HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#151 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 11. 19. 18:48

idézet:
Ezt írta Indy:
Én kifejezetten utálom a dohányosokat, remélem minél több nyilvános helyről tiltják ki őket...[/quote]
Szuklatokoru onzo baromsag.

idézet:
A magyar halálozási arány igen magas részét a dohányzás ártalmainak köszönhetjük![/quote]
Csusztatas, tipikus erveles a konkret statisztikakat/adatokat nemismerok reszerol. Jol hangzik, szart sem er. Mellesleg ennyi erovel a benzines es diesel autokat is be kellene tiltani, tobb halalesetet okoznak mint a cigaretta es a levegot is sokkal jobban szennyezik.

idézet:
Semmire nem jó, addikt dolog.
[/quote]
Ez igaz. A tobbit kar volt leirni.

#152 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 21:38

idézet:
Ezt írta szabinar:

Csusztatas, tipikus erveles a konkret statisztikakat/adatokat nemismerok reszerol. Jol hangzik, szart sem er. Mellesleg ennyi erovel a benzines es diesel autokat is be kellene tiltani, tobb halalesetet okoznak mint a cigaretta es a levegot is sokkal jobban szennyezik.
[/quote]

Nekem ne beszélj csúsztatásról! Nap mint nap ezzel (is) foglalkozom. :( Nem csak hogy jól hangzik, hanem igaz! A többi részére a hozzászólásomnak érdekes módón nem reagáltál...
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#153 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:13

Tavaly 132833 ember halt meg Magyarországon. Ebből 72205! rosszindulatú daganatos, valamint szív és érrendszeri betegségben hunyt el. Tudod a tények makacs dolgok, és nem illik velük vitatkozni. Még neked sem... :p

#154 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:30

idézet:
Ezt írta Indy:
Tavaly 132833 ember halt meg Magyarországon. Ebből 72205! rosszindulatú daganatos, valamint szív és érrendszeri betegségben hunyt el. Tudod a tények makacs dolgok, és nem illik velük vitatkozni. Még neked sem... :p[/quote]

Akkor oszd már meg velünk, hogy ebből mennyi volt a szmog, az étkezés, és a testedzés hiánya miatti eset...csak hogy a tényekkel nézzünk szembe.

Szerk: meg az alkohol miattiakat is, bitte :).

[ 2003. november 19.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]

#155 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:38

idézet:
Ezt írta Jim DiGriz:

Akkor oszd már meg velünk, hogy ebből mennyi volt a szmog, az étkezés, és a testedzés hiánya miatti eset...csak hogy a tényekkel nézzünk szembe.

Szerk: meg az alkohol miattiakat is, bitte :).

[ 2003. november 19.: Jim DiGriz szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]
mondhatni, mindegy.
a (társadalom)biztosítást kéne hasonló alapokra helyezni, mint a kötelező biztit a gépjárműveknél.
(pesti frissjogsis fiatal többet fizet, mint a vidéki középkorú, pusztán a kockázati esélyek alapján.)
az általában egészségesen élőnek több juttatás járna, mint aki szándékosan rongálja az egészségét.

#156 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:41

idézet:
Ezt írta joe39:

mondhatni, mindegy.
a (társadalom)biztosítást kéne hasonló alapokra helyezni, mint a kötelező biztit a gépjárműveknél.
(pesti frissjogsis fiatal többet fizet, mint a vidéki középkorú, pusztán a kockázati esélyek alapján.)
az általában egészségesen élőnek több juttatás járna, mint aki szándékosan rongálja az egészségét.
[/quote]

Mondjuk ebben valamilyen szinten egyetértünk (bár a kötelezőnél sem mindig fair az általánosítás, de mondjuk nincs jobb megoldás), de attól még kíváncsi lennék...valamivel árnyaltabb lenne a kép.

#157 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 22:45

Én annak örülnék, ha a cigi ára szépen felmenne az egekbe + egyre kevesebb helyen lehetne dohányozni + a kiskorú pöcsöknek a kezére csapnának, ha cigit vesznek a kezükbe + csődbe mennének a dohánygyárak ( :D) + ki lenne közösítve minden dohányos.
Ja igen, én is dohányzom kb. 8 éve, most akarok leszokni róla.
EZ EGY SZ@R!
Most fogom fel csak igazán, amit apám magyarázott nap-mint nap 8 éven keresztül.
GYŰLÖLÖM, és ha tehetném, betiltanám úgy ahogy van az egész cuccot.

#158 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 23:13

sok fiatal bagos, mert "ettol leszek nagy"
mindenki ugy tesz kart magaban ahogy jol esik, DE
miert kell az ember arcaba fujni azt a rohadt fustot?!
tekintettel kene lenni a nem dohanyzokra, ha a tudomet, boromet tonkre akarom tenni, akkor arra csak nekem van jogom, senki masnak!

