HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#1401 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 30. 23:50

...a voice from the darkness.....

Blazkowicz, nem teher egyáltalán - éppen ellenkezőleg...  :) Feltettem a cuccost, kattints ide hozzá (10 MB), bár nem válogattam ki külön a mentéseket, így minden benne van: minden "pályához" minden CheckPoint. Poénból mellékeltem a Statisztikákat is... :D Nagyon klassz volt megint SP-zni, bár kicsit be voltam rozsdásodva, viszont ugyanakkor pl. a "Snowy Bridge" meglepett: nagyon simán ment a csúszós rész (kétszer is az objektumok miatt; 263HP/132SA és 262HP/132SA), és a drótkötélen is gond nélkül le tudtam menni. Ez utóbbi (IS - gondolom :D) az egér miatt volt: teljesen pontosan rajta tudtam tartani a célt a drótkötél közepén, és így nem volt probléma. Viszont észrevettem, hogy valamiért "döcögött" a játék: sokkal alacsonyabb FPS-t kaptam mint régebben, ugyanazokkal a beállításokkal - ezt nem igazán értem. :confused: Például az Opera House nagy termében 18 FPS-sel kellett szenvednem... :(

Sajnos én is megint lemaradtam a CPL-események legalább 80%-áról, de Ztrider lett az első, Gellehsak a második, és VoO a harmadik - meglepő eredmény, de ezzel a Fnatic bizony aratott... Gellehsak igazi meglepetés volt, VoO talán nem volt igazán formában, Ztrider viszont nagyon jó játékos, és szerintem megérdemelte az első helyet...

A CPL-játékosok átlagéletkora szerintem olyan 20 év körül van. Csak néhány név: VoO (20), Fatal1ty (24), Ztrider (17), és ránézésre pl. FC-Beam sem tűnt többnek 18-nál. Szerintem 25 évnél idősebb játékos nincs is. Szóval ezeknek a "kölyköknek" még vannak reflexeik, "én meg már túl öreg vagyok ehhez sz*rhoz" (ezt PeTjA szokta így mondogatni: "I'm too old for this sh*t")... :D

SYS "No sin is too great to be forgiven."

#1402 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 31. 03:06

@SYS
Nagyon-nagyon köszönöm a mentéseket.
Ha most dicséretet vársz a remek statisztikáid miatt,...hát tőllem simán megkapod  :D :up:  :up:
Ez adta az újabb ötletet. Időre végig csinálni a PK-t. Még alszok rá pár hetet, hogy kikristályosodjon az ötlet.
Érdekes az a 18 FPS. Tényleg nem sok, főleg ha azt vesszük, hogy előtte mennyi volt.
Amikor telepítettem az alapjátékot, egy különös dolog történt. A 3. CD van benn a meghajtóban, és már majdnem kész a telepítés, mire elrikkantja magát a Win, hogy rosz kötet van a meghajtóban, és rakjam be az 1CD-t. És mindezt azért mert nem akartam installálni a GameSpy cuccot. Így éjfél után ez nekem egy kicsit sok(k).
Én szombaton remek meccseket láttam. Az egyik legviccesebb a Gellehsak vs. zyz meccs volt ahol az első pályán Gellehsak eléggé alázott míg a másodikon zyz elég keményen viszavágott. Ha nem kapta volna össze  magát Gellehsak a végére, akkor egy nagyon csúfos vereségbe szaladt volna bele. Jött a 3. pálya ahol Gellehsak nagyon kemélyen visszaalázott. zyz szinte meg sem tudta sebezni. Nem ezen a pályán volt a legtöbb Frag, de itt volt zyznek a legkevesebb.
Ztrider 17 éves :eek: . Én kb 15 nek gondoltam, de ha jobban belegondolok, annyi nem lehet hiszen játszik a PK val, ami ugye korhatáros  :D 

