HWSW Informatikai Kerekasztal: Painkiller (c) People Can Fly - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Painkiller (c) People Can Fly

#841 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 09. 17:52

...a voice from the darkness.....

Közben megemlítem, hogy tervezek egy új "challenge"-et: végigvinni a PK-t és a BOOH-t is Traumán, kártyák nélkül, és 5-csillagozva közben minden helyszínt. Már megcsináltam ezt Nightmare-en, de a Trauma extrém-érdekes lehet helyenként, a "csak CheckPoint-mentések" című kritérium miatt. Jóllehet, ez nem olyan nagy kihívás, mint Peti "no scratch"-játéka, de azért nem is lesz túl könnyű. Bár igazából én csak 4 helytől tartok...
-"Catacombs": a gusztustalan liános Secret, ugye ennyi elég indok is ide...?
-"Ruins": igen-igen kínos és hosszú küzdelem lesz a Guardiannel, amíg mind a 102 ammót összeszedem...
-"Forest": az első Secret elég nehéz, előtte bele kell mennem az egyetlen CheckPoint-ba, utána meg ha véletlenül elszúroma második felét, akkor kezdhetem a "secretesdit" elölről...
-"Tower": ezt már mondtátok korábban néhányan, hogy nem lehet Traumán kártyák nélkül. Nos, már Nightmare-en is iszonyű nehéz volt, mert ugye az ammókat is fel kellett kapkodni közben. Hogy Traumán ugyanez milyen lesz?!  :eek: Az igazat megvallva ettől félek a legjobban, de remélem, lesz valami trükk, ami végül segíteni fog...
A challengeről már beszéletem odakint, de vegyes a hozzáállás: van aki túl keménynek találja, de a többség egyszerűen csak tart attól, hogy "flame-war"-ok lesznek abból, hogy ki csal közben és ki nem. A PowerMad nálam is fent lesz, mert az abban található javítások nélkül valószínűleg az életben nem sikerülne: pl. a "Ruins"-on lévő "bebetonozott" ammo kiszedése túl sok energiaveszteséggel járna, meg nagyon zsákbamacska is. De természetesen a PM-cheateket nem fogom használni... Na innen jön a bizalmatlanság: mert ezt van aki el fogja fogadni, de lesz, aki nem hiszi el. Ettől tartanak többen is...

Peti, az "alienről" nekem más jut eszembe: az, hogy valami nem földi-emberi képességekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy olyan profi szinten nyomd a játékot... :) Mint amikor régen a Benji-ben leült a srác a játékautomatához... ;) Vagy mint amikor egy kislány Tetrisezett egy másik filmben (nem jut eszembe a címe, egy sci-fi klasszikus, nemrég volt a TV-ben), nem is akárhogyan... :D Meg eszembe jutnak Varus szavai is, odakintről: egy videóban mindig minden sikerül és simának tűnik az egész dolog. De persze ehhez nagyon sok gyakorlás kell, a felvételhez meg szerencse... De különben én is leginkább a KITARTÁST szoktam emlegetni...  :respect: Egyébként megaLOL az alienes sztori... :D

A "Forest"-videóhoz még... Cyody mondta még, hogy a liánra ugrás nélkül is fel lehet jutni arra a boltívre.  :eek: Azért az elég durva lehet, de sokat rövidítene. Cyody írta, hogy a felvételkor Neki nem sikerült (lehet, nem kapott elég FPS-t), így azért választotta azt az utat, amit a videóban is láthatunk...  :respect:

A "The Palace"-hez... Én annak idején megcsináltam úgy, ahogy a PKHell.com-on mutatta AtaRi, de legalább 3 óráig szenvedtem (ill. egyszer abbahagytam, mert már annyira felhergelt :D), mire elértem a romos boltívet..utána rávágtam az F5-re, LOL. Azután olvastam csak Varus módszeréről, a felrepülős hordókról, és most már csak azt használom: viszonylag eléggé biztonságos és egyszerű is, bár odáig el kell tolni a hordót a legelejéről. Be kell pozícionálni, rá kell ugrani, és az ElectroDriverrel egy shurikent kell lőni magunk alá, a hordóba. Ez aztán felrepít minket iszonyú magasba, és már csak rá kell esni a tetőre, vagy egyenesen a Secretre. Emiatt a módszer miatt nem félek már a "The Palace"-től, a challenget illetően sem...

A "Train Station"-höz... LOL, nekem nincs kedvem és türelmem annyit "tili-tolizni" ott mostanában, főleg nem Traumán. Viszont egészen megkedveltem a PK-Jumpot, így azt használom inkább ott is... :D

SYS "No sin is too great to be forgiven."

#842 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 16:07

MTV, ma este 23:30. Csak a cím érdekes. :)

#843 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 18. 16:53

LOL! :D Igen, én is láttam ezt. De tényleg csak a cím miatt érdekes... :) Amúgy Nicky a TRC-n régebben elmagyarázta, hogy mi ez a "helter skelter", amiről én azt hittem, hogy csak valami értelmetlen szleng: szóval valami kavarodást, össze-visszaságot, őrületet jelent...

Egyébként közben Cyody-vel haladunk a challenge-et illetően. Még egyszer: Trauma-fokozat, kártyák nélkül, és minden szintet 5-csillagosra. Eddig csak a NecroGiant, és a Guardian jelentettek komoly kihívást (érdekes módon olyanok, mint a "Catacombs" és az "Opera House", két-három próbálkozás után sikerültek, visszatöltés nélkül..mármint a húzós Secretjeik). A Guardian észveszejtő volt, közel 4 órát kínlódtam vele: túl könnyen hal ott Daniel, egy kőtömb, vagy egy rosszul időzített ugrás is igen komoly büntetést von maga után. Természetesen ezzel együtt ott van még a 102 ammo is, amiket szinte képtelenség maradéktalanul felkutatni abban a nagy kavalkádban, amit a nagydarab teremt ott. Többször is eljutottam 100-ig vagy 101-ig, de az utolsót már nem vehettem fel, mert addig kicsinált. A Pokol legmélyebb bugyraiba kívántam ezt a "mocsodékot" már, mire végre sikerült is oda küldenem... ;) Van itt egy screenshot erről (16 és fél perc!), a maximális Statisztikával. Utána elkezdte bejátszani a szokásos BINK-videót, ám teljesen "begajdulhatott" a redszer, mert szaggatva játszotta végig, olyan 2 FPS sebességgel (úgy tűnik, óránként ki kellett volna lépnem és újra kellett volna indítanom a gépet, biztos ami biztos alapon)... :D Ja igen, megint mondom, hogy a beszorult ammóval nem volt gondom, mert a PowerMad-ben található fixek ugye ezt is javítják. Viszont lehetséges szerintem a fixek nélkül is, de óriási hátrányt jelentene, hiszen ha a Guardian fejbevág, az nagyon sokat sebez...

És ez még nem a legnagyobb kihívás volt: az majd a "Tower" lesz, az lesz az igazi "helter skelter", meg előtte a "Forest" sem lesz rossz. Még Nightmare-en is nehéz volt a "Tower", trükközéssel is, ami azonban ide már nem elég - valami új módszert kell kitalálni... Komolyan, azon gondolkodom, hogy "meg kell lovagolnom" Alastort, hátha az tompítja a zuhanást... :)

Ja, a "Snowy Bridge"... Nem, megint nem tudtam lemenni sérülés nélkül, és a hídon elrongyolódott egy teljes aranypajzs... LOL! Ez van...  :o  :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 18. 16:59 -kor

#844 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 11:17

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 17:53

Trauma-fokozat, kártyák nélkül, és minden szintet 5-csillagosra.

Jókis kihívás, egyszer majd én is belekezdek, ha valamikor (évek múlva :D) befejezem a sajátomat. A Tower-menetre kifejezetten kíváncsi vagyok: jó lenne videón is megnézni, bár tudom, hogy a capturézés döntő mértékben hátráltatja a nehezebb mutatványok kivitelezését. Mi van a beépített felvételi lehetőséggel, most akkor működik single-player módban vagy sem?

Idézet

Komolyan, azon gondolkodom, hogy "meg kell lovagolnom" Alastort, hátha az tompítja a zuhanást...

Valaki írta már korábban (Péntek?), hogy Alastor fejét próbálta közbeiktatni esés közben - nem sok sikerrel.

A többi is kemény lehetett... négy óra egyetlen pályán :eek:? Kitartásért te se mégy a szomszédba :). Én valahogy egyre távolodom ezektől a "melós" kihívásoktól ;). A lelkesedésem alábbhagyott kissé, "valami kiégett bennem", ahogy Grabowski mondta a Macskafogóban. Többek közt emiatt kitaláltam egy új cselendzset is... illetve nem sok kitalálnivaló van rajta, és nem is teljesen új, inkább könnyítés az előzőhöz képest :p. Teljes pályán végigmenni egyetlen élettel, lehetőleg (de nem feltétlenül) sérülés nélkül - ehhez azért nem ragaszkodom, hogy ne kelljen egy-két karcolás miatt ötvenszer újrakezdeni. Az ötletet adta, hogy egy ismerősöm az Unreal Tournament első részét küzdötte végig "egy életem, egy halálom"  módon, persze nem a legnehezebb fokozaton (azt hiszem Experienced-en). Ez úgy kell érteni, hogy ha bármelyik pályán akár csak egyetlen egyszer is lelőtték, kezdte az egészet(!) teljesen előről (cca. 30 pálya).

Időközben visszatértem a Boowoowoo-hoz, mert eszembe jutott, hogy azt még Traumán nem is játszottam végig. Tegnap a Lab-on sikerült túljutni, de nem ment könnyen, vagyis olyan könnyedén, mint "régen" :) (ja egy ideje már én is kizárólag kártyák nélkül játszok). Ha netán valaha ezt is no-scratch akarnám teljesíteni, fel kell kötnöm a gatyaszárat. Van az magas henger alakú csarnok (talán reaktortér, vagy valami dimenziókapu), ahol jön az a rengeteg inkubátorfejű szkafanderes katona, és folyamatosan tüzel. Szóval lőfegyverek ellen nem véd az állandó futás és ugrándozás. Sajnos egyelőre nem mozgok úgy, mint "ők" (mármint az ügynökök a Mátrikszban :cool:). Leningrádról ne is beszéljünk - az összes közül ez a legnehezebb pálya ebből a szempontból (leszámítva azokat, ahol eleve "lehetetlen" :D).