#159 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 23:47

idézet:
Ezt írta H A M M E R:
....ha a tudomet, boromet tonkre akarom tenni, akkor arra csak nekem van jogom, senki masnak![/quote]

Aludj oxigensatorban mint a feherneger.

PS: a fust-pofabafujas olyan mint a nyilvanosan bofoges-fingas. Igenytelen allat viselkedik csak igy, ez szemelyiseg-fuggo dolog nem szuksegszeru jellemzoje egy atlag dohanyosnak, szal' ne csusztassunk :rolleyes:

#160 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 19. 23:55

idézet:
Ezt írta fLeSs:
Én annak örülnék, ha a cigi ára szépen felmenne az egekbe + egyre kevesebb helyen lehetne dohányozni + a kiskorú pöcsöknek a kezére csapnának, ha cigit vesznek a kezükbe + csődbe mennének a dohánygyárak ( :D) + ki lenne közösítve minden dohányos.
Ja igen, én is dohányzom kb. 8 éve, most akarok leszokni róla.
EZ EGY SZ@R!
Most fogom fel csak igazán, amit apám magyarázott nap-mint nap 8 éven keresztül.
GYŰLÖLÖM, és ha tehetném, betiltanám úgy ahogy van az egész cuccot.
[/quote]

Megertelek, vazze' en mar 13 eve szivom. Igaz, engem senki sem probalt lebeszelni rola mikor tizeneves voltam, talan ennek koszonheto, hogy csak a honvedsegnel szoktam ra :)

#161 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 00:07

idézet:
Ezt írta Indy:
Tavaly 132833 ember halt meg Magyarországon.[/quote] Az USA-ban ennek a tobbszorose... Pedig sokkal alacsonyabb a dohanyosok szama, ugye. Na jo, ezzel nem poenkodok.
idézet:
Ebből 72205! rosszindulatú daganatos, valamint szív és érrendszeri betegségben hunyt el.
[/quote]
Ismet csak egy csusztatas, ami nem elfogadhato meg akkor sem, ha jo szandek vezerel. Bar nem vagyok belgyogyasz szakorvos, en ugy tudom, hogy a sziv- es errendszeri betegsegekben valamint rakos daganatokban elhunytak szama nincs szoros osszefuggesben a dohanyosok szamaval. Termeszetes, hogy a dohanyzas kockazat novelo tenyezo, de ennyi, semmi tobb. Ha valoban jaratos vagy ezen a teruleten akkor tudnod kell(ene), hogy ez igaz.

PS: dednagyapam 94 evese halt meg, kb 70 evet bagozott ebbol aktivan. Igaz, erszukulet volt a halal oka, de ha ezt a cigaretta okozta akkor bizony kozel haromnegyed evszazadra van ahhoz szukseg, hogy megoljon egy embert. En 60 ev utan igerem abbahagyom :cool:

#162 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 01:20

"A legutóbbi három évtizedben 800 ezer hazánkfia halt meg dohányzás okozta betegségek miatt – mondta lapunknak Józan Péter, a KSH orvos munkatársa. Jelenleg évenként 28-30 ezer ember haláláért felelős a dohányzás."

„A dohányzás egészségkárosító hatása általános, az emberi szervezet egész szervrendszerében kimutatható; ezt a relatív kockázattal mérik, amely a dohányzók veszélyeztetettségét fejezi ki a nemdohányzókéhoz képest (ez utóbbiak esetében ennek értéke: 1). Például annak a viszonylagos kockázata, hogy egy 35 éves vagy ennél idősebb dohányzó férfi tüdőrákban fog meghalni, egy azonos korú nem dohányzó férfihoz képest körülbelül 22-szeres, a szájüregrák esetében a relatív rizikó mintegy 28-szoros; egy középkorú dohányzó férfi szívkoszorúérbetegség-halálozásának viszonylagos kockázata közel háromszoros. A női népességben a relatív rizikók általában lényegesen kisebbek: ennek értéke tüdőrákban mintegy 12, szájüregrákban hozzávetőleg 6, szívkoszorúér-betegségben 3... 1999-ben a dohányzás körülbelül 7000, szívbetegségekből származó halálozást okozott, a dohányzásspecifikus tüdőrák-halálozások száma közel 6500 volt. A magasvér-nyomás- és agyérbetegség-halálozásokból mintegy 4600, az idűlt légúti betegségekből csaknem 3200, míg az emésztő- és légzőrendszer felső harmadának rosszindulatú daganataiból hozzávetőleg 2500 halálozás volt dohányzásnak tulajdonítható.”

forrás: NOL

Elég jó lesz statisztikának?

