...a voice from the darkness.....
Duplaposta...
"Never surrender, Never give in."

[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Konok vagyok, tudom.

Ezzel a küldetés teljesítve. Tudtam, hogy sikerülnie kell, és hogy van megoldás. Alastor nem tartott annyi ideig, mint a "Ruins", de többször kellett visszatölteni. Először teljesen esélytelennek tűnt a harc, de aztán elkezdtem kidolgozni a módszert. A lényeg, hogy az első szinteken mindenütt szinte a nullára lehet csökkenteni az esést (pár HP árán le lehet esni, vagy akár sérülés nélkül is), valamint a legutolsó nagy esés is drasztikusan csökkenthető. Ha pedig egyszer az életben sikerül elérni elhalálozás nélkül a legalsó szintet, akkor ott már megmenti Danielt az aranypajzs és a "rengeteg" (valami öt darab) Health Item... Ha nem hajtok az öt csillagra, akkor még sokkal könnyebb az egész, mert akkor nem is kell teljesen lejutni..ahogy Doomer is mondta egyszer, "fentről is lehet osztani Alastort"...
Leírom részletesebben is... A módszerhez egyébként egy jó adag szerencse is kell. Alastor nagyon kemény, valamint a meteorok egy pillanat alatt szétzúzhatják az álmainkat...

A legjobban azt bírtam, amikor már rögtön a tetőn, a kezdéstől megtett két lépés után rámesett egy ilyen "tüzes kavics", és ugye egyből kampec lett... Ja igen, előjött egyszer az a bug is, amit még Kalme egy vidójában láttam: még a fenti szintek valamelyikén, miután Alastor kapott egy karót a farába, hirtelen eltűnt, és én megnyertem a meccset: a program szépen elkezdte kiírni a Statisztikát. Persze nem fogadtam el, mert nem volt meg az öt csillag, és a nyerés sem volt fair. Ez a bug most jött elő nálam először... No, vissza a megoldás részleteihez, mert videót egyelőre még nem készítettem...

De még előtte egy dolog: tényleg meg lehet lovagolni Alastort, de nem úgy, ahogy én gondoltam. A legalsó szintre való lejutáshoz kellhet, de amikor betöri a padlókat, akkor nem lehet megcsinálni, mert ő még a szegett szárnyaival is képest egy rövid ideig a levegőben tartani magát, míg Daniel úgy zuhan alá, akár egy kődarab, így sokkal hamarabb leér, és Alastor legfeljebb ráesik...
Tető... A felszedett ammók száma itt 7, meg van egy bronzpajzs is...
A tetőn a meteorok nagyon veszélyesek, és Alastor is, ha nem átrepül, hanem tüzet fúj, valamelyik oldalról. Ezeket nagyon nehéz kivédeni, így jobbára a szerencsénkben bízhatunk csak. Én a kezdéstől elindultam arra, amerre láttam, és elkezdtem sorban felszedni mindent. Ha adódott olyan helyzet, akkor Alastornak is adtam. Miután itt leszedtük Alastort, úgy kell beállni, hogy az alsóbb szinten ne a földre zuhanjunk (mert akkor csak 24 HP marad), hanem egy tartóoszlop tetejére. Meg lehet figyelni, hogy ezek a tartóoszlopok hol helyezkednek el, és mindig úgy beállni az első menet után. Ha jól eltaláljuk, akkor pont ráesünk egy ilyen oszlopra, és legfeljebb 2 HP-t sérülünk, majd az oszlopról gyorsan le kell mászni, ami már nem jár sérüléssel. Így olyan 98/99-es értékekkel le lehet jutni egy szinttel lejjebb...
A tetőtől lefelé az első szint... A felszedett ammók száma itt 15, és van egy ezüstpajzs (és egy MegaHealth) is...
Itt a leérkezés után megint össze kell kapkodni körbe-körbe az ammókat. Ha van rá lehetőség, akkor lőhetünk Alastorra karókat, ezek távolról különösen szépen sebeznek (a meggyulladt karó még többet sebez, mint a sima), de általában Alastor lesz az, aki végig szórakozik velünk, miközben mi szedegetjük fel a fránya rakétákat. Néha egy-egy rakétát is ellőhetünk, lehetőleg Alastorra, hiszen az újabb ammók felvételéhez megfelelően kevéssel kell rendelkeznünk..úgyhogy ne sajnáljuk ezeket... Ha megvan minden ammó, akkor nekieshetünk Alastornak a StakeGunnal vagy a ShotGunnal, mert ezek jobban sebeznek, mint a rakéták. Valahogy jól kell kijönni a harcból, és lehetőleg csak a végén felvenni a MegaHealth-et és az ezüstpajzsot, hogy minél kevesebb pazarlódjon el azokból... Végül Alastor betöri ezt a szintet is. Ekkor mi fussunk a legszélére, és próbáljuk esés közben az alsóbb szint szérül kiemelkedő boltíveit/romjait elérni, és azokon lemászni! Ez szerencse kérdése is, de ha eltaláljuk a helyet, akkor sérülés nélkül lejuthatunk...
A tetőtől lefelé a második szint... A felszedett ammók száma itt 21...
A lejutás után két ponton vannak itt rakéta-ammók, és mindkét helyen 3-3 db. Ezeket gyorsan fel kell szedni, és a rakétával lőni, ha szükséges. Ezután megint nekieshetünk Alastornak: távolról karókkal vagy rakétákkal, közelről meg a Shotgunnal, ha maradt még benne lőszer. Az egész harc sokkal könnyebb lenne különben, ha több mint 40 Shotgun-töltényünk lehetne már az elejétől... Ha itt is meggyőztük Alastort, akkor itt jön a fő csel: amikor betöri a padlót, megint meneküljünk ki a legszélére, és az eséskor is próbáljunk előre menni..így elérhetjük a kicsit lejjebb lévő szűk párkányt ahelyett, hogy egyenesen a földszintre zuhannánk...
A párkány...
A párkány nagyon fontos,
itt egy kép róla. Ha nem hajtunk az 5 csillagra, akkor már innen is ki lehet csinálni Alastort, csak mindig odébb kell ugrálgatni, mert úgy nehéz eltalálni, ha alattunk őrjöng folyamatosan...