#845 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 19. 18:37

LOL, hát azért a "Forest" is elég érdekes volt... :D Elsőre inkább öngyilkos lettem, de másodikra sikerült 70/127-tel teljesítenem az első részt, és belementem a CheckPointba. Aztán nekiestem az első titoknak, miután felszedtem a maradék ammókat. Cyody legutóbbi módszere tényleg biztonságos, de nekem nem volt szerencsém a kötelekkel, és a legtöbbször leestem, ráadásul kétszer rossz helyre is, ami szépen redukált Daniel egészségi állapotán: már csak 55 HP körül volt. A lényeg, hogy a dolog inkább csak felbosszantott, így visszatöltés nélkül tovább mentem a második részre. Azt sikerült elsőre megcsinálni, ám már a kezdő 55-ös érték miatt is, csak 10 HP-vel, és nem túl sok armorral fejeztem be. Gondoltam mindegy: felszedtem mindent, már csak a nyamvadt első titok hiányzott. Így nekiestem újra, mondván hogy legfeljebb visszatöltök. Azonban egyszer megint sikerült rosszul esnem, és akkor a következő állás alakult ki: 001 HP és 023 armor. LOL! :D A történet befejezését elpostáztam a kinti PK-Fórumra, szóval ebben a postban screenshotostul benne van... A lényeg, hogy végül mégis sikerült... :D Viszont Cyody módszere rengeteget segített, anélkül nem ment volna "egy életem egy halálom" szintjén a "Forest"...

A "Tower"-re még készülök lelkiekben, LOL! Valami megoldás biztos lesz, vagy a szerencse segít, de sikerülnie kell. Ha eddig sikerült minden, akkor most már foggal-körömmel, de kikényszerítem ezt is... Felvenni most biztosan nem fogom, de leírom a módszert, és felveszem később. Amúgy a "Ruins"-t is fel akarom venni, abból se lenne rossz videó... :)

Peti, megértem a "kiégést" különben. Ez teljesen normális dolog, egy idő után már azt mondja az ember, hogy mindent látott és próbált már, ami számára fontos és érdekes lehet. Ilyenkor lassan lelankad az érdeklődés és a motiváció. Ez szerintem mindennel így van, kivéve talán a szexet... :D Én mostanában a TR-rel kapcsolatban érzem úgy, hogy "valami kiégett bennem", szinte rá sem tudok nézni. A PK sokkal jobban foglalkoztat, ill. ezzel is úgy vagyok, mint anno a TR-rel: ami nagyon megfog, az nálam túl sokáig tart, és túl mélyre ásom magam benne... :) Aztán hosszú idő múlva elkezd meredeken esni az érdeklődés görbéje, és szinte egészen "megundorodom" (ez erős szó azért, azért tettem idézőjelbe) tőle... :D Többek között ezért nem ismerek egy csomó játékot, csak nagyon keveset, de azokat magas szinten...

Az új challenge szerintem klassz ötlet. Én valamennyire mindig erre próbálok játszani, mert túl hosszú a visszatöltési idő. Éppen ezért nem is szeretek olyan hajmeresztő dolgokat csinálni, mint mondjuk Kalme, inkább gyakrabban maradok a biztonságos, már kitaposott úton...

Bizony, a "Lab"-en tudom, melyik teremről beszélsz..nulla részletezéssel is tudnám, ha csak annyit mondanál, hogy a "legnehezebb rész". Nagyon utálatos az a hely, meg persze a "Leningrad" is. Utóbbinál a legjobban a Russian Officereket meg az airstrikejaikat utálom... :D

Végezetül egy kissé vicces dolog a "The Palace"-szel kapcsolatban... Ne röhögjetek ki, de én csak nemrég tudtam meg véletlenül az első demóból (nemrég játszottam vele újra, csak poénból), hogy a MegaHealth-Secret területén lődöző kőszobrokat is ki lehet lőni! LOL! Igaz, hogy nem számítanak a "Destroyed Objects"-be, de van bennük sok arany, meg ugye a macera is kevesebb, ha az ember időben szétlövi őket... Van egy kép erről..mondom, ez nekem teljesen új volt még, a teljes verzióban még csak most lőttem szét őket először... :D

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 19. 18:47 -kor

#846 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 07:57

hétvégén volt egy kis időm, megint toltam a gamét.
Military Base-en járok. a megszokott trauma fokozatban :)

hát megint fel tudott idegesíteni. :)

annál a mentésnél jártam, mikor feljövök a rakétasilóból a reptérre: ágyúk, tankok, egyebek...
20hp-val :D

ez a rész még ment is. leszedtem mindenkit, végigmentem a házakban. a hp-m maradt.
és jött a következő cp.

itt megintcsak vmi rohadt nagy reptérre érkeztem ki, ágyúk, tankok és egyebek közé. a már leírt hp-vel.

elsőre nagyjából végigmentem a téren. már csak 2 ágyú élt, az egyik ágyút takarta a repülő, minden lövése elakadt a repülőben. én nagy nyugodtan megállok, még szétnézek, aztán felé fordulok, hogy a szárnyak alatt kilőjem, és erre...
egy kicsit sem mozdultam és egy lövés mégis átfért a szárny mellet. reload :D

köv. körben már rendesen végigsöpörtem a pályarészt. a végén a hangárok mellett megjelent a mentési pont hátul. viszont kinyílt tőlem jobbra egy secret hely is. oda mentem először.
ott leszedtem mindenkit, felrobbant a tartálykocsi. arról felugráltam az egyik magaslatra, majd végig a párkányon a kis ház tetejére akartam jutni, ahol a cella ammo volt. de természetesen nem sikerült, mert az üveg torony fala kifelé dől és leestem tőle. kb. 5 percet ugráltam mindenféle módszerrel, mert majdnem sikerült és meg voltam győződve, hogy ott át lehet menni. 5 perc után jöttem rá, hogy a kis épületben ott a létra. felsétáltam és kész :lol:

viszont ezek után jött a gond: program bug lehet, mert az említett (és még nem használt) mentési pontom a hangár bejáratnál hátul eltűnt. és ekkor jött egy áramszünet (vasárnap volt egy kis vihar...)
:(

az erőmből már csak annyira tellett utána, hogy megint végignyomtam ezt a részt, a cp-nél elmentettem és benéztem a hangárba, de már nem volt kedvem folytatni...

no ezért utálom a szabályozott mentést.

ps: az új fegyverek viszont nem rosszak... ;)

#847 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 17:35

Hát ebből most duplaposta lesz, de nem akarom a két dolgot egy hozzászólásba keverni... :)

VipiSrác, mikor kiérsz a silóból, a nagy repülőben van egy Health Item, meg valahol még ott bent, a titokban egy aranypajzs és egy MegaHealth (100 HP) is. Ha nagyon leamortizáltak, ezeket érdemes kihasználni... :) A titok helyét nem akarom lelőni, amúgy könnyen lehet, hogy már ismered is...

