...a voice from the darkness.....
Peti, a "City On Water"-ön valószínűleg az történt, amit Blazkowicz is említett: egy láda vagy egy hordó beleesett a vízbe. Korábban velem is előfordult, hogy egy hordó a vízbe gurult, de szerencsére megláttam az ebadtát (így utána ugrottam és visszatöltöttem)...
Az egérrel kapcsolatos kérdéseidre... Az elsőre: DE! - LOL, szerintem is az USB-Hack miatt lassult be, nekem is eszembe jutott már ez (más ésszerű magyarázatot nem tudtam kitalálni). Mert már az MP-ben is észrevettem, hogy a nagyobb mintavételezés és az emiatt folyamatosabb scroll egy kicsit "több kakaót" igényelne. Lehet, hogy az SP-hez vissza kéne tennem 250-re... A második kérdésedre: nem hallok semmi furcsa zajt ebből a patkányból - ez tök süket; nem korog a gyomra, nem morog, nem mozog, csak ha én mozgatom. Nem lehet, hogy csak átmeneti fülzúgás volt?

Viccet félretéve: 8-10 kHz-es hangot simán meg kéne hallanom, de nálam nincs semmi. Nem tudom, Nálad mi okozhatja...
Secretek...
- "Prison": itt tulajdonképpen nem is a ventilátort lövöd ki, hanem a mögötte álló két hordó detonációja nyomja azt ki, szabaddá téve ezzel az utat. Szóval akár a Killerrel is belőhetsz a résen: a hordók felrobbannak és kitaszítják a ventilátort...
- "Town": igen, egy kicsit kényes így a dolog, de azért nem olyan vészes. Bár talán szerencse is kell hozzá: a szekeret úgy taszigálni, hogy fel lehessen rajta mászni. Egy kicsit babra-munka szerintem: eltarthat 5 percig vagy akár 50-ig is...

- "Abandoned Factory": Kalme volt, aki elsőként prezentálta a megoldást a híres
"Abandoned Fakktory" című videójában, még tavaly nyáron. Sokszor nekem sem sikerül: Daniel nem akar kiférni az "ablakon". Pedig jó lenne azt a nyavalyást már az elején megszerezni, hogy ne a legvégéről kelljen visszatérni hozzá. Mindig el szoktam szórakozni ott Kalme módszerével, aztán vagy összejön, vagy pedig feladom és visszamegyek inkább a végéről...
- "The Palace": korábban nekem is gondot okozott, de mostanában már elég jól érzem. Kicsit oldalról és lendületből kell elkapni a dobbantót (
itt egy példa Kalmétől). Néha gyakorolgattam azután is, hogy már megvolt a Secret. Végül is, ebbe nem lehet belehalni (úgy értem, hogy nem tartozik az életveszélyes Secretek közé, tehát pl. nem lehet lezuhanni meg ilyenek), csak idegileg molesztálja az embert a sok próbálkozás...
Amikkel én tegnap szívtam, azok az "Opera House" Secretjei voltak, de gondolom a lowFPS is keményen közrejátszott. Szóval rögtön az első Secret nem ment
BloodBuster módszerével: a falon végigugrálva és aztán egy balra kanyarugrással. Pedig régebben simán megcsináltam: itt arra gondoltam, hogy esetleg az egér-sensitivity is bezavarhatott (most a sátáni 6.66-os értéken van

). A másik az utolsó operás Secret, amikor fel kell mászni a Holy Itemért: legalább 8-10-szer neki kellett futnom, pedig máskor elsőre-másodikra ment... Viszont pl. a "Snowy Bridge" MegaHealth-Secretje kétszer is sikerült elsőre, pedig azt korábban gyakrabban el szoktam rontani...
CPL... Bizony, az arcizmuk sem rezdül! Ezt már mondtam korábban is: viszont belül dolgoznak rendesen és kizökkenthetetlenül koncentrálnak a játékra. Ezt nagyon tisztelem ezekben a srácokban... Tényleg, semmire semmi reakció, hanem harcolnak tovább. Egyébként Zyz is inkább csodálattal mosolygott és a fejét csóválta egyszer, amikor azt hiszem VoO szépen leszedte. Mostanában próbálok én is inkább így játszani: semmi idegeskedés, inkább mosoly és koncentráció - ezt megtanultam a CPL-srácoktól...
Blazkowicz, miért ne tudnád egy végigjátszás során a maximumot teljesíteni? Én már megcsináltam, csupán annyit kellett tennem a problémás helyeken, hogy kétszer teljesítettem őket. Tehát pl. a Necrónál előbb megvertem 2:00 alatt, majd újra behívtam a helyszínt és akkor már 5 csillagra teljesítettem. A "The Palace"-nél meg előbb csak 4 csillagra teljesítettem, mert pajzsot nem vehettem fel, majd pedig visszahívtam újra és akkor már 5 csillagra teljesítettem. Szerintem ezek a dupla teljesítések néhány helyen nem okoznak igazán problémát, ill. ettől még nem sérül a "folyamatosság elve". Bármit megtehetsz ebben a játékban, annyira rugalmas...
Köszi a New York-linket! De lesz azon PK? PeTjA szerint Chile volt az utolsó. Lehet, vakegér vagyok, és nem látok valamit...
Mentések... Csináld azt, mint én: én minden teljes végigjátszás után elarchíválom a mentéseket, majd a következőhöz már csak a legutolsó AutoSave-et másolom vissza ("Cemetery" vagy "City On Water" vagy "Orphanage"). Egy-egy végigjátszás során így sosem keletkezik 100 mappa. A legutolsó AutoSave-et meg könnyen megtalálhatod, hiszen csak a legújabb dátumú mentést kell kiszűrni (a mappák közül), majd az info-file megtekintésével ellenőrizheted, hogy tényleg arról van szó amit kerestél vagy sem...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 10. 31. 21:58 -kor