a My UPC felületen lehet kikapcsolni, míg a következő mondat a routeren történő deaktiválásról beszél.

És akkor a kérdés: Vajon mi a helyzet akkor, ha a Wi-Free nincs deaktiválva, de mivel a család elutazott otthonról, le lett állítva a teljes rendszer? Átmenetileg bünti? Vagy?

#75 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 19:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Chappy - Dátum: 2014. 11. 06. 17:15

Gratulálok a kiváló címhez. Az a "Nyilvános" jelző nagyon kellett oda. Ha valaki csak a címet olvassa el, egyből arra gondol, hogy "Nyilvános?!!! hol lehet kikapcsolni?!". (Értsd: Az adott jelző azt sugallja, hogy bárki számára hozzáférhető. Miközben csak adott UPC ügyfelek számára.)

A cikkíró meg azért ír cikket (és nem csak cikk címet), hogy akinek felkelti a figyelmét a cím az tudjon mit olvasni. :)

Amúgy meg itt a hwsw-n (is) eléggé elbulvárosodott a címadás, de ezt a nem tudom hogy lehetne kultúráltan megfogalmazni: "Egyes upc előfizetők használhatják bizonyos más upc előfizetők internetkapcsolatát, vagyis hát nem azt csak azon kereszül, de csak akkor ha ők is bekapcsolták, vagy nem kapcsolták ki, vagy izébizé..."

Na akkor a címet se olvasná el az, aki most csak a címig jutott...

#76 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 11. 06. 15:36

Mert idióta vagy és nem tudsz olvasni.

Nem tisztem megvédeni Buherátort, de tippem szerint kicsit komolyabb névnek számít a választott szakmájában, mint pl. te a tiedben. Tőlem mondjuk biztosan :)

#77 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 19:18

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2014. 11. 06. 19:11

Nem tisztem megvédeni Buherátort, de tippem szerint kicsit komolyabb névnek számít a választott szakmájában, mint pl. te a tiedben. Tőlem mondjuk biztosan :)

Remélem ez a buherátor az a buherátor, mert másik itteni fórumra betettem Tőle szakirodalmat és az sem tudták, hogy kicsoda. El is küldtem miatta mindenkit a picsába, hogy legalább ennyit fejlődjenek már :-D
Make love not Wor.

#78 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 20:00

@buherat0r: ilyen hibak vannak meg? csak egy tipp, de telnet portot mar tilt mindenki, nem? vagy max 1 subneten belul..

#79 Felhasználó inaktív   Tassadar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 23:04

@map: Jellemzőben lakóparkokban tobzódik a UPC is, mobilnetet pedig tömegközlekedésen/munkahelyen/navigáláshoz használom, így számomra túl sok előnnyel nem jár a dolog.

Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam.
Vannak gyümölcsbor receptek normál (bóti sör (candida albicans)) élesztővel.

#80 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 06. 23:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Sajtipajti - Dátum: 2014. 11. 06. 18:56

Megjegyzem: otthon vagyok és a telefonom 4 UPCxxxxxxx hálózatot is listáz, de "UPC Wi-free"-t még nem.
Na de ne legyünk türelmetlenek! :)

Ma láttam egyet az Örs környékén. De mivel nekem még nincs, így nem tudtam kipróbálni.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »