Dohányzás: pro és kontra
Elküldve: 2004. 05. 21. 15:16
Rugaszkodjunk el a vonattól, nézzük a buszmegállót. Szabad légtér. Rágyújt a sűrű embertömeg közepén és elszívja az orrom alatt. Miért kell elviselnem? Miért nem tud arrébb menni? Én sem fingok a többiek oprra alá, nem hányok a lábuk elé, nem vetkőzök meztelenre, azért, mert ez másokat zavar (meg engem is:) ), sérti emberi méltóságukat, erkölcsüket. Akkor a tisztelt dohányos miért szívja a nemdohányzók jelentős hányada számára nagyonis zavaró cigarettáját ott, közvetlen mellettünk? A dohányos nem bűnöző, nem törvény ellen vétő, gonosz ember, hanem egy olyan ember, akinek van egy tulajdonsága: Cigizik. Minden embernek van egyénisége, éli saját életét, ehhez van és legyen joga. De mindezt úgy, hogy embertársait, akik számára egyénisége zavaróan vagy károsan hat, minél kisebb mértékben zavarja. És sajnos pont erre nem képes törekedni jelentős hányaduk.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 05. 21. 15:41
Elküldve: 2004. 05. 21. 15:43
Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 16:16
Én sem fingok a többiek oprra alá, nem hányok a lábuk elé, nem vetkőzök meztelenre...
Én meg éppen eszek, miközben olvaslak. Köteles vagyok elviselni a gyomorforgató kifejezéseidet?
Elküldve: 2004. 05. 21. 16:02
Lehet hogy most bunkónak fogok tűnni a szemedben, de ha én ülnék a dohányzóba, bejönnél, és amikor rágyújtok, megkérnél, hogy ne tegyem, akkor azt mondanám neked, hogy "Sorry, de ez dohányzó fülke... én pont azért nem ülök a nemdohányzóba, mert rá akarok gyújtani." Ha meg csak a nemdohányzóban van hely, akkor az út során nem cigizek. De ez fordítva is így működik.
A buszpályaudvaros példáról meg: ha ott megkérnél, hogy álljak odébb mert zavar a füst, megtenném természetesen.
Szerencsére én inkább csak sörözéshez meg a reggeli kávéhoz gyújtok rá mostanában, egyébként redukálom a cigimennyiséget.
Tök furcsa egyébként, mert simán kibírom hogy napközben nem cigizek: de sör és kávé mellett nem bírom megállni hoghy ne gyújtsak rá. Biztos már pavlovi reflex, LOL. Mondjuk a sörnél tuti nem, mert az íze cigi nélkül sokkal szarabb.
Elküldve: 2004. 05. 21. 16:05
Elküldve: 2004. 05. 21. 16:09
Idézet: Etele - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:02
A buszpályaudvaros példáról meg: ha ott megkérnél, hogy álljak odébb mert zavar a füst, megtenném természetesen.
...
Én meg pont akkor nem. Ha más kérne rá, akkor viszont még elnézést is kérnék tőle, majd odébbbattyognék.
Elküldve: 2004. 05. 21. 16:58
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:09
Jó srác, ne bántsátok, csak ennek a vonatos-cigis sztorinak nagyon alászaladt.
Elküldve: 2004. 05. 21. 17:22
Rhino666
Elküldve: 2004. 05. 21. 17:32
Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:22
Rhino666
Addig jó, mert ahhoz, hogy megértsd, rá kell szoknod, azt meg nem kívánom neked.
Elküldve: 2004. 05. 21. 17:33
A többiektől elnézést a megnyilvánulás gusztusjellege miatt.
Én nem vagyok mulya, de nyilván én sem fogom meglincselni azt, aki elhajt a kérésemmel. ráhagyom és elviselem, ha elkezdek fulladni, arrébb megyek, rühellem az erőszakot. NoVa, sajnos az atapasztalatom, hogy mire találok olyan illetőt, aki ezt az apró szívességet megteszi, a fél utat megteszi a vonat. Műbalhét nem csapok, nem fulladok be minden kis füstfoszlányra és másnak is el kell viselnie ugyanúgy, mint nekem.
Etele, nem vagy bunkó!
Vagy kimennék WCre, máshova. És találkoztam is ilyen emberrel, igazán meglepett, hogy megkérdezett és éppen aktuális állapotomban azt mondtam, hogy nyugodtan, mert a figyelmessége ennyit igazán megérdemel, hogy ne kelljen felállnia és odébb mennie.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2004. 05. 21. 17:46
Szerencsére én inkább csak sörözéshez meg a reggeli kávéhoz gyújtok rá mostanában, egyébként redukálom a cigimennyiséget.
