De ezzel be is fejeztem ezt a témát...
A téma eleje egy törvényről szólt, amiről az indító a véleményünket kérdezte. és ebből az lett, hogy pármondatos hozzászólásokból mindenki (én is) kerek perec beskatulyáz, megítél és bírál másokat egy-két kiragadott szó alapján anélkül, hogy a vélemény egészét próbálná megérteni. Az, hogy mi van amögött, amit Te vagy én leírok, csak Te vagy én tudhatom. Hogy milyen gondolkodásmód, világnézet rejtőzik mögötte, ezt nem tudod leszűrni ennyiből! Sokaknak egy élet is kevés ahhoz, hogy csak saját magukat megismerjék. És nem is a véleményt, hanem rögtön az embert ítéled (ítélem...) meg mögötte. "fekete vagy"-ezt mondod. "fekete a véleményed"-de ettől még lehetsz fehér. Van különbség, igaz?
Így nincs értelme megbeszélni....Azt, amit pl. én akartam elmondani, az eddigi reagálások alapján sokan sokféleképpen értelmezték, de messze nem úgy, ahogy én akartam kifejezni. Nem megy ennél jobban sajnos. És rögtön olyan vélemények születtek rólam, ami messze távol áll azok véleményétől, akik valóban ismernek annyira, hogy véleményt mondjanak.
Nem tömjénezem, vagy sajnáltatom magam (mert biztos ez a látszat), ide Bármelyikőtök odaírhatja saját magát, mert az egész témán ezt látom.
Ettől még lehet értelme, sőt van is, csak engem nem ez érdekel.
Bocs a személyeskedésekért és a gusztusdolgokért. Iguanától is

.