Az eltűnt CheckPoint... Igen, ha bemész a titokba, akkor ott az akciózás miatt (ellenfelek jönnek és harcolni kell) eltűnik a CheckPoint, és a program utána már nem teszi vissza, sajnos. Vannak más helyek is, ahol hasonló történik, de utána újra megjelenik a CheckPoint. Így itt érdemes először belemenni a mentésbe, majd utána kifosztani a titkot, és aztán jöhetnek a hangárok... Amúgy a tankos hangár a legjobb: ki lehet csinálni mindenkit sérülés nélkül, de nagyon intenzíven kell mocorogni hozzá - pont ezért szeretem, ott aztán lehet virtuózkodni rendesen... :D

Az áramszünetet én is nagyon rühellem. Ráadásul nálunk annyira klassz a rendszer, hogy szép napsütéses időben, szélcsendben is vígan elviszik párszor. Sőt, állítom hogy olyankor gyakrabban elmegy a villany, mint viharban. Nem tudom, mit bénáznak olyankor, de utálom, amikor a gép egyszer csak lekapcsol, majd egy másodperc múlva visszajön a villany, hogy aztán kb. 2 perc múlva újból elvigyék. Be kéne szerezni egy szünetmentest már az én gépemhez is... :) Egyszer akkor ment el a villany (szintén normális idő volt), amikor a gép véletlenül Standbyban volt kikapcsolva, és utána csak a CMOS törlésével tudtam újra feléleszteni...  :rolleyes:

Egyébként az új fegyvereknél azért kacsintasz, mert egy moddal előhoztad őket, vagy egy bug miatt jelentek meg a BOOH fegyverei az eredeti PK-ban is? Mert ez a két dolog biztosan lehetséges, bár a PK-ban a BOOH fegyvereihez nem jár ammo, hacsak nem csalsz egyet pl. a PowerMad-del, amivel lehet örök ammót is biztosítani (LOL, lehet hogy PM nélkül is megy ez, a hivatalos csalásokkal (bár azok eredetileg Nightmare-től felfelé nem működnek) - én nem ismerem őket jól)... Odakint nemrég Fleabay írt egy pár soros modot, amivel már a "Cemetery" elején lecserélte a Shotgunt a FlameThrowerre... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 20. 17:39 -kor

#848 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 18:14

Duplaposta... :p

"Never surrender, Never give in."
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Konok vagyok, tudom. :p Ezzel a küldetés teljesítve. Tudtam, hogy sikerülnie kell, és hogy van megoldás. Alastor nem tartott annyi ideig, mint a "Ruins", de többször kellett visszatölteni. Először teljesen esélytelennek tűnt a harc, de aztán elkezdtem kidolgozni a módszert. A lényeg, hogy az első szinteken mindenütt szinte a nullára lehet csökkenteni az esést (pár HP árán le lehet esni, vagy akár sérülés nélkül is), valamint a legutolsó nagy esés is drasztikusan csökkenthető. Ha pedig egyszer az életben sikerül elérni elhalálozás nélkül a legalsó szintet, akkor ott már megmenti Danielt az aranypajzs és a "rengeteg" (valami öt darab) Health Item... Ha nem hajtok az öt csillagra, akkor még sokkal könnyebb az egész, mert akkor nem is kell teljesen lejutni..ahogy Doomer is mondta egyszer, "fentről is lehet osztani Alastort"...

Leírom részletesebben is... A módszerhez egyébként egy jó adag szerencse is kell. Alastor nagyon kemény, valamint a meteorok egy pillanat alatt szétzúzhatják az álmainkat... :D A legjobban azt bírtam, amikor már rögtön a tetőn, a kezdéstől megtett két lépés után rámesett egy ilyen "tüzes kavics", és ugye egyből kampec lett... Ja igen, előjött egyszer az a bug is, amit még Kalme egy vidójában láttam: még a fenti szintek valamelyikén, miután Alastor kapott egy karót a farába, hirtelen eltűnt, és én megnyertem a meccset: a program szépen elkezdte kiírni a Statisztikát. Persze nem fogadtam el, mert nem volt meg az öt csillag, és a nyerés sem volt fair. Ez a bug most jött elő nálam először... No, vissza a megoldás részleteihez, mert videót egyelőre még nem készítettem... :) De még előtte egy dolog: tényleg meg lehet lovagolni Alastort, de nem úgy, ahogy én gondoltam. A legalsó szintre való lejutáshoz kellhet, de amikor betöri a padlókat, akkor nem lehet megcsinálni, mert ő még a szegett szárnyaival is képest egy rövid ideig a levegőben tartani magát, míg Daniel úgy zuhan alá, akár egy kődarab, így sokkal hamarabb leér, és Alastor legfeljebb ráesik... :)

Tető... A felszedett ammók száma itt 7, meg van egy bronzpajzs is...
A tetőn a meteorok nagyon veszélyesek, és Alastor is, ha nem átrepül, hanem tüzet fúj, valamelyik oldalról. Ezeket nagyon nehéz kivédeni, így jobbára a szerencsénkben bízhatunk csak. Én a kezdéstől elindultam arra, amerre láttam, és elkezdtem sorban felszedni mindent. Ha adódott olyan helyzet, akkor Alastornak is adtam. Miután itt leszedtük Alastort, úgy kell beállni, hogy az alsóbb szinten ne a földre zuhanjunk (mert akkor csak 24 HP marad), hanem egy tartóoszlop tetejére. Meg lehet figyelni, hogy ezek a tartóoszlopok hol helyezkednek el, és mindig úgy beállni az első menet után. Ha jól eltaláljuk, akkor pont ráesünk egy ilyen oszlopra, és legfeljebb 2 HP-t sérülünk, majd az oszlopról gyorsan le kell mászni, ami már nem jár sérüléssel. Így olyan 98/99-es értékekkel le lehet jutni egy szinttel lejjebb...