#1403 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 03:31

Én is gondolkodtam már speedrunon, bár olyasmiben nem vagyok jó és nem is biztos, hogy élvezném (ahogyan pl. a "no scratch"-et sem tudnám igazából élvezni: pl. mindig arra játszom ott, ahonnan Peti videókat vett fel, de ha bekapok pár találatot, nem töltöm vissza és nem is gyakorlom az adott szakaszt :)). Viszont eszembe jutott egy jobb ötlet: maximumra teljesíteni a PK-t és a BOOH-t is a korábbi feltételeimmel, de mindössze egyetlen éjszaka alatt (tehát pl. este 9-től reggel 6-ig, ez 9 óra időlimit)! Először lemehetnek a végigjátszások külön Nightmare-en és Traumán (Traumán biztos könnyen menne, hiszen csak 20 helyszín van), majd pedig akár együtt is, egy PK-Nightmare plusz BOOH-Trauma végigjátszás (ez jelen pillanatban túl hosszúnak tűnik). A helyzet itt azért kényes, mert itt a "bruttó" játékidő számít: azaz ha szerencsétlenkedek egy Secrettel vagy vissza kell mennem egy elhagyott ammóért, az keményen viszi az időt... :) Szóval itt nem működne az, hogy visszatöltök 500-szor a jobb idő reményében. Az ilyesfajta kihívásokat szeretem: itt nem lehet bűvészkedni, hanem tényleg a tudásodat kell adnod és folyamatosan, órákon keresztül helyt kell állnod (szellemileg és fizikailag is), ha tartani akarod Magad az időkorláthoz (sajnos még a betöltési idő is beleszámít, a fene egye meg :D). De mostanában nem fogok vele foglalkozni, bár tudom, hogy meg tudom csinálni (külön-külön biztosan)... Korábban már többször végigvittem pl. a PK-t Traumán egyetlen éjszaka alatt (tehát pl. 10-től 5-ig bezárólag), de akkor rengetegszer használtam kártyákat..igaz, az még tavaly nyáron volt... :D

Szerintem Zyz jobb mint Gellehsak, de Gellehsak önbizalmat és lendületet kaphatott a korábbi játékaiból, ami azonban Ztrider ellen már nem lehetett elég. Azt az eredményt már előre tudtam... :D Egyébként van egy játékos online, aki nem Pro gamer, de játszhatna akár versenyeken is: Ő Tame avagy korábbi DreamCatcher-Fórumbéli nevén Sharky[TRT] (nagyon sokáig volt aktív tag a DC-Fórumon) - 15 éves, Angliából...  :respect:

#1404 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 05:01

Idézet: SYS_TRhu

Én is gondolkodtam már speedrunon, bár olyasmiben nem vagyok jó és nem is biztos, hogy élvezném (ahogyan pl. a "no scratch"-et sem tudnám igazából élvezni:
Szerintem jó vagy speedrunban, csak titkolod. Igazából ahoz, hogy valamihez hasonlítani tudjam a speedrunt, ahoz előtte még 1x végig kell játszanom a játékot. Így kicsit macerás. Általános időlimitet sem szabhatok ki pályánként, mert  egyik rövidebb, másik hosszabb.

Viszont eszembe jutott egy jobb ötlet: maximumra teljesíteni a PK-t és a BOOH-t is a korábbi feltételeimmel, de mindössze egyetlen éjszaka alatt (tehát pl. este 9-től reggel 6-ig, ez 9 óra időlimit)! Először lemehetnek a végigjátszások külön Nightmare-en és Traumán (Traumán biztos könnyen menne, hiszen csak 20 helyszín van), majd pedig akár együtt is, egy PK-Nightmare plusz BOOH-Trauma végigjátszás (ez jelen pillanatban túl hosszúnak tűnik)
Pfff, hát ez nagyon beteg, de határozottan tetszik :) Már volt olyan játék ahol ilyet alkalmaztam. Ez a Return to Castle Wolfenstein volt. Ebben a játékban is mindenféle akadályokat gördítettem magam elé a nagyobb kihívás érdekében. Mindenesetre egy éjszaka alatt 5SC Traumán, elég kemény dió. Ha megcsinálom akkor tuti nem a közel jövőben lessz.

Korábban már többször végigvittem pl. a PK-t Traumán egyetlen éjszaka alatt (tehát pl. 10-től 5-ig bezárólag), de akkor rengetegszer használtam kártyákat..igaz, az még tavaly nyáron volt...
Te hányszor játszodtad végig a PK-t? Szerintem, ez még gombócból is sok :).

Majd kiváncsi leszek, hogy Gellehsak tudja e később is nyújtani ezt a formát. Egy tény. Ezen a hétvégén Ztrider megálíthatatlan volt.

#1405 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 06:50

Végül is, valószínűleg összekevertem a "speedrun" és a "time attack" kifejezéseket - a művelőik nagyon "allergiásak" az ilyesmire... :) Szóval "time attack"-ben biztosan nem vagyok jó, ill. nem szeretem..azaz amikor az emberek egymás időrekordjait döntögetik. Egy ideig megy, de aztán már túl sokat kell szenvedni a következő eredményért, vagy pedig mások olyan meglepő megoldásokkal állnak elő, ami nekem szégyenszemre sosem jutna eszembe (ez akkor kellemetlen, amikor az ember azt hiszi, hogy már ő a "király", LOL)... :D

A kérdésedre válaszolva itt egy válasz a privát PK-Archívumomból, LOL - de ne várj magyarázatot az elnevezésekhez. Csupán szeretem a dolgokat pontosan dokumentálni, de hadd ne kelljen megmagyaráznom a fileneveket, meg azt, hogy mi mire való a listában... :D De pl. az látható, hogy június-július óta nem vittem végig a játékokat SP-ben...

