HWSW Informatikai Kerekasztal: Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Homo- és biszexualitás: Betegség, eszme vagy egyszerű állapot? Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:43

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:38

Keresztet nyakba is tilos :o Sőt, mindenféle vallási jelképet. Semmi köze a témához, de még a kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséhez sem.

pedig nagyonis koze van a temahoz. marha ilzen szpene absztarhalhatsz mint a lap tetejen...

szoval miert tilos a nyakb azt a keresztet? Allitolag az emberi jogok egyetemes nyilatkozata beszel valami lelkiismereti szabadsagrol, vagy rosszul emlekeznek?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1062 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:41

Es a reciprocitas?

Azt megtalálod itt is. Ha akarod.
Elköltöztem :-)

#1063 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:43

pedig nagyonis koze van a temahoz. marha ilzen szpene absztarhalhatsz mint a lap tetejen...

szoval miert tilos a nyakb azt a keresztet? Allitolag az emberi jogok egyetemes nyilatkozata beszel valami lelkiismereti szabadsagrol, vagy rosszul emlekeznek?

... és ha továbbolvasol, akkor valahol az apróbetűs részben azt is megtalálod, hogy az addig terjed, amíg a többiek lelkiismereti szabadságát nem sérted a sajátoddal. Ezen az alapon aztán a közoktatásból és az államból kiseprűzték az összes vallást, a nyomaikkal együtt, nagyon helyesen. Szóval hol is jön ez a kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséhez, vagy a homoszexualitáshoz?

#1064 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:53

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:35

Megerősítve... Az előítéletek, a kiközösítettség ellen minden elme védekezik. Ki így, ki úgy. A homoszexuálisok közül van, aki megerőszakolja magát, és megpróbál úgy tenni, mintha hetero lenne. Közben persze hordozza (és örökíti) a flusztráltságát... Akad, aki elrejtőzik. Akad, aki dacból beáll díszbuzinak... Sok lehetőség van. Közös jellemző, hogy amint a kiközösítettség megszűnik és ezek okafogyottá válnak, akkor pont annyira maradnak előtérben, amennyire más társadalmi csoportoknál, pl. a heteróknál (ott is megvan ugyanez a fajta kompenzáció).

Úgy vélem, hogy a homoszexuálisok nem formálhatnak többre jogot, mint bárki más, márpedig a díszbuzik pont ezt teszik. Hozzáteszem, hogy zsákutca felé megyünk a beszélgetés fonalával, ugyanis a díszbuzik, akik felháborítják a társadalmat és (elő)itéleteket szülnek, jóval kevesebben vannak, mint azok, akik élnek, mint bárki más. Tehát nem, nem meghúzzák magukat, hanem úgy élnek, mint bárki.

Idézet

Ha ez nem tetszik, akkora dolog okai ellen is fel kell lépned... Mert különben csak az okozatot kezeled. Innen csak egy lépés az álszentség.

Nem. Én sosem adtam okot arra, hogy a homoszexuálisoknak (kicsi, de annál hangosabb részének) az utcára kelljen vonulniuk mélységes megbántottságukban. Sajnos látszanak azok a jelek, amiket orvosilag nem tudom hogy mondanak, de az a lényege, hogy saját maguk gerjesztik az ellentétet, bedumálják maguknak, hogy nekik mennyire rossz és ez által egy 15%-on lévő problémát fölturbóznak 50-60%-ra. Ez aztán újabb problémákat szül. Ha az önsajnálatba fektetett energiát arra fordítanák, hogy megértsék a másik felet (amit ők természetesen elvárnak), mindjárt másképp reagálna a társadalom is.

#1065 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:57

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:51

amíg a többiek lelkiismereti szabadságát nem sérted a sajátoddal.

Miert is serti a tobbseg lelkiismereti szabadsagat az, ha egy kisebbseg nyiltan felvallaja a sajatjat?

[

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 11:51

Ezen az alapon aztán a közoktatásból és az államból kiseprűzték az összes vallást, a nyomaikkal együtt, nagyon helyesen. Szóval hol is jön ez a kisebbségek hátrányos megkülönböztetéséhez, vagy a homoszexualitáshoz?
tehat ezen az alapon kisepruzhetoek lennek a melegek is a kozeletbol? Mert sertik esetleg a tobbseg szexualis identitasat?

Szerkesztette: SFIJ 2005. 08. 30. 11:59 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 11:59

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:43

Tényleg érdemes lenne némileg beleásnod magad a történelmi előzményekbe. Nem a díszbuziságból ered a homoszexuálisok hátrányos megkülönböztetése, kirekesztettsége, illetve az őket érintő előítéletek, így aztán ezzel nem is lehet ezt magyarázni.

