Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:35
Megerősítve... Az előítéletek, a kiközösítettség ellen minden elme védekezik. Ki így, ki úgy. A homoszexuálisok közül van, aki megerőszakolja magát, és megpróbál úgy tenni, mintha hetero lenne. Közben persze hordozza (és örökíti) a flusztráltságát... Akad, aki elrejtőzik. Akad, aki dacból beáll díszbuzinak... Sok lehetőség van. Közös jellemző, hogy amint a kiközösítettség megszűnik és ezek okafogyottá válnak, akkor pont annyira maradnak előtérben, amennyire más társadalmi csoportoknál, pl. a heteróknál (ott is megvan ugyanez a fajta kompenzáció).
Úgy vélem, hogy a homoszexuálisok nem formálhatnak többre jogot, mint bárki más, márpedig a díszbuzik pont ezt teszik. Hozzáteszem, hogy zsákutca felé megyünk a beszélgetés fonalával, ugyanis a díszbuzik, akik felháborítják a társadalmat és (elő)itéleteket szülnek, jóval kevesebben vannak, mint azok, akik élnek, mint bárki más. Tehát nem, nem meghúzzák magukat, hanem úgy élnek, mint bárki.
Idézet
Ha ez nem tetszik, akkora dolog okai ellen is fel kell lépned... Mert különben csak az okozatot kezeled. Innen csak egy lépés az álszentség.
Nem. Én sosem adtam okot arra, hogy a homoszexuálisoknak (kicsi, de annál hangosabb részének) az utcára kelljen vonulniuk mélységes megbántottságukban. Sajnos látszanak azok a jelek, amiket orvosilag nem tudom hogy mondanak, de az a lényege, hogy saját maguk gerjesztik az ellentétet, bedumálják maguknak, hogy nekik mennyire rossz és ez által egy 15%-on lévő problémát fölturbóznak 50-60%-ra. Ez aztán újabb problémákat szül. Ha az önsajnálatba fektetett energiát arra fordítanák, hogy megértsék a másik felet (amit ők természetesen elvárnak), mindjárt másképp reagálna a társadalom is.