Sajnos ismét emlékeztetlek (bár ne kellene!): nem lesz ezután már PK a CPL-en... :( Így lehet, hogy egyáltalán nem láthatjuk már Hőseinket játszani. Viszont Pro-versenyek még ezután is lesznek (pl. mostanában lesz egy Németországban), szóval talán majd azokon...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 10. 31. 06:53 -kor

#1406 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 10:49

Csak pár napra teszem ki a lábam, és hogy meglódul a topik. :D

5Star

SYS, Rémlátó: köszi a fáradozásaitokat a Babel-en. (az SMG és a BótGun amúgy nemtom hogy jött elő... valamelyik pálya óta a kezemben vannak, de rohadtul idegesítenek). Harmadjára már meglett minden, mivel az összes hordót megszámoltam mielőtt szétlőttem őket. Viszont úgy néz ki a City on Water-en ugyanúgy jártam, hiányzik egy nyamvadt ojject az öt csillaghoz. :reklamacio: Lehet, hogy mégis feltelepítem PowerMad-et? :think:

Egér

Csak nem stimmel valami az érzékenységgel. Nekem 8.00-as beállításnál kell ~20 cm a 360-as fordulathoz, tehát 1.89-en ennek biztosan legalább a négyszerese. És emlékszem, hogy régebben (az újratelepítés előtt) jobb volt, függetlenül az USB-rátától. SYS, egyébként nem lehet, hogy a lassulásodat a túl magas USB refresh rate okozza? ;) Még egy kérdés: Te nem hallasz magas (kb. 8-10kHz-es) sípoló hangot az egér aljából, ha a füledhez szorítod?

Secretek nehézsége

Hát igen, gyakorlat teszi a mestert. :D Régebben majdnem mindegyik nehézséget okozott, főként azért mert nem tudtam, hogy a Pain fegyvert fel lehet használni mászóeszközként, illetve a bunnyhopping, a PK-jump, meg a "kanyarugrás" sem ment még készségszinten. Most néhány kivételtől eltekintve szinte minden elsőre sikerült. Amikkel most gondom akadt (értsd: egynél több próbálkozásra volt hozzájuk szükség :p):
- Prison, első secret a szellőzőjáratban: a kártyakritérium miatt nem használhattam rakétát/gránátot, és időbe telt mire rájöttem, hogy mással is ki lehet lőni a ventilátort :D
- Town, megahealth: elég nehéz volt felmászni, mivel szintén a kártyafeltétellel való ütközés miatt nem használhattam sem a "propellert" sem a PK-jumpot
- Abandoned Factory, ammo a párkányon: ugyanis azzal az ablakon kiugrós módszerrel akartam, amit egyszer valakinek a videójában láttam, de nekem ezredjére sem sikerült - egyszerűen nem férek ki a rácson
- The Palace, dobbantó: ez még mindig nem megy túl jól - plafonról visszapattanás témája

CPL

Belenéztem a közvetítésekbe, de biztos rosszkor, mert folyton reklámokat nyomtak és csak néhány részletet sikerült elcsípnem. Teljes egészében csak egy ztrider vs stermy meccset láttam, de az lenyűgöző volt. Mármint nem maga a játék (persze az is - átlag halandó szemmel nézve követhetetlen sebességgel nyomják), hanem eleve az volt szokatlan élmény, hogy ilyesmit a "tévében" láthatok, hasonlóan mint egy sportközvetítést. Tényleg sokkal élvezetesebb volt így, mint egy akadozó, bugos pkd-t visszanézni. Az nekem is feltűnt, hogy milyen fiatalok a játékosok (akárcsak a mi kis klánunk legtehetségesebb tagja str1ker. :)) Ezeknek a srácoknak már harcra drótozták az idegrendszerét (WG: Neuromancer :)). Ja és az is érdekes volt, hogy arcizmuk sem rezdült játék közben (szóval semmi BOOOM HEADSHOT!!! :Đ).