A tetőtől lefelé az első szint... A felszedett ammók száma itt 15, és van egy ezüstpajzs (és egy MegaHealth) is...
Itt a leérkezés után megint össze kell kapkodni körbe-körbe az ammókat. Ha van rá lehetőség, akkor lőhetünk Alastorra karókat, ezek távolról különösen szépen sebeznek (a meggyulladt karó még többet sebez, mint a sima), de általában Alastor lesz az, aki végig szórakozik velünk, miközben mi szedegetjük fel a fránya rakétákat. Néha egy-egy rakétát is ellőhetünk, lehetőleg Alastorra, hiszen az újabb ammók felvételéhez megfelelően kevéssel kell rendelkeznünk..úgyhogy ne sajnáljuk ezeket... Ha megvan minden ammó, akkor nekieshetünk Alastornak a StakeGunnal vagy a ShotGunnal, mert ezek jobban sebeznek, mint a rakéták. Valahogy jól kell kijönni a harcból, és lehetőleg csak a végén felvenni a MegaHealth-et és az ezüstpajzsot, hogy minél kevesebb pazarlódjon el azokból... Végül Alastor betöri ezt a szintet is. Ekkor mi fussunk a legszélére, és próbáljuk esés közben az alsóbb szint szérül kiemelkedő boltíveit/romjait elérni, és azokon lemászni! Ez szerencse kérdése is, de ha eltaláljuk a helyet, akkor sérülés nélkül lejuthatunk...

A tetőtől lefelé a második szint... A felszedett ammók száma itt 21...
A lejutás után két ponton vannak itt rakéta-ammók, és mindkét helyen 3-3 db. Ezeket gyorsan fel kell szedni, és a rakétával lőni, ha szükséges. Ezután megint nekieshetünk Alastornak: távolról karókkal vagy rakétákkal, közelről meg a Shotgunnal, ha maradt még benne lőszer. Az egész harc sokkal könnyebb lenne különben, ha több mint 40 Shotgun-töltényünk lehetne már az elejétől... Ha itt is meggyőztük Alastort, akkor itt jön a fő csel: amikor betöri a padlót, megint meneküljünk ki a legszélére, és az eséskor is próbáljunk előre menni..így elérhetjük a kicsit lejjebb lévő szűk párkányt ahelyett, hogy egyenesen a földszintre zuhannánk...

A párkány...
A párkány nagyon fontos, itt egy kép róla. Ha nem hajtunk az 5 csillagra, akkor már innen is ki lehet csinálni Alastort, csak mindig odébb kell ugrálgatni, mert úgy nehéz eltalálni, ha alattunk őrjöng folyamatosan... :) Ha az 5 csillag is cél, akkor a dolgunk már kicsit nehezebb, mert még le is kell jutnunk valahogyan... A fenti képen látható élet/pajzs-értékek messze nem elegendőek: olyan 100 HP kell legalább, és 70-80 körüli pajzs - ha jól emlékszem, nekem legalább ennyi körül volt, vagy még több, amikor sikerült lejutnom. A lejutáshoz két lehetőség is adódik. Az egyik, hogy ráugrunk a lenti oszlopok valamelyikére, majd onnan lejutunk a földszintre. A másik, hogy bizony "meglovagoljuk" Alastort: az ő hátára/szárnyaira is ráugorhatunk. Mindkettő kockázatos: az oszlopokat Alastor gyorsan lerombolja, ill. Alastor hátát nagyon nehéz eltalálni... Amikor nekem sikerült, az egyik oszlopot használtam, és a leérkezéskor elfogyott szinte minden pajzs (lehet, hogy minden, nem emlékszem már), és csak 25 HP-m maradt! Szóval itt is fontos a szerencse...

A földszint... Az ammók száma itt már eléri a 37-es maximumot, és ne feledkezzünk el az aranypajzsról sem...
Mikor sikerült elérnem a földszintet, még egyáltalán nem örültem előre: csak 25 HP-m volt, és még valahogyan be is kellett menekülni a védett régióba. Ez szerencsére sikerült... Ott mindenekelőtt fel kell szedni a Health Itemeket, meg az aranypajzsot is. Ezután már nem nehéz összegyűjteni a maradék 16 ammót (kivül és belül is 8-8 darab), és meggyőzni Alastort...

Az egész mókához nekem nem kellett 9 perc sem, de az a 9 perc azért elég hosszúnak tűnt... ;) Kicsit túlrészleteztem a leírást, de hátha valaki megpróbálja még, és ebben benne van minden fontos tipp, ami csak szóba jöhet. A többit meg úgyis kitapasztaljátok a gyakorlatban, ill. esetleg találhattok még jobb és még biztosabb támpontokat is, mint az enyéim... :)

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 20. 18:29 -kor

#849 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 21:53

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 18:35

Hát ebből most duplaposta lesz, de nem akarom a két dolgot egy hozzászólásba keverni... :)

VipiSrác, mikor kiérsz a silóból, a nagy repülőben van egy Health Item, meg valahol még ott bent, a titokban egy aranypajzs és egy MegaHealth (100 HP) is. Ha nagyon leamortizáltak, ezeket érdemes kihasználni... :) A titok helyét nem akarom lelőni, amúgy könnyen lehet, hogy már ismered is...