#163 Felhasználó inaktív   Kraken 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 01:43

Statisztika, kérlek...pozitivista fikció...
Egy orvos ismerősöm boncolási tapasztalatára hivatkozva állította, hogy nem a cigaretta a fő kinyíró ok, hanem a városi lét (cigivel súlyosítva). Vidéki kemény dohányosok tüdeje (öregemberek) rendszerint láthatóan tisztább, mint egyes városi nemdohányzóké.
Most számoltam ki, gyúrópartnerem BMI-je 28, ami komolyan túlsúlyos kategóriát jelent, már majdnem kórosan elhízottat. Én ez utóbbiba tartozom (30).

Na ennyit arról, mennyit ér a statisztika (ami mindig teleologikus, kifejezett céllal készül, és azt -mit ad isten- ki is mutatja).
We're the regulators that deregulate///We're the animators that de-animate///We're the propagators of all genocide///Burning through the world's resources///Then we turn and hide

#164 Felhasználó inaktív   HAMMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 07:14

idézet:
Ezt írta szabinar:

Aludj oxigensatorban mint a feherneger.

PS: a fust-pofabafujas olyan mint a nyilvanosan bofoges-fingas. Igenytelen allat viselkedik csak igy, ez szemelyiseg-fuggo dolog nem szuksegszeru jellemzoje egy atlag dohanyosnak, szal' ne csusztassunk :rolleyes:
[/quote]

...van ilyen? van ilyen! hat akkor meg?!

#165 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:10

Yoisten válaszolt helyettem is, thx. Kedves Szabinar, a kivétel pedig mindig erősíti a szabályt. Máskor pedig, megkérlek ne ragadj ki a szövegkörnyezetemből mondatot, mert azok között összefüggés van. Nem vagyok orvos, de a statisztikákhoz annál több közöm van... Senki nem állította, hogy ha rágyújtasz, meghalsz. De szívd csak nyugodtan, ha jólesik! :p Utólag úgyis késő lesz okosnak lenned... :(

#166 Felhasználó inaktív   jordan6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:13

nincs jó oldala...
aki megmagagyarázza az beteg... :(
üdv: jordan6
"A pénz nem boldogít. De a hiánya sem"

#167 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:24

idézet:
Ezt írta Kraken:
Statisztika, kérlek...pozitivista fikció...
Egy orvos ismerősöm boncolási tapasztalatára hivatkozva állította, hogy nem a cigaretta a fő kinyíró ok, hanem a városi lét (cigivel súlyosítva). Vidéki kemény dohányosok tüdeje (öregemberek) rendszerint láthatóan tisztább, mint egyes városi nemdohányzóké.

Na ennyit arról, mennyit ér a statisztika (ami mindig teleologikus, kifejezett céllal készül, és azt -mit ad isten- ki is mutatja).
[/quote]

Az orvos ismerősöd bizonyára dohányzik. Ennek fényében - mit ad Isten - nem meglepő a kijelentése. :D Ha tévedtem, elnézésedet kérem. És ez nem teológia, hanem pszichológia, ok? ;) Az viszont igaz, (és megint csak statisztikailag alátámasztott :p) hogy több ártó tényező együttes hatása fokozottan elősegíti pl. a daganatképződést. A nikotin és a füst ezek közé tartozik, a képzeletbeli skála felső végén elhelyezkedve. A közeli ismerőseim közül az elmúlt 10 évben heten (mint a gonoszok) haltak meg rosszindulatú daganat miatt, 4-en tüdőrákban, (hárman vidéki kis faluban éltek) és mind dohányoztak. A családból rövid időn belül ketten távoztak tüdőembólia és szívinfarktus miatt. Mindketten dohányoztak... Nem kívánom neked hogy láss agyonmorfiumozott, 35 kilós embert, akinek pár nap van vissza az életéből, aki ereje teljében 90 kg-ot nyomott... :( (és aki utolsó napjain is cigaretta után könyörgött) Nos, a dohányzás kérdésében is csak kullogunk a civilizáltabbak után. Úgy látom, ennyi halál még nem volt elegendő...

#168 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 08:25

idézet:
Ezt írta jordan6:
nincs jó oldala...
aki megmagagyarázza az beteg... :(
[/quote]

és öntelt...
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#169 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 10:42

idézet:
Ezt írta H A M M E R:

...van ilyen? van ilyen! hat akkor meg?!
[/quote]

Van bunkó ember? Van! Hát akkor meg miért lennék én hülye, ha azt mondom, hogy minden ember bunkó?

#170 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 11. 20. 10:49

Amúgy (számomra) érdekes dolog, hogy 11 év eléggé akítv dohányzás után abbahagytam, csak úgy... kiesett a cigim az ablakon a másoikról, és nem mentem le érte...

Szal, egy slukkot sem szívtam, és nem is hiányzik... immáron több, mint 2 hónapja... :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.