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 10. 31. 10:53 -kor

#1407 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 13:24

Tettem egy könyelmű kijelentést. Nightmare + kártyák nélküli kezdés + 5 csillag minden pályán. Ezt úgy értettem, hogy megszerzek minden kiártyát  :D . Szóval nem tudok pl kártyát szerezni a Necro ellen miközben az 5 csillagra is hajtok  :omg: :banghead:. Így arra jutottam, hogy csak a kártyákat szerzem meg, és gyorsan végig rohanok a pályán.
@SYS
Nagyon jól dukumentálod a mentéseidet :up: . Igen tetemes mennyiség  :up:

Itt kanyarodnék vissza egy korábbi kérdésemre, nevezetesen arra. Hogy tudjátok kiválasztani a keresett mentéseket a SaveGames mappából. Nekem ott több mint 100 mappa van, és ha én pl a Town mentéseket keresem, akkor hogyan tudom kiválasztani a sok számozott mappa közül.

Idézet: SYS_TRhu@2005. okt. 31. - Dátum: hétfő - 6:50

Sajnos ismét emlékeztetlek (bár ne kellene!): nem lesz ezután már PK a CPL-en...
Igen emlékeztem szavaidra

Idézet: Blazkowicz@2005. okt. 30. - Dátum: vasárnap - 22:25

Ha jól vettem ki, a java még hátra van New Yorkban
A végső összecsapás még hátra van New Yorkban.

Idézet: peti2mtag@2005. okt. 31. - Dátum: hétfő - 10:49

Viszont úgy néz ki a City on Water-en ugyanúgy jártam, hiányzik egy nyamvadt ojject az öt csillaghoz.
Nagyon ismerős helyzet. Én anno még a pálya legelején ejtetem be a vizbe egy dobozt, és emiatt nem lett meg az 5 csillag. Lehet, hogy nálad is hasonló eset történt.

Nekem 8.00-as beállításnál kell ~20 cm a 360-as fordulathoz, tehát 1.89-en ennek biztosan legalább a négyszerese
Ezt már olvasni se bírom. Én kiváncsiságból lemértem. Egy 360 fokos forduláshoz 13as érzékenységgel kb 19 cm kell.
@peti2mtag
De jó, hogy megemlítedted a secreteket. Én pl nem is gondolkoztam el azon, hogy a Town első 2 secretjét Painkiller nélkül hogyan is kell megszerezni.
Nálam a legnehezebb a CoW erkélye volt, a rövidebb uton (ami hosszabb, és nem is sikerült). Másikat nem is tudnék kiemelni, mert valamelyiket csak 1x értem el, így annál kisebb a rutin. Pl az Opera utolsó secretjét kb 30 mp próbálkozás után sikerült megcsinálni elsőre.
Nekem is szokatlan volt a CPL közvetítés, mert ilyet még nem láttam. A srácok tényleg vérprofik.

Ja és az is érdekes volt, hogy arcizmuk sem rezdült játék közben (szóval semmi BOOOM HEADSHOT!!!
Ez nekem is feltünt, habár szombaton egyszer láttam, hogy aszem zyznek volt egy fél centis arc izom mozdulása  :D Lehet hogy tudta, hogy mi lessz az ebéd  :think:

#1408 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 14:54

Idézet: Blazkowicz - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 13:24

Itt kanyarodnék vissza egy korábbi kérdésemre, nevezetesen arra. Hogy tudjátok kiválasztani a keresett mentéseket a SaveGames mappából. Nekem ott több mint 100 mappa van, és ha én pl a Town mentéseket keresem, akkor hogyan tudom kiválasztani a sok számozott mappa közül.

Minden NNN alkönyvtárban van két fájl, egy Save.dat és egy SaveGame.Info. Ez utóbbi egy szimpla szöveges állomány, amiben minden szükséges információt megtalálsz.

Pl. egy ilyen tartalma:

o.Date = "04-07-2005"
o.Time = "21:05:02"
o.Level = "[Auto] C03E03 - Military Base"
o.Timestamp = "20050704210502"
o.LevelDir = "C3L3_Military_Base"
o.Type = "AutoNewLevel"
o.CheckPoint = 0
o.Difficulty = 3
o.LevelTime = "00:00:00"
o.Version = 5

Gondolom egyik sorhoz sem kell külön magyarázatot fűznöm. ;)

#1409 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:04

:omg:  :omg:
Köszönöm. Hát erre nem gondoltam, pedig olyan egyszerű, mint egy sósperec. Talán túl egyszerű  :o  :D
Azt hiszem, hogy méltán akaszthatom magamra a tripla :lama: rangot.