Ha Magyarországra korlátozzuk a dolgot, akkor először az egyház, aztán meg a kommunista "diktatúra" volt a "történelmi előzmény".
Mindazonáltal a mostani, demokráciának csúfolt vadkapitalizmustól sem vagyok elájulva, ahol egy kisebbség tagja több joggal és kitüntetettebb bánásmóddal bírhat, mint annak a társadalomnak a tagja, amelybe nem hajlandó beilleszkedni.

#1067 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:01

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:53

... élnek, mint bárki más. Tehát nem, nem meghúzzák magukat, hanem úgy élnek, mint bárki.

Itt az egyik gond. Amit állítasz, az szimplán nem igaz. Nem kellene sokáig kutakodnod, hogy rájöjj: a kiközösítettség minden homoszexuálist érint. Még akkor is, ha a környezete nem tud 'arról'.

Idézet

Sajnos látszanak azok a jelek, amiket orvosilag nem tudom hogy mondanak, de az a lényege, hogy saját maguk gerjesztik az ellentétet, bedumálják maguknak, hogy nekik mennyire rossz és ez által egy 15%-on lévő problémát fölturbóznak 50-60%-ra

Mást nem mondhatok: próbáld ki, nézz utána...

#1068 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:04

Ha van egy iskolában egy házirend, és az azt irja elő, hogy se kereszt, se kendő, se pentagramma, akkor az a szabály, nem tetszik, nem kell oda járni. Ha az iskolai nudizmust tiltanák, gondolom azellen is szót emelnének....röhej.
Továbbá, nyiltan felvállalás, és cigányozás: nem az a baj, hogy azt mondja hogy cigány, vagy buzi, mert hiszen AZ, hanem az a gond, hogy a szónak magának van már sajnos, az előitéletek miatt egyfajta pejorativ töltete. Ezért van az, hogy a cigány cigányozhatja a másikat, a buzi buzizhatja magát, vagy a másikat, de más ezt nem teheti. Vagy hogy úgy mondjam, "magamat kigúnyolom ha kell, de hogy más tegye, nem tűröm el."
Én is úgy vagyok vele, hogy ha kell, belesz*rok a kalapomba és a fejemre teszem, és akkor is én vagyok, de hogy más sz*rjon a fejemre, az úgy nem működik, illetve, nem mindegy hogy ki. Nem mindegy, hogy apám köcsögöz, buziz le napjában 3x, hiába nem vagyok az, de az utcán ha odajön valaki és lebuziz, az nem okés....

#1069 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:05

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:01

Itt az egyik gond. Amit állítasz, az szimplán nem igaz. Nem kellene sokáig kutakodnod, hogy rájöjj: a kiközösítettség minden homoszexuálist érint. Még akkor is, ha a környezete nem tud 'arról'.

...és ezen "bizonyítás" mentén gondolkodva minden etnikai kisebbséget, kövért, szemüvegest, értelmi fogyatékost, mozgássérültet, solrolhatnám. Sántít a kijelentésed.

#1070 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:06

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:04

Ha van egy iskolában egy házirend, és az azt irja elő, hogy se kereszt, se kendő, se pentagramma, akkor az a szabály, nem tetszik, nem kell oda járni.

Esha csak ilyen iskola van?

#1071 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:06

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:01

Mást nem mondhatok: próbáld ki, nézz utána...

Kösz, mint mondtam megrögzött hetero vagyok. :) Vag ahogy Junkie mondta: Nem vagyok trendy...

#1072 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:07

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:57

Miert is serti a tobbseg lelkiismereti szabadsagat az, ha egy kisebbseg nyiltan felvallaja a sajatjat?

Talán azért, mert egy olyan hely kihasználásával tenné azt, amit az eltérő lelkiismereti beállítódásúak is használnak, fenntartanak - ráadásul egy különösen érzékenyen kezelt rétegen belül?

Idézet

tehat ezen az alapon kisepruzhetoek lennek a melegek is a kozeletbol? Mert sertik esetleg a tobbseg szexualis identitasat?

:rolleyes:
Nem, csusza hajlamú picinyem, megnyugodhatsz. Csak díszbuzi nem lehetsz olyan helyen, ami pl. hasonló célokat szolgál, mint egy (köz)iskola.

#1073 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:05

...és ezen "bizonyítás" mentén gondolkodva minden etnikai kisebbséget, kövért, szemüvegest, értelmi fogyatékost, mozgássérültet, solrolhatnám. Sántít a kijelentésed.

persze hogy santit. ahogy minden politikai kampf 'emberjogi mozgalom', ezis agyalabakon all. celja a tarsadalom erkolcseinek a radikalis megvaltoztatasa. "ket lab jo, negy lab rossz..."

