HWSW Informatikai Kerekasztal: Dohányzás: pro és kontra - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dohányzás: pro és kontra Értékeld a témát: -----

#531 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:16

Na pont ott van az eb elhantolva Samott, hogy a jogunk azonos. De a dohányos a saját jogával az egészségemet is károsítja. Ha ez nem így lenne és nem büdösözne össze, akkor tényleg ugyanannyi joga lenne neki rágyújtani, mint nekem nem eltűrni! De így nem teheti meg, nincs joga az én egészségemet, közérzetemet negatívan befolyásolni! Addig a pontig, amíg van lehetőségem nemdohányzóban helyet foglalni (ülni, állni), addig úgy van, ahogy mondod. De ha nem, akkor a dolog emberi része kellene érvényesüljön. És ezzel együtt hangsúlyozom, hogy a jelenleg is hatályos jogszabály értelmében a dohányos cselekedetével embertársai egészsége ellen vét, így jogellenesen füstöl az orrom alatt. Ez jogi álláspont és nem is érdemes vitatkozni felette. A Dohányost egyéni szabadságjog illeti meg szenvedélye gyakorlása terén, így nincs jogom az utca túloldaláról odamenni hozzá és követelni, hogy ne tegye.
Rugaszkodjunk el a vonattól, nézzük a buszmegállót. Szabad légtér. Rágyújt a sűrű embertömeg közepén és elszívja az orrom alatt. Miért kell elviselnem? Miért nem tud arrébb menni? Én sem fingok a többiek oprra alá, nem hányok a lábuk elé, nem vetkőzök meztelenre, azért, mert ez másokat zavar (meg engem is:) ), sérti emberi méltóságukat, erkölcsüket. Akkor a tisztelt dohányos miért szívja a nemdohányzók jelentős hányada számára nagyonis zavaró cigarettáját ott, közvetlen mellettünk? A dohányos nem bűnöző, nem törvény ellen vétő, gonosz ember, hanem egy olyan ember, akinek van egy tulajdonsága: Cigizik. Minden embernek van egyénisége, éli saját életét, ehhez van és legyen joga. De mindezt úgy, hogy embertársait, akik számára egyénisége zavaróan vagy károsan hat, minél kisebb mértékben zavarja. És sajnos pont erre nem képes törekedni jelentős hányaduk.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#532 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:41

Diddyman: sztem vegyél magadnak egy saját vonatot, ott azt nem szívsz, amit nem szeretnél.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#533 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 15:43

Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 16:16

...

Én sem fingok a többiek oprra alá, nem hányok a lábuk elé, nem vetkőzök meztelenre...

Én meg éppen eszek, miközben olvaslak. Köteles vagyok elviselni a gyomorforgató kifejezéseidet?
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#534 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:02

Didyman: most tényleg nincsen igazad ezzel a vonatos dologgal. Akárhogyan magyarázod, egész egyszerűen ha beülsz a dohányzó fülkébe - mert neked ugye megvan a kényelemhez való jogod :)  - akkor viseld el ha az orrod alá füstölnek.
Lehet hogy most bunkónak fogok tűnni a szemedben, de ha én ülnék a dohányzóba, bejönnél, és amikor rágyújtok, megkérnél, hogy ne tegyem, akkor azt mondanám neked, hogy "Sorry, de ez dohányzó fülke... én pont azért nem ülök a nemdohányzóba, mert rá akarok gyújtani." Ha meg csak a nemdohányzóban van hely, akkor az út során nem cigizek. De ez fordítva is így működik.