Az eltűnt CheckPoint... Igen, ha bemész a titokba, akkor ott az akciózás miatt (ellenfelek jönnek és harcolni kell) eltűnik a CheckPoint, és a program utána már nem teszi vissza, sajnos. Vannak más helyek is, ahol hasonló történik, de utána újra megjelenik a CheckPoint. Így itt érdemes először belemenni a mentésbe, majd utána kifosztani a titkot, és aztán jöhetnek a hangárok... Amúgy a tankos hangár a legjobb: ki lehet csinálni mindenkit sérülés nélkül, de nagyon intenzíven kell mocorogni hozzá - pont ezért szeretem, ott aztán lehet virtuózkodni rendesen... :D

Az áramszünetet én is nagyon rühellem. Ráadásul nálunk annyira klassz a rendszer, hogy szép napsütéses időben, szélcsendben is vígan elviszik párszor. Sőt, állítom hogy olyankor gyakrabban elmegy a villany, mint viharban. Nem tudom, mit bénáznak olyankor, de utálom, amikor a gép egyszer csak lekapcsol, majd egy másodperc múlva visszajön a villany, hogy aztán kb. 2 perc múlva újból elvigyék. Be kéne szerezni egy szünetmentest már az én gépemhez is... :) Egyszer akkor ment el a villany (szintén normális idő volt), amikor a gép véletlenül Standbyban volt kikapcsolva, és utána csak a CMOS törlésével tudtam újra feléleszteni...  :rolleyes:

Egyébként az új fegyvereknél azért kacsintasz, mert egy moddal előhoztad őket, vagy egy bug miatt jelentek meg a BOOH fegyverei az eredeti PK-ban is? Mert ez a két dolog biztosan lehetséges, bár a PK-ban a BOOH fegyvereihez nem jár ammo, hacsak nem csalsz egyet pl. a PowerMad-del, amivel lehet örök ammót is biztosítani (LOL, lehet hogy PM nélkül is megy ez, a hivatalos csalásokkal (bár azok eredetileg Nightmare-től felfelé nem működnek) - én nem ismerem őket jól)... Odakint nemrég Fleabay írt egy pár soros modot, amivel már a "Cemetery" elején lecserélte a Shotgunt a FlameThrowerre... :)

a repülőben voltam a HP-ért, előtte csak 15 volt :D

egyszerűen rühellek a fix mentések miatt megcsinálni újra részeket és nem töltöm vissza őket. ha sok hp-t vesztek vhol, akkor sem. persze ennek is ugyanaz lesz a vége, vagyis a pálya további részét már különösebb hp vesztés nélkül viszem végig. csak akkor már éppen muszályból :D

a titoknál nem tudom mire gondolsz. a második ágyús-tankos tér végében levőnél nem találtam semmit. vagyis armort asszem igen, de hp-t nem. bár nem is igen keresgéltem...

a cp eltűnés így világos. gondolhattam volna...

a fegyvereknél nem azért kacsintottam, hanem szimplán azért, mert tetszettek.
igazából nem is tudom, hogy mik lennének az alap PK fegyverek, de sejtem, hogy csak a meglévő 5db (5db? jól emléxem?), mert azok már jó ideje megvannak és nem bővültek.
viszont 1-2 pálya óta észrevettem félreváltásnál, hogy megjelent +2 fegyver. csakhogy valóban nem volt hozzá ammo. pedig vártam. azt hittem őj fegyverek, és idővel lesznek, de valóban gyanús idő (kb 1.5pálya) telt el azóta és nem lettek. itt a Military Base-en viszont elővettem őket, és láss csodát. volt töltény! és semmi cheat!
eszembe nem jutott volna, nem azért megyek traumán. (az utolsó cheatem talán az IDDQD volt :D)
ez sztem megint vmi bug lesz.  :confused:
egyébként sima PK van fent, ráinstallált BOOH-al és 1.61 patch-el.

remélem megvannak még a korábbi cp mentések és nem lett mind felülírva.
majd megnézem őket. érdekel, hogy hol kerültek be ezek...

#850 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 22:13

Idézet: vipisrac - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 22:53

a fegyvereknél nem azért kacsintottam...

no megnéztem.
olyannyira van fegyver, hogy a Military Base kezdő mentését betöltve (ami tök a pálya előttről, a fejezet és pályaválasztó képernyőről indul) az új fegyverrel a kezemben indulok.

de ott még ammo nélkül. most kipróbáltam gyorsan hogy hol kapok bele ammot. szerencsére nem kellett messzire mennem. azokból a nagy ládákból (ami asszem növeli az összes ammot).
ahogy először kimentem a szabadba, az egyik lövész bunkerben találtam most.