#1410 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 31. 21:54

Peti, a "City On Water"-ön valószínűleg az történt, amit Blazkowicz is említett: egy láda vagy egy hordó beleesett a vízbe. Korábban velem is előfordult, hogy egy hordó a vízbe gurult, de szerencsére megláttam az ebadtát (így utána ugrottam és visszatöltöttem)... :D

Az egérrel kapcsolatos kérdéseidre... Az elsőre: DE! - LOL, szerintem is az USB-Hack miatt lassult be, nekem is eszembe jutott már ez (más ésszerű magyarázatot nem tudtam kitalálni). Mert már az MP-ben is észrevettem, hogy a nagyobb mintavételezés és az emiatt folyamatosabb scroll egy kicsit "több kakaót" igényelne. Lehet, hogy az SP-hez vissza kéne tennem 250-re... A második kérdésedre: nem hallok semmi furcsa zajt ebből a patkányból - ez tök süket; nem korog a gyomra, nem morog, nem mozog, csak ha én mozgatom. Nem lehet, hogy csak átmeneti fülzúgás volt? :D Viccet félretéve: 8-10 kHz-es hangot simán meg kéne hallanom, de nálam nincs semmi. Nem tudom, Nálad mi okozhatja... :(

Secretek...
- "Prison": itt tulajdonképpen nem is a ventilátort lövöd ki, hanem a mögötte álló két hordó detonációja nyomja azt ki, szabaddá téve ezzel az utat. Szóval akár a Killerrel is belőhetsz a résen: a hordók felrobbannak és kitaszítják a ventilátort...
- "Town": igen, egy kicsit kényes így a dolog, de azért nem olyan vészes. Bár talán szerencse is kell hozzá: a szekeret úgy taszigálni, hogy fel lehessen rajta mászni. Egy kicsit babra-munka szerintem: eltarthat 5 percig vagy akár 50-ig is... :D
- "Abandoned Factory": Kalme volt, aki elsőként prezentálta a megoldást a híres "Abandoned Fakktory" című videójában, még tavaly nyáron. Sokszor nekem sem sikerül: Daniel nem akar kiférni az "ablakon". Pedig jó lenne azt a nyavalyást már az elején megszerezni, hogy ne a legvégéről kelljen visszatérni hozzá. Mindig el szoktam szórakozni ott Kalme módszerével, aztán vagy összejön, vagy pedig feladom és visszamegyek inkább a végéről...
- "The Palace": korábban nekem is gondot okozott, de mostanában már elég jól érzem. Kicsit oldalról és lendületből kell elkapni a dobbantót (itt egy példa Kalmétől). Néha gyakorolgattam azután is, hogy már megvolt a Secret. Végül is, ebbe nem lehet belehalni (úgy értem, hogy nem tartozik az életveszélyes Secretek közé, tehát pl. nem lehet lezuhanni meg ilyenek), csak idegileg molesztálja az embert a sok próbálkozás... :D

Amikkel én tegnap szívtam, azok az "Opera House" Secretjei voltak, de gondolom a lowFPS is keményen közrejátszott. Szóval rögtön az első Secret nem ment BloodBuster módszerével: a falon végigugrálva és aztán egy balra kanyarugrással. Pedig régebben simán megcsináltam: itt arra gondoltam, hogy esetleg az egér-sensitivity is bezavarhatott (most a sátáni 6.66-os értéken van  :evil2:  :smoker:). A másik az utolsó operás Secret, amikor fel kell mászni a Holy Itemért: legalább 8-10-szer neki kellett futnom, pedig máskor elsőre-másodikra ment... Viszont pl. a "Snowy Bridge" MegaHealth-Secretje kétszer is sikerült elsőre, pedig azt korábban gyakrabban el szoktam rontani...

CPL... Bizony, az arcizmuk sem rezdül! Ezt már mondtam korábban is: viszont belül dolgoznak rendesen és kizökkenthetetlenül koncentrálnak a játékra. Ezt nagyon tisztelem ezekben a srácokban... Tényleg, semmire semmi reakció, hanem harcolnak tovább. Egyébként Zyz is inkább csodálattal mosolygott és a fejét csóválta egyszer, amikor azt hiszem VoO szépen leszedte. Mostanában próbálok én is inkább így játszani: semmi idegeskedés, inkább mosoly és koncentráció - ezt megtanultam a CPL-srácoktól... :)

Blazkowicz, miért ne tudnád egy végigjátszás során a maximumot teljesíteni? Én már megcsináltam, csupán annyit kellett tennem a problémás helyeken, hogy kétszer teljesítettem őket. Tehát pl. a Necrónál előbb megvertem 2:00 alatt, majd újra behívtam a helyszínt és akkor már 5 csillagra teljesítettem. A "The Palace"-nél meg előbb csak 4 csillagra teljesítettem, mert pajzsot nem vehettem fel, majd pedig visszahívtam újra és akkor már 5 csillagra teljesítettem. Szerintem ezek a dupla teljesítések néhány helyen nem okoznak igazán problémát, ill. ettől még nem sérül a "folyamatosság elve". Bármit megtehetsz ebben a játékban, annyira rugalmas... :)

