idézet:
Ezt írta pgyafi:
a Profi szervizben van 8cm-s márkás venti[/quote]
Hol van az a szerviz?
x.
7808-as stabilizátor bekötése / ventilátor szabályzó
Elküldve: 2003. 06. 07. 18:02
Elküldve: 2003. 06. 07. 18:49
idézet:
Ezt írta xclusiv:
Hol van az a szerviz?
x.[/quote]
[url="http://"http://www.psc.hu"]www.psc.hu[/url] (és lehet kérni okosság nélkül is!)
Elküldve: 2003. 06. 08. 19:54
Elküldve: 2003. 06. 08. 20:36
idézet:
Ezt írta Tony_6:
Pgyafi:Miért kell elszigetelni a háztól a feszstab IC-t, ha ahhoz akarom csavarozni?[/quote]
Azért, mert a csavarozható füle nem földpotenciálon van. Ha szigetelés nélkül csavaroznád a házhoz, akkor visszazuhanna 5V-os stabilizátor üzemmódba. Nem ezt akarod.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 06. 08. 21:20
idézet:
Ezt írta kisbetu:
Azért, mert a csavarozható füle nem földpotenciálon van. Ha szigetelés nélkül csavaroznád a házhoz, akkor visszazuhanna 5V-os stabilizátor üzemmódba. Nem ezt akarod.[/quote]
így bizony!
a ház és a stabIC közé való csillámlemez vagy szigetelő gumi + az átmenő csavarhoz való szigetelő gyűrű bármelyik jobb elektroonikai boltban beszerezhető, párt Ft-os nagyságrend
Elküldve: 2003. 06. 13. 14:57
idézet:
Ezt írta pgyafi:
[/quote]
A kérdésem az lenne, hogy mi módosul ha 2-3 potmetert akarok betenni??
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:08
idézet:
Ezt írta Zethos:
A kérdésem az lenne, hogy mi módosul ha 2-3 potmetert akarok betenni??[/quote]
Ezt pontosítsd: hova és miért akarsz 2-3 potenciométert betenni?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:27
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Ezt pontosítsd: hova és miért akarsz 2-3 potenciométert betenni?[/quote]
Azért kellene 2 potméter mert külön szeretném szabályozni a ház ventit és a merevlemezt hűtő ventit. Azért kellene (ha lehet!?) egy áramkörre a két poti mert egy panelre tenném őket.
(ha valami marhaságot írok akkor egy kis türelmet...nem vagyok műszerész)
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:29
idézet:
Ezt írta Zethos:
Azért kellene 2 potméter mert külön szeretném szabályozni a ház ventit és a merevlemezt hűtő ventit. Azért kellene (ha lehet!?) egy áramkörre a két poti mert egy panelre tenném őket.
(ha valami marhaságot írok akkor egy kis türelmet...nem vagyok műszerész)[/quote]
akkor imho 2 aramkor kell.
x.
Elküldve: 2003. 06. 13. 15:36
idézet:
Ezt írta xclusiv:
akkor imho 2 aramkor kell.
x.[/quote]
Valahol sejtettem!:o
Elküldve: 2003. 06. 15. 15:00
Lenne még egy kérdésem. Egy stab-ic milyen hőmérsékleten működik normál esetben? Nekem 50 fokot is eléri ha a venti le van szabályozva minimumra (5V). Ekkor már kell neki hűtés?
Tudja valaki, hogy egy Enermax 8cm-es ventinek a trimmere milyen értékű? Hogy kell ezt kimérni?
Elküldve: 2003. 06. 15. 15:17
idézet:
Ezt írta Zethos:
Na, megcsináltam a két áramkört.
Lenne még egy kérdésem. Egy stab-ic milyen hőmérsékleten működik normál esetben? Nekem 50 fokot is eléri ha a venti le van szabályozva minimumra (5V). Ekkor már kell neki hűtés?
Tudja valaki, hogy egy Enermax 8cm-es ventinek a trimmere milyen értékű? Hogy kell ezt kimérni?[/quote]
Hűteni nem árt, de elég egy hűtőzászló (ami tulajdonképpen egy néhány cm^2-es fémlemez)
Ezt a trimmert megint egy kicsit bőbeszédűbben, ha lehet.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2003. 06. 15. 15:37
idézet:
Ezt írta lameXpert:
Hűteni nem árt, de elég egy hűtőzászló (ami tulajdonképpen egy néhány cm^2-es fémlemez)
Ezt a trimmert megint egy kicsit bőbeszédűbben, ha lehet.[/quote]
Ez a trimmer elromlott. Próbaképpen rákötöttem a ventire trimmel helyett egy potmétert ami 470 ohm-os de az nem tudja leszabályozni a fordulatot kellőképpen.
A trimmeren egy szám van: 24.
Elküldve: 2003. 06. 15. 16:53
idézet:
Ezt írta Zethos:
Ez a trimmer elromlott. Próbaképpen rákötöttem a ventire trimmel helyett egy potmétert ami 470 ohm-os de az nem tudja leszabályozni a fordulatot kellőképpen.
A trimmeren egy szám van: 24.[/quote]
Nem értem.
Ezek itt a képen különböző potenciométerek - változtatható értékű ellenállások - amelyek szabályozásra szolgálnak, tehát üzemszerűen "tekergethetők"
![]()
Amit a következő képen látsz, azok pedig trimmerpotenciométerek - olyan változtatható értékű ellenállások, amelyek egy áramkör működésének finomhangolására szolgálnak - vagyis egyszer beállítod a szükséges értéket, és lehetőleg nem nyúlsz hozzá.
![]()
Szóval, mi és hogyan?![]()
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:25
Gondolom lehet helyettesíteni a trimmert potméterrel mert végülis ua. a kettő nem??
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:35
idézet:
Ezt írta Zethos:
a ventin trimmer volt
elromlott, szétesett, nem szabályoz.
[/quote]
Meg kell mérni. Már persze ha csak szétesett és nem tört el az ellenálláspálya.
Köszönöm. Ennyi!
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:44
idézet:
Ezt írta kisbetu:
Meg kell mérni. Már persze ha csak szétesett és nem tört el az ellenálláspálya.[/quote]
Gondoltam a megmérésre, fentebb is kérdeztem csak azt nem tudom, hogy kell. A válaszodból sejtem. Ha ellenálláspálya="fémbigyó" ami körbe forog (nincs mit tenni, laikus vagyok
) letört akkor nem tudom megmérni?? Mert sajnos letört!
![]()
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:51
idézet:
Ezt írta Zethos:
...Próbaképpen rákötöttem a ventire trimmel helyett egy potmétert ami 470 ohm-os de az nem tudja leszabályozni a fordulatot kellőképpen...
[/quote]
ez mezei potméter helyben szét ég egy szokásos 8cm-es ventit rákötve! csak min 1W-os potit lehet rákötni, ez meg vagy egy féltégla méretű, vagy iszonyú drága;
a poti értéke függ a ventitől!
Elküldve: 2003. 06. 15. 17:55
idézet:
Ezt írta Zethos:
Gondoltam a megmérésre, fentebb is kérdeztem csak azt nem tudom, hogy kell. ....
[/quote]
3 lába volt eredetileg, a két szélsőt mérd le (általában);
vagy szedd szét és nézd meg a belét