#851 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 20. 22:36

Egyszer valaki jelentkezett a kinti PK-Fórumon ugyanezzel a dologgal: írta, hogy az "Asylumban" de jó irtani a FlameThrowerrel... :D Amúgy igen, az SMG/FlameThrower és a BoltGun/Heater az új fegyverek. Valami bug ez, akkor odakint azt hiszem, le is írták, hogy hogyan jöhetett elő, de már nem emlékszem, a topicok meg pár hete elvesztek (nevetséges: egyszerűen törölve lettek a legújabbak, vagy mi  :think: )... Bizony, igazad van: az AmmoPack-ek mindenhez adnak lőszert, így az új fegyverekhez is... :) Egyébként én is végigvittem még februárban pont azzal a verzióval - PK+BOOH+1.61 -, de nem volt ilyen rendellenesség nálam. Hmm, lehet hogy csak akkor jön elő, ha a BOOH-ből nyomsz egy "Sign The Pact"-et, hogy visszatérj a PK-ra..lehet, hogy akkor valahogyan a fegyvereket is viszi magával...?  :think: Nekem külön vannak a mentések a PK-hoz meg a BOOH-hez is, de akarok "crossovert" is csinálni (LOL), és akkor majd lehet, hogy nekem is előjön ez a dolog...

No, az első nagy repcsinél nézz jól körül, mert ott mindjárt két Secret is van... ;) Nem nehéz őket megtalálni, és a MegaHealth meg az aranypajzs nagyon jól jön ott, vagy pedig a bázis másik feléhez...

Visszatöltögetni én sem szeretek, főleg nem akkor, amikor csak CheckPoint-mentések vannak, és egy jó nagy területet kéne újra megcsinálni. A "Military Base" második fele pont ilyen. Ráadásul nálam a visszatöltés is nagyon-nagyon lassú... :(

#852 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 23:33

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 23:36

Egyszer valaki jelentkezett a kinti PK-Fórumon ugyanezzel a dologgal: írta, hogy az "Asylumban" de jó irtani a FlameThrowerrel... :D Amúgy igen, az SMG/FlameThrower és a BoltGun/Heater az új fegyverek. Valami bug ez, akkor odakint azt hiszem, le is írták, hogy hogyan jöhetett elő, de már nem emlékszem, a topicok meg pár hete elvesztek (nevetséges: egyszerűen törölve lettek a legújabbak, vagy mi  :think: )... Bizony, igazad van: az AmmoPack-ek mindenhez adnak lőszert, így az új fegyverekhez is... :) Egyébként én is végigvittem még februárban pont azzal a verzióval - PK+BOOH+1.61 -, de nem volt ilyen rendellenesség nálam. Hmm, lehet hogy csak akkor jön elő, ha a BOOH-ből nyomsz egy "Sign The Pact"-et, hogy visszatérj a PK-ra..lehet, hogy akkor valahogyan a fegyvereket is viszi magával...?  :think: Nekem külön vannak a mentések a PK-hoz meg a BOOH-hez is, de akarok "crossovert" is csinálni (LOL), és akkor majd lehet, hogy nekem is előjön ez a dolog...

No, az első nagy repcsinél nézz jól körül, mert ott mindjárt két Secret is van... ;) Nem nehéz őket megtalálni, és a MegaHealth meg az aranypajzs nagyon jól jön ott, vagy pedig a bázis másik feléhez...

Visszatöltögetni én sem szeretek, főleg nem akkor, amikor csak CheckPoint-mentések vannak, és egy jó nagy területet kéne újra megcsinálni. A "Military Base" második fele pont ilyen. Ráadásul nálam a visszatöltés is nagyon-nagyon lassú... :(

tuti, hogy bug.
viszont ilyen szinten (mentés) nem akadhattak össze. én a BOOH-ot el sem indítottam még.
annyi volt, hogy nightmare-en játszottam még a sima PK+1.3.5-ös patch-el. ott tartottam vhol.
akkor jött ki a BOOH. rátettem, és mivel aktív lett a Trauma, úgy döntöttem, hogy újrakezdem a sima PK-t vele (tehát Sign The Pact az volt, de csak sima PK-ra, BOOH-ra tuti nem).

secreteket megpróbálom még megkeresni. de vissza kéne sétálni és már nem lehet.
most próbálkoztam visszajutni, a fal melletti repülőre sikeresen felmásztam :D
a szárnya a kerítésig ér, de ott nem tudtam átugrani :(

esetleg majd a secret részről lehetne még a falon elsétálni odáig. ha az se megy, akkor más visszajutási lehetőséget nem látok

#853 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 21. 00:25

Dehogynem..mindig van visszajutási lehetőség (csak egy-két eset van, amikor nem lehet már bizonyos helyekre visszamenni)!  :up: Amikor végeztél, azaz kicsináltál mindenkit, és megjelenik az "átjáró-portál", akkor minden zárt kapu is újból megnyílik. Azaz a legutolsó hangárból majd vissza tudsz menni a bázis első felébe is, a nagy repcsihez, és megkeresheted benne a Secreteket... ;) Érdekes módon viszont a rakétasilóba már nem lehet visszamenni, azaz vissza lehet, de kijutni már nem: mert fent a rakétánál el van zárva és úgy is marad..legalábbis ez régebben még így volt...

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 21. 00:30 -kor

#854 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 08:31

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 19:37

Ne röhögjetek ki, de én csak nemrég tudtam meg véletlenül az első demóból (nemrég játszottam vele újra, csak poénból), hogy a MegaHealth-Secret területén lődöző kőszobrokat is ki lehet lőni! LOL!

Ez tényleg LOL, én se tudtam. Sőt asszem régebben próbáltam is lerombolni, de nem sikerült. Sokat kell belelőni?

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 20., szerda - 19:14

Ezzel a küldetés teljesítve...

Asztabetyár!!! :D Gratulálok a küldetés teljesítéséhez (és egy cseppnyi irigység is van bennem ;))! Az a kevesebb, mint 9 perc külön figyelemreméltó :up:. Akkor esetleg van esély az Alastorral való konfrontáció sérülés nélküli megúszására? Mármint, ha nem hajtok az öt csillagra, csak a párkányról kínálom. Vagy az a néhány HP mindenképp veszni fog a fentebbi emeleteken?