Köszi a New York-linket! De lesz azon PK? PeTjA szerint Chile volt az utolsó. Lehet, vakegér vagyok, és nem látok valamit... :D

Mentések... Csináld azt, mint én: én minden teljes végigjátszás után elarchíválom a mentéseket, majd a következőhöz már csak a legutolsó AutoSave-et másolom vissza ("Cemetery" vagy "City On Water" vagy "Orphanage"). Egy-egy végigjátszás során így sosem keletkezik 100 mappa. A legutolsó AutoSave-et meg könnyen megtalálhatod, hiszen csak a legújabb dátumú mentést kell kiszűrni (a mappák közül), majd az info-file megtekintésével ellenőrizheted, hogy tényleg arról van szó amit kerestél vagy sem...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 10. 31. 21:58 -kor

#1411 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 01. 19:08

Idézet: SYS_TRhu@2005. okt. 31. - Dátum: hétfő - 21:54

Szóval rögtön az első Secret nem ment BloodBuster módszerével: a falon végigugrálva és aztán egy balra kanyarugrással
Szerintem, én ezt ki sem próbálom. A Bunny Jump tökéletesen bevált.
Az Abandoned Factoryn vagyok mindig bajban. Az első Secretet eddig mindíg a játék végén szereztem meg (majd kipróbálom a rácsos módszert). Ez még ok nálam, de az Aranypajzsal nehezen jutok dülőre. Eddig csak a PK Jumpal sikerült, csak elég macerás odagörgetni azt a horgot. Az elejéről való felugrás még nem sikerült, de legközelebb több időt szentelek neki. Én a legutólsó secretnél nem értem (lehet, hogy már volt rólla szó, csak én nem olvastam), hogy minek van odatéve egy Weapon Modifier ? Azt tudom csak elképzelni, hogy még a játék vége előtt valahogy fel lehet oda jutni.

Blazkowicz, miért ne tudnád egy végigjátszás során a maximumot teljesíteni?Én már megcsináltam, csupán annyit kellett tennem a problémás helyeken, hogy kétszer teljesítettem őket. Tehát pl. a Necrónál előbb megvertem 2:00 alatt, majd újra behívtam a helyszínt és akkor már 5 csillagra teljesítettem...
Hmm ez nem is rossz. Tényleg elég rugalmas játék, na de ennyire. Visszatöltöttem egy régebbi mentést (Tower) ahol se a kártya, se az 5 csillag nem volt meg. Először felszedtem az összes töltényt, majd visszatöltöttem az AutoSavet és 5 percen belül elintéztem Alastort, de így nem lett jó. Akkor ezek szerint fordítva nem működik (mindíg a másodlagos az első). Ezen kívül kipróbáltam még valamit: cheateltem Nightmare fokozaton, pedig elvileg nem lehet. Ez kicsit bosszantó.

Köszi a New York-linket! De lesz azon PK? PeTjA szerint Chile volt az utolsó. Lehet, vakegér vagyok, és nem látok valamit...
Kicsit kevés az info a NYC Finalról. Vasárnap csak azt hallottam, hogy  NYban lessz a végső összecsapás. Szerintem kérdezd meg a DC fórumon, ill hogy egyátalán mi lessz ezen a rendezvényen.

Mentések... Csináld azt, mint én: én minden teljes végigjátszás után elarchíválom a mentéseket, majd a következőhöz már csak a legutolsó AutoSave-et másolom vissza
Sajnos már lekéstem erről. Az Insomnia mentéseim már el is vesztek :(. Jelenleg több mint 450 mappám van a SaveGamesben. Majd ha újra kezdem a játékot, akkor a  te modszered szerint fogom a mentéseket csinálni.

#1412 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 02. 00:06

Én szinte mindig kipróbálom az új módszereket, hiszen így elmondhatom magamról, hogy már úgy is bírom az adott Secretet, plusz a változatosság miatt is csak jól jön, ha a következő végigjátszásban már egy másik módon szerzem meg a cuccost...

Az "Abandoned Factory" első Secretjére vagy 10 különböző megoldás létezik, bár egyik sem valami kényelmes. Mindenesetre mazsolázhatsz Cyody verzióiból és Varus ládatologatós módszere is érdekes... A legutolsó Secret kétféleképpen is elérhető még a legvége előtt. Az egyik példa Cyody egyik videója. A másik módszert talán az Experience #3-ban megosztom (igaz, nem nagy dolog), LOL: ennek lényege, hogy az utolsó CheckPoint után már el lehet érni a Secretet - bár eléggé egyértelmű, hogy hogyan... A Secret a Gold Armourral szerintem igazán nem vészes: a PK-Jump jól működik ott, és azért hamar oda lehet ráncigálni azt a kampót. Ha az elején akarsz felmászni, ahhoz magas FPS kell...