Tök furcsa egyébként, mert simán kibírom hogy napközben nem cigizek: de sör és kávé mellett nem bírom megállni hoghy ne gyújtsak rá. Biztos már pavlovi reflex, LOL. Mondjuk a sörnél tuti nem, mert az íze cigi nélkül sokkal szarabb.
Na, ez pl. simán élvezeti kategória:) Nade hogy a sörnek sz..jaj, bocsánat, excrementum (figyelj oda, mert megfednek Téged is!!
Elküldve: 2004. 05. 21. 17:56
Lehet hogy most bunkónak fogok tűnni a szemedben, de ha én ülnék a dohányzóba, bejönnél, és amikor rágyújtok, megkérnél, hogy ne tegyem, akkor azt mondanám neked, hogy "Sorry, de ez dohányzó fülke... én pont azért nem ülök a nemdohányzóba, mert rá akarok gyújtani." Ha meg csak a nemdohányzóban van hely, akkor az út során nem cigizek. De ez fordítva is így működik.
Ezzel 2 baj van: egyre kevesebb vonat megy dohanyzo kocsival(...), masfelol pedig altalaban a nemdohanyzok telnek be eloszor...
Elküldve: 2004. 05. 21. 18:37
Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:56
Mert a dohányosok is utálják a bagószagot.....
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:03
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 19:37
tehát hülyék, már bocsánat.
1. köztudottan egészségtelen
2. büdös
3. még utálják is hogy büdös
.. és mégis?
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:10
Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:03
1. köztudottan egészségtelen
2. büdös
3. még utálják is hogy büdös
.. és mégis?
a válasz:
- mert jól esik.
ezen kívűl csak hátrányai vannak.
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:21
Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:33
A többiektől elnézést a megnyilvánulás gusztusjellege miatt.
Úgy látszik, nagyon mély volt a mondanivalóm...
Elmesélem neked külön:
Kajálok, ocsmányságokat olvasok... inkább elkattintok máshová. Nincs kötelezővé téve számomra, hogy olvassak mindenféle gyomorforgató dolgokról.
Te bemégy a dohányosok közé (a dohányzó kocsiba), és mit látsz? Füstöt. De nem kötelező ottmaradnod, ember... Kattints olyankor máshová...
Olyan lettél a szememben a hozzáállásoddal és kérlelhetetlenségeddel (mert igaza csak egynek lehet, mint tudjuk), mint az a pók a vonaton, aki a nemdohányzó kocsit füstölte teli.
Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:26
Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:03
Ha hülyék lennének, bemennének.
Egyébként is, neked is lesz/van/volt olyan szokásod, amit más nem értett, nem akart megérteni.
Tehát a világ tele van hülyékkel.
És így piszkosul jól előrébbjutottunk.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:33
Didyman: A buszmegállós példád is sántít, mert a dohányos honnan tudja, hogy az ott és a környéken lévő emberek közül ki dohányzik és ki nem, valamint kit zavar a füst és kit nem. Menjen arrébb a dohányos 5 métert? Ott is zavarhat valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 100 métert? Lehet, hogy ott is zavar valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 2 kilométert? Lehet, hogy épp ott fog valakit zavarni. Menjen arrébb 20 kilométert? Bakker, hát a buszmegállóban állt, most meg odáig gyalogolt, ahová a busszal utazni szeretett volna. És lehet, hogy ott is zavar valakit a füst. Barátom, amíg nem tanulod meg a tolerancia, a kompromisszumkészség és a türelem szavak mögött rejlő hozzáállásmintákat, addíg nincs sok jogalapod bárkit bármiért bírálni. Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá, de olyan demagóg, korlátolt szöveget nyomsz Sityakkal együtt, hogy kész röhej. S ezt nem azért mondom, mert a dohányosokkal szemben teszed ezt. Nem, az írásaidból kitűnik, hogy általában véve ilyen a gondolkodásod. Ez van. Köszönöm, hogy elolvastad/elolvastátok.
Szerkesztette: Drummaster 2004. 05. 21. 19:36 -kor
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:37
Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:21
Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?
Így már szívesebben válaszolok.
Kérlelhetetlenség? nem értelek. Én hajlok kompromisszumokra. Mi alapján szűrted ezt le? Mert vajmi kevéssé ismersz szvsz
Igaza csak egynek lehet? Ez merőben más felfogás! Igaza van mindenkinek és mégsincs igaza senkinek sem! Hogy miért? Mert mindenkinek egyéni felfogása van és mindenkinek sját nézőpontja. nem lehet megmondani, hogy melyik az igazabb. csak azt lehet megállapítani, hogy melyik ..hogy fejezzem ki...Irányvonalat vallják többen a saját igazuknak.
Elküldve: 2004. 05. 21. 19:43
A buszmegállós eszmefuttatásod meg kerek butaság. De ez is csak egy vélemény...

Súgó
A téma zárva.