A buszpályaudvaros példáról meg: ha ott megkérnél, hogy álljak odébb mert zavar a füst, megtenném természetesen. :)  :D

Szerencsére én inkább csak sörözéshez meg a reggeli kávéhoz gyújtok rá mostanában, egyébként redukálom a cigimennyiséget. :)
Tök furcsa egyébként, mert simán kibírom hogy napközben nem cigizek: de sör és kávé mellett nem bírom megállni hoghy ne gyújtsak rá. Biztos már pavlovi reflex, LOL. Mondjuk a sörnél tuti nem, mert az íze cigi nélkül sokkal szarabb. :)

#535 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:05

Diddyman: Csak saját magadat okolhatod ezért, ha nem lennél olyan mulya, akkor egyszerűen megkérdeznéd a nemdohányzóban, hogy leülhetnél-e, mert asztmás vagy, nem bírod ki a dohányzó kocsit, stb. 100 esetből 99-ben nem úgy kezdik, hogy meglincselnek és kidobnak a vonatból. Ennek semmi köze a cigihez, egy "dohányzó" kocsiban igenis lehessen rágyújtani, különben "esetleg dohányzó" kocsinak hívnák.
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#536 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:09

Idézet: Etele - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:02

...

A buszpályaudvaros példáról meg: ha ott megkérnél, hogy álljak odébb mert zavar a füst, megtenném természetesen. :)  :D

...

Én meg pont akkor nem. Ha más kérne rá, akkor viszont még elnézést is kérnék tőle, majd odébbbattyognék.

#537 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 16:58

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 17:09

Én meg pont akkor nem. Ha más kérne rá, akkor viszont még elnézést is kérnék tőle, majd odébbbattyognék.

Jó srác, ne bántsátok, csak ennek a vonatos-cigis sztorinak nagyon alászaladt. :) :D

#538 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 17:22

A baráti köröm dohányzik, én nem. Nem tudom őket megérteni, hogy miért pont ilyenre szúrják el a pénzüket... :rolleyes: Eddig egyszer volt dohányzó barátnőm. Az is elég volt. Rossz érzés volt vele smárolni. :( Sosem fogom megérteni a dohányosokat... :reklamacio:

Rhino666
Rhino666

#539 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:32

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:22

... Sosem fogom megérteni a dohányosokat... :reklamacio:

Rhino666

Addig jó, mert ahhoz, hogy megértsd, rá kell szoknod, azt meg nem kívánom neked. :)

#540 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:33

Iguana, pls ne személyeskedj. Megkérsz, hogy ne használjak ilyen szavakat, felhívod a figyelmemet egy kis intelligencia bevitelére és készséggel megteszem, elnézést is kérek Tőled. De ilyen reagálással nagy ívben lesajnálom, hogy mit érzel-ezt érted el. Igazán építő jellegű voltál, köszönöm. Sorry.
A többiektől elnézést a megnyilvánulás gusztusjellege miatt.
Én nem vagyok mulya, de nyilván én sem fogom meglincselni azt, aki elhajt a kérésemmel. ráhagyom és elviselem, ha elkezdek fulladni, arrébb megyek, rühellem az erőszakot. NoVa, sajnos az atapasztalatom, hogy mire találok olyan illetőt, aki ezt az apró szívességet megteszi, a fél utat megteszi a vonat. Műbalhét nem csapok, nem fulladok be minden kis füstfoszlányra és másnak is el kell viselnie ugyanúgy, mint nekem.
Etele, nem vagy bunkó! :) Amiről Te beszélsz, azzal egyet értek. De Te az a fajta vagy, aki arrébb áll. Akkor lehet, hogy ez egy egyszemélyes felfogás. Nekem égne az arcom, ha ilyen körülmények között (teli vonat, láthatóan olyan emberekkel a kupéban, akik kényszerből ülnek oda) rágyújtanék úgy, hogy nem kérdezném körbe a fülkét. Ez az én meglátásomban annyira alapvető, mint az, hogy lehúzhatom-e az ablakot, nem zavar senkit az a hangerő, amivel zenét hallgatok, stb...
Vagy kimennék WCre, máshova. És találkoztam is ilyen emberrel, igazán meglepett, hogy megkérdezett és éppen aktuális állapotomban azt mondtam, hogy nyugodtan, mert a figyelmessége ennyit igazán megérdemel, hogy ne kelljen felállnia és odébb mennie.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#541 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:46