#1074 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:09

" Akad, aki dacból beáll díszbuzinak"

Akkor az hülye saját maga ellen hergel másokat saját hülyeségéből.

#1075 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:10

Idézet: Rive - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 12:07

Talán azért, mert egy olyan hely kihasználásával tenné azt, amit az eltérő lelkiismereti beállítódásúak is használnak, fenntartanak - ráadásul egy különösen érzékenyen kezelt rétegen belül?

:rolleyes:
Nem, csusza hajlamú picinyem, megnyugodhatsz. Csak díszbuzi nem lehetsz olyan helyen, ami pl. hasonló célokat szolgál, mint egy (köz)iskola.

ket lab jo, negy lab rossz?

#1076 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:11

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:05

Sorolhatod is. Ám ezek közül a csoportok közül egyedül egyes etnikai kisebbségek iránti előítéletek azok, amik felveszik a versenyt a homoszexuálisok irántiakkal. A többieket érő negatív hatás sokkal gyengébb.

Kérdezz meg egy gyerekpszichológust, hogy mibe is kerül mondjuk egy fogszabályzó, még ma is :) A felnőtt persze már alkalmazkodik úgy-ahogy, de gyerekeknél ez nagyon tettenérhető...

Idézet: Drummaster - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:06

Kösz, mint mondtam megrögzött hetero vagyok. :) Vag ahogy Junkie mondta: Nem vagyok trendy...

Attól még utánanézhetsz... Vagy próbaképpen bejelentheted a munkatársaid/baráti köröd előtt, hogy 'izé' :)

#1077 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:12

"a kiközösítettség minden homoszexuálist érint. Még akkor is, ha a környezete nem tud 'arról'."

Ha nem tudnak róla hogy a fenébe közösítik ki?

#1078 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:12

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:10

ket lab jo, negy lab rossz?

Háppersze, háppersze :rolleyes:

#1079 Felhasználó inaktív   Sasfióka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:14

Beszélünk díszbuzikról, meg magamutogató valakikről itt a topicban, de mindig csak említés szintjén beszélünk azokról az egyénekről, akik tényleg a normális életet élik, nem mutogatják identitásukat, meg minden ilyesmi. Pedig az én véleményem bizony az, hogy ezek az emberek sokkal nagyobb hangsúlyt érdemelnének. De az is tény, hogy a Fókusznak meg az Aktívnak nem műsor az, ha Kis Pista elment reggel a munkahelyére, ott tisztességgel ledolgozta a munkaidőt, majd délután hazafelé menet bevásárolt a helyi közértben, és otthon megfőzte a később érkező párjának a vacsorát, akit mellesleg Nagy Gézának hívnak. Aztán együtt megnéztek egy filmet, majd lefeküdtek aludni. Ez nem hír. Mert ez egy átlagos élet. Ő soha nem menne el a Mónika Showba szerelmet vallani Shobert Norbinak, vagy a Fiesta frontemberének, de még csak a barátjával való kéthetes kapcsolatuk szakítását sem a Balázs-Showban tenné közkinccsé.

Egy újságban sem az a hír, amit fentebb írtam, hanem az, hogy bizony a Buzi Géza legyilkolta a Kismaris lányát, és azok a szemét melegek a... De még címlapon nem láttam, hogy a Heteró Jolán kinyírta alkoholista férjét...

Mindenesetre hozzá kell tenni, hogy sem tudomásom nincs, de a saját tapasztalatom is az, hogy normális életvitelű meleg egyént nem igazán ér hátrányos megkülönböztetés. Legalábbis talán pont annyi, mint a szőkét, feketét, kicsit, magasat, soványt vagy kövéret.

SF
"Hiszek a sárkányokban, a jó emberekben és egyéb fantázia szülte lényekben..."

#1080 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 30. 12:16

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:09

" Akad, aki dacból beáll díszbuzinak"

Akkor az hülye saját maga ellen hergel másokat saját hülyeségéből.

Az elme alkalmazkodni próbál a rá ható nyomáshoz: néha ellenkező irányú nyomással. Utánanézhetsz... Az egyik tipikus kompenzációs játszma a "Buzi/cigány/néger vagyok? Akkor én leszek a legbuzibb/legcigányabb/legnégerebb!!!" Ez hasonlóan működik minden egyes negatív hatás esetén. Akár itt is visszaolvashatsz...

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 13:12

"a kiközösítettség minden homoszexuálist érint. Még akkor is, ha a környezete nem tud 'arról'."

Ha nem tudnak róla hogy a fenébe közösítik ki?

Te tudod, hogy más vagy... És ez a lényeg.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.