Ha az 5 csillag is cél, akkor a dolgunk már kicsit nehezebb, mert még le is kell jutnunk valahogyan... A fenti képen látható élet/pajzs-értékek messze nem elegendőek: olyan 100 HP kell legalább, és 70-80 körüli pajzs - ha jól emlékszem, nekem legalább ennyi körül volt, vagy még több, amikor sikerült lejutnom. A lejutáshoz két lehetőség is adódik. Az egyik, hogy ráugrunk a lenti oszlopok valamelyikére, majd onnan lejutunk a földszintre. A másik, hogy bizony "meglovagoljuk" Alastort: az ő hátára/szárnyaira is ráugorhatunk. Mindkettő kockázatos: az oszlopokat Alastor gyorsan lerombolja, ill. Alastor hátát nagyon nehéz eltalálni... Amikor nekem sikerült, az egyik oszlopot használtam, és a leérkezéskor elfogyott szinte minden pajzs (lehet, hogy minden, nem emlékszem már), és csak 25 HP-m maradt! Szóval itt is fontos a szerencse...
A földszint... Az ammók száma itt már eléri a 37-es maximumot, és ne feledkezzünk el az aranypajzsról sem...
Mikor sikerült elérnem a földszintet, még egyáltalán nem örültem előre: csak 25 HP-m volt, és még valahogyan be is kellett menekülni a védett régióba. Ez szerencsére sikerült... Ott mindenekelőtt fel kell szedni a Health Itemeket, meg az aranypajzsot is. Ezután már nem nehéz összegyűjteni a maradék 16 ammót (kivül és belül is 8-8 darab), és meggyőzni Alastort...
Az egész mókához nekem nem kellett 9 perc sem, de az a 9 perc azért elég hosszúnak tűnt...

Kicsit túlrészleteztem a leírást, de hátha valaki megpróbálja még, és ebben benne van minden fontos tipp, ami csak szóba jöhet. A többit meg úgyis kitapasztaljátok a gyakorlatban, ill. esetleg találhattok még jobb és még biztosabb támpontokat is, mint az enyéim...
SYS "No sin is too great to be forgiven."
Szerkesztette: SYS_TRhu 2005. 04. 20. 18:29 -kor