Szerencsére én inkább csak sörözéshez meg a reggeli kávéhoz gyújtok rá mostanában, egyébként redukálom a cigimennyiséget. :)
Tök furcsa egyébként, mert simán kibírom hogy napközben nem cigizek: de sör és kávé mellett nem bírom megállni hoghy ne gyújtsak rá. Biztos már pavlovi reflex, LOL. Mondjuk a sörnél tuti nem, mert az íze cigi nélkül sokkal szarabb. :)

:lol:
Na, ez pl. simán élvezeti kategória:) Nade hogy a sörnek sz..jaj, bocsánat, excrementum (figyelj oda, mert megfednek Téged is!! :D ) íze legyen cigi nélkül...Nahát hallod... :D

#542 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 17:56

Didyman: most tényleg nincsen igazad ezzel a vonatos dologgal. Akárhogyan magyarázod, egész egyszerűen ha beülsz a dohányzó fülkébe - mert neked ugye megvan a kényelemhez való jogod :)  - akkor viseld el ha az orrod alá füstölnek.
Lehet hogy most bunkónak fogok tűnni a szemedben, de ha én ülnék a dohányzóba, bejönnél, és amikor rágyújtok, megkérnél, hogy ne tegyem, akkor azt mondanám neked, hogy "Sorry, de ez dohányzó fülke... én pont azért nem ülök a nemdohányzóba, mert rá akarok gyújtani." Ha meg csak a nemdohányzóban van hely, akkor az út során nem cigizek. De ez fordítva is így működik.

Ezzel 2 baj van: egyre kevesebb vonat megy dohanyzo kocsival(...), masfelol pedig altalaban a nemdohanyzok telnek be eloszor...

#543 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 18:37

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:56

Ezzel 2 baj van: egyre kevesebb vonat megy dohanyzo kocsival(...), masfelol pedig altalaban a nemdohanyzok telnek be eloszor...

Mert a dohányosok is utálják a bagószagot..... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#544 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 19:37

Mert a dohányosok is utálják a bagószagot..... :)

tehát hülyék,  már bocsánat. :)
1. köztudottan egészségtelen
2. büdös
3. még utálják is hogy büdös

.. és mégis?  :think:  fel nem foghatom
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#545 Felhasználó inaktív   solide 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:10

Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:03

1. köztudottan egészségtelen
2. büdös
3. még utálják is hogy büdös

.. és mégis?  :think:  fel nem foghatom

a válasz:

- mert jól esik.  ;)

ezen kívűl csak hátrányai vannak.  :down:
. . .

#546 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:21

Idézet: didyman - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 18:33

Iguana, pls ne személyeskedj. Megkérsz, hogy ne használjak ilyen szavakat, felhívod a figyelmemet egy kis intelligencia bevitelére és készséggel megteszem, elnézést is kérek Tőled. De ilyen reagálással nagy ívben lesajnálom, hogy mit érzel-ezt érted el. Igazán építő jellegű voltál, köszönöm. Sorry.
A többiektől elnézést a megnyilvánulás gusztusjellege miatt.

Úgy látszik, nagyon mély volt a mondanivalóm...

Elmesélem neked külön:

Kajálok, ocsmányságokat olvasok... inkább elkattintok máshová. Nincs kötelezővé téve számomra, hogy olvassak mindenféle gyomorforgató dolgokról.

Te bemégy a dohányosok közé (a dohányzó kocsiba), és mit látsz? Füstöt. De nem kötelező ottmaradnod, ember... Kattints olyankor máshová...

Olyan lettél a szememben a hozzáállásoddal és kérlelhetetlenségeddel (mert igaza csak egynek lehet, mint tudjuk), mint az a pók a vonaton, aki a nemdohányzó kocsit füstölte teli.

Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?

#547 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 21. 19:26

Idézet: sityak - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:03

Ha hülyék lennének, bemennének.
Egyébként is, neked is lesz/van/volt olyan szokásod, amit más nem értett, nem akart megérteni.
Tehát a világ tele van hülyékkel.

És így piszkosul jól előrébbjutottunk.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#548 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:33

Sityak: A dohányosok (vagy bárkik) általános lehülyézésével inkább csak magadat minősíted, még ha a szmájli ott van a mondat végén, akkor is.

Didyman: A buszmegállós példád is sántít, mert a dohányos honnan tudja, hogy az ott és a környéken lévő emberek közül ki dohányzik és ki nem, valamint kit zavar a füst és kit nem. Menjen arrébb a dohányos 5 métert? Ott is zavarhat valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 100 métert? Lehet, hogy ott is zavar valakit, nem tudjuk. Menjen arrébb 2 kilométert? Lehet, hogy épp ott fog valakit zavarni. Menjen arrébb 20 kilométert? Bakker, hát a buszmegállóban állt, most meg odáig gyalogolt, ahová a busszal utazni szeretett volna. És lehet, hogy ott is zavar valakit a füst. Barátom, amíg nem tanulod meg a tolerancia, a kompromisszumkészség és a türelem szavak mögött rejlő hozzáállásmintákat, addíg nincs sok jogalapod bárkit bármiért bírálni. Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá, de olyan demagóg, korlátolt szöveget nyomsz Sityakkal együtt, hogy kész röhej. S ezt nem azért mondom, mert a dohányosokkal szemben teszed ezt. Nem, az írásaidból kitűnik, hogy általában véve ilyen a gondolkodásod. Ez van. Köszönöm, hogy elolvastad/elolvastátok.

Szerkesztette: Drummaster 2004. 05. 21. 19:36 -kor

#549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:37

Idézet: *Iguana* - Dátum: 2004. máj. 21, péntek - 20:21

Olyan lettél a szememben a hozzáállásoddal és kérlelhetetlenségeddel (mert igaza csak egynek lehet, mint tudjuk), mint az a pók a vonaton, aki a nemdohányzó kocsit füstölte teli.

Ő egy a dohányosok közül. Te egy vagy a nemdohányzók közül. Más különbséget látsz, ha tükörbe nézel?

Így már szívesebben válaszolok.
Kérlelhetetlenség? nem értelek. Én hajlok kompromisszumokra. Mi alapján szűrted ezt le? Mert vajmi kevéssé ismersz szvsz :) . Értsétek meg, nem azzal van bajom, hogy a dohányzó fülkében dohányoznak, hanem egy olyan helyzetben történő reagálással, amiről egyik oldal sem tehet, ellenben a dohányosok empatikusabb magatartása ebben a helyzetben kívánatosabb lenne. Ez nem kérlelhetetlenség. Csak egy álláspont. És nem arról beszélek, hogy abszolút ne gyújtson rá (itt a kompromisszum!), hanem arról, hogy ezt más módon tegye. Empatikusabban.
Igaza csak egynek lehet? Ez merőben más felfogás! Igaza van mindenkinek és mégsincs igaza senkinek sem! Hogy miért? Mert mindenkinek egyéni felfogása van és mindenkinek sját nézőpontja. nem lehet megmondani, hogy melyik az igazabb. csak azt lehet megállapítani, hogy melyik ..hogy fejezzem ki...Irányvonalat vallják többen a saját igazuknak.

#550 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 21. 19:43

Drummaster: Akkor ne szólj hozzá, mert Te is éppen azt teszed: Bírálsz. Abszurd vagy és korlátolt, nekem is ez tűnik ki hozzászólásodból. Én tolerálok. Egész nap. De ez nem egyenlő az egyetértéssel! Nehéz észrevenni a különbséget, könnyebb dobálózni a szavakkal..?
A buszmegállós eszmefuttatásod meg kerek butaság. De ez is csak egy vélemény...

Téma megosztása:

• (139 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.