Black Tarot vs. "5-Star Challenge"... Teljesen mindegy a sorrend. A lényeg, hogy kétszer választod ki ugyanazt a helyszínt. Tehát először behívod mondjuk a "Tower"-t és megcsinálod az egyik feltétel szerint, majd pedig a térképen visszanavigálsz és újból behívod a "Tower"-t, hogy a másik feltétellel is teljesítsd. Ez így működik, és egyébként nem kell semmit visszatöltögetned... Azonban a "Tower" pont "rossz példa", mert ott a kettő megy egy menetben is, íme egy példa - mint láthatod, 4 és fél perc alatt letudtam az 5 csillagot, és nem használtam semmilyen kártyát sem...  :smoker:

#1413 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 09:14

ha már secretek és új módszerek, tegnap eszembe jutott a hills tornya és hogy még mindig nem tudom, hogy lehet 8 féle képpen feljutni oda. eddig ugye volt a drótos meg a külső-belső hordós, úgyhogy betöltöttem és ugráltam pár órát a pályán.
arra jutottam, hogy ha az alábbi pozicióból indulunk:

Kép

akkor tartva az irányt, spirálban ugrálva, mikor visszajutunk oda ahonnan indultunk, már elég magasan leszünk, hogy elugorva a kötél alját még pont elkapjuk.

sajnos videót nem tudok prezentálni, úgylátszik a 80 fps is kevés hozzá, de ha be van nyomva a fraps a szakadék felöli részen mindig leesek.

ja igen, a mutatvány daydream-en 120-160 fps-el sikerült.
"i saw god on TV"

#1414 Felhasználó inaktív   Blazkowicz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 12:54

Idézet: SYS_TRhu@2005. nov. 2. - Dátum: szerda - 9:14

Az "Abandoned Factory" első Secretjére vagy 10 különböző megoldás létezik, bár egyik sem valami kényelmes. Mindenesetre mazsolázhatsz Cyody verzióiból és Varus ládatologatós módszere is érdekes
Az az érdekes, hogy azon a lyukon (secret 1) ki sem lehet férni  :D . Kicsit természet ellenes :)

Black Tarot vs. "5-Star Challenge"... Teljesen mindegy a sorrend. A lényeg, hogy kétszer választod ki ugyanazt a helyszínt
Meg kell hogy mondjam, néha saját magamat is meg tudom lepni. Szerintem ezt már én is észrevettem, csak én sosem töltöttem vissza egy pálya után, ill elég gyakran törlöm a mentéseket, nehogy kavarodás legyen

Azonban a "Tower" pont "rossz példa
Tudom  :D , csak nem volt más mentés amit betölthettem volna.

Idézet: rémlátó@2005. nov. 2. - Dátum: szerda - 9:14

ja igen, a mutatvány daydream-en 120-160 fps-el sikerült.
Gratulálok hozzá  :up: . Én elég sokszor hadilábon állok az FPS értékel.

#1415 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:10

Na a Docksot nem volt könnyű kártyásra és 5csillagra gyúrni egyszerre. A darvas holy-kkal is megszenvedtem (speed nélkül a nagyobb ugrások végrehajtása elég körülményes :)). A végére itt is elhagytam dolgokat - ezúttal lőszereket -, de végül a Lumbago elejéről kiszúrtam őket (a BoltGunt csak a screenshotok miatt vettem elő), mondjuk elég bagatell helyen vannak. :omg: :D
1. kép
2. kép
Szerencsére az épülő hajóig vissza lehet menni, és a Lumbágóra is egyszerűen vissza lehet jutni, de mi van ha a pálya elején hagyok el valamit? Tudtommal nincs visszaút (mintha tárgyaltuk is volna ezt korábban), de azért én tettem néhány próbát. Az első képen a legközelebb látható daruizére itt a jobb oldalon fel tudtam mászni egészen az irányítófülke tetejére, de sajnos onnét félórányi kitartó ugrándozás után se voltam képes feljebb kapaszkodni. Egyszer-kétszer már-már elcsíptem volna a jó ütemet, de aztán mégsem... egyelőre azért nem adom fel. :)

#1416 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 17:40

igen tárgyaltuk, nekem voltak hasonló problémáim, szintén elhagyott ammóva (nekem az utsó secretnél, a hajó farán voltak) én is elég sokat szimatoltam, de nem találtam visszautat. (asszem én is azzal próbálkoztam amit írsz, az épülő (rothadó?) hajó felett átvezet egy vasrúd (asszem azon jössz erre is), azt próbáltam meg becserkészni, sikertelenül.
meg a vízfelöli kerítést körbeugrani. az eredmény ugyanaz :)
"i saw god on TV"

#1417 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 18:49

SYS, Peti, egy kérdés.
nem emlékszem már pontosan, mit is olvastam pár hónapja ebben a közel 1500 hozzászólásban :D
olyat csináltatok már, hogy minden stat maxra? (nem csak 5 star, hanem soul+gold is)
arra emlékszem, hogy a goldra rámentetek, de a soulra nem.
"i saw god on TV"

#1418 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 11. 02. 21:04

Én meg sose hagyok el semmit: tessék - "Docks", kártya plusz 5 csillag, másfél óra... :D Viccet félretéve: valóban, nem lehet visszamenni a "Docks" legelejére! Legalábbis "a PK-tudomány mai állása szerint", LOL. Erre nagyon kell vigyázni: általában én is inkább háromszor körbefutom az egész terepet, még azután is, hogy biztosan megvan már minden - csak, hogy biztos legyek a dolgomban, mert ha a legvégén derül ki...  :rolleyes: Egyébként én is próbálkoztam már visszajutni, de én is kb. annyira jutottam mint Peti, vagy még annyira sem (lowFPS miatt a mászás nekem nem megy). Igen, én is ott próbálkoztam ahol Ti is, bár biztos szóba jöhetnek más utak is...

Rémlátó, mindenekelőtt gratulálok a "Hills"-felfedezéshez, szép találat! Bár sajnos ezt sem hiszem, hogy meg fogom tudni valósítani: a 120-160 FPS nekem általában csak álom (MP-ben, teljesen butított grafikán és szűkebb termekben, amikor legfeljebb 1-2 ellenfél van, akkor kapok néha ennyit)... :D

Régebben (végül is, pont egy éve) csináltunk Soul- és Gold-challenge-et is, de a Gold-challenge-et később hanyagoltuk. Nehézkes és bugos is: az érmék igen gyakran átesnek a padlón. Én mondjuk csináltam azon a téren is egy maximumra törekedést: bevetettem a Greed-kártyát, és így az elérhető maximum felett lehetett bőven teljesíteni. Tehát pl.: 1. kép ("Enclave"), 2. kép ("Forest"), 3. kép ("Hell"), de ennél jobban nem erőltettem. Túl babra-munka volt, inkább unalmas mint kihívós... :) Viszont az összes lélek összegyűjtése az klassz dolog, azt próbáld ki Te is: az E1 és E2 videókban azért voltak elszórtan azok a kis trükkök (emlékezz: "Snowy Bridge" és "City On Water" az E1-ből, valamint "Babel" és "Lab" az E2-ből). Ez a dolog helyenként igazi kihívás, tényleg ki kell találni a problémásabb helyzetek megoldását. De persze ajánlatosak hozzá a megfelelő kártyák is (Soul Catcher, Soul Keeper, Triple Haste, Iron Will, stb.), na meg a "5-Star Challenge" jutalma... ;)

#1419 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:09

Ja, nagyjából pont egy éve történt, Doomer nem bírt magával. :D
"gimmí móó"
Aztán megegyeztünk ezekben az új kihívásokban (az én ötletem volt, bár ennek nincs túl sok jelentősége :p). Úgy emlékszem mindhárman megcsináltuk a soul challenge-et (már amennyire a bugok engedték), de a goldossal meg már nemtom mi volt, de asszem én ráhagytam egy idő után.

Szerkesztette: peti2mtag 2005. 11. 02. 21:12 -kor

#1420 Felhasználó inaktív   rémlátó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 02. 21:29

köszönöm, akkor marad a szúl cselendzs.
igazából pár hónapja minden héten játszok kicsit a pk-val és hiányzik ha nem teszem :)
próbáltam helyettesíteni más fps-ekkel de nem jártam sikerrel (fear, ss2)
terveztem, meg folyamatban is van egy frag-es video, a bút már végigfilmeztem, de iszonyú munka lenne, és rettentő pöcsölős.
úgyhogy ha kedvem támad kicsit "darálni" akkor elkezdem ezt a lélekgyüjtögetőst, előbb-utóbb csak meg csinálom (inkább utóbb :D)
rémlátó vagyok, painkiller függő. két napja nem játszottam. Kép
"i saw god on TV"

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Utolsó »