#855 Felhasználó inaktív   Szakidani 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 21. 13:45

Hello skacok!

A köv. a problémám a BOOH (1.2-es patch-el) egyes pályákon mindig kilép valami script error hibaüzenettel. Már próbáltam újrainstallt is az sem segített. Van erre megoldás? Nálatok előfordult már ilyen hibaüzenet? (A gép az primestabil, Doom 3, Nfs underground2, fifa2005 stb. tökéletesen fut rajta órákig csak ez a szaros Painkiller lépeget ki állandóan).

Előre is kösz a segítséget!

#856 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 14:10

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 8:31

Ez tényleg LOL, én se tudtam. Sőt asszem régebben próbáltam is lerombolni, de nem sikerült. Sokat kell belelőni?

nem nevetlek ki titeket :)

egy ideje ismere már (kb akkor vettem észre mikor újrakezdtem BOOH után PKt) de én meg nem akartam írni, nehogy azt higgyétek hogy még ezt sem tudom :D

#857 Felhasználó inaktív   Piter 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:24

Szia DOOMER, rég láttunk! :) Végleg elvesztél a WoW világában? :D

Idézet: Szakidani - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 14:45

A köv. a problémám a BOOH (1.2-es patch-el) egyes pályákon mindig kilép valami script error hibaüzenettel. Már próbáltam újrainstallt is az sem segített. Van erre megoldás? Nálatok előfordult már ilyen hibaüzenet?

Összesen egyszer vagy kétszer találkoztam ilyesmivel, amikor állást akartam visszatölteni. Rendszeresen nem kéne előfordulnia. Egyebet nem tudok mondani... hátha a többiek okosabbak lesznek. :)

#858 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 16:50

Idézet: SYS_TRhu - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 1:25

Dehogynem..mindig van visszajutási lehetőség (csak egy-két eset van, amikor nem lehet már bizonyos helyekre visszamenni)!  :up: Amikor végeztél, azaz kicsináltál mindenkit, és megjelenik az "átjáró-portál", akkor minden zárt kapu is újból megnyílik. Azaz a legutolsó hangárból majd vissza tudsz menni a bázis első felébe is, a nagy repcsihez, és megkeresheted benne a Secreteket... ;) Érdekes módon viszont a rakétasilóba már nem lehet visszamenni, azaz vissza lehet, de kijutni már nem: mert fent a rakétánál el van zárva és úgy is marad..legalábbis ez régebben még így volt...

igen, az lehet, hogy a pálya végén kinyílik, csak akkor már sokra nem megyek a HP-vel meg armorral :(
:)

#859 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 21. 17:18

Idézet: peti2mtag - Dátum: 2005. ápr. 21., csütörtök - 16:24

Szia DOOMER, rég láttunk! :) Végleg elvesztél a WoW világában? :D

dehogyis végleg, elevenen élnek még elmémben a karóvető okozta gyereksikolyok :D

#860 Felhasználó inaktív   SYS_TRhu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 22. 22:24

Köszi Peti, és a kérdésedre a válaszom igen, legalábbis ami az eséseket illeti (bár most őszintén szólva a párkányban sajnos nem vagyok biztos :(). De szerintem a többit nem fogod megúszni: néha egyszerűen túl közel esik le egy meteor vagy eltalál egy kődarab, de a legveszélyesebb egyértelműen Alastor tüzes lehellete. Az már messziről is elér és sebez. A harc pedig túl hosszadalmas és a mozgástér túl szűk... De ha egyszer eléred azt a párkányt sérülés nélkül, akkor már fentről ki tudod csinálni Alastort, bár azért nem árt megfelelő mennyiségű lőszerrel rendelkezni hozzá... :)

A "The Palace" szobrai..LOL! Először is, welcome back, Doomer!  :up: Peti, néhány lövés kell nekik, de aztán "megfekszenek"... :D

VipiSrác, ha az öt csillagra hajtasz, akkor van értelme, ill. akkor is, ha először fedezed fel. De egyéb esetben tényleg nem igazán, bár gyakorlásként meg lehet szerezgetni mindig, aztán legközelebb már az éles helyzetben is simán fog menni... Nekem mostanában az a bajom, hogy semmit nem tudok otthagyni, mindig az 5-csillagra megyek már... :D

SzakiDani, próbálj drivert cserélni, ha valami régi van fent, és szorítani a grafikai beállításokon. * vállvonás * Sajnos többet én sem tudok mondani... Nálam egyedül a "Lab"-en fordulnak elő komolyabb hibák: néha még korrupt mentéseket is csinált, de a "Dead City"-től felfelé már nem szokott előfordulni semmilyen probléma sem...

Ja, Peti..ha végigviszed a BOOH-t Traumán, akkor ott kapsz ám egy bónuszt! Méghozzá szerintem nem is akármilyet..van egy-két dolog, ami miatt biztosan érdekes lehet, legalábbis számomra az volt (és Neked is az lehet, de nem akarom elárulni most, hogy miért)...  :up:

Végezetül nézzetek bele ebbe a topicba a kinti PK-Fórumon. Nicky (a TRC-ről) készített egy PK-videót, de ez talán a legelső a maga nemében: mert ez nem "in-game" videó, hanem az FMV-kből csinált egy kis egyveleget. Szerintem nagyon klassz!  :up: Aztán ott van még egy PK-"Fan Art" is, egy gyönyörű kép, amit egy orosz csajszi, Anna Ignatieva készített..eszméletlenül néz ki szerintem - az a csaj egy művész, az biztos...  :respect:

Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 22. 22:30 -kor

Téma megosztása:

• (75 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »